Maandag 5 mei
Editoriaal
Er liep een klein oranje worteltje op straat, opgezwollen van trots. Het danspasje gaf de doorslag, zei het bij zichzelf, daardoor overleefden we de groene meute. Het worteltje kwam langs een grote oranje affiche, en keek even smachtend naar boven: wat zou het zelf graag op zulke poster staan! Het zit er niet meer in, vermits het rondje groenen pesten niet helemaal het verhoopte resultaat had... Proficiat Wortel, proficiat Radius !!



Uitslag verkiezingen
Zoals u allemaal weet, hebben woensdag 30 april de presidiumverkiezingen plaatsgevonden. Vooreerst wenst het kiescomité iedereen te danken die is komen stemmen. Voor de verkiesbare ploeg RADIUS zijn er 174 stemmen uitgebracht, waarvan 142 vóór, 23 tegen en 9 onthoudingen, dit geeft een resultaat van 82 procent voorstemmen. De niet verkiesbare ploeg WORTEL behaalde op een totaal van 166 uitgebrachte geldige stemmen 100 vóór- en 29 tegenstemmen, 37 stemmers onthielden zich, wat dus ongeveer 60 procent voorstemmen geeft. In volgorde van het percentage voorstemmen zijn verkozen voor de raden:
POC Wiskunde: Tim Wouters, Jochen Driesen
Faculteitsraad Wiskunde: Tim Wouters
POC Natuurkunde: Noel Smets, Bart Popleu, Bram Wynants
Faculteitsraad Natuurkunde: Noel Smets
Departementsraad Natuurkunde: Bart Popleu
POC Informatica: Stijn Bormans, Samuel Dom, Geert Monsieur,
  Thomas Delaet, Jonas De Meulenare
Faculteitsraad Informatica: Thomas Delaet
Departementsraad Informatica: Thomas Delaet
Kiescomité



Film: Trois Couleurs: Rouge
Bleu, Blanc en Rouge staan in Kieslowski's Trois Couleurs trilogie respectievelijk voor vrijheid, gelijkheid en broederschap. Het begrip broederschap in combinatie met de kleur rood verwijst in Rouge specifiek naar de gepassioneerde liefde. Niets is nu eenmaal toeval bij Kieslowski, in wiens 3#3uvre alles met elkaar samenhangt. In de film ontmoet fotomodel Valentine een gepensioneerde rechter op wie ze verliefd zal worden nadat ze diens hond aanrijdt. Dat kan geen toeval zijn. En dat de zwijgzame rechter zo graag telefoongesprekken van vreemden afluistert, wat zegt dat over menselijke communicatie? Langzaam dringt Valentine door in de geheimen van de oudere man, die teleurgesteld blijkt te zijn in de liefde. Rouge ontving drie Oscarnominaties, uitzonderlijk voor een niet-Amerikaanse film. Praktisch: We tonen de film op donderdag 8 mei, aanvang om 20u in aula 200L.00.06


Toneel: Martino (DAS)
DAS, da's Johan Dehollander, Arne Sierens en Stef Ampe. Sierens werkte zich als theatermaker reeds in de kijker samen met choreograaf Alain Platel. Hij werkte ook reeds samen met Johan Dehollander aan bijvoorbeeld ``Niet alle Marokkanen zijn dieven''. Dehollander Ampe en Sierens runden van 1996 tot 2001 het Gentse Nieuwpoorttheater. Ze kregen er de Océ-prijs voor. Ze kunnen echter niet stilzitten en werken nu vanuit het productieplatform DAS aan een 3#3uvre waarin een scherp oor voor de ``klap van de gewone man'', een slimme pen en een eerlijke bekommernis om het theater open te trekken naar niet-evidente publieksgroepen, hun waarmerk zijn. Na enkele stukken waaronder ``Niet alle Marokkanen zijn dieven'' zet Arne Sierens - ook wel eens de ``pitbull van het Vlaamse theater'' genoemd - zijn tanden in Martino. Geïnspireerd door de echte Martino-snackbar aan de Zuid in Gent, werkt hij aan een muzikaal verslag over een woest rampgebied van losgeslagen gevoelens, maanzieke mensen op zoek naar het abc van de liefde, pikante sandwiches weggespoeld met Cola en zusters die dromen van de Niagara-watervallen. Met slepende songs en live-orkest. Praktisch: Het gebeuren speelt zich af op donderdag 15 mei, ditmaal in de schouwburg, aanvang om 20u. We spreken af aan de winagang om 19u30. De prijs voor leden bedraagt 11 euro, voor niet-leden is dat 13 euro. Kaarten zijn te verkrijgen via een mailtje naar cultuur@wina.be.
cultuurtje



Meirondjes
Jawel, het is alweer mei, de maand waarin elke vogel een ei legt, maar bovendien en vooral de maand waarin de meirondjes, de ideale ontspanning voor na het studeren, plaatshebben. Voor de mensen die deze klassieker niet kennen, leggen we even het concept uit. Gedurende vijf woensdagen in mei (ok, hier faalt het al, er zijn dit jaar maar vier woensdagen in mei, we nemen daarom de eerste woensdag van juni erbij), nemen de fysieke uithoudingen van de verschillende winese jaren en richtingen het tegen mekaar op. Gedurende een half uur moet je met je jaar (met jaar bedoelen we bvb. 2ki, dus niet heel tweede kan samen) zoveel mogelijk rondjes komen afhaspelen op de looppiste aan het sportkot. Iedereen mag samen lopen, het is dus geen estafette, en het aantal rondjes van een jaar wordt gedeeld door het aantal mensen dat in dat jaar zit. De voor de hand liggende tactiek is dus om zoveel mogelijk mensen op te trommelen in je jaar om een paar rondjes te komen spurten/lopen/joggen/wandelen. De winnaar van de meirondjes krijgt bovendien een volledig en vol vat cadeau. Afspraak nu woensdag (en de vier daaropvolgende) op de looppiste rond het voetbalveld aan het sportkot van 21u30 tot 22u.
Tot loops,
MuSTaFa



Overdrachtscantus
Nu donderdag, 8 mei, vindt de laatste winacantus van dit academiejaar plaats. De macht wordt er ceremonieel overgedragen aan het nieuw verkozen presidium, en de laatstejaars zingen hun zwanenzang. Dit weeral niet te missen gebeuren gaat door in de Bierstübe, kost 7 euro voor winaleden en 8 euro voor de rest en begint omstreeks 20 uur.


’t Is weer van da :
Jaja, beste vriendjes, we hebben al veel bars achter de rug en die van deze week is de laatste want volgende week houden de mannen van het RC hun aftap... Vele thema's zijn reeds de revue gepasseerd, maar eentje heeft op zich laten wachten. Daarom is het deze week tijd voor de allergeiligste der allergeiligste bars : met name de enige echte TRAVESTIETENBAR. Onderga daarom gezwind een geslachtsverandering door u in rokjes en ander in uw schouders snijdend toebehoren te hijsen (voor de heren), of doe voor de verandering eens een stoer houthakkershemd aan en laat uw moustache groeien (voor de dames). ’t Is te doen vanaf 22.00 uur deze woensdag in ’t RC. We organiseren naar gewoonte een miss en mister Wina verkiezing. De winnaars krijgen niet alleen deze fel begeerde titel, maar ook nog eens een jeneverfles.
Vele kusjes,
Barteam
Uitslag barverkiezingen
Duvelkoning: Nighty 2 Kriekdame: Caroline 9 Tripplepater: Hans 4
        Gilles 8   Tim 2
        Griet 5   Schof 1



Bedankje
Ons spandoek is verwijderd van blok B, nu kan iedereen weer ten volle genieten van het gebouw en zijn wereldberoemde grijstinten :-)
Radius



COLOFON
  V.u. Liesje Demuynck, Jochen Driesen en Hendrik Hubrechts. Gedrukt op niet meer dan 350 exemplaren, en gratis op evenveel exemplaren verspreid.
Online: http://www.wina.be/winagenda/