7 november 2005

DINSDAG CANTUS!

Na een kleine maand van afwezigheid, is het hoog tijd om nog eens de kelen te smeren met het goudgele gerstenat en om menig (studenten)lied ten berde te brengen! Voeg hierbij een plezante sfeer en een driekoppige bemanning die de tocht in goede banen zal leiden en je hebt het ideale recept voor alweer een superleuke Wina-Cantus.
Omdat onze schachtjes onlangs gedoopt zijn, steken we de cantus voor de gelegenheid in een Après-doop jasje.
Dit heuglijk evenement zal doorgaan op dinsdag 8 november in zaal Ons Huis om 20u.
Verder zijn alle schachten van harte uitgenodigd op dinsdag 8 november aan alma 3, omstreeks 18u, om allemaal samen gezellig te gaan eten! Daarna gaan we dan samen naar ons huis voor de après-doop cantus! (mensen die niet mee willen gaan cantussen zijn natuurlijk uiterst welkom om mee gaan eten en omgekeerd)

Edite, bibite!
Andrew, Jochen & Greg

DONDERDAG SCIENTICA TD @ ALBATROS

Donderdag vanaf 22u meten we onze fuifcapaciteiten met die van bios, geos, merkator en chemika in de albatros. Voor het ritme en muziek zorgt DC004 crew. Meer info over vindt je op www.djcollective004.be.

The time is now,
GAKS

Woordje van het vorstenpaar

Sommigen onder ons hebben onlangs (met de 24-urenloop) al iets aan hun fysieke conditie gedaan, maar hoe zit dat met de cantusconditie? Staat die nog op peil? Er is slechts één manier om op deze vraag een antwoord te krijgen: kom mee cantussen op 8 november!
Om 18 uur verzamelen we met alle schachten aan Alma III om het traditionele "bodempje" te leggen, zodat we er daarna stevig tegenaan kunnen gaan! Diegenen die er om 18 uur niet kunnen zijn worden dan om 19u30 uur aan "Ons Huis" verwacht. Als je al bij een Wina-cantus geweest bent weet je natuurlijk nu al dat je dit voor geen geld ter wereld wil missen. Mocht je zoiets nog nooit hebben meegemaakt, twijfel niet en kom het gat in je Wina-cultuur vlug opvullen! "Cantus" betekent namelijk een avond boordevol plezier, gezang, sfeer, gelach, en natuurlijk is dit ook een mogelijkheid om "nieuwe" mensen te ontmoeten en om de stress van het proefexamen kwijt te raken! Zoals altijd zal er veel volk in de corona zitten, maar wij hopen natuurlijk ook dat de schachten massaal aanwezig zullen zijn en hun stem zullen laten horen Be there!

Uw toegewijde vorstenpaar
Koning Arne & Koningin Silke

CuDi

Deze week, week 7 is het op dinsdag cudi. Cudi is steeds van 12u30 tot 13u30 en in oneven weken dus op dinsdag en in even weken op donderdag.
We wensen niet om hard over te komen, maar we hopen dat we van jullie mogen vragen om alle cursussen die je nodig hebt tijdig (= een dag of twee op voorhand) te bestellen, want we kunnen met zekerheid zeggen niet gereserveerd is geen cursus. Maar gereserveerde cursussen worden met liefde aan jullie overgeleverd. Als je wilt reserveren, surf naar cudi.wina.be en volg alle instructies. Hier kan je ook zien welke cursussen er zijn en zelfs hoeveel we er nog in ons bezit hebben. Ook als je geen cursussen meer nodig hebt is deze site zeker de moeite waard om eens te bezoeken.

Tot in cudi
U CudiTeam

Medewerkers

Hey, hey
Gezocht: gemotiveerde mensen die net dat beetje meer bij wina betrokken willen zijn!
Ben je veel met wina op stap, kriebelt het om mee activiteiten te organiseren met wina of af en toe een handje te helpen, maar zie je het niet meteen zitten om je een heel jaar te engageren voor het presidium van wina? Wel dit is een perfect alternatief voor jou. Zet je op de medewerkerslijst van wina. Je krijgt dan af en toe een mailtje om eens samen te komen zodat jullie activiteiten kunnen voorstellen die jullie altijd al hadden willen doen, of een mailtje om eens te komen helpen tappen, flyeren, plakken, voor een fuif of een bar.
Dus kriebelt het een beetje, mail dan vliegensvlug naar medewerkers@wina.be

Andrew

SAPPIGE RODDELS VOOR DE SINT?

Hej, binnen een maand is het weer zover en komt de goede Sint weer langs. Uiteraard zal hij al die brave wineesjes niet overslagen! Rest de vraag: zijn al die wineesjes wel echt zo braaf geweest? Omdat de Sint het uitermate druk heeft met zijn voorbereidingen, steekt gak een handje toe. Mail dus al je sappige roddels naar gak@wina.be.

De helpende hand van de sint,
GAKS

Jaaractiviteit 2e lic Natuurkunde

Het is eindelijk zo ver. De eerste jaaractiviteit komt eraan voor 2e lic Natuurkunde. Neem je handschoenen en een extra paar kousen mee, want we gaan schaatsen!! We spreken af op dinsdag 8 november ofwel om 18.40u aan de Naamsepoort en dan rijden we van daaruit samen verder ofwel om 19.00u aan de schaatsbaan zelf. Na het schaatsen is er nog de mogelijkheid om met zn allen een warme choco ofzo te gaan drinken. Dus hopelijk allemaal tot dan!

Valerie

Jenever Bar

Reeds in de Middeleeuwen was men in de Lage Landen bekend met sterke drank, en dan in het bijzonder met gedestilleerde wijn, oftewel brandewijn. Pogingen om door destillatie van bier iets gelijksoortigs te ontwikkelen, leverden de eerste korenbrandewijn op. Omdat dit onbewerkte distillaat over het algemeen niet lekker werd gevonden, werden kruiden toegevoegd. Vooral de versie waarbij gebruik werd gemaakt van de jeneverbes verwierf populariteit. Na verloop van tijd werd voor de productie van dergelijke korenbrandewijn geen bier meer gebruikt, maar een graanbeslag.
Wanneer de met jeneverbes op smaak gebrachte korenbrandewijn voor het eerst jenever werd genoemd, is niet bekend. Een van de verklaringen luidt dat professor Franciscus de le Boë Sylvius omstreeks 1660, in een poging om een geneesmiddel voor tbc te vinden, een jeneverbesdrankje stookte dat hij de Franse naam Genièvre gaf. De bevolking zou die naam hebben verbasterd tot genever en jenever.
Enkele eeuwen verder is jenever uitgegroeid tot een populaire drank, ook onder de Winezen. Vandaar dat barteam jullie vele soorten zal aanbieden tegen bescheiden prijzen, woensdag vanaf 10 uur, zoals altijd in het RC.

Jullie enige echte eigen Barteam

Coming soon!

GAKS zit niet stil. Wat jullie in de nabije toekomst nog mogen verwachten: een machtsgreep op de bar met optredens, sinterklaas en natuurlijk een spetterend kerstfeesje waarbij we het succes van vorig jaar willen nastreven. Meer over al dit volgt binnenkort, maar bereid je alvast voor!

We are ... GAKS

Dinsdag 8 november
12u30-13u30CuDiWINA-kelder
18u Fond leggenALMA 3
20u Après-doop CantusOns Huis
Woensdag 9 november
22u Jenever Bar't RC onder ALMA 3
Donderdag 10 november
22u Scientica TDAlbatros

Jij

Waar was jij. Toen ik je zocht
Waar was jij. Toen ik alleen was
Waar was jij. Toen ik verloren was
Ah ja, just. Jij zat naast mij

J.

Meer slechte comics

Wekelijks blaadje van studentenkring WINA.
Online te vinden op http://winagenda.wina.be/
Voor alle verzoekjes, roddels, columns, tekstjes en aanvragen, in- en uitschrijvingen op de winagendamail slechts één adres: redactie@wina.be