4 oktober 2004

HELP! (us find the missing porteful)

Tijdens de cantus, of er juist voor, is ons aller senior Pelle zijn portefeuille kwijtgeraakt... Dat is natuurlijk nogal irritant, en om hem wat te helpen bij zijn zoektocht: Al wie een donkerbruine leren portefeuille vond/vindt/zag, met als stickers 'fizzy yellow beer is for wussies' en een groene Mao, vragen we vriendelijk een seintje te geven op de gang of bij Pelle (pelle@wina.be). Ook wie een Winapint terugvindt met opkleefsterretjes, mag mailen naar sarah_van_den_heuvel@hotmail.com

Schachtenverkoop en -doop

Volgende week woensdag 13 oktober vindt de traditionele schachtenverkoop plaats in het RC (onder Alma 3 dus) om 20u. Begin alvast jullie centjes te sparen: we hebben dit jaar een geweldige lichting verse schachtjes. Iedereen die gedurende een hele week eigenaar wil zijn van zo’n uniek exemplaar is hierbij van harte uitgenodigd.

Een week later, op woensdag 20 oktober, zullen onze nieuwe eerstejaars gedoopt worden. Al wie vorig jaar gedoopt is mag mee komen dopen. Hiervoor is er eerst een doopvergadering, dinsdag 12 oktober, om achten in de Winakelder.
Gelieve hier massaal naar toe te komen, zodat we alles goed kunnen voorbereiden.

Bram

EJW-Activiteiten

Ook de aankomende week zal EJW weer veel activiteiten organiseren voor de eerstejaars. We gaan maandag meteen goed van start met een avondje poolen. Aan de Winagang zullen we ons om 20u00 verzamelen en daarna vertrekken om een balletje te gaan stoten. Dinsdag gaan we verder waar we gebleven zijn, met wederom een avondje sport, deze keer het befaamde ‘Jenevervoetbal’. Zoals de naam al doet vermoeden zal er drank op het spel staan; de scorende ploeg mag een glaasje jenever nemen om zo de kwaliteitsverschillen weer wat recht te trekken. Lol staat voorop, dus ook de mindere voetbalgoden en -godinnen zijn van harte welkom en zullen zich goed kunnen amuseren! Voor deze activiteit zullen we om 21:00u bij de Winagang bijeenkomen.

Aangezien het woensdag zoals elke week Winabar is vanaf 22u, worden er die dag verder geen activiteiten georganiseerd, dus komt allen naar de Winabar (RC onder Alma 3, mocht je het nog niet weten). Donderdag om 21:30u zien we jullie weer graag terug aan de Winagang verschijnen. We zullen dan naar de Sneak Preview in de Kinepolis gaan. Bij de Sneak krijg je een film te zien waarvan je vantevoren niet weet welke het zal zijn. Dit kan enorm uiteenlopen maar is meestal wel erg leuk. Bovendien betaal je een lagere prijs dan normaal, dus zal het zeker de moeite waard zijn! Na een aantal erg geslaagde activiteiten vorige week hopen we weer velen van jullie bij alle activiteiten terug te zien.

EJW
(Anneleen, Annelore, Bas, Greg, Leoni en Niels)

Gezocht: Tekstje BAR

De eerste WinaBar van dit kakelverse academiejaar hebben we weer achter de rug. Niet alles is even vlot verlopen (het begon met momenten meer op een schuimparty te lijken) maar alle begin is moeilijk. De Winezen hebben bewezen dat zij zich door niets laten tegenhouden. Er was véél volk. Er was véél sfeer. Er werd véél gedronken. En er was een massale deelname aan de connemaraaaaah. De foto's op www.wina.be bewijzen het. Verwacht u aan een nog betere bar deze woensdag. Opnieuw een BierKwartier (2 pinten voor de prijs van 1) om 22u en misschien nog iets extra...

Groetjes,
Uw barteam.

CuDi

We zijn al veel cursussen kwijtgeraakt op de KampusKuDi, maar er zijn er nog enkele over. Vooral voor 1e bach zijn er nog een hoop cursussen op komst. In de tweede week zullen wij u kunnen aanbieden:

1e bach: Lineaire algebra: Oefeningen (voor wie nog geen exemplaar heeft kunnen bemachtigen), Logica, Serway (oppassen - is nogal duur!).

Licenties: Symmetrie en Relativiteit, Ioniserende Straling, Statistische Modellen en Data-Analyse, Interpolatie en Approximatie, Wiskundige Statistiek, Gevorderde Astrofysica, Vergelijkende Studie van Imperatieve Programmeertalen, Operations Research.

Aggregaten: Vakdidactiek Natuurkunde

Vanaf deze week gaat de CuDi weer door in de Winakelder (onder de Winagang, blok 4 op Cité), en wel op volgende uren:
Dinsdag: 1e bach om 16u, 2e kan om 16u30 en de licenties vanaf 17u00.
Woensdag: 1e bach om 12u, 2e kan om 12u30 en de licenties vanaf 13u00.

En vergeet niet:

CuDi ziet je graag!

Sport

We zijn nog altijd op zoek naar enthousiaste sportievelingen die de eer van Wina willen verdedigen in de Interfacultaire bekers (tegen andere kringen dus) voetbal, volleybal en basketbal. Wie hiervoor interesse heeft, kan mailen naar sport@wina.be.

Bram

Erasmus - studeren in het buitenland

Als student bij Wina heb je zoals aan de meeste faculteiten ook de mogelijkheid om een semester of zelfs een heel jaar aan een buitenlandse universiteit te studeren. Tegenwoordig wordt dit uitstekend geregeld zodat al je vakken en examenresultaten erkend worden aan de KU Leuven en je dus geen tijdverlies kan oplopen aan deze ervaring.

Voor informaticastudenten wordt zo'n jaar typisch in de eerste licentie gedaan, wis- en natuurkundigen kunnen ook voor hun thesis naar het buitenland gaan. Indien je als tweede kanner/-ster hierin geinteresseerd bent loont het zich in alle geval om vroeg genoeg te informeren. Er worden hiervoor events georganiseerd door de KU Leuven overkoepelend en door de verschillende faculteiten.

Voor meer info over de startinfosessie, buitenlanddag (voor Erasmussers en specialisaties) en 'Success in the US', evenals alle andere mogelijke vragen slechts één adres: de Erasmusverantwoordelijke,

Bram Luyten
bram.luyten@student.kuleuven.ac.be

Night of the Proms

Tradities zijn er om in ere gehouden te worden, en daarom trekt Wina ook dit jaar naar de Night of the Proms. Daar zal u vergast worden op de hemelse tonen van Il Novecento, Fine Fleur en een Roemeens panfluitwonder, Damian genaamd. De poppy kant van het geheel wordt verzorgd door podiumbeesten Shaggy, Joe Cocker en James Brown, vergezeld door de obligate John Miles en nog een verrassingsgast.

Praktisch dan: we gaan op donderdag 21 oktober, wanneer we in de vroege avond (meer info, zoals het juiste vertrekuur, volgt zeker nog) met bussen naar het Sportpaleis gaan, en dat voor de hallucinant lage prijs van 20 euro (23 voor niet-leden). Wie meewil, raden we aan zich te haasten en een mailtje te sturen naar cultuur@wina.be. Kaarten kunnen daarna afgehaald worden op de Winagang.

Laat de noten niet van uw brood eten,
Kultuur

Moeilijke Woorden

Blasfemisch. Hiaat. Transparadigmatisch incommensurabiliteitsprincipe. Booglengteherparametrisatietransformatiematrix. Contraproductief. Halo. Hopffibratie. Flegmatiek. Omdat het niet altijd simplistisch moet: Bouw mee aan het Moeilijke WoordenBoek! Mail alle irritante inevidentiën naar kcultuur@wina.be (nee, geen typfout) - en misschien wordt ook uw naam vereeuwigd in de ranglijst der mooiste moeilijke woorden

Het MWComité

Maandag 4 oktober
20:00EJW: PoolWinagang
Dinsdag 5 oktober
16:00-17:30CuDiWinakelder
21:00EJW: JenevervoetbalWinagang
Woensdag 6 oktober
12:00-13:30CuDiWinakelder
22:00-...WinaBarRC
Donderdag 7 oktober
21:30EJW: SneakWinagang

V.U. Tom Trogh, Jan Pellegrims, Bram Verbinnen en Kristof Schoels.
Wekelijks blaadje van studentenkring WINA.
Gedrukt op 150 exemplaren voor de 1e bachelor Wiskunde, Fysica en Informatica. Online verspreid voor 2e kan en licenties Wiskunde, Natuurkunde en Informatica.

Online te vinden op http://winagenda.wina.be
Voor alle verzoekjes, tekstjes en aanvragen, slechts één adres: redactie@wina.be