maandag 18 maart

 

bezoek Sterrenwacht Ukkel

 

We vertrekken vrijdag om 12.30 aan de gang naar de sterrenwacht te Ukkel.

Je kan ook rechtstreeks naar het station gaan, maar zie dan dat je rond 12.45 zeker daar bent. De rondleiding zelf zal ongeveer een dikke 2 uur duren. Je kan je nog altijd inschrijven door te mailen naar evi@wina.be, maar liefst zo snel mogelijk!

Evi

 

 

Eindelijk Is Hij Er !!

 

Er werd al heel veel (te veel ?) over geschreven, maar eindelijk is hij er (cfr. titel): de top 47 !!  Vragen als “Wie is nu de nummer 1 ?”, “Is mijn persoonlijke top 5 volledig in de top 47 vertegenwoordigd ?”, enz. krijgen dan eindelijk een antwoord.  Je geduld wordt niet langer meer op de proef gesteld.

Dit zijn de gegevens van de top 47-bar: woensdag 20/03 vanaf 22:00 in ’t RC (dus zoals gewoonlijk).  Nog even dit, we beginnen niet stipt om 22:00 met het afspelen van de top 47, dat zal omstreeks 23:00 zijn.  Wanneer het precies zal beginnen, dat zal je wel duidelijk worden in ’t RC zelf.  De donderdag erna wordt de top 47 op het winaweb gepubliceerd (bij onze post).

En dan is er nog één iets, er is een extra godcentie te verdienen.  Namelijk: de persoon wiens inzending het best scoort in de top 47, krijgt een extra godcentie.  Deze persoon wordt op de hoogte gebracht per e-mail the day after, en wordt vermeld op het winaweb bij de sectie bar.  Dit heb ik (Sven Robesyn m.n.) zo een beetje verzwegen voor jullie, het WINA-publiek (alleen ik wist er van, zelfs de andere barteamleden wisten er niets van, echt niemand (!)), want dan zou iedereen wel es een “typische” top 5 kunnen insturen, en zo is dat dan toch wel een beetje een soort “vervalsing” van de top 47.

Zo, ge weet nu alles wat ge moet weten, het enigste wat ik je nog kan zeggen is…

… C U in ’t RC voor de top 47.  Tot Dan

Barteam


 

Barteam steunt Francis

Francis Schissler for Mister Belgium …

 

Na zijn eigen aankondiging in de winagenda van vorige week, heeft Barteam besloten om hem ook een steunwoordje toe te zeggen. Wij, ‘knappe binken’ van achter den toog, zijn verheugd dat er eindelijk eens iemand onder het Winapubliek zich uitverkoren voelt om te reiken naar de hoogste titel van het mannendom in België. Wij kunnen dan ook niet anders dan hem steunen!!! Dus doen wij dezelfde oproep als hijzelf vorige winagenda. Vote Francis, SMS het bericht MB17 door naar 3321! Zeker doen!!!

We zijn er trouwens van overtuigd dat hij u zal belonen met een gratis vat in één van de volgende bars. Nietwaar, Francis?

Barteam, trots op hun poulain zijnde.

 

 

Galabar der marginalen

 

Omdat de Winabar toch wel één der meest marginale plaatsen in het marginale land dat geregeerd wordt door de koning der marginalen, samen met zijn marginale tweekoppige regering (die bestaat uit één marginaal persoon met twee nog marginalere koppen) is, hebben uw marginale barteamers de marginale beslissing genomen om de marginalen onder het marginale Winese volk te marginaliseren door een “galabar der marginalen” te houden. Aan jullie om te bewijzen dat dit marginale thema geen marginale contradictio in terminis inhoudt. Komt dus in uw marginaalste kostuum volgende week woensdag (dus de woensdag na de top 47 bar) naar ’t RC, alwaar u vanaf 22.00 uur de marginale kunt uithangen op een wel zeer marginale manier. Marginalen aller landen, verenigt u. In de winabar.

Uw marginaal barteam (Psycho Dimi, Boer Wouter, Schoffie Schoffie, Clochard Rijs, Keebab Svenne en Sexy Gianni)

 

 

Jaaractiviteit 1li

 

Onze eerste jaaractiviteit komt eraan.

We gaan op woensdag 27 maart om 8u s'avonds eten, gevolgd door een cafebezoek voor de vrijwilliers. Waar exact staat nog niet helemaal vast, maar er wordt rekening gehouden met jullie beperkte budgetje ;)

Indien je meewilt, moet je wel voor woensdag 20 maart (nu woensdag dus) iets laten weten, zodat ik in elk geval genoeg plaatsen kan reserveren...

Stuur dus een mailtje naar jv-1li@wina.be als je dat nog niet gedaan hebt..

Peter, le jv 1li

PS, met dank aan Liesje voor het idee!

 

 


 

 

Cursusdienst

 

Cursusdienst heeft deze week volgende openingsuren:

 

·        Dinsdag van 18u00 tot 18u30

·        Woensdag van 13u15 tot 13u45

 

 

 

Deze week hebben we volgende nieuwe cursussen:

 

1KW/N

Wiskundige analyse: Afgeleiden 2

 0.90/1.10 €

2KI

Numerieke wiskunde: Transparanten 3

 1.60/1.90 €

2LW

Stertrillingen: Cursus deel 2

 0.90/1.10 €

 

Als je bestellingen komt afhalen, zeg dan op welke naam het besteld is.

We vragen om zo mogelijk gepast te betalen, dit verkort de wachttijd aanzienlijk.

The Cudi-Crew...

 

DEZE WEEK

 

Dinsdag

18u-18u30

CuDi

Winakelder

Woensdag

13u15-13u45

20u-?

22u-?

CuDi

Trois couleurs: Bleu

Top-47 bar

Winakelder

L 06

RC

Donderdag

 

 

 

 

De Witte Wrekers reageren!!!!!!!!!!!!!!!

 

Wist u dat Tom Claeys in zijn jonge dagen zwaar misbruikt werd door zijn nonkel pater, die pas uit de Congo kwam en daar vuile manieren had geleerd. Daar houdt die arme Tom tot op heden een trauma aan over. Vandaar de vreemde drang om fietszadels te pikken en vervolgens op plaatsen te steken waar het zonlicht niet aan kan.

Wij hebben veel sympathie voor de jongeman die luistert naar de naam Brecht Wyseur. Zo’n outing vraagt heeeeeeeeeeeeel veel moed. Doe zo voort, Brecht. Wij staan achter je. Als er jongens geïnteresseerd zijn, mail dan zeker naar Brecht.Wyseur@student.kuleuven.ac.be. Zeker doen!!!!!!!!!

We willen hier ook nog iets over HennieHubbie vermelden, maar we hebben niets gevonden. Wat een saai privéleven heeft die zeg.

De Witte Wrekers.

 

Le Grip

 

Aan tafel met een indiaan zit deze enorme pinguïn aan een taart te smullen. De eenzame indiaan vroeg daarom: "Wat doet een olifant met Kerstmis?" Daarop zei hij rigoureus, terwijl Dingaansdag op een grasvlakte gevierd zou kunnen worden, "moet er met Kerstmis op olifanten gedanst worden?" Maar, ik ben zot op dansende olifantendansers wanneer ze niet op olifanten de tango of twee jitterbugs moeten dansen. Daarom zou men met Nieuwjaar steeds Kerstmis moeten vieren. Maar, "daarentegen", zo vond de pinguïn, "kan je opponeren dat 'Heil Hitler'-brullende hoofdredacteurs honden gelyncht hebben met Sinterklaas omdat dezen alweer de polka dansten in Benidorm (wat Zwartepiet betreurde samen met diens schimmelende paard)". Om de eenzame pinguïn te bevredigen riep de indiaanse eenzaat tegen de olifant: "fuck the mice met peper en chili con carne; dan kook je de pinguïn en zout bij de knalselder gaar en zout je de olifant zijn indiaan in madeirasaus". Dus moest ik ter land en ter zee dit recept promoteren opdat men die olifantenindianen in madeirasaus als delicatesse zou beschouwen in Yammoussoukroaanse 4*-restaurants.

(Bv + G)G

 

 

SPORT

 

INTERJARENCOMPETITIE+TOUWTREKTORNOOI

 

TOUWTREKTORNOOI

Deze week donderdag vindt de allereerste editie van de grote Wina-touwtrek-interjarencompetitie plaats.

Nu ja, interjarencompetitie, je mag ook gewoon met andere mensen meedoen dan de mensen van uw jaar, maar het kind moet een naam hebben nietwaar?

Er wordt met teams van 4 tegen 4 gespeeld. Afspraak om 20u aan de winagang, wees allen aanwezig!

 

VOETBAL: HALVE FINALES

wo 20/3       9-10            3-werf strafschop - 2e poule B                              rood veldje

wo 20/3       10-11          2e poule A - 1LW                                                rood veldje

(wie 2e is in de poules is momenteel nog niet bekend, maar dit kan je lezen op de website bij sport)

 

VOLLEYBAL

di 19/3         9-10            assistenten blok B - 2KN                                      de Nayer

 

BASKETBAL

di 19/3         10-11          the stars playing leapfrog - assistenten blok B        de Nayer

 

(volleybal en basketbal nog onder voorbehoud, wegens een vraag van assistenten blok B wordt misschien een wedstrijd (of de twee) pas de week erna gespeeld)

TST sport

 

 

CULTUUR

 

Koerdisch Nieuwjaarsfeest

 

Op woensdag 20 maart organiseert de vzw Mesopotamië in het Maria-Theresiacollege een Koerdisch feest ter gelegenheid van het Koerdische nieuwjaar. Je zal er kunnen proeven van deze rijke, niet-westerse cultuur middels verschillende traditionele muziek- en dansgroepjes en typische hapjes en drankjes. Meer informatie vind je op www.wina.be/cultuur.

de drie -voor de gelegenheid in traditionele klederdracht uitgedoste-diva's

 

 

Trois couleurs: bleu

 

Woensdagavond kan je nog eens een gratis cultuurfilm meepikken: we laten dan 'Bleu' uit de prachtige 'Trois Couleurs'-reeks zien. Afspraak woensdag om 20h in auditorium L 06.

Les Trois Divas