Dinsdag 12 november
Editoriaal
Véél te vroeg opstaan en bijgevolg slaapdronken de trap afstuiken. Kou lijden op de fiets en de hele wereld ervoor vervloeken. Bij aankomst onmiddellijk een rondje lopen met volle maag. Wonder boven wonder de hele ronde uitlopen met een volle maag. Na volbrenging van de queeste bibberend je tijd bekijken en het even warm krijgen van schaamte. Warmte zoeken waar je maar kan. Tenslotte de televisie omhelzen. Je laten overhalen de martelgang te herhalen. Als door een nog groter wonder je maaginhoud nog steeds behouden. Na afloop compleet spastische rillingen beginnen te vertonen. Langzaam overgaan in een staat net onder die van bewustzijn, en zo nog wat rondjes lopen. Vloeken op de burgies die telkens in de weg lopen als je ze inhaalt. Horen dat Wina het goed doet, en dus nog maar eens een `toerke doen'. Wat tokkelen op de pc en het pijltje op het scherm kwijt zijn. Tijdens een poging tot herstel de tv's laten uitvallen. Stilletjes naar het tentje aan de overkant glippen om wat drinken te verkopen. Uiteindelijk naar je kot gaan en sla...eh, naar de les gaan. 's Avonds veel te moe zijn om nog te snappen hoe fantastisch een 7e plaats wel niet is.




Wina's Evolutieweek begint woensdag. Lees er hieronder alles over!!!




Discofuif
Donderdag 14 november organiseren we een heuse discofuif in de Pavlov vanaf 22u. De inkom is 2/2.5 euro voor leden/niet-leden, maar wie op een mooie disco-achtige wijze verkleed is mag gratis binnen! Onze DJ is van plan de muziek uit de jaren '70 en daaromtrent eens goed door de Pavlov te laten klinken, dus verkleed u allen en kom donderdag lekker discofuiven!
Gak




Deze week
Dinsdag 12 november
18u15-19u00 Cursusdienst Winakelder
Woensdag 13 november
  Wina's evolutieweek begint !!  
12u45-13u15 Cursusdienst Winakelder
22u TogaBar met gratis vat van het Koningskoppel (23u30) RC
Donderdag 14 november
17u30 Night of the Proms Waaiberg
22u Discofuif Pavlov
Vrijdag 15 november
8u30 Ontbijtstandje Campus




Op komst
Ma 18 nov. 19u30 Archaïsch en artisanaal etentje Pavo
    Aansluitend: volksspelen  
Di 19 nov. 20u Blauwe-bladzijden-cantus Rector
Wo 20 nov. 8u Ontbijtstandje met archaïsch eten Campus
  20u Cultuur: film L00.06
  22u Futuristische Bar RC




Campusstandje
Op vrijdag 15 november staan we met een ontbijtstandje vol archaïsche dingen op de campus vanaf 8u30. Over de middag staan we er met hotdogs. Ook woensdag 20 november zijn we vanaf 8 uur op de campus present. Over de middag kun je dan croques krijgen. Voor meer details over het artisanale en archaïsche voedsel dat u dan tot u kunt nemen, verwijzen we naar het Evolutietonneke.



Eten!!!
Op maandag 18 november start vanaf 19u30 in de Pavo een schitterende artisanale eetactiviteit ter ere van de archaïsche winaweek. Aansluitend zullen er klassieke volksspelen georganiseerd worden. Voor meer details verwijzen we naar het Evolutietonneke, alwaar u kunt watertanden boven het er overheerlijk uitziende menu. Voorinschrijven is noodzakelijk en kan nog tot zondagavond 17 november 23u59. De kostprijs bedraagt 6 euro.



Roleplaying fans aller landen, verenig u!!
Voor diegenen onder jullie die nog nooit van een roleplaying-spel (oftewel RPG) hebben gehoord (of het wel kennen maar het nog nooit echt hebben gespeeld), hier is uw kans! Let wel, we bedoelen hier de klassieke, traditionele en keitoffe pen-and-paper-variant, het heeft dus niet met de moderne pc-versies van dergelijke spelletjes te maken. Wat het wel is: een soort uitgebreid gezelschapsspel, waarbij elke speler een fictief personage ontwikkelt m.b.v. enkele voorafbepaalde regels. Vervolgens moet je je met behulp van deze ``persoon'', zij het nu een elf-tovenaar of een menselijke vechter of ..., een weg banen door eXotische avonturen, verre landen, levensgevaarlijke kerkers en bergen buit. Geïnteresseerd? Kijk eens op http://www.wina.be/ontspanning/rpg, of stuur een mailtje naar rpg@wina.be.
Wim, Dominic, Christof en Thomas




Blauwe-Bladzijden-Cantus
Dinsdag 19 november gaat de Blauwe-Bladzijden-Cantus door in het cantuszaaltje van de Rector om 20u. Meer informatie over wat een Blauwe-Bladzijden-Cantus is enzo lees je in het Evolutietonneke. Kaarten zijn te verkrijgen op de winagang, voor 8/9 euro. Er zijn maar 40 kaarten, wees er dus op tijd bij.



TogaBar
Kom verkleed als Caesar, Zeus, Hera of een andere Griekse of Romeinse schone relaxen na al dat harde werken, want het is TogaBar! Dat betekent goeie muziek, een mooi decor en vooral veel sfeer! We gaan ook een traditie van vroeger terug opnemen, de best verklede persoon krijgt een extra Godcentie op zijn of haar naam...Nu woensdag allemaal in het RC.
Oproep aan alle ééncellige winezen !!!
Begin jullie alvast te evolueren want binnen twee weken is het futuristische bar. Elke winees wordt dan in zijn hoogst geëvolueerde vorm in de winabar verwacht, al dan niet opgestraald.
Aanschouw de toekomst in het heden, kom pronken met je laatste nieuwe uitvindingen of verbaas ieder met je nieuwste model ruimtescooter.
Barteam, the next generation




Koningskoppel geeft gratis vat
Wij, Katrien en Andrew, koning en koningin der schachten 2002-2003, geven een gratis vat op woensdag 13 november in de TogaBar om 23u30 !!
Katrien en Andrew




Cursusdienst
Openingsuren

Nieuwe cursussen :
1KW & 1KN Nieuw deeltje van Analyse 0.9/1.10 euro  
2LW & 1LI Filosofie van de wetenschappen 4.1/5.4 euro  
Als je iets reserveert moet je het binnen de twee weken komen halen. Als je het niet binnen die termijn komt halen, garanderen wij niet dat je reservatie er nog is.
Religie, zingeving en levensbeschouwing
We hebben nog altijd een aantal boeken voor dit vak.
Experimental Methods
Dit boek verkopen we ook nog altijd in cursusdienst, het is de begeleidende tekst voor het vak practicum natuurkunde voor 1ste kan natuurkunde.
Het cudi-team




Kaarten Proms
De gereserveerde kaarten van de Proms (die nog niet betaald zijn) worden tot dinsdagnacht (23u59) bijgehouden. Daarna zijn ze vogelvrij verklaard en worden ze aan eender welke liefhebber verkocht.
Cultuur ad wina dot be
en weg ermee...




24-urenloop
Bedankt aan alle lopers die één of meerdere rondjes komen lopen zijn. Door jullie talrijke aanwezigheid hebben we een schitterende zevende plaats behaald (op 22 deelnemende ploegen). Ook veel dank aan de mensen die komen helpen zijn natuurlijk, en in het bijzonder aan Wouter Coekaerts, die veel tijd heeft gestoken in het maken van een nieuw en perfect werkend 24-urenloop-computerprogramma. Voor de verzamelaars nog wat cijfermateriaal:
De top-drie was: 1 Apolloon, 2 VTK en 3 Groep T.
En dan over Wina: we hebben 801 rondjes gelopen, 10 meer dan het Pauscollege en 13 minder dan Medica, goed voor een zevende plaats. Er zijn bij ons in totaal 134 mensen één of meerdere rondjes komen lopen. Onze gemiddelde tijd was 1 min 47 sec 81 honderdsten per rondje. Meeste rondjes
  1. Filip Cools 40
  2. Maarten Huijsmans 30
  3. Wouter Coekaerts, Steven Delvaux en Tim Wouters 28
Snelste rondjes
  1. Koen Dejaeghere 1:17
  2. Kristof Lenjou 1:20 (2 x)
  3. Mathieu Desmet, Pieter Vandessel 1:22
MuSTaFa




Winagroepke
Geïnteresseerden mogen hun naam en instrument (en eventueel nog andere dingen die de moeite waard zijn om te vermelden) doorsturen naar winagroepke@wina.be.



Film: Marie Antoinette is niet dood
Sinds haar aanhouding bij Varennes in 1791 is koningin Marie-Antoinette een persoonlijkheid die schrijvers en filmmakers tot op de dag van vandaag tot de verbeelding spreekt. De frivole dame die zich langs staatszaken heenlachte, bleek plotseling in de gevangenis Temple haar straf waardig te kunnen dragen en zelfs haar executie op 38-jarige leeftijd te nemen zoals slechts de allergrootsten dat kunnen. De Nederlandse regisseuse Irma Achten maakte met `Marie Antoinette is niet dood' een moderne versie van dat aloude en intussen bijna sprookjesachtige verhaal over troonopvolgingen, landverbeuren, hofintriges en smakelijke aristocratische buitenechtelijke verhoudingen. Antje de Boeck speelt de vrouw die in haar prille jeugd nauwelijks mannen in de buurt heeft, omdat haar vader bang is dat één van die jongens haar d'r maagdelijkheid zal ontnemen. Ze slaapt derhalve tegen haar hond aan, maar zelfs dat is hem een doorn in het oog. Hij knalt het dier neer. Vanaf dat moment is Marie-Antoinette op zoek naar de passie. Hartstocht die zelfs het huwelijk haar niet kan brengen... Achten maakte een film, waarin de keizer in een auto rijdt, de krant leest, per telefoon zijn zaken doet en de wachters bij de poort uitstekende breakdancers zijn.

Waar: Aula L00.06
Aanvangsuur: 20u00
Duur: 92 minuten.
Wina Cultuur,
ne koffiekoek mèt glazuur




The night of the Proms
Zoals jullie allen weten gaat Wina nu donderdag (samen met nog vele andere kringen) naar de Proms. Een aantal mensen is er in geslaagd een kaart (inclusief vervoer) te bemachtigen (bij Wina). Voor die mensen geven wij wat praktische informatie:
Samenkomst: om 17u30 aan de Waaiberg
Waar is dat nu weer: als je uit de Naamsestraat komt (je komt uit Leuven centrum), moet je rechts de ring op rijden, na 100m kom je rechts de Waaiberg tegen.
Maar er is hier zoveel volk, waar vind ik Wina: wij gaan aan de uitrit van het tankstation staan.
Om hoe laat vertrekt de bus van Wina: om 17u45 stappen wij op de bus (met het plaatje Wina).
Poogt niet om te laat te komen, want om 18u00 vind je ons niet meer!!!!!!
In Antwerpen: de bus zet ons ergens af, vanwaar we te voet naar het sportpaleis gaan.
Na de Proms wordt er verzameld in de hal (de hal voor het buiten gaan). De bus pikt ons dan normaal terug op, op de plaats waar hij ons afgezet heeft.
Terug thuis om: ??? u
Zin in een gemanipuleerde kip,
een kunstmatige polyvalente gestructureerde trip,
then just skip: Cultuur ad wina dot be.




V.u. Liesje Demuynck, Tina De Greef, Jochen Driesen en Hendrik Hubrechts. Gekalligrafeerd op niet meer dan 400 exemplaren, en gratis op evenveel exemplaren verspreid.