10 oktober 2005

Editoriaaltje
Alles kan beter, ook de manier waarop de heer Jozef op 29 september zijn soep nuttigde, currysoep met een vleugje.
Achteraf gezien niets ongewoons, in vergelijking met zijn andere maaltijden die week.
De dag begon ook niet ongewoon, ware het niet dat zijn broek open stond, nog voor hij ze aanhad, en dat zijn rechtervoet ineens verdween, zomaar, zonder spoor, zonder aankondiging.
Zijn hobby's waren aquariumvissen, deursloten uitvijzen, en soms niet voor kinderen toegelaten. Soms droomde hij van een zomerige zondag, zomaar zonder kleren stiekem door de gang huppelen, de grijze haren los in de wind... Soms niet.
Soms neukte hij kleine negertjes, genietend van het geschreeuw van ACDC-gitaren op de achtergrond, met een grote fles Fristi naast zich.
Maar de heer Jozef was gelukkig.

Da hebben ze goe gedaan!

Jaja, de eerste cantus is al voorbij. Bedankt aan alle schachten die massaal zijn komen meezingen, drinken en dansen! Voor zij die er niet waren, pech gehad, ge hebt wa gemist! Volgende kans: 8 november!

Schachtenmeester Greg

Schachtje kopen?

Deze woensdag is het weer zover, schachtenverkoop! Om acht uur beginnen we de koopwaar voor te stellen. Daarna worden deze unieke exemplaren per opbod verkocht! Dit alles zal natuurlijk doorgaan in het RC onder Alma 3.

Schachtenmeester Greg

Peter- en meteravond

EJW haar (voorlopig) laatste activiteit, of toch in die eerste zware weken. Omdat wij jullie niet zomaar willen laten gaan, geven wij onze taak een beetje door naar peters en meters. Dezenavond, maandag 10 oktober stellen ouderejaars zich in groepen voor, om 20u in de WAAG, en dan mogen jullie er de HIPste uitkiezen. Zo zullen jullie een heel jaar lang met elk probleem steeds een plaats weten om naartoe te gaan.

Waarom dit meedoen? Eerst voor de sfeer, later voor de vriendschap en ik zelf nu al uit liefde voor mijn peets en meets, die dat nu nog steeds zijn, ookal word ik er zelf eentje...
Wie niet komt kijken weet van niets en zo een meet die de vrouwvriendelijkste plaatsjes in Leuven kent of een peet die je fietsband plakt... Wie zegt daar neen tegen? Een heel jaar lang (en dus stiekem ook nog langer...) staan zij voor jullie klaar en houden jullie op de hoogte van de laatste roddels en de meest geslaagde TD's, ze vergezellen je op een zoektocht of eten samen met jullie de buikjes rond...

Denk aan je eigen peter, je eigen meter, zou het niet gewedig zijn om er zo enkele in Leuven te hebben rondlopen?

EJW

Doop & Verkoop

Liefste schachtjes!

Velen onder jullie zullen al verschillende verhalen hebben gehoord over dopen of de film ad fundum gezien. De winadoop is echter iets heel anders. Laat je dus niet afschrikken door de verhalen die je gehoord hebt want het wordt zeker de moeite! Meer informatie over de doop kan je vinden op http://www.wina.be/schachtenmeester.
De doop zal doorgaan op woensdag 19 oktober. Afspraak om 13u30 aan de winagang. De lessen van woensdagnamiddag zullen in overleg met proffen en assistenten verzet worden. Je hoeft dus geen les te missen voor de doop.
Inschrijven voor de doop kan door te mailen naar greg@wina.be, of door het inschrijvingsstrookje dat in de les is uitgedeeld en op de site te vinden is aan EJW of op de winagang af te geven.

Natuurlijk is er ook eerst nog de schachtenverkoop op woensdag 12 oktober. Deze begint om 20u in het RC (winabar). Inschrijven is hetzelfde als voor de doop. Bovendien is de doop gratis voor schachten die zich laten verkopen. Dus zeker een aanrader! (Voor schachten die zich niet laten verkopen wordt een milde bijdrage van 5 euro gevraagd voor de doop.)

Schachtenmeester Greg(@wina.be)

Stella Tapcursus

Beste Winezen,

Dat de meesten onder ons eens een graag een pintje gaan drinken, dat weten de meesten wel. Maar hoe je die perfecte pint uit een tapkraan kan toveren, dat is een andere zaak. Om deze twee plezierige zaken te combineren organiseert het WINA-barteam een tapcursus bij Stella. Deze kost 5 euro per ingeschreven persoon. Dus als je op donderdag 27-10 (de dag na de 24-urenloop) tussen 14u15 en 17u00 tijd hebt, mail een keer naar bar apenstaartje wina punt be.
Voor deze 5 euro krijg je een korte rondleiding in de brouwerij, een zeer degelijke tapcursus en veel bier. Hmmm, beer! Wees snel met je inschrijving, want er is nog maar een tiental plaatsen vrij. Bij groot succes zal er nog een tweede cursus plaatsvinden op een andere datum.

veel tap-en drinkplezier
jullie WINABarTeam

Vergeet ook deze week niet naar de bar te komen! Verkochte schachten zijn altijd lachen, gieren, brullen.

Bar van de week

Bij onze rubriek "bar van de week" is het deze week de beurt aan de schachtenverkoopbar. Bij deze gelegenheid is het de gewoonte dat de verkochte schachten hilarische opdrachten te vervullen krijgen. Dit alles dus tijdens de WINAbar die direct volgt op de verkoop. Iedereen is welkom, iedereen mag naar de schachten komen kijken, kortom iedereen is gelukkig. Tot zover deze rubriek.

de rubriekerige rubrieker

CuDi

Je was het misschien al een beetje vergeten, maar cudi ziet je nog steeds heel erg graag. Daarom zijn we ook deze week maar liefst twee middagen open. Op dinsdag van 12u30 tot 13u30 en op donderdag van 13u tot 14u zullen we jullie met alle enthousiasme en liefde die er in Leuven en omstreken hangt, bedienen. Op donderdag zal er bovendien voor elke kopende klant een smakelijke verrassing zijn! Ben jij nieuwsgierig naar wat we voor je in petto hebben? Kom dan zeker 's kijken! Uiteraard is er niet alleen heel veel liefde en kadootjes, we hebben ook studiemateriaal, we weten ook wel dat jullie liefde voor ons voorwaardelijk is.

Sinds vorige week verkopen we volgende nieuwe boeken:
Vectoren en matrices voor het vak Lineaire algebra - 1B - prijs lid: 20 niet-lid: 21
Java software solutions voor het vak Beginselen van Programmeren - 1B - prijs lid: 62 niet-lid: 67

Donderdag zal onze stock cursussen terug bijgevuld en bovendien aangedikt zijn. Bovendien werkt de cudi-site http://cudi.wina.be/ weer en kan je inloggen en zo cursussen en boeken reserveren. Dit is zeker aan te raden!

Hopelijk tot volgende week!
Dikke zoenen van de CuDiKampioenen,
Anneleen, Els, Jan, Lies, Tias en Tim

Winakoor

Het Winakoor is een jarenlange traditie binnen Wina, en ook dit jaar wordt deze traditie met veel enthousiasme verdergezet. Elke maandag komen de zanglustige Winezen en sympathisanten samen in het MSI (vlak bij het Ladeuzeplein) om samen muziek en plezier te maken. Na de repetitie worden zangtalent en plezier nog dikwijls vervolmaakt in een of ander cafeetje in de buurt. Als je graag zingt in een toffe sfeer, aarzel dan zeker niet en kom gewoon eens meedoen!
We repeteren elke maandag van 21.00 tot 22.30 in MSI 91.19. Dit gebouw ligt aan de achterkant van de Universiteitsbibliotheek (en schuin tegenover cafe Den Appel). Voor de nieuwe leden wordt er om 20.40 afgesproken aan de Winagang, en wordt er in groep naar het MSI gefietst.

Tot vanavond!

PREPAPREE! PREPAREE! PREPAREE!

Ben jij de plezantste thuis? Of hou je er gewoon van eens goed te lachen? Dan hebben wij het ideale recept voor u! En dit donderdag 13 oktober in de waag! Wij bieden jullie namelijk GRATIS een improsessie van Preparee aan! Voor zij die niet weten wie of wat preparee is, slechts één adres: http://www.preparee.be!
Iedereen is welkom en dit vanaf 20u, we starten om 20u30.
Aan de dorstige onder u zal natuurlijk ook gedacht worden!

Op elke winees past een GAKtiviteit.

DANSEN EN SPRINGEN!

Al swingend het nieuwe academiejaar in? Het kan! Het mag! Het moet! Op dinsdag 11 oktober in fuifzaal Albatros! En dit alles aan zeer kindvriendelijke prijzen. Slechts 2,5€ inkom in vvk (3€ aan de kassa)! 'DC004 Crew' zijn de DJ's van dienst. Je kan ook al alles over DJ Rommi, DJ Etnik, DJ RedFace, DJ Jorgen Hanssen en DJ Isa te weten komen op http://www.djcollective004.be/. Wij verwachten u allen om 22u!

uw (feest)varkentjes,
G(reg)A(ndrew)K(urt)S(arah)



Maandag 10 oktober
20:00Peter- en meteravondWaag
21:00repetitie WinakoorMSI 91.19
Dinsdag 11 oktober
12:30-13:30CuDiWinakelder
22:00OpeningsfuifAlbatros
Woensdag 12 oktober
20:00SchachtenverkoopRC
22:00-...WinabarRC
Donderdag 13 oktober
13:00-14:00CuDiWinakelder
20:30Improsessie PrepareeWaag

Sport

De 24-urenloop (25 en 26 oktober) komt er met rasse schreden aan, dus wordt het tijd om onze conditie eens wat aan te scherpen. Daarom gaan we vanaf nu proberen een paar keer te trainen. Eerste afspraak is nu dinsdag om 20u aan de piste van het sportkot.

Net zoals vorig jaar wordt er ook dit jaar een DJ-contest georganiseerd op de 24-urenloop. Per kring mag 1 DJ gedurende een uurtje zijn kunsten tonen op het binnenplein. Alle deelnemende kringen mogen dan stemmen voor de beste DJ en de winnaar wint een gratis vat voor zijn/haar kring. Wil jij misschien Wina vertegenwoordigen, stuur dan voor maandag 10 oktober (vanavond dus) een mailtje naar sport@wina.be!

Als er mensen zijn die zich nog willen inschrijven voor een van de Wina-ploegen in de Interfacultaire beker (voetbal, basket of volley), kunnen die ook nog steeds een mail sturen naar sport@wina.be.

Tot dinsdag!
Sport

Fysica en voetbal???

Heden botert het slecht tussen 1e lic wiskunde en natuurkunde. Eén woord, VOETBAL. Da's de kink in de kabel, slag in het wiel, het blok in de maag.
Zoals menigeen weet, is den doorsnee natuurkundige te inert om de wetten van Newton toe te passen op een eenvoudig balspel. Den wiskundige daarentegen maakt lachend gebruik van de (voor een natuurkundige vage) kwantumtrelativistische denkweg. Het is dan ook traditiegetrouw dat een inter-richting voetbalspel op hoge scores kan rekenen, aan de kant van wiskunde wel te verstaan. Om te bewijzen dat deze wet universeel is, daagt 1e lic wiskunde grijnzend 1e lic natuurkunde uit tot verificatie. Bang, fysici? Of bereid om in het stof te bijten voor de Gaussen en Eulers van heden...

1ste lic wiskunde

Varia

PROFICIAT SARAH & TIM
Niet enkel zijn deze twee wineesjes sinds kort drie jaar samen, ze zijn sinds kort ook verloofd!




Er is na de les 'Symmetrie en relativiteit' van 1LN (vorige week donderdag) een roze pennenzak van Winnie de Pooh blijven liggen. Deze is af te halen op de winagang.




Er zijn nog enkele enkele lege plaatsen voor studenten in de POC's van fysica en sterrenkunde. Wie hiervoor geïnteresseerd is, of meer info wilt erover, mag mailen naar lies@wina.be.




MOPJEUH! (van een GroepT-Winees)
Een kersverse afgestudeerde universiteitsstudent komt op zijn eerste werkdag aan. Na een korte rondleiding in het bedrijfje krijgt hij zijn eerste opdracht van zijn baas. De baas vraagt hem om het magazijn te vegen en wijst hem waar de borstel staat. Waarop de jongeman reageert: “Excuseer meneer, maar ik heb wel universitaire studies gedaan.” Waarop de baas zegt: “In dat geval zal ik je eerst laten zien hoe je moet vegen.”

"Ad Valvas"

Roddels, weetjes, citaten en ander gezever...

* Aangezien ik voor een heel groot deel van de tekstjes in deze winagenda geschreven heb stel ik voor om de winagenda van naam te veranderen in de gregenda! (Greg)
* Dieter heeft niet gekust met Inge, ik herhaal Dieter heeft NIET gekust met Inge. (Greg)
* Domi heeft weer een veel te hip hoedje. Het staat hem NIET!
* Gezocht: iemand om een blauw hip vissershoedje te vervangen door een bruin hip vissershoedje.
* Domi verjaart op 9 november en apprecieert altijd wel een nog hipper (en liefst bruin) hoedje! (Domi)
* TETTEN!
* Ik verjaar woensdag. (Merel)
* "Mijn misdaden verjaren donderdag." (Bas)
* "Ik heb niets tegen hot gay sex." (Merel)
* Industria kan ni mee olé olé. (Greg)
* "Ik heb dat onder Merel haar gat gestoken." (Bas)
* Sam, wast mijne pot is af! (Jochen)
* "Ik zie het wel zitten om een standje te doen." (Sciffy)
* e^(ip) + 1 = 3 op donderdagen. (anoniem)
* De senior is pipi.
* Nee framboos! (de senior)
* R.E.X. was poepeloere zat na de winabar.

Kudosu

De sudoku van vorige week was blijkbaar te gemakkelijk. Wel 8 goede oplossingen hebben ons bereikt. Om te weten wie zich hiermee bezig heeft gehouden maakt u een bijectie tussen {Bas, Eva, Jeroen, Jeroen, Wouter, Toon, Vincent, Karolien} en {Kemper, Van Breuseghem, Wellens, De Nève, Coekaerts, Vloeberghs, Nauwelaers, Frederickx}.
De opgave van deze week is normaal gezien weer iets moeilijker. Uw juiste antwoord, bestaande uit de vijfde rij en de vijfde kolom mag u weer mailen naar redactie@wina.be.

Wekelijks blaadje van studentenkring WINA.
Online te vinden op http://winagenda.wina.be
Voor alle verzoekjes, roddels, columns, tekstjes en aanvragen, in- en uitschrijvingen op de winagendamail slechts één adres: redactie@wina.be