Maandag 17 februari
Editoriaal
Tjee, een winagenda van 10 pagina's, maak dat nog eens mee. 't Is toch wel een wonderlijk iets, nee? Edoch 't is allemaal heel makkelijk te verklaren,het heeft allemaal te maken met mijn goudvis Marcel, een pak spaghetti en een wandelende tak. Samengevat komt het er op neer dat ik spaghetti maakte voor Marcel, maar afgeleid werd door een circusbiggetje dat voor mijn neus leuke clownsactjes uitvoerde (heb ik gelachen!), hiervan heeft een snode wandelende tak gebruikt gemaakt om zich in Marcels spaghetti te verstoppen en nietsvermoedend heb ik Marcel deze spaghetti opgediend ...Rampzalige gevolgen, mijn arm Marcelleke ...


Fotoboeken !!
Er zijn al een heel deel fotoboeken weg, maar er liggen er nog steeds verschillende op hun eigenaar te wachten.  Vanaf nu kan je ze komen afhalen op de Winagang bij Tim (5de kot links) of bij Jan (2de kot links).  
Ook als je geen fotoboek besteld hebt, maar dat wonderlijke ding toch nog wilt zien te bemachtigen kan je er nog één komen halen.  De prijs is nog steeds 7,50 euro en we verkopen ze onder het motto: zolang de voorraad strekt.
Uw fotoboekers,Maarten en Tim
Welsprekendheidstornooi

Nu woensdag organiseert VRG haar welsprekendheidstornooi, dit gaat door in aula Pieter De Somer, en begint rond 20u. Hier is niets speciaals aan zou u kunnen zeggen, maar niets is minder waar, !! want !! Wina heeft een deelnemer. De man die het daar voor ons gaat opnemen tegen de beste welsprekers van leuven is Jasper Vanhalewyck (1ste licentie zuivere wiskunde). Hij zal voorafgegaan worden door niemand minder dan Alfred Warrinnier. We moeten hem steunen, we moeten gaan supporteren, we moeten daarheen, allemaal !!

Wouter
Industriedag der wetenschappen (IDW)

Naar jaarlijkse gewoonte komen ook dit jaar enkele bedrijven die studenten uit de richtingen exacte wetenschappen aannemen, zich aan ons voorstellen. Daarom willen wij iedereen, in het bijzonder de studenten van 1e en 2e lic, van harte uitnodigen op deze unieke gelegenheid om kennis te maken met mogelijke toekomstige werkgevers. Zelfs al weet je absoluut nog niet wat je later met je diploma wil gaan doen, is dit de ideale manier om erachter te komen wat de mogelijkheden zoal zijn. De bedrijven die zich presenteren zijn ook dit jaar niet van de minste. Zo mogen we onder andere Sidmar, Janssen Farmaceutica, Accenture, KBC bank en verzekeringen, Abis, Colruyt, OM Partners, Imec en Gradient verwelkomen.
De industriedag zal doorgaan op dinsdag 25 februari van 12u tot 17u in gebouw C op de eerste verdieping langs de voorkant (kant van de practicumzaal) op onze eigenste campus. Verder zal er een workshop over 'Hoe solliciteren?' en 'Hoe een CV opstellen?' gegeven worden door Gradient en een infosessie door Accenture. Deze zullen doorgaan in auditorium K07 om 14u en 15u. Voor meer info hierover zie ook het tekstje hieronder.
Ook voor wie helemaal nog niet van plan is om volgend jaar te gaan werken maar eerder nog iets wil bijstuderen loont het de moeite om even langs te komen. Er zal namelijk ook een standje zijn van de KULeuven over voortgezette opleidingen.
Bovendien worden jullie getrakteerd op een gratis drankje door Bananas. Deze komen van 12.30 tot 15.30.
Loop die dag dus allemaal eens langs, het is tenslotte om jullie te ontmoeten dat de bedrijven naar hier komen.

Het IDW-team van Wina,
 (Johan, Liesbet en Joeri)
Poolen met Accenture

Maandag 24 februari 2003 vanaf 20u in de Downtown Jack (Parkstraat) organiseert Accenture een pooltornooi. Inschrijven voor donderdag 20 februari via mail naar Tina.De.Rycke@accenture.com of Kristien.de.Clercq@accenture.com Ook studenten die niet deelnemen aan het pooltornooi zijn welkom voor een drankje en een babbeltje met medewerkers van Accenture! Workshop : Hoe succesvol solliciteren ?!
Tips omtrent het Curriculum Vitae


Beste laatstejaarsstudent,


Stelt u zich vragen omtrent uw eerste stappen op de arbeidsmarkt?
Wenst u tips omtrent het opstellen van uw Curriculum Vitae?

Participeer aan de workshop georganiseerd door de wetenschapskringen en GRADIENT op dinsdag 25 februari om 14.00u. Gedurende een sessie van een uur leer je de belangrijkste rubrieken kennen van je persoonlijk CV en sta je stil bij je professionele ambities.

Interesse ?! Kom dan gewoon langs in aula K00.07
Je kan natuurlijk ook langskomen gedurende de industriedag zelf; voor meer specifieke vragen en/of om de Gradient-dienstverlening beter te leren kennen.


Gradient is een adviesbureau (geen interimbureau), gespecialiseerd in rekrutering en selectie van bijna en pas afgestudeerden. Onze opdrachtgevers zijn zowel multinationals als KMO's, actief in verschillende sectoren. Er bestaat zowel nationaal als internationaal mogelijkheid tot tewerkstelling.

De vacante betrekkingen zijn van diverse aard: sales, technisch-commercieel, research & development, engineering, management trainees, consultancy, ICT, e.d., wat inhoudt dat de rekruteringsbehoefte alle diploma's beslaat.

Indien u Gradient en diens mogelijkheden verder wil bekijken, surf dan even op onze website http://www.gradient.be.

Wij kijken ernaar uit u te ontmoeten op de industriedag en/of de workshop !

Met vriendelijke groeten,


Arlette De Vliegher
Managing Director

Gradient nv, Lozenberg 9, 1932 Zaventem
gradient@aeon.be

Danscursus
Beste Winees,   Waar kunt ge 't best iemand verleiden?  Inderdaad, op een fuif.  Kunnen dansen is nog altijd de beste manier om een lief te vinden.  En da is nie zo simpel.  Dansen bedoel 'k.  MAAR, is uw presidium er niet om u te helpen???
Inderdaad, en daarom hebben wij dit voor u in aanbieding: 5 lessen DISCO-dansen voor de ongelooflijk lage prijs van 10 euro, telkens op donderdagavond van 21 tot 22u in de WAAG. Deze lessen beginnen op donderdag 27 februari. Zoek dus allemaal een danspartner en een avondje WINAbar zal nooit meer hetzelfde zijn. Gewoon een mailtje sturen naar GAK@WINA.BE volstaat.
Uw GAK
Moordspel

Volgende week woensdag zal in de winabar om 0.00 uur het moordspel van wina van start gaan. Wie hieraan wil meedoen mag een mail sturen naar snoesje@wina.be met vermelding van uw naam en een codewoord naar keuze. De inschrijving kost 1 euro, dat mag je op de winagang komen betalen of ten laatste bij de start van het moordspel zelf, dus op 26 februari in de winabar. Graag ten laatste inschrijven nu vrijdag, zodat wij nog alles mooi kunnen plannen.

Gak
Feesten Als De Beesten!

We zetten dit semester mooi in met onze Feesten Als De Beesten-TD op dinsdagavond 18 februari in de Lido vanaf 22.00. De inkom bedraagt 2.5 euro in voorverkoop en 3 euro aan de kassa, deze kaarten zijn te verkrijgen bij uw jv's of op de winagang. Naast de traditionele dranken zullen we ook nog een lekkere verrassing schenken.
Tot daar !

Uw Gak
galabal

Zoals elk jaar vormden we met alle wetenschapskringen (Bios, Geos, Merkator, Chemika en Wina) een grote coalitie met als ultiem doel een prachtig galabal te organiseren. Dit is ondertussen tot in de kleinste details voorbereid, en we zijn dan ook waarlijk verheugd om u er allemaal op te mogen uitnodigen. Het gaat door op vrijdag 28 februari, in de Salons Georges, en start om 22u.
Hopelijk tot daar,

Wouter (in naam van alle wetenschapskringen)
Cursusdienst


Openingsuren: nieuwe cursussen:
1LW Complexiteit 5.2/6.9 euro
  Differentiaalmeetkunde 6.2/8.2 euro
2LW Geschiedenis van de Wiskunde 1.2/1.6 euro
  Theorie van stertrillingen 3.3/4.4 euro
1LN Vaste Stoffysica 4.9/6.5 euro
  Kernfysica 2.5/3.4 euro
2LN/2LW3 Plasma astrofysica 6.2/8.2 euro
Er zijn dus nog steeds heel wat boeken te verkrijgen !
Het cudi-team
winabar
Na de petjes- en sjaaltjesbar, dachten we dat het nog eens tijd was dat er een ander kledingsattribuut in de schijnwerpers kwam te staan.  Maar omdat nadenken niet echt onze sterkste kant is (denk aan ons eindeloos getel), hebben we ons moeten laten inspireren door een nachtelijke wandeling van café tot café.  Na de nodige (kilo)meters hebben we iets gevonden.  Iedereen kent ze ongetwijfeld, sommige hebben er zelfs enkele, andere willen er enkele, er lopen zelfs mensen rond die het al rond hun oren hebben gehad en nu zijn ze te bewonderen in de winabar: de sjakos.  Het spreekt voor zich dat de mooiste een extra godcentie bemachtigt.  Zoals vorige week beloofd, gaan we na in welke provincie bier het meest populair is door een simpele test: een provinciedrink.  Om het feestje helemaal compleet te maken komt Palomine een optreden ten beste geven in onze eigenste winabar.  Het is dus weeral eens dik in de sjakos.
Tot bars
Barteam
Deze week
Maandag 17 februari
20u00 gezelschapsspelenavond de Waag
22u00 (geen regen:) kampvuur Arena(aan sportkot)
22u00 (regen:) kampvuurvervangende activiteit de Waag
Dinsdag 18 februari
8u30 campusstandje campus
18u15-19u00 cursusdienst winakelder
20u00 massacantus voor Alma 3
22u00 Feesten Als De Beesten-TD Lido
Woensdag 19 februari
13u10 uur kultuur: Ierse folk met Eishtlinn Ensemblezaal STUK
12u50-13u50 cursusdienst winakelder
19u00-20u00 muurklimmen Hungaria
20u00 welsprekendheidstornooi PDS
22u00 winabar met optreden van Palomine om 23u RC
Donderdag 20 februari
20u00 alma debat kleine aula MTC
op komst:
    dinsdag 25 februari: industriedag der wetenschappen
    vrijdag 28 februari: galabal de wetenschappen
    donderdag 18 maart: lenteconcert
Massacantus

Zoals ondertussen traditie aan't worden is, gaan we ook dit jaar weer met alle Heverleese kringen (Wina, VTK, LBK, Apolloon, Chemika, Geos, Merkator, Bios) gezamenlijk een massacantus organiseren in een grote tent voor Alma 3. De cantus wordt geleid door enkele seniors - o.a. door onze zedenmeester Jon - en gaat door op dinsdag 18 februari om 20:00. Kaarten zijn te verkrijgen op de Wina-gang of in den Acco in de Moete, voor 8 euro (9 voor niet-leden). Er wordt meer dan 500 man verwacht, dus agorafoben blijven best thuis, maar voor wie zo'n grote cantus wel eens wilt meemaken is dit (bijna) je enige kans dit jaar. Er is zelfs een site speciaal voor dit gebeuren, door Wina beschikbaar gesteld op http://massacantus.wina.be.

Optreden van Palomine in de bar!!!!
In plaats van hen op Dranouter of Marktrock te gaan zien kan je beter naar de bar komen; er zal waarschijnlijk minder volk zijn. Palomine is een poppy trio dat goochelt met akoestische gitaren, piano-intermezzo's en dartele drums. Op het podium is er geen plaats voor elektrische of basgitaren en dat zorgt voor een uniek groepsgeluid. Voorman David Janssen en co. trekken de kaart van de zomerfrisse, up-tempo pop zoals grootheden als Crowded House en Ben Folds Five dat plegen te doen. Verwacht geen kopie van bovenstaande iconen maar een complexloze brok popjolijt die zich in je memorie zal vastbijten. Palomine teert voor de volle honderd procent op de songkwaliteit en de rest kan hen wijselijk gestolen worden. Als we een petje op hadden, zouden we het spontaan afnemen. Genieten! ( Dranouter augustus 1999 - Marktrock Leuven augustus 1998 - Kijk zeker op www.palomine.be)
Woensdag 19 februari - winabar
deuren 22.00u - optreden 23.00u
toegang gratis
Lenteconcert
Het vertelt ondertussen al zijn eigen verhaal. Er is geen vertelling die zoveel woorden nodig heeft als deze van het lenteconcert. Hij of zij is de beste prof! Hij of zij heeft de beste cursus! De winst wordt niet verdeeld onder de zang van de studenten; de lauwering van allen die wij kennen. Zij verdienen het!

Het lenteconcert is een samenspel tussen muziek, dans, toneel en veel meer ...Alle creatievelingen kunnen er zich laten gaan en hun lusten botvieren. Schrijf je in om met je instrument -alleen of met een paar vrienden- op te treden voor een groot publiek. Alles kan en mag, wij hebben immers ook nood aan kunstwerken om het podium te verrijken. Het lenteconcert is het jaarlijkse gebeuren waarbij studenten, assistenten en proffen kunnen optreden én in de zaal aanwezig zijn. Proffen worden gelauwerd met gouden krijtjes voor hun goede zorgen, mooi uitzicht en bovenal hun cursus en manier van lesgeven. Mail naar cultuur@wina.be als je je kunsten wilt tonen en wilt optreden op deze uitreiking van de GOUDEN KRIJTJES.

Cultuur verrijkt je zinnen en laat je nu ook zelf dansen en zingen.
Kortom voor jullie creatievelingen,
Doe mee : Cultuur ad wina dot be

UUR KULtUUR: Ierse folk met Eishtlinn

Eishtlinn is een Belgisch-Ierse folkgroep die zowel traditionele als eigen nummers brengt. De vier muzikanten vertolken wereldmuziek, waarin de Ierse muziekstijl met invloeden uit de Oost- en West-Europese folk vermengd worden. Zangeres is de Ierse Alison O'Donnell die bekend is om haar unieke stem in de Ierse hedendaagse muziek. De groepsnaam komt van het Iers ``eist linn'', dat ``luister naar ons'' betekent. Kom ook luisteren naar hen en ontdek de prachtige klanken van de Ierse traditionele folkmuziek. Woensdag 19 februari om 13u10- STUK, Ensemblezaal, Naamsestraat 96, volledig gratis.

Cultuur onder een sterrenhemel,
vol lieve wolkjes. Comme toi.

Gezelschapsspelenavond

Wil je jezelf meten in oorlogsvoering met andere Winezen om je zo voor te bereiden op het dreigende gevaar?  Wil je weten waarom een rij het best uit 4 elementen bestaat?  Wil je op zoek gaan naar de reden van het bestaan van de harten in een kaartspel?  Maar vooral: Wil je je een avond amuseren? Kom dan vanavond (maandag 17 februari) af naar de Waag (dat is het lage gebouw vlakbij Alma 3) tegen 20u, want dan organiseren we in het kader van de winaweek immers een gezelschapsspelenavond. Mens, erger je dus niet en kom af.

Kampvuur

Als je na een ganse avond risk spelen, liever eens wat gezelligere sferen opzoekt dan die oorlogssferen; als je je stem graag voorbereidt op de massacantus; als je een liefhebber bent van glühwein of als je het gewoon graag even warm hebt, dan is de Arena aan het sportkot the place to be en dit op maandag 17 februari vanaf 22u.  Want dan laat Wina namelijk een hoop hout opbranden ter jullie vermaak.  Bij slecht weer voorzien we een vervangende activiteit in de Waag vanaf het zelfde uur.

Interjarencompetities
De interjarencompetities komen er weer aan. Je kan met je jaar eeuwige roem verwerven in minivoetbal, basket, volley en pingpong. De inschrijf-deadline is vrijdag 21/2 en je kan inschrijven of meer info krijgen door te mailen naar sport@wina.be.
IFB
voetbal: 1/8ste finale
maandag 17/2 Farma - Wina 20u kunstgras
minivoetbal: 1/8ste finale
dinsdag 18/2 Wina 2 - Historia 20u KBC-sporthal
volleybal: kwartfinale
dinsdag 25/2 Thomas Morus - Wina 18u KBC-sporthal
Muurklimmen
Naar aanleiding van de winaweek gaan we woensdag 19/2 van 19u tot 20u muurklimmen in klimzaal Hungaria. Het adres is Engels Plein 15-3000 Leuven, je kan ook met ons vertrekken om 18u45 aan de winagang. Zend bij voorkeur een mailtje naar sport@wina.be als je meegaat. De kostprijs is 4 euro.
Squash-tornooi
Accenture organiseert naar jaarlijkse gewoonte een squash-tornooi voor de 2e licers van wina, vtk en ekonomika. Deze keer gaat alles door maandag 10 maart van 19u30 tot 24u in University Squash in de rapengang. Het aantal plaatsen is beperkt, dus mail snel naar sport@wina.be als je wil meedoen. Accenture zal deelnemers EN supporters voorzien van de nodige spijs en drank. Een aantal werknemers van Accenture zullen ook meedoen, misschien interessant voor mensen die daar een job ambiëren? Echter, teveel sluikreclame van Accenture zullen wij niet tolereren. Spreekt voor zich, maar we wilden het toch nog even beäccentureren.
MuSTaFa
Arenbergorkest

Het Arenbergorkest recruteert!!! Ligt je instrument onder het stof? Maar je vingers kriebelen nog? Of gewoon nood aan een goed, enthousiast orkest om in mee te spelen? Dan is Leuven, mocht je het nog niet weten, de place-to-be. Niet alleen de vele orkesten als het USO, UHO, Dixieband, LAO,... geven het beste van zichzelf. Ook het Arenbergorkest neemt een speciale rol op in het Leuvense orkestlandschap. Een sterk variërende bezetting zorgt ervoor dat we op een creatieve en enthousiaste manier met ons orkest omgaan. Enerzijds wordt er daardoor de sfeer in gehouden en anderzijds wordt daarmee ons gebruikelijke goede niveau bereikt. Dit jaar is onze ambitie bovendien extra hoog en niettegenstaande er al Arenbergers van buiten burgieland komen, willen we nu ook expliciet daarbuiten recruteren.

De stukken die we spelen zijn vaak bewerkingen, maar originelen gaan we niet uit de weg. Op het programma staan dit semester o.a. Robin Hood en nog wat filmmuziek en Midsummernightdream. Auditie is niet vereist. Gewoon afkomen naar de repetities is de boodschap. Elke maandag repeteren wij van 20u tot 22u in het MTC, in lokaal 02.20. Op de site hieronder vind je ook een wegbeschrijving.

Voor meer informatie over het orkest kan je ook steeds terecht op http://arenberg.vtk.be. of mailto: peter.debacker@esat.kuleuven.ac.be

V.u. Liesje Demuynck, Tina De Greef, Jochen Driesen en Hendrik Hubrechts. Gedrukt op niet minder dan 400 exemplaren, en gratis op evenveel exemplaren verspreid.