Maandag 2 december
Editoriaal
Er waren eens een konijntje en een kangoeroetje die heel erg verliefd waren op elkaar. Het konijntje heette in die tijd nog Jassartje en het kangoeroetje Olijfje. Jassartje had een neefje van een ander dierenras. Didokombo was immers een aapje. Aapjes zijn over het algemeen geen neefjes van konijntjes. Ze heten ook niet Didokombo. Sinterklaas geeft geen lekkers aan aapjes, konijntjes of kangoeroetjes. Doch dit geheel terzijde. Ik moet jullie niet vertellen wat er gebeurde met Jassartje en Olijfje. Een konijntje met een kangoeroetje is vanzelfsprekend een beetje fataal. Achter de rug van Sinterklaas wrong Didokombo ze de nek om en smeet ze in de Voer, alwaar ze rustig verteerd werden door de mega-cité-eenden. Sinterklaas leefde nog lang en gelukkig.



De Sint bezoekt de jaren!
Sinterklaas



Wina's Kerstfeestje
Naar jaarlijkse gewoonte wordt er weer een kerstfeestje georganiseerd, en dit jaar zal het doorgaan op donderdag 19 december in alma 3. Op het programma staat onder meer: Dit alles zal beginnen rond 19u00. Kaarten kosten 8 euro en zijn vanaf begin deze week te verkrijgen bij uw jv, mensen van het presidium of op de winagang. Voor meer informatie kan je ook nog altijd terecht op het winaweb. Mis deze afsluiter van het 1e semester niet!
Opm.: als je een vegetarisch menu wilt, gelieve dan zo snel mogelijk te mailen naar gak@wina.be!
Gak



Deze week
Dinsdag 10 december
21u voetbal: Thomas Morus - Wina KG
22u basket: Wina - Loko GDN 1
Woensdag 11 december
20u00 cultuur: film Underground 200L 00.07
22u00 Pyjamabar RC



Belangrijk bericht aan alle laatstejaars
Hallo laatstejaars, Zoals jullie al weten, wordt er ook dit jaar een Industriedag der Wetenschappen georganiseerd. Daarvoor hebben we wel jullie CV nodig om een CV-boekje te kunnen maken, dat we aan de bedrijven aanbieden. Sommigen onder jullie hebben hun CV al ingevuld, maar we willen de anderen nog eens extra aanmoedigen dit zo snel mogelijk te doen. Zelfs degenen die het nog niet zien zitten om al te gaan werken, raden we echt aan hun CV in te vullen. Vermeld er dan gewoon bij dat je nog iets gaat studeren. Dat kan voor de bedrijven ook heel interessant zijn. Je mag eventueel ook enkele vragen blanco laten als je echt geen idee hebt wat je er moet op antwoorden.
Vul dus allemaal zo snel mogelijk, d.w.z. vóór 17 december, je CV in op de CV-pagina van onze vrienden van Chemika: http://www.chemika.student.kuleuven.ac.be/idw/cv.htm. Je vindt ook een link naar deze pagina op de website van Wina: onder `Na Wina' vind je `CV-pagina (van IDW)'. Als de bliksem daarheen dus...
Liesbet, Joeri en Johan (het IDW-team)



GEZOCHT
Bereidwillige student voor bijles natuurkunde (1e kan bio ingenieur)
Contact opnemen via: Anna.Coebergh@uz.kuleuven.ac.be


Cultuur - Underground
(Gouden Palmwinnaar Cannes 1995) Deze prijswinnende film van Emir Kusturica begint in 1941 met het Duitse bombardement op Belgrado. Marko verbergt zijn naïeve en onstuimige vriend Blacky samen met een aantal vluchtelingen in de kelder van zijn grootvader waar ze wapens vervaardigen om het fascistisch bewind van de nazi's omver te werpen. Beide vrienden hebben ook een oogje op Natalija, een jonge actrice. Blacky weet haar met een gedurfde actie te schaken. De tweede wereldoorlog is ten einde, maar Markov houdt zijn beschermelingen in de kelder via toneelaccessoires en geluidseffecten in de waan dat de oorlog nog steeds verder woedt. Zelf wordt hij er niet echt slechter van, en daarenboven heeft hij de schone Natalija voor zich alleen. Twintig jaar lang houdt hij die maskerade vol...De ultieme confrontatie komt pas in 1991. Underground is geen eenvoudige film. De film is doorspekt met thema's zoals bedrog, communicatie, illusie, manipulatie en vriendschap. De vondst van de `parallelle wereld' in de kelder is geniaal en tegelijk ook aangrijpend. De ondergrondse sets zijn heerlijk om naar te kijken en ook de belichting, die verschillend is voor de scènes boven en onder de grond, zorgt voor een geslaagde sfeerschepping. De film gaat door op woensdag 11 december en begint om 20u in aula 200L 00.07.
Onverdoken vrijheid,
gewoon.................
C U L T U U R



Pyjamabar
Van al die nachtbrakerij heeft uw eigenste barteam een klein slaaptekort opgelopen. Menige nachten hebben we ons bedje gelaten voor wat het is en zijn we gaan feesten (en ook misschien een klein beetje gaan tappen) in de Winabar. Maar omdat we de liefde van en voor ons warme nestje dreigen te verliezen, gaan we woensdag een pyjamabar organiseren. Kom daarom allen af in adamskostuum, boxershort, pyjama, nachtkleed, ...(wat ge ook verkiest om mee te slapen) en zie hoe wij zelfs in onze slaap uw drankje kunnen serveren.
slaapwel en goeie nacht
barteam



Wina's Pingpongtornooi
Vorige week woensdag werd er een tornooi pingpong gespeeld onder de Winezen. Evi Daems was de min of meer logische winnaar van dit sportief hoogstaand gebeuren. Een paar uur daarvoor werd ze al Vlaams universitair kampioen bij de vrouwen. Proficiat Evi!
IFB
Basket:      
  Wina - Loko di 10/12 22u GDN 1
       
Voetbal:      
  Thomas Morus - Wina di 10/12 21u KG
MuSTaFa



EJW: kies je Eerstekandag!
Zoals jullie onderhand wel al weten, organiseert EJW voor jullie een Eerstekandag in het begin van het 2e semester!
Jullie kunnen zelf kiezen wat we die dag gaan doen. Tot vrijdag kunnen jullie nog naar ejw@wina.be mailen wat jullie 's middags én 's avonds willen doen !
Hier zetten we nog eens alles op een rijtje:
namiddagactiviteiten: avondactiviteiten:
Jochen, Maarten, Mathias, Tim en Tina



V.u. Liesje Demuynck, Tina De Greef, Jochen Driesen en Hendrik Hubrechts. Gedrukt op niet minder dan 400 exemplaren, en gratis op evenveel exemplaren verspreid.