Maandag 3 maart

Editoriaal


Zachtjes trippelt de kabouter door het bos. Hoewel de eerste lentegeuren reeds rondwaren, is het gras toch nog een beetje ros. Dat is uiteraard eenvoudig te verklaren, want een gevolg van de kabouters' laatste cross. De kabouter -- zijn naam Pinnemuts lijkt me bijzonder goed gekozen -- is op zoek naar een lekkernij. Alvorens hij even kan verpozen, wil hij absoluut een aardbei.

Even terecht is kabouter Pinnemuts' bijnaam Dompiet; aardbeien zijn er in het begin van de lente immers helemaal niet. Maar gelukkig vindt Pinnemuts een peperkoekenhuisje, met meer snoep dan hij opkrijgt in één keer. Na de heks geduwd te hebben in haar fornuisje, trippelt Dompiet zachtjes huiswaarts weer.





De gouden krijtjes
Hallo, Nadat de proffen en assistenten jullie dit jaar al eens hebben beoordeeld, is het nu jullie beurt. Aan jullie nu de kans om jullie favoriete prof/assistent te belonen met het enige echte gouden krijtje! Wie is de beste lesgever, wie heeft de beste cursus, wie maakt de beste bordschema's of geeft de beste presentaties, wie is het meest taalvaardig? Vragen waar alleen jullie het antwoord op weten. Waarschijnlijk zal je jaarverantwoordelijke de enquêteformulieren wel naar de les meebrengen (anders kan je ze gewoon op de winagang afhalen), gewoon invullen en vóór 9 maart terugbrengen is de boodschap. Op dinsdag 18 maart volgt dan de ongetwijfeld spannende ontknoping tijdens het Lenteconcert. Vlug die formulieren invullen is de boodschap, wij doen de rest.
Kalk 2003



Moordspel
Op vraag van een aantal studenten zal het mogelijk zijn om deze week woensdag in de Winabar je in te schrijven voor het moordspel tussen 24u en 1u. Je kan je uiteraard ook nog steeds inschrijven via email naar snoesje@wina.be. Vergeet dan niet je paswoord bij te voegen. Voor de mensen die reeds ingeschreven zijn, is het waarschijnlijk duidelijk dat het moordspel nog een weekje uitgesteld wordt. Geen nood, door het stralende weer zal het minder onaangenaam zijn om vermoord te worden! Het moordspel zal dus van start gaan op woensdag 12 maart om 24u00 uur in de Winabar.
GAK



Lenteconcert
Het Lenteconcert is een jaarlijks door Wina georganiseerd evenement dat aan studenten, assistenten en proffen de mogelijkheid biedt om zich creatief uit te leven. Anderzijds staat het lenteconcert ook voor de uitreiking van de GOUDEN KRIJTJES. Dit zijn de jaarlijks aan proffen en assistenten uitgereikte ``awards'' voor hun cursus, manier van lesgeven, enz. In essentie is het een soort gala-uitreiking waarbij de optredens door studenten verzorgd worden. Het geheel wordt kleurrijk opgeluisterd door een receptie.

Het lenteconcert is een niet te missen activiteit die bovendien volledig gratis is.

Wanneer? Dinsdag 18 maart
Waar? Aula Pieter de Somer
Hoe laat? Aanvang 20u00
Wil jij optreden op het Lenteconcert ?
Ben je een creatieve geest die zijn kunnen wil tonen aan een groot publiek, schrijf je dan in en laat zien wat je kunt! Alles kan en alles mag (dans, theater, instrument, ...). Je moet bovendien geen virtuoos zijn om iets te komen voorbrengen. Voor meer informatie en inschrijvingen mail je naar cultuur@wina.be.
Cultuur verrijkt je zinnen...
Kom op creatievelingen !!!!!!!!
Mail: Cultuur ad wina dot be en jij doet mee



Ongebluste kalk (ZT Hollandia) - laatste kans!
Sinds Het Zuidelijk Toneel en Theatergroep Hollandia op 1 januari 2001 gefuseerd zijn tot ZT Hollandia combineert dit gezelschap -- intussen één van de grootste van Nederland -- het beste van de twee gezelschappen: reis- en locatievoorstellingen, muziektheater en theatrale ``events''. Theater dat midden in de werkelijkheid wil staan, daaraan elementen ontleent én dat weerstand biedt aan die werkelijkheid. De artistieke leiding is in handen van Johan Simons en Paul Koek. Zij tekenden reeds voor prachtige producties met een zeer intense acteerstijl die de taal tot muziek maakt en sterke beelden creëert.

Ongebluste Kalk is een muziektheatervoorstelling over Marinus van der Lubbe die in 1999 in première ging. Dat was precies 65 jaar nadat deze Leidse bouwvakker geëxecuteerd werd voor brandstichting in de Duitse Rijksdag. De voorstelling is gebaseerd op teksten van Van der Lubbe zelf, zijn brieven, reisdagboeken en de proces-protocollen. Ongebluste Kalk werd in 1999 meteen voor het theaterfestival geselecteerd en is nu -- na een lange Nederlandstalige en Duitstalige tournee -- ook aan een Engelstalige carrière toe. Tussendoor nog even in België: niet te missen dus.

Het gebeuren speelt zich af op woensdag 5 maart in 't Stuk, en begint om 20u30. We spreken af aan de winagang om 20u. Je kan ook direct naar het Stuk gaan, laat dan wel op voorhand iets weten. De prijs voor leden bedraagt 8 euro, voor niet-leden is dat 9 euro. Een kaart reserveren kan door te mailen naar cultuur@wina.be.
cultureluur



Toneel : My movements alone are like streetdogs
De Antwerpse kunstenaar Jan Fabre heeft als geen ander zijn stempel gedrukt op de internationale kunstenscène van de afgelopen twintig jaar: vanaf zijn prilste werk zet Jan Fabre een extreem onderzoek uit naar het lichaam en zijn theatrale of dansante verschijningsvormen op de scène. Daarmee schopt hij meer dan eens tegen de conventies van het theater en van het `goede fatsoen'. Wat zijn werk zo fascinerend maakt, is dat Fabre op elk moment ook beeldend kunstenaar is: zijn ensceneringen zijn tegelijk architecturale installaties en krachtige `ervaringsmachines'. Voor het Festival van Avignon in 2000 creëerde Jan Fabre een danssolo voor de jonge IJslandse danseres Erna Omarsdottir. Een kleine danseres, tussen meisje en vrouw, bevindt zich in een decor dat bestaat uit drie hondencadavers, die door hun strategische opstelling -- hangend in de lucht of liggend op de vloer -- de scènische ruimte innemen. Dit is het vertrekpunt voor een serie metamorfoses die speelt met de parallel tussen een straathond en de creatieve mens, de kunstenaar, de soloperformer.


Dinsdag 11 maart, in het Stuk, om 20u30.
Prijs : Winaleden 8 euro / niet-Winaleden 9 euro. Kaarten zijn te koop op de winagang bij Liesje. Je kan ook kaarten reserveren door te mailen naar cultuur@wina.be.


Squash-tornooi Accenture
Er is nog één plaats vrij voor het squash-tornooi dat Accenture voor ons organiseert op 10 maart om 19u30. Aarzel dus niet langer en schrijf je vlug in want anders ben je te laat.
MuSTaFa



Cursusdienst
Openingsuren



Hallo allemaal! Ook deze week hebben we weer nieuwe cursussen:

1KW/N Wiskundige Analyse: functies van meerdere veranderlijken 1.1/1.4 euro  
2KW/N Kwantumfysica: oefeningen 0.6/0.8 euro  
2LW3 Interstellaire materie 1.5/2.0 euro  


Het cudi-team



Alles-kan-cantus
Op donderdag 13 maart gaan we nog eens een cantus houden. In tegenstelling tot alle vorige canti en die die daarna nog komen, kunt u dit keer niet enkel kiezen uit bier en water, maar hebt u de totale vrijheid mee te brengen wat u wilt. Dit alternatief gebeuren zal doorgaan in de Bierstübe, en zal starten omstreeks 20u30. Laat het wel duidelijk zijn dat er geen drank voorzien gaat zijn, maar daar we natuurlijk wel de zaal moeten betalen, vragen we toch een milde bijdrage van 3 euro voor leden, en 4.5 euro voor niet-leden.


Dinsdag 4 maart
18u15-19u Cursusdienst Winakelder
Woensdag 5 maart
20u30 Ongebluste kalk (ZT Hollandia) Stuk
13u-13u30 Cursusdienst Winakelder
22u Après-Ski Bar RC



Op komst
Ma 10 maart 19u30 Squash-tornooi Accenture University
      Squash
Di 11 maart 20u30 Toneel : My movements alone are like Stuk
    streetdogs  
Wo 12 maart 22u Galabar Der Marginalen RC
  24u Start Moordspel RC
Do 13 maart 20u30 Alles-kan-cantus Bierstübe
Di 18 maart 20u Lenteconcert PDS



Zalig wegdromen naar vervlogen tijden...
Deze week is het onze spetterende, oogverblindende, superplezante Après-Ski Bar. Kom even napraten over hoeveel je gevallen bent, of kom gewoon even horen wat je gemist hebt...
Voor de mensen die meegeweest zijn op Skireis is er nog een kleine verassing: op vertoon van je skipas kan je lekkere geestrijke vloeistof krijgen. Volgende week is er dan het niet-te-missen-event-van-het-jaar, een ouwe bekende, de Galabar Der Marginalen...
Laat uw verbeelding aan het werk schieten, en kom zo marginaal mogelijk verkleed af!

Woensdag@RC, cu there...
Prosit!
Barteam



COLOFON
V.u. Liesje Demuynck, Tina De Greef, Jochen Driesen en Hendrik Hubrechts. Gedrukt op niet meer dan 400 exemplaren, en gratis op evenveel exemplaren verspreid.
Online: http://www.wina.be/winagenda/