Maandag 21 april
Editoriaal
Duisternis en elke gongslag dovend
Laaien vlammen als sperwers uit gepunte graten;
In twee veroordeeld barst nu stil de hel...
Dit, mijn liefste, is de hel,
Waar de eenhoorns en centauren krijsen,
Want hun verleden smeult in blauwe schijn.
 
De gaslamp spreidt een verre stank
Uit zijn radius weerklinkt de toekomst
En uit de schachten richt het fenomeen zich op
Monsterlijk verlegen
Richt de massa zich tot God...
 
WEES WAAKZAAM!
Krijt het groene oog
Dat lonkt in elke dorpspastoor
Satan lacht!
Hij rijst tot plots verbijsterd klinkt:
``ZALIG PASEN!''
debat over de toekomst
Op dinsdag 29 april, organiseert LOKO-Kringraad een debat over de toekomst van het hoger onderwijs in Vlaanderen. Dit debat zal plaatsvinden om 20u in de grote aula van het MTC. In het panel zullen zetelen: minister van onderwijs Marleen Vanderpoorten, rectoren André Oosterlinck (K.U.Leuven) en Andreas De Leenheer (Ugent) en Joris Roos (voorzitter VVS). Met zo'n eminent panel zouden we natuurlijk graag ook wat volk in de zaal hebben, en daarom nodigen we jullie allemaal uit.
verkiezingsweek
Nu woensdag 23 april om 24 uur, in de winabar, zullen wij het startschot geven van de verkiezingsweek, de enige verkiesbaRe ploeg hebben we al aAngekondigD in de vorige wInagenda, ondertUsSen hebben we echter ook een kandidatuurstelling van een niet-verkiesbare ploeg ontvangen, met kandidaat-preses Jan Rosseel. Het belooft dus weer ongeloofelijk spannend te worden. Op dinsdag 29 april om 20 uur stopt echter alles, en is het tijd voor het kiesdebat. En dan kunt u de dag daarop, woensdag 30 april, komen stemmen in de rc-bar van 9 tot 19 uur. Hier kunt u niet enkel stemmen voor welke ploeg volgend jaar wina zal besturen, en welke lolploeg het vat krijgt, maar ook voor wie u volgend jaar zal vertegenwoordigen in de POC's, de departementsraden en de faculteitsraad. Om te mogen stemmen is lidmaatschap niet vereist, u dient enkel te studeren aan een der wina-richtingen of er les aan te geven.

kiescomité
Kiesdebat
Zoals in het tekstje hierboven reeds vermeld vindt op dinsdag 29 april om 20 uur het kiesdebat plaats. Dit gaat door in aula N.00.04 en is behoorlijk essentieel als u een doordachte stem wilt uitbrengen. De opkomende ploeg zal er immers door ons kritisch bevraagd worden. Dat is iets dat u niet wilt missen, daar merkt u of er goed is nagedacht over hun programma. U zou kunnen denken dat dit maar saai zou kunnen zijn, niets is echter minder waar (daar zal de lolploeg wel mee voor zorgen). Komen dus !
kiescomité
JAARACTIVITEIT 1KW
Omdat Wina een jaaractiviteit sponsort voor zijn leden (en we er dit jaar nog geen gebruik van gemaakt hebben), stel ik voor om eens met z'n allen te gaan eten! Wina sponsort 2 euro per persoon.
Deze heuglijke gebeurtenis zal plaatsvinden op maandag 5 mei (week 19), afspraak om 18u aan de Winagang (wanneer we weten waar we gaan eten, kunnen we ook nog ter plaatse afspreken).
Suggesties omtrent waar jullie willen gaan eten zijn uiteraard welkom bij mij (eventueel kunnen we naar het Vegetarisch restaurant ``Lukemieke'' naast 't stadspark gaan, daar kost een schotel zo'n 8 euro, dus 6 voor ons, 2 voor Wina).
Hopelijk tot daar!
Tina, JV 1KW
Interjarencompetitie
De halve finales van de IJC minivoetbal waren:
De Pseudo-Dionysische Areopagieten - FC De Vrolijke Stampers 5-7
BoKeS VaN PaTé - eerste kan 2-8
De finale ging/gaat bijgevolg tussen FC De Vrolijke Stampers en eerste kan. Inderdaad, u leest het goed, 'ging/gaat', want de finale kende/kent een plot zoals zelfs Stephen King het niet had kunnen bedenken. Na een 7-7 stand werden verlengingen gespeeld, uren en uren verstreken, maar de Golden Goal wou maar niet vallen, zodat er nog een replay zal gespeeld worden op een nader te bepalen datum. We houden u op de hoogte.
Schaaktornooi
Het schaaktornooi werd gewonnen door Carl Ceulemans. Een dikke proficiat!
Op komst: meirondjes
Binnenkort beginnen de meirondjes opnieuw, trek alvast uw loopschoenen aan en begin ten spoedigste te trainen, om alzo met uw jaar een vat bijeen te lopen.
MuSTaFa
JAARACTIVITEIT 2lw3
We gaan nog eens op jaaractiviteit. Vermits het einde van het jaar nadert en de thesissen af moeten, houden we het deze keer rustig. Om 20 uur gaan we eten in de Notre Dame. Om 22 uur zijn er twee pooltafels gereserveerd in de Komma waar ons op uit kunnen leven. Dit alles zal doorgaan op dinsdag 22 april. Zorg dat je erbij bent.
Kristel
Jv 2lw3



COLOFON
  V.u. Liesje Demuynck, Jochen Driesen en Hendrik Hubrechts. Gedrukt op niet meer dan 350 exemplaren, en gratis op evenveel exemplaren verspreid.
Online: http://www.wina.be/winagenda/