Maandag 25 november
Editoriaal
Bei upgrävungen in ein Gallo-Romänischen Site bei Tungeren, machten Archeologischtichen unlangs einen merkwärtigen Untdekkung. Halb geborgen in das Streukgewas vund man ein sehr gut bewährd gebleben Washmachine von der Merk 'Dash'. Diese Vundst machte ein Hoop Fragen reisen, voral tun man anterhalben Messer unter die Machine ein arten Pott mit Romänischen Munten vindete. ``Diese Machine ist kaput, aus praktisch Augpunkt ist sie total unbrauchbar.'' wißt ein Heemkundige zu vertellen. ``Darum vermuten wie das dieser Apparat ein symbolischen Funktion hat, mit Name ein Abschrikkungsfunktion. Wir nimmen an das die Gallo-Romänen dergeliche Machines plätsten um Schattenjahgers afzuschrikken. Wir sollen tahr pass Sicherheit über haben als er mehr geleichahrtige Tustellen updeuken, mahr die resentiche Vundst von ein kaputten Draugzwierer aus Trier leikt unserer Theorie alfast zu befestigen.''



karaoke
Liefste eerstejaars,
het semester loopt stilaan ten einde. Nog maar vier weken, wat gaat de tijd snel! Toch organiseren we nog één activiteit dit semester, nu donderdag 28 november.
En omdat het nu al in de titel staat, zullen we gaan karaokeën. Overtuig elkaar van jullie zangcapaciteiten, en kom donderdag zingen, of gewoon luisteren.
We vertrekken om 21 uur aan de Winagang, maar wie in Leuven woont, kan misschien beter direct naar de Beethoven gaan (vlakbij de Grote Markt, in de Brusselsestraat)
tot donderdag,
EJW
P.S. Vergeet jullie voorkeur voor de eerstekandag niet door te mailen naar ejw@wina.be! (zie evolutietonneke of www.wina.be)


TONEEL: Kattenmoeras (Ro theater)
Heren en dames van de goede orde, aanhoor onze vraag om te komen genieten van een culturele welvarendheid. Wacht niet tot je dood bent om naar het toneel te gaan. Het is immers zoveel mooier te genieten in lichamelijke vorm, van een streling der innerlijke gedachte.

We volgen een familiedrama dat zich afspeelt op het Ierse platteland. Dit drama is van de hand van de jonge, Ierse schrijfster Marina Carr (1964). Het hoofdpersonage in het stuk is een vrouw in strijd met haar omgeving. Het bijzondere in het werk van Carr is dat de overleden of verdwenen mensen deel uitmaken van het leven. Ze verbindt op die manier de realiteit met het mythische. De aanwezigheid van het bovennatuurlijke en het allesvernietigende noodlot geven haar stukken de kracht van een Griekse tragedie.
Wanneer? woensdag 4 december 2002
plaats? STUK
uur? 20.30u
vertrek aan de winagang? 20.00u
prijs? leden: 8 euro, niet-leden: 9 euro
meer info? www.rotheater.nl
Ondersteboven en toch ... nog ... gewoon
C U L T U U R



Ticket-naar-tweede-kan-quiz
Hallo eerstekanner. Elk jaar organiseert Wina's onderwijswerkgroep een ticket-naar-tweede-kan-quiz. Het is de bedoeling om jullie, nog voor de examens beginnen, eens op de rooster te leggen en eens te zien hoever jullie al staan in jullie studieuze activiteiten. Dit gebeurt onder de vorm van een quiz, waarbij je op een ontspannen manier samen met enkele vrienden eens kunt testen hoever je al staat. De vragen die worden gesteld, worden opgesteld door assistenten en zijn dus wel vrij representatief. De quiz gaat door op dinsdag 3 december in aula L 00.07 en begint om 19.00 uur. Voel je er wel iets voor om een ticket naar tweede kan te verdienen, spreek dan gauw af met enkele vriendjes en vorm een groepje van een man of vier en kom gewoon af.
Tot dan,
het ticket-naar-tweede-kan-quiz-team



Cursusdienst
Openingsuren


Er is één nieuwe cursus :
1LW - Statistische modellen en data analyse oefeningen deel 2 - 0.5/0.7 euro. Reservaties : Reservaties moeten binnen de twee weken worden afgehaald, anders kan het zijn dat je cursus bij iemand anders beland. We willen jullie er ook nog eventjes aan herinneren dat we de laatste 2 weken voor de kerstvakantie gesloten zullen zijn. Koop dus op tijd je cursussen.
Het cudi-team



Deze week
Maandag 25 november
19u-21u plakken in het fotoboek Winakelder
Dinsdag 26 november
18u15-19u00 cursusdienst Winakelder
19u30-21u30 plakken in het fotoboek Winakelder
Woensdag 27 november
12u45-13u15 cursusdienst Winakelder
22u Knuffelbar RC
Donderdag 28 november
21u karaoke Beethoven



Skireis
Beste skireizigers, Inschrijvingen liggen in het bakje van skireis op de winagang, en alle inschrijvingen moeten ten laatste deze week (!) bij ons op de winagang worden binnengebracht. Voor meer informatie i.v.m. de reis kan je op het winaweb terecht. Vergeet ook jullie pasfoto niet op de inschrijving te plakken.
Jan en Stijn



Plakken Fotoboek!
Er is vorige week al redelijk wat geplakt in het fotoboek, maar is is nog plaats genoeg om bij te plakken. Dus kom gerust nog eens af naar de winakelder en wel op één van volgende momenten:
Maarten en Tim



Knuffelbar
Gezelligheid troef deze week want dan is het tijd voor de knuffelbar. Kleed je lekker donzig en knuffel in het wilde weg, verbroeder je met iedereen waarmee je nog niet verbroederd was en de anderen ook. Dans voluit en laat je meeslepen door de euforie in een knusse menigte. Vrede op aard maar vooral in de bar.
Yours to hug,
Barteam



Sinterklaas
Beste kindjes, we hebben weer vernomen dat de Goede Sint ons rond de periode van 6 december zal komen bezoeken, maar enkel in de jaren waarover er goeie roddels zijn binnengebracht. Het moment is dus weer aangebroken om in uw jaar rond te horen voor sappige roddels en die door te mailen naar sinterklaas@wina.be (inderdaad, ook de Sint heeft zijn persoonlijke email-adres). Op die manier zullen er weer een aantal minder brave kindjes op de schoot van Sinterklaas belanden, en zal uw jaar snoepjes enzo krijgen :)
Gak,
in opdracht van Sinterklaas



V.u. Liesje Demuynck, Tina De Greef, Jochen Driesen en Hendrik Hubrechts. Gedrukt op niet minder dan 400 exemplaren, en gratis op evenveel exemplaren verspreid.