23 mei 2005

Sport snikt

Het is gedaan, over, fini. Na een spetterend sportjaar doen we de boeken toe. We willen iedereen bedanken die dit jaar een rondje is komen lopen op een supergezellige 24-urenloop of de meirondjes, meegestreden heeft in de Interjarencompetities of de Interfacultaire Beker, of deelgenomen heeft aan de andere activiteiten. U was geweldig, bedankt!

Deze laatste week van het academiejaar staan er nog twee activiteiten op het programma. Dinsdag is er de finale van de IJC minivoetbal tussen "Roenkel en de Ronny's" en "3 werf strafschop". Dit gaat door om 20u00 op het rood pleintje. Er zal Dumoulin zijn voor de winnaar en zijn achterban...

Dan zijn er natuurlijk nog de meirondjes, zoals steeds elke woensdag om 21u op de piste van het sportkot. Ondertussen gaat 2KW stevig aan de leiding, dus kom het hen woensdag extra lastig maken. Tijdens de twee blokweken zijn het overigens ook nog steeds meirondjes, de ideale ontspanning tijdens het studeren!

Hiermee sluiten we af, maar om het met de woorden van Marco te zeggen: Afscheid nemen bestaat niet. We hopen jullie dus volgend jaar massaal terug te zien op een sportactiviteit.

Nogmaals bedankt

Bram

Neen tegen Softwarepatenten!

Over een maand wordt er in het Europees Parlement gestemd over een nieuwe richtlijn in verband met de patentwetgeving. In Europa zijn softwarepatenten vooralsnog expliciet verboden, maar grote software-multinationals zijn zwaar aan het lobbyen om dit hier ook toe te laten. Dit zou nefast zijn voor software-KMO's en onafhankelijke programmeurs. Voor meer informatie over software-patenten kan je terecht op http://swpat.ffii.org/

Om de aandacht te trekken van de europarlementariers, organiseert Wina, samen met VTK, heel wat assistenten van het departement Computerwetenschappen een actie voor de A-blok. Aan andere universiteiten wordt op hetzelfde moment een gelijkaardige actie georganiseerd. We hopen de pers te halen, en europarlementairen te bereiken.

Daarom moeten we woensdagmiddag om 12u met zoveel mogelijk volk voor blok A zijn. Er wordt een korte uitleg gegeven, en foto's getrokken. Kan je even een half uurtje missen, kom dan zeker af. Je doet er jezelf, Europa en je toekomst als informaticus een heel goeie zaak mee !

Domi

Film voor v(/m)

Wat zit een mens hier nog te doen die laatste week? Wel, een mens komt de laatste week naar de laatste activiteit dit jaar - op de ultieme donderdag 26 mei beëindigt Cultuur het jaar met een machtige vrouwenfilmavond! Vanaf 20u spelen we twee absolute klassiekers: Moulin Rouge en Bambi. Zelf zakdoekjes meebrengen wordt geapprecieerd. Inkom is zoals steeds gratis, en het geheel gaat door in de knusse stoelen van de Winakelder.

Tot daar,
KQultuur!

CuDi sluit af... met een feestje!

Liefste klantjes, onder het motto van "zingend ten onder gaan", gaat uw allerliefste CuDi het jaar afsluiten met een feestje ! Donderdagmiddag van 12u30 tot 13u30 is iedereen welkom in de winakelder. Er zal drank zijn, er worden CuDi-worsten verkocht, en wie in hawaii-outfit komt, krijgt - jawel - een cursus cadeau ! Iedereen die nog een cursus besteld had, mag die ondertussen komen afhalen en om 13u30 ( we zullen aftellen ) zullen wij dan - moe maar voldaan - de verantwoordelijkheid over uw cursusbezit van onze schouders leggen.

Een u eeuwig liefhebbende
CuDi

Dinsdag 24 mei
20:00Finale IJCRood Plein
Woensdag 25 mei
12:00-12:30Actie tegen softwarepatentenCampus
21:00-21:30MeirondjesPiste
22:00-...Diehard-BarRC
Donderdag 26 mei
20:00Film: Bambi & Moulin RougeWinakelder

V.U. Tom Trogh, Jan Pellegrims, Bram Verbinnen en Kristof Schoels.
Wekelijks blaadje van studentenkring WINA.

Online te vinden op http://winagenda.wina.be
Voor alle verzoekjes, columns, tekstjes en aanvragen, slechts één adres: redactie@wina.be