Maandag 28 april


Editoriaal
Ah kijk eens uit het raam, het is lente. De vogeltjes fluiten, de eendjes waggelen, eten en schijten, de konijnen beginnen nog maar eens aan een nageslacht en de bosmannen molesteren de speelgoedkat van de buren. Jaja, iedereen heeft wel zijn eigen maniertje om de lente te vieren. En uw redactie zou uw redactie niet zijn, moest ook zij niet zo'n feestmaniertje hebben. 't Heeft te maken met een groot tablet chocola, we gaan daarop zitten tot het smelt. Sommigen schilderen dit af als een beetje vies, en ook een belachelijke zaak. Maar wij kijken daar op een meer volwassen manier tegen aan, het is voor ons een beetje een moment van bezinning, een teken van solidariteit met de vogels, kippen, eenden en al die andere eierbroeders. We hebben een enorm respect voor die beesten, en zij ook voor ons. Meer zelfs: !!they love us!!



Cult-16-uur-bar

Uw barteam heeft niet stilgezeten, want de klassiekers komen eraan ...

Nu woensdag gaan we immers een 16-uren bar organiseren. Wat hebben we voorzien? Vanalles! Voor de hele uurindeling verwijzen we naar www.wina.be, maar we kunnen al vermelden dat cultuur om 20u00 een film serveert, om 24u00 de verkiezingsuitslag bekend wordt (met de nodige vaten?), er een DJ Drum`n'Bass komt draaien en dat we het geheel zullen afsluiten met een voormiddagcantus.

Verder willen we ook nog vermelden dat het volgende week de laatste winabar van het semester is. Dat gaan we afsluiten met een travestietenbar en een miss en mister wina verkiezing.

uw barteam



kom je culkaart verzilveren in de bar
In het kader van de Cult-16-uur-bar organiseert cultuur voor jullie het een en ander in de bar. Zo is er de film apocalypse now en komt DJ Scolifant. Maar de cult-16-uur-bar is ook de bar waar je je culkaart en je filmkaart kunt komen verzilveren in gratis consumpties. Zoals jullie wel weten is één stempeltje op de culkaart of twee stempeltjes op de filmkaart goed voor één gratis consumptie. Dus niet vergeten, dat o zo leuke kaartje ...



Film: Apocalypse Now: Redux
Tijdens de Vietnam oorlog gaat Captain L. Willard op zoek naar de verloren geraakte Kolonel Kurtz. Hij duikt de bossen van Cambodja in en komt hier een groepje aparte soldaten tegen. Samen met de soldaten komt hij op de meest vreemde plekken. Tijdens hun zoektocht worden ze steeds meer geconfronteerd met de ellende van de oorlog. Hun reis wordt uiteindelijk een gevecht tegen de dood ...

Redux is een vernieuwe kijk op Apocalypse Now van Francis Ford Coppola die in 1979 de film presenteerde op het Cannes Festival. Ook Redux was te bewonderen op Cannes en kreeg dan ook zeer goede recenties van de reviewers. Door deze nieuwe cut is Now eindelijk echt af en de vele nieuwe stukjes materiaal die Francis Ford Coppola er nieuw in heeft gezet maken het geheel nog mooier om naar te kijken. Now was al een van mijn favoriete films aller tijden maar met Redux is de film er zeker niet minder om geworden. Deze briljante film moet iedereen zeker een keer in zijn of haar leven gezien hebben.

(Bron: http://www.dvdpreview.nl/reviews_detail.php?review_id=43)

Praktisch: De film gaat door op woensdag 30 april om 20u in 't RC (onder alma3, waar de winabar doorgaat), en dat in 't kader van de Cult-16-uur-bar.



DJ Scolifant - live set

Laat je meedrijven op de vibes van DJ Scolifant. Laat je hakken thuis en weef je web op de dansvloer want Scolifant draait je met een paar krasse platen door je zolen! Drum`n'Bass schroeft je duimen naar een hoger niveau.

DJ Scolifant is ook Matthias Marescaux, van 2e lic. natuurkunde.

Praktisch: van 1u00 tot 3u00 in de wina-bar, onder alma3, in het kader van de Cult-16-Uur-bar

cultuurtje


Film: Trois Couleurs: Rouge
Blue, Blanc en Rouge staan in Kieslowski's Trois Couleurs trilogie respectievelijk voor vrijheid, gelijkheid en broederschap. Het begrip broederschap in combinatie met de kleur rood verwijst in Rouge specifiek naar de gepassioneerde liefde. Niets is nu eenmaal toeval bij Kieslowski, in wiens oeuvre alles met elkaar samenhangt. In de film ontmoet fotomodel Valentine een gepensioneerde rechter op wie ze verliefd zal worden nadat ze diens hond aanrijdt. Dat kan geen toeval zijn. En dat de zwijgzame rechter zo graag telefoongesprekken van vreemden afluistert, wat zegt dat over menselijke communicatie? Langzaam dringt Valentine door in de geheimen van de oudere man, die teleurgesteld blijkt te zijn in de liefde. Rouge ontving drie Oscarnominaties, uitzonderlijk voor een niet-Amerikaanse film.

Praktisch: We tonen de film op donderdag 8 mei, aanvang om 20u in aula 200L.00.06
cultuurtje



Loko zoekt ...
Loko-Sociale Raad verdedigt de belangen van alle Leuvense studenten als het aankomt op het dak boven hun hoofd, het eten op hun bord, de cursussen die ze blokken en de fiets waarop ze rijden.

Wij zoeken steeds gemotiveerde kringvertegenwoordigers en/of vrijwilligers om samen met ons die belangen te verdedigen.
Geïnteresseerd? Laat ons iets weten!!!
Loko Sociale Raad
Tel: 016/22.95.41 (tussen 14 en 18 uur)
e-mail: sora@sora.student.kuleuven.ac.be



overdrachtscantus
Woensdagavond weten we of de opkomende ploeg verkozen is. En als dat niet zo is heeft ons fantastisch kiescomite tegen de week daarna een oplossing uitgewerkt. Dus tegen donderdag 8 mei is algemeen bekend wie er volgend jaar het presidium van wina zal uitmaken. Dan wordt het dus tijd om de fakkel over te dragen eh, en wat is er meer geschikt om fakkels over te dragen dan een cantus (tja, een fakkeltocht ofzo waarschijnlijk, pfeu). Het jaar zit er ook stilaan op, dus dienen we afscheid te nemen van de laatstejaarsstudenten. En wat is er meer geschikt om afscheid te nemen van deze mensen dan een cantus (jaja, dat is zo). Nuja, op donderdag 8 mei is het nog eens cantus, in de bierstube, de laatste van dit jaar. Er wordt van presidium gewisseld en de laatstejaarsstudenten krijgen hun zwanenzang. De cantus zal beginnen omstreeks 20 uur, en kost 7 euro voor wina-leden, 8 voor niet-leden (ter plaatse te betalen).
hopelijk tot dan,
Wouter


kiesdebat
Morgen, dinsdag 29 april om 20 uur, vindt het jaarlijks kiesdebat van Wina plaats in aula N.00.04. Dit klinkt waarschijnlijk niet als de meest entertainende der activiteiten van de week, doch, dat is ze wel. En moest dat overdreven zijn, dan is het in elk geval wel de belangrijkste (op het stemmen zelf na dan, als we dat als activiteit beschouwen). Als u wilt weten of de opkomende ploeg, de ploeg die wina volgend jaar wil leiden, de mensen die u willen vertegenwoordigen op onder meer kringraad, sociale raad en sportraad, de mensen die voor uw cursussen willen zorgen, ..., wel, als u wilt weten of ze wat meer hebben nagedacht over met wat ze zich willen bezighouden, en over wat ze u beloven in hun programma. Dan (en wie wil dat nu niet weten), dan kan u niet afwezig zijn op kiesdebat.
hopend u daar in voltallige aantallen te mogen begroeten,
kiescomite


stemmen
Het stemmen gaat niet zoals eerder aangekondigd door in de rc-bar, maar in Blok B, in de hal tussen de 2 delen van dat gebouw, op eerste verdieping. Het tijdstip blijft natuurlijk wel behouden, nu woensdag, 30 april van 9 tot 19 uur.

U kunt niet enkel kiezen of u wilt dat de opkomende ploeg verkozen raakt of niet, en of de lolploeg al dan niet het vat wint. U kunt ook stemmen voor wie u volgend jaar zal vertegenwoordigen op de POC's, de departementsraden en de faculteitsraad.

Mensen die komen stemmen worden rijkelijk beloond met een bonnetje ter waarde van 1 consumptie naar keuze in de wina-bar. Waar overigens de uitslag van de verkiezingen zal bekendgemaakt worden om 24 uur.

tot daar,
kiescomite


Deze week
Dinsdag 29 april
20u00 kiesdebat N.00.04
Woensdag 30 april
09u00-19u00 stemmen Blok B: hal 1e verdiep
20u00 start cult-16-uur-bar RC
20u00 cultuurfilm: Apocalypse Now: Redux RC
24u00 bekendmaking uitslag verkiezingen RC
Donderdag 1 mei
01u00-03u00 DJ Scolifant - live set RC
12u00 einde cult-16-uur-bar RC