21 februari 2005

Wina Quizt!

Alsof ze nog niet genoeg bezig zouden zijn, organiseren uw favoriete cultuurmensjes op dinsdag 1 maart de enige echte WinaQuiz. Vragen over eten, drank en porno (nu hebben we uw aandacht), maar ook alle klassiekere onderwerpen komen aan bod. Een hele avond amusement en aha-erlebnissen voor de miezerige prijs van één euro per man/vrouw - daar kan een rechtgeaard Winees toch niet aan weerstaan? (En sinds de inschrijving van een VTK-ploeg zou het toch héél belachelijk zijn mochten jullie ze niet kunnen verslaan). Om uw en onze eer te bewaren - 1 maart, 20u, Aula 200L 00.06, ploegen van 4, inschrijven op de gang of op quiz@wina.be

Wees daar of wees Spongebobbroekvormig,

De Quizzende Quibussen.

Provinciestrijd

Eénmaal per jaar vergeten we dat we allemaal Belgen zijn en trekken ten strijde voor het eer der onze provincie. Niet met zwaarden ende kanonnen, maar met een oerdegelijk biergevecht. Speciaal voor deze gelegenheid zullen er bierkaarten voorzien zijn. Hiermee krijg je 6 pintjes voor 5 euro!

Zal Limburg weer het snelste(!?) en het meeste kunnen drinken, of maakt dit jaar Namen ook daadwerkelijk een kans? Je komt het woensdag 23 februari te weten in't RC. Omstreeks 2u zal de uitslag bekend worden gemaakt.

Uw provinciaal Barteam

Presidium volgend jaar

Het tweede semester is pas begonnen, maar toch zijn de verkiezingen van het presidium voor volgend jaar al nabij. Ben je geïnteresseerd om volgend jaar mee te werken aan de activiteiten of wil je gewoon wat meer informatie? Kom dan naar een eerste samenkomst op dinsdag 22 februari om 20u00 in de winakelder. Je hoeft zeker nog geen definitieve beslissing genomen te hebben. Kan je niet komen? Laat het dan iemand weten of stuur een mailtje naar steven -at- wina -dot- be.

Steven

CursusDienst

Hier jullie dierbare cudieren, Wij zijn verheugd jullie te melden dat de nieuwe website: http://cudi.wina.be/ met succes gelanceerd is, zoals de vroege vogels al gemerkt hebben, kan je als winalid (of niet-lid) je een paswoord laten toemailen hetgeen je in staat stelt cursussen en boeken vanuit je luie zetel te bestellen. Je bestelling zal dan bij de volgende cudi klaarliggen, behalve indien ze niet meer voorradig was op het moment dat je ze aanvroeg. Dan hangt het ervan af of er al een bestelling bij de drukker geplaatst is, dit gebeurt meestal op donderdagmiddag.

Een deel van ons succes hangt natuurlijk van jullie af, indien je dus vragen, opmerkingen of voorstellen tot aanpassingen, laat het dan zeker weten op cudi@wina.be of via de website: http://cudi.wina.be/.

Verder zijn er deze week volgende nieuwe cursussen:
2ki: Toepassingen van Meetkunde in de Informatica - 8.90/10.50 euro
2ki/2kw: Numerieke Wiskunde: Slides - 7.40/8.80 euro
1lw: Differentiaalmeetkunde kopies boek - 6.10/7.20 euro
1ln/1lw3: Sterstructuur en -evolutie Cursus - 5.60/6.70 euro
12li/2lw: Wiskundige Logica: Cursus (deel 1/4) - 3.20/3.80 euro

We zijn deze week open op:
Dinsdag 22 februari van 17u30 tot 19u
Donderdag 24 februari van 12u15 tot 13u45

Tot dan!
Qdi!

Kroegentocht

Naar niet zo jaarlijkse traditie houdt Wina een kroegentocht langs de fakbars van Leuven. We trekken er op uit met onze guidogidsen om zo extra voordelig te kunnen drinken. Na een niet nader bepaald kortste pad algoritme op de kaart van Leuven los te laten, zijn de volgende stopplaatsen uit de bus gekomen: Gnorgl - Sportzak - 't Elixir - Capsule - Letteren - Doc's Bar. De kroegentocht kost je 6 euro als je reeds een guidogids hebt met de nodige bonnen, anders kan je er ter plekke één kopen voor 4 euro. Voor dat geld krijg je dan 12 pintjes in de verschillende fakbars. Bovendien staat er in die guidogids nog heel wat nuttige info en andere bonnetjes. Deze trektocht zal doorgaan op donderdag 3 maart. We verzamelen om 21u30 aan de winagang liefst met fiets. Mis dit niet!

Tias en Steven

Kiescomité

Beste winezen,
Het kiescomité is verkozen en moet volgens het huishoudelijk reglement bekendgemaakt worden in deze Winagenda. Bij deze deel ik u mee dat het kiescomité bestaat uit Geert Monsieur, Bram Luyten, Sven Delabey en Koen Schepers. Laatstgenoemde is tevens voorzitter van het kiescomité enbereikbaar op zijn goed bereikbaar contactadres Studentenwijk Arenberg 4/009 (De Winagang dus). In geheel zijn wij bereikbaar op kiescomite@wina.be. Vorm dus massaal verkiesbare en niet verkiesbare ploegen en stel u kandidaat voor de verschillende raden. Breng jullie kandidatuurstelling op tijd binnen zoals bepaald is in het huishoudelijk reglement (Hoofdstuk 5) dat te vinden is op http://www.wina.be/.

Kiescomité

Sport

Je kan nog steeds inschrijven voor de Interjarencompetities minivoetbal, basketbal of volleybal door een mail naar sport te sturen.
We zouden dit semester ook nog graag een keer gaan ijshockeyen op de schaatsbaan in Haasrode. Schrik niet, dit is helemaal geen ruwe activiteit, want je krijgt je volledige beschermkledij en het is geen vereiste dat je goed kan schaatsen. De kostprijs hiervan zou zo’n 10 à 15 euro bedragen. Voorwaarde is wel dat we met genoeg personen zijn (15 à 20) die hieraan willen meedoen. Heb je interesse, stuur dan zeker een mail!
Tot slot nog een heuglijk bericht. Onze damesploeg minivoetbal heeft woensdag in een superspannende wedstrijd de dames van Katechetika verslagen met 7-6. Proficiat aan Els, Katrien, Gitte, Annelore en Nathalie!
Voor info over IJC, IFB of ijshockey, of voor eigen voorstellen, 1 adres: sport(at)wina.be

Bram en Sam

Concert de lente in!

We zouden dit tekstje kunnen beginnen met de magistrale zin 'Een nieuwe lente, een nieuw begin', maar omdat dat afgezaagd zou zijn, doen we dat maar niet. We zetten immers de traditie van het Lenteconcert verder, en dat op dinsdag 15 maart om 20u, en op een nieuwe locatie, het MTC of Maria-TheresiaCollege aan't Hogeschoolplein.

Voor we u allen daarheen jagen, nog een oproep voor artiesten: zoek je al eeuwen een kleinschalig podium, of wil je als oude rot in het performersvak eindelijk iets brengen voor je klas- en Winagenoten, stuur dan als de bliksem een mailtje naar cultuur@wina.be. Ook alle dichters en andere kunstzinnigen zouden we graag de kans geven om het beste van zichzelf te tonen.

Voor de rest: Allen Daarheen! Het Lenteconcert is uiteraard gratis, en wordt vergezeld door een receptie. Ondertussen worden ook de Gouden Krijtjes uitgereikt, maar daarover lezen jullie later meer van OWG.

Tot 15 maart,
Uw TMD'sels.

Gouden Krijtjes

Beste Wineesjes,

Deze week zullen jullie allemaal een mail aankrijgen, waarmee je kan stemmen voor de gouden krijtjes 2005. Je zal moeten klikken op de gepersonaliseerde link die daarin zal staan om je stem te kunnen uitbrengen. De categoriën waarop kan gestemd worden zijn: beste assistent, beste lesgever, prof met de beste cursus, prof met de flauwste moppen en meest sympathieke prof.
We wensen je veel wijsheid toe bij het uitbrengen van jouw stem.

Bram, Geert, Jochen en Tim (Kalk 2005)

LaTeX-introductie-les

Velen hebben al van de faam van LaTeX gehoord, je zou er o.a. gemakkelijk wiskundige formules mee kunnen typen. Bovendien zou de layout er ook nog mooi uit zien. Maar velen weten niet hoe je er werkelijk mee aan de slag moet gaan. Daarom organiseert Onderwijswerkgroep Wina in het tweede semester een introductieles LaTeX voor (complete) LaTeX-onkundigen. (Deze les is dus niet bedoeld voor wiskundigen (die het practicum eerste kan volgden).) Het is ook niet de bedoeling dat je na deze les LaTeX volledig onder de knie zult hebben, maar wel dat je ten minste aan de slag kan met LaTeX. Het in de praktijk gebruiken van LaTeX voor practicum-verslagen is immers het leerrijkst. Zo ben je dan ook klaar om op het einde van je opleiding je thesis in LaTeX te maken, wat meestal een stuk vlotter gaat dan met bvb. MS Word.

Nog even kort enkele pluspunten van LaTeX op een rijtje zetten:
Je kan zeer makkelijk wiskundige formules typen en deze worden zorgvuldig geïntegreerd in de tekst, LaTeX kan makkelijk overweg met zeer grote documenten, Je hoeft je geen zorgen te maken om de layout, dat doet LaTeX voor jou, Referenties zijn makkelijk in te voegen, ...

De les zal doorgaan in PC-klas 200PC 01.G op maandag 28 februari 2005 om 19u (en zal maximaal tot 22u duren). Inschrijven is wel noodzakelijk en kan door te mailen naar tim@wina.be. De cursus is volledig gratis.

Groetjes,
De onderwijswerkgroep

ULYSSIS HTML-wedstrijd

De jaarlijkse ULYSSIS HTML-wedstrijd is weer van start gegaan. Heb je een mooie, originele en/of functionele site in elkaar gebokst? Wil je die graag laten beoordelen door een professionele jury en bovendien kans maken op een mooie prijs? Surf dan snel naar http://htmlwedstrijd.ulyssis.org en schrijf je in.

ULYSSIS

FOSDEM

Dit weekend gaat in Brussel FOSDEM door, een grote bijeenkomst van Europese open-source developers. Voor mensen die geïnteresseerd zijn: www.fosdem.org!

Maandag 21 februari
21:00WinakoorMSI 91.10
Dinsdag 22 februari
17:30-19:00CuDiWinakelder
Woensdag 23 februari
22:00-...ProvinciestrijdbarRC
Donderdag 24 februari
12:15-13:45CuDiWinakelder
22:00-...I Know What You Did Last PartyLido

V.U. Tom Trogh, Jan Pellegrims, Bram Verbinnen en Kristof Schoels.
Wekelijks blaadje van studentenkring WINA.
Gedrukt op 150 exemplaren voor de 1e bachelor Wiskunde, Fysica en Informatica. Online verspreid voor 2e kan en licenties Wiskunde, Natuurkunde en Informatica.

Online te vinden op http://winagenda.wina.be
Voor alle verzoekjes, columns, tekstjes en aanvragen, slechts één adres: redactie@wina.be