Maandag 21 oktober
Editoriaal


        De schachtjes, díe kon hij wel bevelen.
        De proffen? Wat konden proffen hem schelen?

        Evenveel eerbied voor het kruis als voor de prof.
        Vermenigvuldigen en delen, hij vond het zó tof.

        De mening van de prof, daar ging hij niet om malen,
        hij gaf de voorkeur aan zíjn idealen.

        Toen de prof dan dus vroeg waarom priem en niet om het even,
        Kon hij het antwoord niet geven !!
Bericht aan de 1e jaars:
Sorry, ik heb een fout gemaakt
Beste eerstejaars die zich hebben laten dopen, in de vorige Winagenda stond: ``Wat betreft de lessen op woensdagnamiddag: er waren er geen, en die oefenzitting probeer ik nog te verzetten.'' Hierbij moet ik bekennen dat ik de lessenroosters niet meer heb gecheckt op updates sinds ik die voor het eerst heb bekeken ergens in het begin van het jaar en daarbij uit het oog ben verloren dat er nog oefenzittingen bij gingen komen, ik zou beter moeten weten inderdaad. Ik viel dus uit de lucht toen jullie me zeiden dat het verplicht practicum IW was. Het was echt niet de bedoeling jullie iets wijs te maken en ik ben dan ook blij dat de assistent van IW, Tim Coninx, jullie niet straft voor mijn fout, waarvoor echt bedankt. Ik hoop dat jullie mijn excuses aanvaarden en verder dat de doop een beetje leuk was.
Met vriendelijke groeten,
Sam
Fotoboek


Hallo fotogenieke Winees
(en ook hallo aan de minder-fotogenieke Winees onder ons), De vijfde week van het nieuwe academiejaar is al ingegaan en dus zal menig Winees al halsreikend uitkijken naar het fotoboek. We moeten jullie echter teleurstellen: het fotoboek is nog niet af. Maar we zullen er zeker voor zorgen dat het fotoboek jullie voor de kerstvakantie bereikt. Maar daarvoor hebben we ook jullie medewerking nodig: binnenkort mogen jullie allemaal ijverig commentaren komen plakken in een blanco fotoboek. Doch om dit blanco fotoboek te maken, hebben we foto's nodig. We krijgen van de KULeuven de foto's van op de studentenkaart (met dank daarvoor), maar als je vindt dat de koning meer op die pasfoto lijkt dan jezelf, dan mag je altijd een andere foto binnenbrengen. Zorg ervoor dat je naam (en jaar) op de achterkant staat of iets dergelijks en leg hem in het bakje van Fotoboek (vooraan op de winagang). Achteraf kan je die foto terug komen halen. En dan nog een laatste ding: binnenkort zullen de JV's rond komen om een fotoboek te bestellen (als je dat nog niet gedaan hebt uiteraard). De prijs is 7,5 euro. Uw trouwe fotoboekers,
Maarten en Tim
Cantus !


Dinsdag 22 oktober is het zover: om 20u00 cantussen we weer eens gezellig samen in de Bierstübe. De versgedoopte schachten (en natuurlijk ook hun koning en koningin) worden uiteraard massaal verwacht op deze keelsmeer- en zangavond. Vanzelfsprekend zijn ook de om een of andere obscure reden ongedoopte schachten welkom. Aangezien zonder corona de bierschachten echter weinig te doen hebben kunnen we er maar beter voor zorgen dat de corona massaal aanwezig is. Daarom, en ook omwille van onze onmetelijke goedheid, hebben we de inkomprijs verlaagd tot 7 euro voor Wina-leden en 8 euro voor niet-leden.
Verosimile: Laatste kans
Deze activiteit is voor dromers, ze verlicht je geest en laat hem vrij. Bevrijd uzelf van uzelf en kom tot het besef der dromerij.
Vous ... êtes. Laat voor een keer je denken meestromen in de wind en onderga uzelf. Het geheel gaat door in de schouwburg. Je bevestigt door te mailen naar cultuur@wina.be of door langs te komen bij Diederik op de Winagang. Pas op! Het aantal kaartjes is wederom beperkt, dus schrijf je zo snel mogelijk in. Inschrijven kan tot maandag 21 oktober 24.00 u. (Annulatie is mogelijk tot dinsdag 22 oktober 24.00u, anders betaal je de kaarten!)

`Wanneer is een dansend lichaam gewoon zichzelf, wanneer wordt het een personage?' Over deze vragen buigt Hauert zich samen met zijn dansers in Verosimile. Hauert schuift enerzijds sterk geometrisch ogende choreografieën naar voren, maar put met Cie ZOO ook zeer veel uit pure dansimprovisaties. Als bewegingen in zo'n improvisatorische momenten ogenschijnlijk zonder bemiddeling van het denken tot stand komen, zijn deze bewegingen dan meer `waar' of authentiek dan andere? Wat als een danser theatraal gaat bewegen, als een `gespeeld' personage? Maar wat als hij dat zo doet dat het net `echt' lijkt? Verosimile speelt met hetgeen de titel voorspelt: een leugen aan de waarheid gelijk. Of was het andersom?

wanneer? woensdag 23 oktober 2002
plaats? Schouwburg
uur? 20.00u, vertrek aan de winagang om 19.00u
Speciale prijs!! leden: 9 euro niet-leden: 12 euro
Cultuur
Aan de petekindjes van ``Tiamat aan zee''
Zouden jullie eens een mailtje willen sturen naar tiamat@wina.be? Dan hebben we jullie e-mail adressen direct en kunnen we jullie veel makkelijker op de hoogte houden van onze activiteiten. Kusjes en pollekes,
Jullie peters: Christof, Dominic, Thomas, Wim
Deze week
Dinsdag 22 oktober
18u15-19u15 Cursusdienst Winakelder
20u Cantus Bierstübe
Woensdag 23 oktober
12u45-13u30 Cursusdienst Winakelder
19u Samenkomst Verosimile, Cultuur Winagang
21u Erasmus Anniversary Party van The Voice en Portulaca (gratis consumptie voor wie vóór 23u komt, inkom 2,4 euro) Albatros
22u Wina-hippiebar RC
Donderdag 24 oktober
21u-23u Minivoetbal Rood pleintje
Cursusdienst


Openingsuren


De nieuwe cursussen voor deze week zijn:
1K Lineaire algebra: oefeningen 0.3/0.4 euro  
Wijsbegeerte: cursus 4.0/5.3 euro  
2KN Algemene natuurkunde: aanvullingen 4.9/6.5 euro  
1LW Algemene topologie 4.8/6.3 euro  
Statische modellen en data analyse: oefeningen  0.5/0.6 euro  
1LI Computernetwerken: slides 6.2/8.3 euro  
2LW Simulatie en Monte-Carlo-methoden 2.1/2.8 euro  
Het cudi-team
24-urenloop
Op dinsdag 5 en woensdag 6 november gaat de 24-urenloop door. Voor de leken onder ons, dit is een, u raadt het al, 24 uur durende estafetteloop tussen de Leuvense kringen en peda's. Uiteraard doet ook Wina hieraan mee. Voor de minder sportieven onder ons is dit ook een gastronomisch festijn waar je aan zeer democratische prijzen eten en drinken kunt consumeren. Mensen die willen helpen om rondetijden te noteren of eten te verkopen of natuurlijk om rondjes te lopen, mogen dit zeker doen, hierover volgt volgende week meer. Bind in tussentijd de loopveters maar al aan, zodat we tiende plaats van vorig jaar kunnen evenaren of verbeteren!
IFB
Binnenkort beginnen de interfacultaire beker-competities. Wina doet mee met voetbal, volleybal, basketbal, minivoetbal heren en minivoetbal dames. Geïnteresseerd? Vul dan snel de sportfiche in op http://www.wina.be/sport.
Minivoetbal
Nu donderdag van 21-23u gaan we nog eens een matchke gaan minivoetballen. Afspraak om 21u op het rood veldje.
MuSTaFa Sport
De Winagang
Wat voorafging:
Saskia had Stijn bedrogen op de openingscantus met Mathias. Jan de vice moest bij gebrek aan witte kousen zijn beddenlaken kapotsnijden om toch iets wit aan zijn voeten te hebben. En Jon, die sliep gewoon verder.


Aflevering 2: doping
Terre brûlée, au vent, des landes de pierres, autour des lacs, c'est pour les vivants un peu d'enfer, le Connemara. Un peu d'enfer, is wat stiekem door je hoofd vliegt bij het eerste bezoek op de Winagang. Is het daarom dat bij het wekelijkse weerklinken van de eerste noten van dit lied iedereen spontaan zichzelf en elkaar vastgrijpt en op een originele manier (die verschilt van persoon tot persoon) het rondedansritueel (in feite een kruising van een Griekse sirtaki en een inktvlek) begint? Dit is tamelijk onzeker. In elk geval wordt het bij Wina steeds aanwezige collectiviteitsgevoel erdoor versterkt, wat nu ook de vers gedoopte schachtjes ondervonden hebben. On y croit encore aux monstres des lacs qu'on voit nager certains soirs d'été... Dat men het woord vers niet al te letterlijk moet nemen, getuigen de Ierse zeemonsters op de foto's van de doop. Maureen a plongé nue dans un lac du Connemara en ook Katrien (alias Kristien), de opvolgster van Tina als schachtenkoningin, houdt van naaktzwemmen, vooral in GFT, ketchup en melk. Net als Tina zelf trouwens, maar censuur (in de persoon van klimmerke Joeri) verbiedt verdere details hierover te vertellen. ...et de quoi boire 3 jours et 2 nuits. Jon had al bewezen dat je 3 dagen en 2 nachten kan slapen zonder te drinken, maar moest Tim nu echt ook het omgekeerde bewijzen? Là bas, on dit que la vie, c'est une folie, et que la folie ça ce danse. Jan Bosmans wilde zijn eerste ontmoeting met de landeigenares van het Witgoor rechtzetten (conferatur Infotonneke) en hij trok naar Kalmthout. Sindsdien echter heeft niemand hem nog gezien. Lalalalala lalalalalalalalala lalalalalalalalala lalalalala... Of Valerie volgende week voor de eerste keer geen godcentie haalt, leest u in de volgende aflevering van ``De Winagang''.
Laat uw haren groeien ...



...en dat tegen nu woensdag 22.00 uur. Want op dat ogenblik start de weergaloze Wina-hippiebar. Steek bloemen in uw oren, kom af met een flowerpowerhemdje, en make love, not war. Wij zullen ervoor zorgen dat het RC (nog steeds rechts onder Alma 3) tijdelijk in het Woodstock der Heverleese bossen wordt herschapen.

U weze gewaarschuwd : patchouli (en waarschijnlijk ook cocktails) shall be in the air.

Wij wensen u alvast :
Peace man,
Barteam
ACEB*R



Gegroet! Wij (de mensen van Ace) gaan jullie nog eens een avondje proberen te entertainen. We gaan er stevig tegenaan met een foute collectie van goede songs, en een goede collectie van foute songs. Plaats van het gebeuren : RCbar.
Tijdstip : 6 november (tenzij we op de valreep nog tegenantwoord krijgen), van 22u tot ... Wat er aan vasthangt voor jullie ? Wel, aangezien we vorig jaar de hongerigen al gespijsd hebben, gaan we er dit jaar voor kiezen de dorstigen te laven. Een vat is een beetje afgezaagd, dus zoeken we ons heil een paar graadjes hoger...Volgende week meer hierover.
Ace
V.u. Liesje Demuynck, Tina De Greef, Jochen Driesen en Hendrik Hubrechts. Gedrukt op niet minder dan 550 exemplaren, en gratis op evenveel exemplaren verspreid.