Maandag 10 maart

Editoriaal
De wereld werd al vaker overspoeld door de meest vreemdsoortige beroepen. Zo is er de laatste jaren bijvoorbeeld goed geld te verdienen als kraker. Het staat namelijk zeer goed als je na je vakantie tegen de buren kan vertellen dat in tussentijd je huis gekraakt is. De heer K. Doos is één van de pioniers in dit vak en we mochten hem gedurende één werkdag volgen. Om begrijpelijke redenen wil het huisgezin in kwestie anoniem blijven, we duiden ze dan ook slechts aan met NN (wat staat voor Naamsesteenweg 56, Neufchâteau).
KD: Goedemorgen mevrouw, ik ben de kraker van dienst. Ik hoor dat u uw huis ter beschikking stelt?
NN: Komt u toch binnen, meneer. Wilt u niets drinken? Koffie, melk of suiker?
KD: Doe mij maar een glas suiker.
NN: Met een scheutje koffie of thee?
KD: Nee, dank u, ik drink de mijne graag wit. Maar laten we nu maar meteen ter zake komen. U begrijpt natuurlijk wel, mevrouw, dat ik mij niet zomaar met eender welk huis tevreden stel. Hebt u bijvoorbeeld een jacuzi?
NN: Nee, maar we hebben wel een Olympisch zwembadje in de achtertuin.
KD: Daar kan ik het ook wel mee doen. En welke kleur hebben de tegeltjes in de badkamer?
NN: Roze, maar als u wilt kan u dat steeds veranderen en op onze kosten uiteraard.
KD: Ja mevrouw, dan zie ik geen enkele reden om het niet te doen... Oh, nog één kleinigheidje: u moet wel meteen vertrekken en ik kan slechts twee weken blijven, ik heb namelijk nog een opdrachtje in het keizerlijk paleis. Wel tot ziens dan maar mevrouw...
NN: Maar...
KD: Hier is uw jas en een koffer.
``Weeral een tevreden klant'', mompelde KD, waarna hij ons beleefd de deur wees.

Alles-kan-cantus
Nu donderdag is't dus nog een keer cantus, geen gewone biercantus maar zoals de titel zegt, eentje waar men drinkt wat men wilt. U wordt dus verondersteld voor uw eigen drank naar keuze te zorgen. De cantus zal zoals praktisch altijd doorgaan in de Bierstube, en zal beginnen omstreeks 20u30, de prijs bedraagt 3 euro voor leden, 4.5 voor niet-leden. Daar de cantus gedeeltelijk overlapt met de danscursus en we natuurlijk niet willen dat iemand daardoor afwezig zou zijn, betalen de mensen die te laat komen omdat ze eerst moesten gaan dansen slechts de helft van de inkomprijs.
Wouter
Lenteconcert
Het Lenteconcert is een jaarlijks door Wina georganiseerd evenement dat aan studenten, assistenten en proffen de mogelijkheid biedt om zich creatief uit te leven. Anderzijds staat het lenteconcert ook voor de uitreiking van de GOUDEN KRIJTJES. Dit zijn de jaarlijks aan proffen en assistenten uitgereikte ``awards'' voor hun cursus, manier van lesgeven, enz. In essentie is het een soort gala-uitreiking waarbij de optredens door studenten verzorgd worden. Het geheel wordt kleurrijk opgeluisterd door een receptie.

Het lenteconcert is een niet te missen activiteit die bovendien volledig gratis is.

Wanneer? Dinsdag 18 maart
Waar? Aula Pieter de Somer
Hoe laat? Aanvang 20u00
Cultuur verrijkt je zinnen...
Kom op creatievelingen !!!!!!!!
Mail: Cultuur ad wina dot be en jij doet mee
Pati Pati
Elk jaar brengt Pati Pati in het kader van de vastenwerking van de Universitaire Parochie een volledig nieuw programma dat een bonte mengeling van wereldliederen, inspirerende teksten, video en samenzang vormt. Dit solidariteitskoor van een vijftigtal enthousiaste Vlaamse en buitenlandse studenten zingt liederen die getuigen van de strijd, het verzet, de hoop en de grenzeloze doorzettingskracht van de armsten en de zwaksten in het Zuiden en het Noorden. Kinderen stellen veel vragen. Volwassenen ook. ``Waarom zijn wij zo arm?'' vroeg een Filippijnse landbouwster aan een Belgische student op inleefreis. Waarom? Waarom groeit de inkomenskloof tussen arm en rijk? Waarom zijn er achthonderdveertig miljoen mensen ondervoed in deze wereld? ``NGANO?'' is Filippijns voor ``waarom?'' Dit jaar wil Pati Pati via muziek de vragen van de armsten en de zwaksten in het Zuiden en het Noorden vertolken. We geloven dat verzet tegen onrecht heel klein kan beginnen, bijvoorbeeld door jezelf een vraag te stellen!

U kunt Pati Pati dit jaar live aan het werk zien:
Deze week
Maandag 10 maart
19u30 Squashtornooi Accenture rapengang
Dinsdag 11 maart
18u15-19u Cursusdienst Winakelder
20u30 Toneel Jan Fabre STUK
Woensdag 12 maart
13u-13u30 Cursusdienst Winakelder
22u Galabar der Marginalen RC
24u start Moordspel Winabar
Donderdag 13 maart
21u Danscursus WAAG
20u30 Alles-can-kantus Bierstube
Zaterdag 15 maart
20u Oud-presidiumcantus Bierstube
 
Squashtornooi Accenture
Maandag is het het squashtornooi van Accenture in de rapengang om 19u30. Om te squashen zijn er geen plaatsen meer vrij, maar laatstejaars zijn wel welkom om een gratis hapje en drankje achterover te slaan. We vertrekken om 19u aan de winagang.
IJC
De interjarencompetitie voetbal begint deze week. Voor de andere sporten is het nog even wachten. Er zijn twee poules waarin iedereen tegen iedereen speelt, de eerste twee van elke poule gaan door naar de halve finales. Poule A
Roenkel en de Ronny's
2LN
eerste kan
FC Vrolijke Stampers (2KW)

Poule B
blok B
FC N.I.K.S.
BoKeS VaN PaTé (2KI)
De Pseudo-Dionysische Areopagieten (2LW)

De wedstrijden van deze week: (alles op het polyvalent veld)
MuSTaFa
Jan Fabre
My movements alone are like streetdogs
De Antwerpse kunstenaar Jan Fabre heeft als geen ander zijn stempel gedrukt op de internationale kunstenscène van de afgelopen twintig jaar: vanaf zijn prilste werk zet Jan Fabre een extreem onderzoek uit naar het lichaam en zijn theatrale of dansante verschijningsvormen op de scène. Daarmee schopt hij meer dan eens tegen de conventies van het theater en van het `goede fatsoen'. Wat zijn werk zo fascinerend maakt, is dat Fabre op elk moment ook beeldend kunstenaar is: zijn ensceneringen zijn tegelijk architecturale installaties en krachtige `ervaringsmachines'. Voor het Festival van Avignon in 2000 creëerde Jan Fabre een danssolo voor de jonge IJslandse danseres Erna Omarsdottir. Een kleine danseres, tussen meisje en vrouw, bevindt zich in een decor dat bestaat uit drie hondencadavers, die door hun strategische opstelling -- hangend in de lucht of liggend op de vloer -- de scènische ruimte innemen. Dit is het vertrekpunt voor een serie metamorfoses die speelt met de parallel tussen een straathond en de creatieve mens, de kunstenaar, de soloperformer.


Dinsdag 11 maart, in het Stuk, om 20u30.
Prijs : Winaleden 8 euro / niet-Winaleden 9 euro. Kaarten zijn te koop op de winagang bij Liesje. Je kan ook kaarten reserveren door te mailen naar cultuur@wina.be.
Moordspel
Zoals reeds aangekondigd zal het moordspel nu woensdag in de Winabar van start gaan. Vanaf 24u kan je je informatie + pistool krijgen en om 1u zal je effectief mogen beginnen moorden. Tot daar,
GAK
Op komst
Di 18 maart 20u Lenteconcert PDS
Do 20 maart 20u De Wesp CC Wagehuys
Do 3 april 20u Ontgroeningscantus Bierstube
Galabar der Marginalen
Deze woensdag stelt het barteam u een oude klassieker voor: het toppunt der marginaliteit, de Galabar der Marginalen. Kleed u zo marginaal mogelijk en begeef u naar het RC, als u durft. Het barteam belooft u marginaal bier aan marginale prijzen, maar het kan nog marginaler natuurlijk, dus laat uw fantasie gaan en kom af naar het RC, mis deze uitschieter van marginaliteit niet!
Voila dit is het einde van dit marginaal slechte tekstje... tot zuips...
Barteam
Cursusdienst
Openingsuren




nieuwe cursussen:

1KW/N Algemene Natuurkunde I: bijlage 0.6/0.7 euro  

Kristallografie I 2.10/2.8 euro  

Interstellaire materie hfdstk 3 en 4 1.2/1.7 euro  


Belangrijk : cudi is van plan voor de laatste keer open te zijn de week voor het paasverlof!
kom dus op tijd om je cursussen te halen!

tot kijks,
Uw cudi-team

COLOFON
V.u. Liesje Demuynck, Tina De Greef, Jochen Driesen en Hendrik Hubrechts. Gedrukt op ongeveer 400 exemplaren, en gratis op evenveel exemplaren verspreid.
Online: http://www.wina.be/winagenda/