Maandag 24 maart
Editoriaal
Ze was een bakvis en ze was er trots op. Iedere ochtend stond ze op tussen 6 en half 7, ging ze voor de spiegel staan en bekeek ze haar gezicht nauwkeurig. De levenloze uitpuilende ogen, de schubben achter haar oren en de systematisch naar lucht happende mond.

Ze was niet van de snuggerste, ze kon niet zwemmen, was zelfs bang voor water, maar ze was en bleef een bakvis. En bakvissen doen nu eenmaal wat bakvissen moeten doen, daar was ze rotsvast van overtuigd.

Ze bond de stenen rond haar middel, stapte het water in en liet zich meeslepen met de stroom.


Gevraagd:

Voor de vorming van het nieuwe presidium zijn we nog op zoek naar enthousiaste mensen die het wel zien zitten om fuiven mee te organiseren of te komen tappen in de winabar. Meer specifiek zijn we nog op zoek naar mensen om de posten Gak (Grote Activiteiten), Cultuur en Barteam te vervolledigen. Als je geïnteresseerd bent mag je eens naar een vergadering komen op maandag of woensdag om 21.00 in de winakelder. Je mag ook steeds een mailtje sturen naar stijn@wina.be.



De gouden krijtjes : de uitslag :

Hallo, voor de archieven en de volledigheid volgen hieronder nog eens de namen van alle genomineerden en winnaars voor de gouden krijtjes.

Van harte proficiat toegewenst aan alle genomineerden en winnaars, zij verdienen het.
Kalk.



Voor de vrede
Zoals jullie allemaal wel al weten zijn de VS een oorlog tegen Irak begonnen. Iedereen doet hierover wel zijn zegje, net zo SoRa (de Sociale Raad van Loko), die een oorlog onaanvaardbaar vindt.
Hieronder twee van de samenkomsten die hieromtrent de komende week georganiseerd zullen worden.

Een heleboel organisaties in het Leuvense zorgt voor de gelegenheid om samen te komen met al diegenen die geen oorlog willen.
Donderdag wordt een fakkeltocht georganiseerd. Deze zal vertrekken aan het stadhuis om 19u30 en in vrede door de straten trekken.
Voor wie denkt dat actiever zijn nuttiger is en de keel wil openzetten om protest te uiten, wordt samengekomen op het Ladeuzeplein om 19u (georganiseerd door Leuvense Studenten tegen Oorlog) alwaar een (uiteraard ook vreedzame) betoging zal beginnen. Hierna is er de gelegenheid tot een algemene discussie (``Open Meeting'') in het MTC.

ADVERTENTIE



Zin in een avondje quizzen?
Zin in een avondje kwissen? Van ``Sport'' & ``Techno'' tot ``Actualiteit'' en ``Fun''? Accenture organiseert een kwisavond op Woensdag 2 april in de Pavlov (fakbar psychologie, Tiensestraat, Leuven) met alles erop en eraan. Je kan er kennis maken met Accenture, de mensen, wat we doen en proberen om je collega-studenten te overtreffen in verschillende kwisthema's. Er zijn mooie prijzen te winnen en we bieden jullie graag een drankje aan.

Er zin in gekregen? Stuur dan een mailtje naar sven.ruytinx@accenture.com voor 24 maart.

Be there!

Accenture


Hiernamaalsbar
Het is weeral zover. Uw barteam heeft weeral zotte gedachten gekregen. Deze keer vragen we ons af wat er in het verschiet ligt. We hebben namelijk vragen over het hiernamaals. Zou het hiernamaals tijd en plaats gebonden zijn? En zoja, wat is het juist, wanneer is het er en waar ligt het dan? Misschien zijn we er al, ligt het voor ons of vinden we het gewoonweg in onze kast. Wat we wel met zekerheid kunnen zeggen is dat het woensdag in de winabar zal liggen, want dan organiseren we voor u een hiernamaalsbar. Voor de engeltjes onder ons hebben we rijstpap, voor de hellemensen duvel aan 1,20 euro.
Barteam




UUR KULtUUR: pre-ithaka: the lunatics

Aan de vooravond van Ithaka organiseert Cultuurcoördinatie traditiegetrouw een pré-Ithaka-UUR KULtUUR dat een opwarmer is voor de aanstormende editie van Ithaka, een hedendaags kunstenparcours dat dit jaar de titel draagt ``VOYagEUR'' en zich afspeelt rond het STUK (27-29 maart).

The Lunatics zijn een bonte verzameling improvisatietalent met wortels in de wereld van theater, televisie en (stand-up) comedy. The Lunatics brengen barpro-improvisatietoneel, in gelijkaardige vorm gekend van Onvoorziene Omstandigheden of Geert Hoste's Comedy Cup. Vier spelers trekken ten strijde, gewapend met een opmerkelijke dosis verbeelding, een album vol personages en een lading ingebeelde decors. De improvisatoren verzinnen op commando de meest hilarische momenten. Het publiek is baas en geeft een locatie, een emotie, een titel of een andere leuke aanzet, zij maken er een flitsende en treffende scène van. Elk idee van het publiek vormt de aanzet tot een one-liner, een liedje,...Een Master of Ceremony (lees een vlotte presentator) leidt alles in goede banen. The Lunatics staan garant voor humoristisch en spitsvondig improvisatietheater dat aan de ribben blijft kleven. Improvisatie-comedy: je weet wat het is, niet wat het wordt!

Nu woensdag 26 maart in het STUK (Naamsestraat 96, Leuven) om 13u10




Interjarencompetitie
De volgende wedstrijden zijn (allemaal op het polyvalent terrein): Voor uitslagen en standen, zie www.wina.be/sport


Schaaktornooi
Maandag 31 maart om 20u is het (individueel) schaaktornooi in de Waag. Inschrijven kan ter plaatse tussen 19u30 en 20u. De formule hangt nog een beetje af van het aantal deelnemers, maar waarschijnlijk wisselen we een aantal ronden blitz (5 minuten bedenktijd per persoon) af met iets langere partijen (een kwartier bijvoorbeeld). Andere suggesties mogen natuurlijk ook altijd gemaild worden naar sport@wina.be!
Tot Sports,
MuSTaFa



Op Komst

Ma 31 maart 20u schaaktornooi de Waag
Woe 2 april - kwisavond Pavlov
Woe 2 april 20u Beiaardcantus Ladeuzeplein
Do 3 april 20u Ontgroeningscantus Bierstübe



Cursusdienst
Openingsuren


We zijn officieel nog twee weken open! en de nieuwe cursussen voor deze week zijn:
1KW/N Meetkunde transparanten 5.0/6.6 euro
  Wiskundige Analyse: Metrische ruimten en continuiteit 1.7/2.2 euro
2KW/I Numerieke Wiskunde transparanten deel 2 2.0/2.6 euro
groeten,
Uw cudi team



Deze week
Dinsdag 25 maart
18u15-19u00 Cursusdienst Winakelder
Woensdag 26 maart
13u00-13u30 Cursusdienst Winakelder
13u10 uur kultuur: the lunatics STUK
22u00 hiernamaals Bar RC



COLOFON
V.u. Liesje Demuynck, Tina De Greef, Jochen Driesen en Hendrik Hubrechts. Gedrukt op niet minder dan 400 exemplaren, en gratis op evenveel exemplaren verspreid.
Online: http://www.wina.be/winagenda/