Maandag 10 februari
Editoriaal


Ik moet u iets vertellen...

Over een vreemde reis die ik ondernomen heb, en waarover ik nog altijd met veel vragen zit. Hoewel het einde van de reis nu toch al enkele weken achter mij ligt, heb ik er nog altijd geen idee van wat nu de eigenlijke inhoud ervan was. Meestal had ik er wel een goed idee van waar ik was, en ik was er absoluut niet alleen, ik had honderden reisgenoten, waarvan een niet onbelangrijk deel mij zelfs wel tot heel welbekend was. Maar van al de deelnemers die ik erover aangesproken heb, blijkt niemand zich een goede voorstelling te kunnen vormen van het opzet, van de eigenlijke doelstellingen van de ganse trip. Was het om te bezinnen over de bandeloosheid in deze wereld (zie verder in dit boekje)? Om aan te tonen dat onze nood aan kicks (zie verder in dit boekje) slechts schijn is? Om wetenschappers te recontextualiseren tot moreel hoogstaande mensen?

God mag het weten, mislukt is het in ieder geval...
Winaweek !!
Jaja, beste Winezen, de tweede Winaweek van dit jaar is bijna aangebroken. Zoals u in de vorige Winaweek al uitvoerig hebt vernomen, vieren wij dit jaar het veertigjarige bestaan van onze wondermooie kring Wina. Wat gaat de tijd toch snel...Wij zullen er dan ook voor zorgen dat u hem wel gebruikt. Deze Winaweek begint woensdagavond in de bar om middernacht, en zal dan zo maar eventjes een volledige week duren. Wat er zoal te beleven is vindt u elders in deze Winagenda. Hou ook reeds volgende dinsdag 18 februari een gaatje vrij in uw agenda, want dan organiseert Wina nog eens een spetterende fuif !!
EersteKanDag
Op woensdag 12 februari organiseert EJW een spetterende EersteKanDag!!! Jullie hebben de activiteiten zelf democratisch gekozen, en dit is het resultaat: We hebben sommige van jullie lessen verzet zodat iedereen mee kan komen, dus we hopen op jullie massale opkomst!!!
EJW (Jochen, Maarten, Mathias, Tina en Tim)
Cantus!
Een vers semester, examens tijdelijk achter de rug, goed uitgerust en vol frisse moed, hoog tijd dus voor een gezellig ende uitbundig Wina-cantusje! Donderdag 13 februari om 20u00 in de Bierstübe, voor 7 euro (8 voor niet-leden). Wees allen aanwezig! Vivat, Crescat, Floreat Wina!
Massacantus
Voor het vierde jaar op rij organiseren alle Heverlese kringen (Wina, VTK, LBK, Apolloon, Chemika, Geos, Merkator, Bios) gezamenlijk een massacantus in een grote tent voor Alma 3, op dinsdag 18 februari. Kaarten zijn te verkrijgen op de Winagang voor 8 euro (9 voor niet-leden). Meer informatie op http://massacantus.wina.be.
Campusstandjes
Hallo ! Tijdens de Winaweek zullen we u natuurlijk weer eens met wat campusstandjes verwennen, zo gaat het immers al 40 jaar, vermoeden we. Deze gaan door op donderdagmiddag 13 februari van 12 uur tot 14 uur, en dinsdagmorgen 18 februari vanaf 8u30 's morgens. Het wordt respectievelijk een middag- en ontbijtstandje. Voor meer informatie omtrent de u voorgeschotelde gerechten, verwijzen we uiteraard graag naar het Newtonneke. Tot aan ons traditiegetrouwe tentje,
De mannen van 't campusstandje
Fotoboeken
Hallo allemaal, Zoals jullie allemaal al weten zijn de fotoboeken al een tijdje af. We zullen ze deze week tijdens de cursusdienst uitdelen. (Openingsuren: zie elders in deze Winagenda.) Daarna kan je ze komen halen op de winagang, meer info hierover in de volgende Winagenda. Ook als je geen fotoboek besteld had en er toch nog één wilt hebben, heb je geluk: we hebben er namelijk enkele op overschot, dus je als je snel genoeg bent, kan je er nog eentje krijgen.
Tot dra,
Maarten en Tim
Danscursus
Beste Winees, Waar kunt ge 't best iemand verleiden? Inderdaad, op een fuif. Kunnen dansen is nog altijd de beste manier om een lief te vinden. En dat is niet zo simpel. Dansen bedoel 'k. MAAR, is uw presidium er niet om u te helpen???
Inderdaad, en daarom hebben wij dit voor u in aanbieding: 5 lessen DISCO-dansen voor een ongelooflijk lage prijs (ik weet nog niet juist hoeveel 't zal zijn, maar 't zal niet veel zijn), telkens op donderdagavond van 21 tot 22u in de WAAG. Zoek dus allemaal een danspartner en een avondje Winabar zal nooit meer hetzelfde zijn. Gewoon een mailtje sturen naar gak@wina.be volstaat.
Gak
Kiescomité
Ons huishoudelijk reglement leert ons dat het kiescomité voor het einde van het 1ste semester verkozen moet zijn, en dat de samenstelling ten laatste in deze Winagenda bekend gemaakt moet worden. Uw geduld wordt dus bij deze beloond, het kiescomité van dit jaar zal bestaan uit: Wouter Van Reeth, Caroline Vandenplas, Hendrik Hubrechts, en ikzelf (Wouter Van Humbeeck). De hier laatst vernoemde is tevens voorzitter en is bereikbaar op zijn goed bereikbaar contact-adres: Studentenwijk Arenberg 4/012 (de winagang dus). U kunt ons natuurlijk ook doodleuk mailen op kiescomite@wina.be. Vorm dus massaal verkiesbare en niet-verkiesbare presidiumploegen, stel u kandidaat voor allerhande raden, en breng uw kanditatuurstelling op tijd en persoonlijk bij ons binnen. (Meer informatie over dit alles is te vinden in het huishoudelijk reglement, hoofdstuk 5.)
Wouter (in naam van het voltallige kiescomité natuurlijk)
Cursusdienst
Openingsuren

Hallo iedereen, Geen nieuw semester zonder nieuwe cursussen. Kom aub uw cursussen zo snel mogelijk halen, dat geeft ons de mogelijkheid om snel in te spelen op eventuele tekorten. Je kan ook steeds reekskopies bij ons laten nemen. Een min of meer up to date lijst van cursussen kan je vinden op http://cudi.wina.be. De eerste week zullen we langer geopend zijn, zie hierboven voor de openingsuren. De tabel met beschikbare cursussen vind je elders in deze Winagenda. Opmerking bij deze tabel: de boeken Computer Graphics en Machine Learning zijn enkel voor zij die er eentje besteld hebben.
Het cudi-team
1KW Algemene natuurkunde slides 7.3/9.7 euro  
1KN Meetkunde 4.3/5.7 euro  
Thermofysica I transparanten 6.1/8.1 euro  
Wiskundige Analyse Integratietheorie 1.3/1.7 euro  
Wiskundige Logica en Structuren oefeningen 0.8/1.0 euro  
Wiskundige Logica en Structuren bijkomende info 0.9/1.1 euro  
1KI Fundamenten voor de informatica Cursus 6.3/8.3 euro  
Fundamenten voor de informatica Opgeloste Oefeningen 1.4/1.8 euro  
Wiskundige Logica en Structuren (zie 1KW)
Natuurkunde Inleiding + oefeningen 2.4/3.1 euro  
Natuurkunde slides 2.1/2.7 euro  
Natuurkunde formularium 0.2/0.2 euro  
2KW Fundamenten voor de informatica (zie 1KI)
Wiskundige Natuurkunde 5.6/7.4 euro  
Kwantumfysica 4.2/5.5 euro  
2KI Artificiële Intelligentie 9.5/12.6 euro  
Toepassingen van meetkunde in de informatica 7.7/10.2 euro  
2KN Thermofysica II 5.6/7.4 euro  
Wiskundige Natuurkunde & Kwantumfysica (zie 2KW) 5.6/7.4 euro  
Mechanica II 4.1/5.5 euro  
2KW/N Sterrenkunde ?/? euro  
1LW Wiskundige Natuurkunde 5.9/7.8 euro  
Getaltheorie 5.0/6.7 euro  
Algebraïsche meetkunde 5.3/7.0 euro  
Maattheorie 4.7/6.3 euro  
Numerieke methodes v/h oplossen van gewone diff.-vgln 4.0/5.3 euro  
1LN Fysica van Fluïda 9.6/12.7 euro  
Het Zonnestelsel (ook voor 1LW3) ?/? euro  
LI Artificial Neural Networks 12.7/14.8 euro  
Vergelijkende Studie van imperatieve programmeertalen 4.7/6.3 euro  
Boeken Physics for scientists and engineers 53.6/55.5 euro  
Nuclear structure from a simple perspective 53.6/55.5 euro  
Experimental Methods 19.9/20.6 euro  
Real time systems and programming languages 58.9/60.9 euro  
Fundamentals of database systems 57.8/59.9 euro  
Computer Architecture. A Quantitive Approach 60/62.1 euro  
Machine Learning 56.7/58.6 euro  
Computer Graphics using openGL 57.8/59.9 euro  
Deze week
Dinsdag 11 februari
18u-20u Cursusdienst Winakelder
Woensdag 12 februari
13u45-?? EersteKanDag (details: zie elders in deze Winagenda) Zie elders
12u-14u Cursusdienst Winakelder
22u ``Bedrieg je lief nog eens op Valentijn''-bar (met optreden van Access to the Balcony) RC
Donderdag 13 februari
12u-14u Middagstandje Campus
20u Cantus Bierstübe
Alma debat
Op 20 februari organiseert Loko Sociale Raad een debat over de toekomst van Alma, waar men het zal hebben over prijs, kwaliteit, eetcultuur en andere Alma-gerelateerde onderwerpen. Dit gaat door om 20u in de Kleine Aula MTC (Maria Theresia College, St. Michielsstraat - Hogeschoolplein). Deelnemers aan het debat zijn: Zeker de moeite waard om eens gaan te kijken. Al was het maar omdat Friedl' Lesage het debat modereert :-)
Pieter
Interjarencompetities
Naar goede jaarlijkse gewoonte zijn er in het tweede semester opnieuw interjarencompetities. Laat je niet misleiden door de naam, je mag ook een jaaroverschrijdende ploeg samenstellen. De sporten waarmee je kan meedoen, zijn minivoetbal, basket, volley en pingpong. De inschrijf-deadline is vrijdag 21 februari en je kan inschrijven of meer info krijgen door te mailen naar sport@wina.be.




IFB
De voorrondes van de interfacultaire bekers zijn afgewerkt. Met enige trots zijn wij blij u te kunnen meedelen dat we met voetbal, minivoetbal, basket en volley op overtuigende wijze zijn doorgestoten naar de volgende ronde. Enkel de supportersaantallen waren bij momenten bedroevend laag, bij deze dus een oproep: kom massaal uw helden aanmoedigen, en wel op de volgende tijdstippen en plaatsen:
Basketbal: kwalificatie voor kwartfinale
donderdag 13/2 Groep T - Wina 22u Sporthal De Nayer
Voetbal: 1/8ste finale
maandag 17/2 Farma - Wina 20u Kunstgras
Minivoetbal: 1/8ste finale
dinsdag 18/2 Wina 2 - Historia 20u KBC-sporthal
Volleybal: kwartfinale
dinsdag 25/2 Thomas Morus - Wina 18u KBC-sporthal

MuSTaFa

Liefdesperikelen
Het kan toch allemaal raar uitdraaien. Nog halfdronken van de examenfestiviteiten, totaal versuft en verdwaasd, proberen we onze kater met de nodige koude kompressen en liters water te bestrijden. Maar we gunnen onszelf geen rust, zekers niet. Na de spannende tijden die eindelijk achter ons liggen, beginnen we aan een nieuw avontuur. Het is te zeggen, avontuurtje, want in navolging van vorig jaar organiseert het barteam deze woensdag voor u de ``bedrieg je lief nog eens op Valentijn''-bar. Om het u wat makkelijker te maken en de mensen aantrekkelijker, gaan we 45 kilo schuimend gerstenat uitschenken. Zomaar. En dan hebben we het nog niet gehad over Access to the Balcony. Dit groepje van Ruben Silkens uit 2de lic natuurkunde komt een optreden ten beste geven omstreeks 23 uur. Mis dit zeker niet.
Tot bars (en misschien meer)
Barteam



Verder gezever van het barteam
Bij het uitmesten en ontsmetten van het kot van een niet nader genoemd barteamlid, werd er een affiche van het galabal der wetenschappen van enkele jaren geleden teruggevonden. Niets spectaculairs hoor ik je denken. Inderdaad, ware het niet dat op de achterkant een uitslag staat genoteerd van een provinciedrink onder Winezen. Dus ge kunt het al raden: stel al maar een stevig trainingsschema op want op woensdag 19 februari gaan we een provinciedrink organiseren. Indertijd had Namen overtuigend de eerste plaats gehaald. Antwerpen en Limburg moesten een tweede plaats delen, nipt vóór West-Vlaanderen. Benieuwd of er een verandering zal waar te nemen zijn.
V.u. Liesje Demuynck, Tina De Greef, Jochen Driesen en Hendrik Hubrechts. Gedrukt op niet minder dan 400 exemplaren, en gratis op evenveel exemplaren verspreid.
Online: http://www.wina.be/winagenda/