Maandag 18 november
Editoriaal
Waarover moet men schrijven als men niets te schrijven heeft? Dan kan men natuurlijk kwalitatief minderwaardige tekst gaan neerpennen, maar wat is dat dan weer voor stijl!!! Verwacht de Winees immers niet een stijlvolle winagenda met een piekfijn editoriaaltje? Heeft de Winees niet het ultieme recht, wat zeg ik: de ultieme plicht, boos te worden wanneer hij geconfronteerd wordt met schrijfsel van niet de allerhoogste kwaliteit? Is hij het niet aan zichzelf verschuldigd, al is het maar om zichzelf te sussen, in opstand te treden tegen dit soort van onrecht en leed dat hem aangedaan wordt? Is het geen morele plicht op de barricaden te gaan staan voor stijlvolle lectuur? Ik zeg ja, mijn beste Winezen, ik zeg ja! Het is je ultieme recht, je bent het aan jezelf verschuldigd, het is je morele plicht!!!
Sinterklaas
Beste kindjes, we hebben weer vernomen dat de Goede Sint ons rond de periode van 6 december zal komen bezoeken, maar enkel in de jaren waarover er goeie roddels zijn binnengebracht. Het moment is dus weer aangebroken om in uw jaar rond te horen voor sappige roddels en die door te mailen naar sinterklaas@wina.be (inderdaad, ook de Sint heeft zijn persoonlijke email-adres). Op die manier zullen er weer een aantal minder brave kindjes op de schoot van Sinterklaas belanden, en zal uw jaar snoepjes enzo krijgen :)
Gak,
in opdracht van Sinterklaas
Plakken Fotoboek
Ha die Winezen, Het fotoboek is af, 't is te zeggen, het is nog vrij leeg. Om hier wat aan te doen, nodigen we jullie allemaal uit om het vol te komen plakken met commentaren. Dus zoek massaal tijdschriften bij elkaar en kom af naar de winakelder om dat fotoboek ietsje fleuriger te maken.
We zullen de kelder voor jullie openen op de volgende momenten: Kom dus zeker eens langs om de waarheid te vereeuwigen in het fotoboek.
Tot dan!
Uw fotoboekers,
Maarten en Tim
BloedSerieus
Op dinsdag 19 en woensdag 20 november organiseren LBK en Medica in samenwerking met het Rode Kruis bloedafnames in sporthal De Nayer en College De Valk. Iedereen is er van harte welkom.
bloedserieus@medica.be
Blauwe-Bladzijden-Cantus
Dinsdag gaan we zoals aangekondigd een Blauwe-Bladzijden-Cantus doen in het cantuszaaltje van de Rector om 20u. Kaarten zijn nog steeds te verkrijgen op de winagang, voor 8/9 euro. Openingsuren


Deze week zijn er geen nieuwe cursussen.

We willen jullie er ook nog eventjes aan herinneren dat we de laatste 2 weken voor de kerstvakantie gesloten zullen zijn. Koop dus op tijd je cursussen.
Het cudi-team
Deze week
Maandag 18 november
19u30 archaïsch en artisanaal etentje Pavo
  aansluitend volksspelen  
Dinsdag 19 november
18u Minivoetbal Heren: VRG - Wina 1 PV
18u Volley Heren: Wina - VTK KBC 2
18u15-19u00 cursusdienst winakelder
20u blauwe-bladzijden-cantus Rector
20u minivoetbal dames: Wina - Pedagogie T1
22u minivoetbal heren: wina 2 - Psychologie 2 PV
Woensdag 20 november
12u45-13u15 cursusdienst winakelder
18u-20u plakken fotoboek winakelder
20u Film: Marie Antoinette is niet dood aula L00.06
22u Futuristische Bar RC
Donderdag 21 november
18u-20u plakken fotoboek winakelder
21u Basket Heren: Merkator - Wina GDN 2
21u30 Voetbal Heren: Wina - Historia T3
Film: Marie Antoinette is niet dood
Sinds haar aanhouding bij Varennes in 1791 is koningin Marie-Antoinette een persoonlijkheid die schrijvers en filmmakers tot de dag van vandaag tot de verbeelding spreekt. De frivole dame die zich langs staatszaken heenlachte, bleek plotseling in de gevangenis Temple haar straf waardig te kunnen dragen en zelfs haar executie op 38-jarige leeftijd te nemen zoals slechts de allergrootsten dat kunnen. De Nederlandse regisseuse Irma Achten maakte met 'Marie Antoinette is niet dood' een moderne versie van dat aloude en intussen bijna sprookjesachtige verhaal over troonopvolgingen, landverbeuren, hofintriges en smakelijke aristocratische buitenechtelijke verhoudingen. Antje de Boeck speelt de vrouw die in haar prille jeugd nauwelijks mannen in de buurt heeft, omdat haar vader bang is dat een van die jongens haar der maagdelijkheid zullen ontnemen. Ze slaapt derhalve tegen haar hond aan, maar zelfs dat is hem een doorn in het oog. Hij knalt het dier neer. Vanaf dat moment is Marie-Antoinette op zoek naar de passie. Hartstocht die zelfs het huwelijk haar niet kan brengen.... Achten maakte een film, waarin de keizer in een auto rijdt, de krant leest, per telefoon zijn zaken doet en de wachters bij de poort uitstekende breakdancers zijn. Wanneer: Woensdag 20 november
Waar: Aula L00.06
Aanvangsuur: 20.00u
Duur: 92 minuten.
Wina Cultuur
Skireis
Zoals reeds gezegd gaan we dus in de lesvrije week skien naar Avoriaz. Inschrijvingsformulieren liggen in het bakje van skireis op de winagang, en alle inschrijvingen moeten ten laatste begin volgende week bij ons op de winagang worden binnengebracht. Voor meer informatie ivm de reis kan je op het winaweb terecht. Vergeet ook jullie pasfoto niet op de inschrijving te plakken.
Jan & Stijn
Lieve vinder
Je hebt een kruidige envelop gevonden in de winabar. Goed zo! Ik zou het fijn vinden om hem terug te krijgen, ik mis hem immers al een beetje.
Gilles
Trui verloren
Vorige woensdag is tijdens de togabar op mysterieuze wijze mijn trui verdwenen. Het gaat om een wollen trui met gekleurde strepen (rood, bruin, wit en zwart). Zou de eerlijke vinder contact met mij willen opnemen?
(joeri.vanderveken@student.kuleuven.ac.be)
Bedankt,
Joeri
Futuristische Bar
Jawel, deze week zijn ook de marsmannetjes en vrouwtjes welkom in onze futuristische bar. Kom allen jullie intergalactische avonturen spuien en smeer jullie kelen en radars voor de cyborgs onder ons. De toekomst zag er nog nooit zo rooskleurig(*) uit en nabij, wees echter voorzichtig want een ongelukje is gauw gebeurd, vooral met lightsaber of laserpistool in de hand. Voor de geïnteresseerden, er zullen ook gratis futuristische hapjes en party-snacks rondgedeeld worden.
Barteam Nemesis
(*) The future is bright, the future is pink.



Knuffel Bar
Gezelligheid troef volgende week want dan is het tijd voor de knuffel bar. Kleed je lekker donzig en knuffel in het wilde weg, verbroeder je met iedereen waarmee je nog niet verbroederd was en de anderen ook. Dans voluit en laat je meeslepen door de euforie in een knusse menigte. Vrede op aard maar vooral in de bar.
Yours to hug,
Barteam
IFB
Het is zover, IFB begint. Kom maar allen supporteren en zij die zich hebben opgegeven, kom maar shotten enzo, u krijgt nog een oproepingsmail van mij. Enkel voor de meisjesvoetbal hebben we nog volk nodig. 5 vrouwen zoeken we nog, mail naar sport@wina.be. En dan nu de komende wedstrijden.
MuSTaFa
V.u. Liesje Demuynck, Tina De Greef, Jochen Driesen en Hendrik Hubrechts. Gedrukt op niet minder dan 400 exemplaren, en gratis op evenveel exemplaren verspreid.