14 maart 2005

Lenteconcert

De lente begint op 21 maart, werd ons in de middelbaar altijd wijsgemaakt. Fout dus. De lente begint dit jaar op 15 maart, en wel in het Maria-Theresiacollege. Om 20u gaat daar immers het enige echte Wina Lenteconcert van start. Het nieuwe seizoen wordt er feestelijk ingezet met cultureel hoogstaande optredens van uw aller mede-winezen en de enige echte gouden krijtjes voor de meest verdienstelijke proffen en assistenten. Tijdens de pauze is er een receptie met drank en hapjes. Kom dus allemaal zeker kijken, en nodig vrienden, familie en kennissen uit !

Cultuur

CuDi

CuDi is volgende week open op donderdagmiddag van 12u15 tot 13u45. Er zijn volgende nieuwe cursussen:

1BF: Thermofysica II - 6.00/7.20 euro
1BI/2KW: Fundamenten van de Informatica (Oefeningen deel 1) - 1.00/1.30 euro
1LN: Kernfysica boek - 56/59 euro

Verder zal alles wat gereserveerd is er ook zijn en zo..

CuDi

Franse bar

Na samen met prof. Veys een trappistje of met prof Demoen een pintje te drinken, gooien we het komende bar over een andere boeg. Le bar francaise! Deze woensdag serveren we zowel rode als witte wijn tegen lage prijzen aangevuld met kaasblokjes. Lekkerrrrrrrr!

Barteam

Gezocht: M/V met grote mond

Hallo allemaal,

Zoals je wellicht weet gaan na de paasvakantie Wina's verkiezingen door. Ben je geïnteresseerd om volgend jaar een zitje in de faculteitsraad, departementsraad of POC op te vullen, dan kan je je kandidaat stellen bij de voorzitter van het Kiescomité, Koen Schepers (Winagang kamer 9). Hiervoor neem je een stuk papier, schrijft er je naam, richting en studiejaar, motivatie en geambieerde raad op. Vervolgens versier je het geheel met je handtekening en smijt je het binnen bij bovenvernoemde voorzitter voor 12u van de laatste vrijdag voor de paasvakantie.

Groetjes, Tim
Namens OWG

Sport feest…

… want in de IFB zijn onze basketters geplaatst voor de halve finales! Als onze volleyballers en volleybalsters hun volgende match winnen, evenaren zij deze prestatie. De minivoetballers speelden hun eerste match gelijk. We kunnen dus zonder meer zeggen dat Wina het ook in de eindfases van de competitie het zeer goed doet. Supporters zijn altijd welkom!

Uitslagen vorige week:
Volley dames : EOOS - Wina 2-1
Basket heren: Wina - VTK 63-40
Minivoetbal heren: Babylon - Wina 4-4

Matchen deze week:
Minivoetbal heren: Pauscollege - Wina 15/03 20u KBC
Basket heren: Apolloon -Wina 16/03 22u KHL2

Vanaf deze week maandag gaan ook de InterJarencompetities van start. Deze matchen staan er op het programma van de IJC minivoetbal (polyvalent pleintje):
ma 14/03 18u : Blok B - Diepenbeek
ma 14/03 19u : Sjakie... - Roenkel
do 17/03 18u : 3werf.. - Assistenten Informatica
do 17/03 19u : Klink - Blok B

Op 21 maart 2005 organiseert het Sportcomité een 3on3 basketbal tornooi (17u30 - 23u00). Plaats van gebeuren is zowel KBC-hal als de grote zaal van het Gebouw De Nayer (12 veldjes dus!). Bovenop het gewone tornooi wordt er ook nog eens een dunk-contest en een 3point-contest georganiseerd! Geïnteresseerden kunnen altijd voor meer info terecht op de website (http://www.kuleuven.ac.be/sport/ 3on3.htm) of op het sportcomité.

Zoals elk jaar zoekt Sportraad weer veel mensen die in de week van het LISST- tornooi (Leuvens Internationaal Studenten Sport Tornooi, 21 tot 25 maart 2005) één van deze 200 buitenlandse sportieve studenten een slaapgelegenheid kunnen bieden, Voel je je geroepen om mee te werken aan dit tornooi op Europees niveau? Of wil je je talen oefenen gedurende een week, of een gratis vakantie in het buitenland versieren, allemaal in ruil voor enkele vierkante meters van je kot? Twijfel dan niet langer, stuur een mail naar spora@loko.be.

Brammie

Linux Workshop

Weet je al bijna waar elk knopje staat onder linux, is de spanning eraf van een knoppix cd'tje in je pc te steken, ligt die ubuntu cd nog altijd maar wat rond te hangen op je bureau, maar blijft de console een wat vreemd beest voor jouw ?

Kortom heb je door dat windows gebruiken en linux gebruiken even gemakkelijk is, maar wil je eens kennis maken met de echte kracht van Linux ? Dan krijg je daar komende woensdag, 23 maart, de kans toe !

In de KHLeuven lokalen organiseert ULYSSIS samen met L2U en IEEE(-SB) een Advanced Linux workshop, deze gaat ondere andere over:
* teken programma's met de kracht van photoshop (gimp, ...)
* gegevens beheren (cvs, svn, ...)
* security (ssh, ...)
* administratie (gebruikers beheren, logs bekijken, ...)
* internet services (firewall opzetten, bestanden delen, ...)

Meer informatie en inschrijven kan je op:
http://workshop.ulyssis.org/2005w2

Windows gezond houden

Al dat Linux gedoe, je hoort dat het beter is, dat het niet crasht, dat je geen virussen kan hebben, dat de programma's vanzelf spam en pop-ups tegenhouden enzovoorts..http://workshop.ulyssis.org/2005w2http://workshop.ulyssis.org/2005w2 Misschien blijf je liever je windows computer gebruiken, maar had je toch ook graag wat van die voordelen ? Dat kan ! Komende donderdag, 24 maart, organiseert ULYSSIS een workshop over 'hoe windows gezond houden', meer informatie en inschrijven kan je op: http://workshop.ulyssis.org/2005w3

Maandag 14 maart
21:00Repetitie koorkelder MSI
22:00Volley Dames: EOOS - WINAKHL4
22:00Basket Heren: VTK - WINAKHL3
Dinsdag 15 maart
20LenteconcertMTC
Woensdag 16 maart
22:00-...Franse BarRC
Donderdag 17 maart
12.15-13.45CuDiKelder

V.U. Tom Trogh, Jan Pellegrims, Bram Verbinnen en Kristof Schoels.
Wekelijks blaadje van studentenkring WINA.
Gedrukt op 150 exemplaren voor de 1e bachelor Wiskunde, Fysica en Informatica. Online verspreid voor 2e kan en licenties Wiskunde, Natuurkunde en Informatica.

Online te vinden op http://winagenda.wina.be
Voor alle verzoekjes, columns, tekstjes en aanvragen, slechts één adres: redactie@wina.be