next up previous
Volgende: Over dit dokument ...

Maandag 24 februari
Editoriaal
  1. Daar is 'n vrou. Die vrou het 'n kat. Die kat het nie 'n naam nie. Naamloos is 'n swart kat. Naamloos is 'n woes kat. Naamloos is 'n swart, woes kat. Die vrou is baie lief vir Naamloos. Naamloos kry elke oggend kos. Naamloos kry elke middag kos. Naamloos kry elke aand kos. Die vrou sorg goed vir Naamloos. Die vrou speel graag met Naamloos. Naamloos hou van speel. Naamloos speel graag met muise. Daar is baie muise op die plaas oorkant die pad. Naamloos speel graag op die plaas oorkant die pad. Naamloos is 'n stoute kat.
  2. Daar is 'n vrou. Sy het nie meer 'n kat nie.
  3. Daar was 'n vrou.
Galabal der wetenschappen
Nu vrijdag vindt het jaarlijks galabal van de wetenschapskringen (bios, geos, merkator, chemika en wina) plaats. Het gaat door in de Salons Georges vanaf 22 uur. Kaarten zijn te verkrijgen via uw jv, op de winagang en in de cursusdienst, ze kosten 6.5 euro voor leden, 7.5 euro voor niet leden.
Mis het niet, het galabal is waarschijnlijk zo één van die activiteiten waar men als zichzelf respecterend student absoluut niet kan afwezig blijven (dit is natuurlijk wat overdreven, maar niets neemt weg dat het een waarlijk fantastische activiteit is).
Tot daar,
Wouter
Moordspel
Volgende week woensdag 5 maart zal in de winabar om 24u00 het moordspel van wina van start gaan. Wie hieraan wil meedoen mag een mail sturen naar snoesje@wina.be met vermelding van uw naam, een codewoord, kotadres en emailadres. De inschrijving kost 1 euro, dat mag je op de winagang komen betalen of ten laatste bij de start van het moordspel zelf, dus op 5 maart in de winabar. Graag ten laatste inschrijven nu vrijdag, zodat wij nog alles mooi kunnen plannen.
GAK
DINSDAG IDW
Wij willen jullie er nog eens aan herinneren dat dinsdag de industriedag der wetenschappen zal doorgaan op dinsdag 25 februari van 12u tot 17u in gebouw C op de eerste verdieping langs de voorkant (kant van de practicumzaal) op onze eigenste campus. Verder zal er een workshop over ``Hoe solliciteren?'' en ``Hoe een CV opstellen?'' gegeven worden door Gradient en een infosessie door Accenture. Deze zullen doorgaan in auditorium K07 om 14u en 15u.
Ook voor wie helemaal nog niet van plan is om volgend jaar te gaan werken maar eerder nog iets wil bijstuderen loont het de moeite om even langs te komen. Er zal namelijk ook een standje zijn van de KULeuven over voortgezette opleidingen.
Bovendien worden jullie getrakteerd op een gratis drankje door Bananas. Deze komen van 12u30 tot 15u30.
Mis deze unieke mogelijkheid niet om kennis te maken met jullie toekomstige werkgevers.
Het IDW-team van Wina, (Johan, Liesbet en Joeri)
Prijsverlaging guido-gidsen
We hebben nog altijd guido-gidsen te koop. Aan winkelprijs kosten deze normaal 7.5 euro, omwille van het feit dat het jaar al wat verder gevorderd is, verkopen wij ze echter aan 4 euro.
Cursusdienst
Deze week
Dinsdag 25 februari
18u15-19u00 Cursusdienst Winakelder
12u00-17u00 Industriedag der wetenschappen Celestijnenlaan 200C
18u00 volleybal: Thomas Morus - Wina KBC-sporthal
Woensdag 26 februari
13u10 Dubbel UUR KULtUUR (zie elders)
13u00-13u30 Cursusdienst Winakelder
20u00 film: The Cube L00.06
21u00 vergadering presidium 2003-2004 Winakelder
22u00 Cité-Beursbar RC
Vrijdag 28 februari
22u00 Galabal der wetenschappen Salons Georges
     
Presidium volgend jaar
Het 2de semester is nog maar net begonnen, maar we moeten toch al eens beginnen nadenken over de toekomst, meer bepaald over het presidium van volgend jaar. Als je interesse hebt om mee te werken verwachten we je nu woensdag 26 februari om 21.00 uur in de winakelder. Je kan ook steeds iets laten weten door te mailen naar Stijn@wina.be of naar Tim@wina.be.
Ook als je nog niet zeker weet of je iets wilt doen ben je natuurlijk van harte welkom. Tot woensdag,
Stijn & Tim
Jaaractiviteit 2LW2
Beste 2LW2'ers: hou dinsdag 4 maart vrij en begin alvast de trekstoot-over-vijf-banden in te oefenen, want: we gaan poolen. We beginnen eraan om 21u30. Plaats van afspraak is nog niet helemaal duidelijk, maar daar komen we volgende week wel uit.
cursusdienst
Openingsuren


De nieuwe cursussen zijn deze week:
1LW1 Differentiaalmeetkunde 0.5/0.6euro
Discrete wiskunde 0.6/0.8euro
2KW en 2KI Numerieke wiskunde transparanten 3.20/4.30euro
Tot kijks, Het cudi-team
Interjarencompetitie
Inschrijvingen voor IJC (minivoetbal, basket, volley en pingpong) zijn nog steeds welkom. Stuur gewoon de naam van je ploeg en de discipline naar sport@wina.be en je doet mee aan dit sportgebeuren.
IFB
Volleybal: kwartfinale dinsdag 25/2 Thomas Morus - Wina 18u KBC-sporthal
Basket: kwartfinale maandag 3/3 Wina - Apolloon 18u KBC-sporthal
Supporteren is natuurlijk niet verboden!
Squash-tornooi
2e licers mogen nog steeds mailen naar sport@wina.be om mee te doen aan het squashtornooi georganiseerd door Accenture, dat doorgaat op 10 maart van 19u30 tot 24u in de University Squash. Spelers en supporters worden door Accenture voorzien van eten en drank. Als dat geen reden is om mee te doen...
vanwege Tsjetshnia, Filip
Uitslag provinciedrink
Gedurende de drie uur durende provinciedrink werden er 292 pintjes genoteerd. Het leeuwendeel, een klein 43%, werd verzwolgen door de Limburgse streek van ons landje. Het kan dus ook niet anders dan dat zij de terechte winnaars zijn. De top zes:
1
Limburg: 124
2
Antwerpen: 64
3
Vlaams-Brabant: 43
4
West-Vlaanderen: 26
5
Tsjetsjenië: 21
6
Henegouwen: 8
Limburg steekt er duidelijk boven uit. We zullen volgend jaar zien of ze dan nog zo graag bier drinken en ook of hun zuipteam paraat zal staan.
Vakantie
Het semester is nog maar pas bezig en uw barteam neemt woensdag al een dag verlof. Onze collega's van het rc houden immers hun feestweek en zal er dus i.p.v. een winabar een beursbar zijn. Fans moeten echter niet treuren, we zullen er immers ook zijn en als er één van ons rond vier uur nog in redelijke staat verkeert, zullen er godcenties afgenomen worden.
Barteam
Film: The Cube
In het begin zien wij een man ontwaken in een vierkante ruimte. Deze ruimte heeft een zestal deuren. Deze deuren vormen de toegang tot een volgende ``kamer''. De man gaat via een deur naar een andere kamer en wordt daar vermoord. Vervolgens zien wij een vijftal personen ontwaken in verschillende vierkante kamers. De kamers hebben verschillende kleuren licht. Zij gaan op onderzoek uit. Het is voor hen niet duidelijk waarom zij daar zijn en hoe zij daar terecht zijn gekomen. Uiteindelijk ontmoeten zij elkaar in één kamer. Niet alle kamers blijken veilig te zijn. In sommige kamers is een dodelijke val gebouwd. Dit houdt in dat zij telkens moeten uitvinden welke kamer veilig is en welke niet. Daarnaast loopt de spanning tussen de personen onderling hoog op. Vooral als het blijkt dat zij in een kamer komen waar zij reeds eerder zijn geweest. De film moet duidelijk op gang komen, maar wordt naar mate de film vordert steeds beter. Het verhaal is origineel, maar het eind zal voor sommige kijkers een anticlimax zijn. De cast bestaat uit vrijwel onbekende acteurs en actrices. Het is het regiedebuut van Vincenzo Natali, die een prima low budget film heeft gemaakt. Een grappig detail is dat de namen van de hoofdpersonen, allen gevangenissen zijn. (bron: marc.matchpoint.nl) Woensdag 26 februari - 20u00 - aula L00.06 - toegang gratis







Ongebluste kalk (ZT Hollandia)
Sinds Het Zuidelijk Toneel en Theatergroep Hollandia op 1 januari 2001 gefuseerd zijn tot ZT Hollandia combineert dit gezelschap -intussen één van de grootste van Nederland- het beste van de twee gezelschappen: reis- en locatievoorstellingen, muziektheater en theatrale ``events''. Theater dat midden in de werkelijkheid wil staan, daaraan elementen ontleend én dat weerstand biedt aan die werkelijkheid. De artistieke leiding is in handen van Johan Simons en Paul Koek. Zij tekenden reeds voor prachtige producties met een zeer intense acteerstijl die de taal tot muziek maakt en sterke beelden creëert. Ongebluste Kalk is een muziektheatervoorstelling over Marinus van der Lubbe die in 1999 in première ging. Dat was precies 65 jaar nadat deze Leidse bouwvakker geëxecuteerd werd voor brandstichting in de Duitse Rijksdag. De voorstelling is gebaseerd op teksten van Van der Lubbe zelf, zijn brieven, reisdagboeken en de proces-protocollen. Ongebluste Kalk werd in 1999 meteen voor het theaterfestival geselecteerd en is nu -na een lange Nederlandstalige en Duitstalige tournee- ook aan een Engelstalige carrire toe. Tussendoor nog even in België: niet te missen dus.


Het gebeuren speelt zich af in 't Stuk op woensdag 5 maart, en begint om 20u30. We spreken af aan de winagang om 20u. Je kan ook direct naar het stuk gaan, laat dan wel op voorhand iets weten. De prijs voor leden bedraagt 8 euro, voor niet-leden is dat 9 euro. Een kaart reserveren kan door te mailen naar cultuur@wina.be.





UUR KULtUUR: Ik,ludwig en Prometheus ensemble
Tweemaal uur kultuur deze woensdag, zoals gewoonlijk om 13u10. In het STUK (Ensemblezaal) is er het stuk Ik, Ludwig te bewonderen, waarin Michael Pas in een intiem en aangrijpend programma de onthutsende kanten van Ludwig van Beethoven voorstelt zoals de componist dit zelf vastlegde in zijn beroemde Heiligenstädter Testament van 1802 en talrijke andere brieven. Tussendoor vertolkt Jan Vermeulen fragmenten uit de vroege pianosonates van de componist: Sonate op. 2 nr. 1, Sonate Pathétique op. 14 en Mondscheinsonate, op. 27 nr. 2. In de Campusbibliotheek Arenberg kunnen we het Prometheus Ensemble bewonderen: Carlos Bruneel (fluit), Otto Derolez (viool), Paul De Clerck (altviool) en Geert De Bièvre (cello) brengen fluitkwartetten van W.A. Mozart en Jonathan Harvey.
cultureluur
Tsjetsjenië leeft en (vooral) drinkt!
Aan alle Limburgers: proficiat met jullie overwinning! Edoch ondanks onze explosief drinkvermogen, heeft Tsjetsjenië nipt de overhand niet gehaald. Maar wij laten het hier niet bij, tegen volgende week zullen we een nog grotere strijdmacht op de been brengen. Afspraak woensdag in de bar.
The knights who say ``Tsjetshnia''
V.u. Liesje Demuynck, Tina De Greef, Jochen Driesen en Hendrik Hubrechts. Gedrukt op niet minder dan 400 exemplaren, en gratis op evenveel exemplaren verspreid.
Online: http://www.wina.be/winagenda/





next up previous
Volgende: Over dit dokument ...
Jon Sneyers 2003-02-22