Maandag 28 oktober
Editoriaal
BLIKSEM TREFT BEGRAFENISSTOET: DRIE DODEN
Een begrafenis in de Amerikaanse staat Missouri is vrijdag uitgedraaid op een extra dramatische bijeenkomst. Tijdens de ceremonie op de begraafplaats sloeg de bliksem in. Er vielen drie doden, een vierde persoon raakte gewond. De bliksem werd verspreid door de paraplu's die de rouwenden hadden opgestoken, aldus de krant Springfield News Reader zaterdag.
(uit: gazet van Antwerpen, 24/08)



jaarfoto's
De tijd is weer daar voor jaarfoto's te trekken hé, hieronder volgt de planning wanneer ik ze kom maken. Jullie zullen zelf wel weten welk lokaal dat het is normaalgezien :-)
dominic, fotoman



Mededelingen voor 1e kan
jullie jaarverantwoordelijken



EJW forever
We laten jullie maar niet met rust... We willen graag jullie mening horen over wat jullie nog met ons van plan zijn dit semester, vandaar: surf naar ``www.wina.be'', klik (links bij informatie) op ``forum'' en zoek onder ``algemeen'' naar de Poll: ``Jullie EJW-wensen'' en reageer massaal!

Zoals jullie ook al in deze winagenda kunnen lezen begint de 24u-loop volgende week dinsdag en natuurlijk zijn wij van EJW ook van de partij! Meer nog: dinsdagavond van 22u tot 23u, woensdagmorgen van 4 tot 5 en woensdagmiddag van 14u tot 15u is er een EJW-uur, d.w.z. dat het dan overstroomt van de eerstejaars. Wijzelf zullen er dan ook zijn. Dus als je schrik had dat je daar niemand zou kennen, kom dan in één van de EJW-uren.
Allemaal komen dus!!!
EJW



Cursusdienst
Openingsuren
Damiaanactie Om de Damiaanactie te steunen kan je vanaf deze week stiftjes ten goede van de Damiaanactie kopen aan 4 euro .
boeken
Er zijn terug boeken binnengekomen.
Van : De nieuwe cursussen zijn examenvragen deze week:
1e kan Wiskunde/Natuurkunde 1.8/2.4 euro  
1e kan Informatica 2.2/3.0 euro  
2e kan Wiskunde 3.9/5.1 euro  
2e kan Natuurkunde 3.5/4.6 euro  
2e kan Informatica 2.7/3.6 euro  
1e lic Wiskunde 1 4.4/5.9 euro  
1e lic Wiskunde 2 2.7/3.6 euro  
1e lic Wiskunde 3 2.5/3.3 euro  
1e lic Natuurkunde 3.7/4.9 euro  
2e lic Wiskunde 0.9/1.2 euro  
lic Informatica + AOTI 3.3/4.4 euro  
Attentie graag
We willen jullie er ook even attent op maken dat we een week voor de kerstvakantie ofzo gaan sluiten. Kom je cursussen dus tijdig halen.
Tot kijks,
Het cudi-team



Deze week
Dinsdag 29 oktober
18u15-19u15 cursusdienst winakelder
Woensdag 30 oktober
12u15-13u15 cursusdienst winakelder
22u Knaagdierbar RC



24-urenloop
Zoals jullie misschien al weten is het binnen een week (van dinsdag 20.00u tot woensdag 20.00u) de alombekende 24-urenloop. Het is natuurlijk niet de bedoeling dat jullie de ganse 24 uur zitten te lopen. Nee, het is een estafetteloop waarbij jullie zeker één of meerdere rondjes mogen lopen. Naast het sportgebeuren (en de gezellige sfeer) is er de mogelijkheid een hapje te eten of iets te drinken. Als jullie ons willen helpen met bv. chronometreren, is er de mogelijkheid om op de Winasite je in te schrijven voor een shift. Natuurlijk staat daar iets tegenover; nl. een traktatie.
MuSTaFa



Bericht aan alle laatstejaars
Hallo laatstejaars, Zoals elk jaar zal er ook dit jaar een Industriedag der Wetenschappen georganiseerd worden. Deze zal doorgaan op dinsdag 25 februari, maar we zullen jullie daarover later nog meer laten weten.
Het is wel de bedoeling dat jullie nu al, of een van de volgende weken, jullie CV invullen. Dit kan online gebeuren op de CV-pagina van onze vrienden van Chemika: www.chemika.student.kuleuven.ac.be/idw/cv.htm. Ook op de website van Wina is er een link: onder `Na Wina' vind je `CV-pagina (van IDW)'. Aan de webmasters van de jaarpagina's is eveneens gevraagd om een link naar de CV-pagina op hun website te zetten.
Wij hopen dat jullie massaal jullie CV gaan invullen. Met deze informatie kunnen we dan een CV-boekje maken dat we aan de bedrijven aanbieden. Zo krijgen jullie misschien al een jobaanbieding nog voor jullie afgestudeerd zijn.
Liesbet, Joeri en Johan (het IDW-team)



Ace-b1#1r
Avé, Zoals al op de affiche te lezen is op www.wina.be zal er jenever zijn aan de toch wel vrij democratische prijs van 50 eurocent. Om de fijnproevers al direct gerust te stellen: er zal meer zijn dan enkel de gewone appel/citroen/... jenever :-) Naast de jenever zal er ook een overdosis aan ambiance geserveerd worden, dus scheur de bladzijde van 6 november al maar uit je agenda, want op deze datum kan je niks beters te doen hebben... :-)
Ace



Knaagdier er op los!
Verkleed u als uw favoriet soort ongedierte, knabbel nootjes of ander knaagdierenvoer, huppel in het rond gelijk een lief konijntje, of bespring het eerste andere konijntje dat u tegenkomt, woensdag 30/10 zal het RC omgevormd worden tot een lekkere beestenboel. Be There!
Volgende weken...
Volgende week geniet het barteam van een beetje welverdiende rust, en wordt de bar opengehouden door de mensen van ACE, en de week daarna gaan we weer met iets speciaals op de proppen komen, wat dat is gaan we nog niet vertellen, maar houd het web en de Winagenda in het oog voor meer nieuws!
Jaarbars
Omdat het misschien niet door iedereen geweten is toch nog maar eens vermelden: het is ook mogelijk dat de WinaBar opengehouden wordt door andere Winezen dan het Barteam, het gaat dan meestal om jaarbars, maar dat hoeft niet zo te zijn. De mensen die geïnteresseerd zijn om eens een bar open te houden kunnen contact opnemen met het barteam, via mail (bar@wina.be) of ons een bezoekje brengen op de Winagang.
Barteam



Activiteiten Loopbaanbegeleiding
De kerncel Tewerkstelling van de KULeuven organiseert elk jaar een aantal activiteiten voor laatstejaarsstudenten die stilaan aan de arbeidsmarkt beginnen denken. De kalender met infosessies ziet er dit jaar als volgt uit: Voor verdere informatie kan u terecht bij:
Isabelle Van Geet, kerncel Tewerkstelling,
Naamsestraat 63
Leuven
tel. 016 32 43 05
isabelle.vangeet@dsa.kuleuven.ac.be

Daarnaast wordt er nog een cursus gegeven: ``Eerste hulp bij solliciteren''. Deze cursus biedt een intensieve sollicitatievoorbereiding waarbij in kleine groep en via een 5-tal werksessies de eerste stappen naar de arbeidsmarkt op een uitgebreidere en meer systematische manier belicht worden.
Verdere informatie:
Jan Herpelinck, dienst Studieadvies,
Naamsestraat 63
Leuven
tel. 016 32 43 11
jan.herpelinck@dsa.kuleuven.ac.be
het IDW-team



2LI
Nu donderdag is het jaarfoto, dit zal na de les van religie gebeuren dus om 13uur aan C300. Het zou leuk zijn als we met heel ons jaar op die foto staan, het is namelijk de laatste keer (hopelijk) dat er voor ons een jaarfoto is.

Ook moeten we nog een ontwerp maken voor ons jaar-t-shirt, dit moet tegen eind november binnen zijn.

Ook kan je vanaf nu nog dingen bestellen bij mij (jaar-t-shirt, foto, fotoboek).
Fré



Wina-Forum
Op het Winaweb (http://www.wina.be/forum) staan er sinds dit jaar weer fora. Er is een forum voor elk jaar, en ook enkele algemene. Anoniem posten is in sommige fora toegelaten (zoals het Roddel-forum), op andere moet ge ingelogd zijn om berichten te mogen posten. Enfin, ge zult het allemaal wel zien als ge der es naartoe gaat. Op http://www.wina.be/forum dus, ofwel gewoon op "Forum" klikken vanop de hoofdpagina (www.wina.be), aan de linkerkant, bij Informatie.
Jon, forum-God



Freepodium op het kerstfeestje
Beste wineesjes, dit jaar wordt het kerstfeestje beestige fun. Jullie krijgen allen de kans om jullie inspiratie de volle loop te laten. Wij geven immers de kans om met een groepje of alleen een toneelstukje te brengen, een citaat van een genie (of clown) of één van jullie beste ideeën naar voor te brengen. Laat jullie maar eens goed gaan en wees creatief!! Laat zo vlug mogelijk iets weten aan jullie favoriete GAK-team op gak@wina.be
Gak



Guidogids
Beste Winezen, Even wat informatie betreffende de guidogids. Dit is een klein boekje dat allerhande tips geeft voor studenten in Leuven. Het leukste aan dit boekje is dat het dan nog vol zit met kortingsbonnen. Zoals bijvoorbeeld een uur gratis poolen, of een gratis pint op de Oude Markt, een gratis hamburger, korting op ketchup, een gratis broodje en nog zoveel meer.
Kortom, elke student heeft dit nodig en het betaalt zichzelf terug. We verkopen de guidogids, 5 euro voor leden en 6 voor niet leden, tijdens de openingsuren in de cursusdienst. In een gewone winkel kost de guidogids 7.5 euro. De guide kinepoliskaarten waarmee je studentenkorting krijgt in Kinepolis zijn ook in de cursusdienst verkrijgbaar. Dus kom in elk geval eens een kijkje nemen. Groetjes,
Brecht en Caroline



V.u. Liesje Demuynck, Tina De Greef, Jochen Driesen en Hendrik Hubrechts. Gedrukt op niet meer dan 450 exemplaren, en gratis op evenveel exemplaren verspreid.