maandag 18 februari

 

Scheve Week

 

De titel verraadt het misschien al een beetje, ’t is deze week winaweek.

We beginnen vanavond al met een ware kroegentocht, dinsdag is het massacantus, woensdag wordt u allen uitgenodigd om pizza te gaan eten in de pavo (wel ten gezwindste inschrijven als dit nog niet gebeurd is) en aansluitend daar een film te bekijken (Festen). Vanzelfsprekend is het die dag ook winabar. Na woensdag komt donderdag en dan geven wij u de gelegenheid om iets voordeliger als anders te gaan schaatsen.

Dit is natuurlijk maar een korte samenvatting van dit groots gebeuren, meer erover vindt u verder in deze winagenda en in het newtonneke.

 

Kiescomité

 

Het lijkt misschien nog wel wat vroeg, maar toch, hier zijn we dan, het kiescomité van dit jaar. We zijn nog wel een tijd verwijderd van de verkiezingsweek (na de paasvakantie), maar we zijn toch al aan het denken voor het volgende jaar. Wij zijn: Jan Maes, Bart Bories en Evi Daems. Indien je een serieuze presidiumploeg wilt vormen,  een lolploegje wilt oprichten, of opkomen voor een van de raden, moet je bij ons zijn. Kandidatuursstellingen moeten persoonlijk binnengebracht worden bij Evi op de winagang. Meer informatie over welke regels er juist zijn, en wat die kandidatuursstelling en dergelijke allemaal moet inhouden, zijn te vinden op het winaweb, onder reglement, hoofdstuk 5. Leve de verkiezingskriebeltjes :-)

Bart, Jan en Evi

 

Mini-mystery-kroegentocht

 

In de eerste plaats is het een tocht. Te voet of te fiets, je kiest maar. In de tweede plaats komen er kroegen in voor, niet te veel (vandaar mini), maar ook niet te weinig. En de mystery wijst erop dat het wel een beetje mysterieus zal zijn. ’t Gaat er gewoon om om met een paar vrienden een gezellige tocht door Leuven te maken, wat bij te praten tussen pot en pint, en je ondertussen wat te amuseren met wat vreemdsoortige raadseltjes en opdrachtjes. Zie je dit wel zitten, kom dan maandagavond om 20.30 uur naar de winagang en laat u meesleuren in de diepste mysteries van ’t stad Leuven.

Uw kroegentochters die de tocht al experimenteel hebben uitgetest.

 

Bar met rare naam + après-ski :

 

’t Is weer winaweek deze week. Na de schotse week, hebben ze nu een scheve week bedacht. Dit thema is natuurlijk poly-interpretabel, maar in het kader van de bar is ’t wel duidelijk. Scheef, dat ben je als je niet meer recht bent, nè hè. Rijs, onze barnaambedenker heeft zijn best gedaan om niet meer recht te zijn en zich ongelooflijk scheef te drinken en is met volgende naam op de proppen gekomen : de “Jezus hangt weer scheef aan zijn kruis-bar”. Komt dus allen vanaf 22.00 uur naar ’t RC en interpreteer uw scheef zijn op geheel eigen wijze. Voor diegenen die in de lesvrije week de scheve hebben uitgehangen op de skilatten, wordt er trouwens een après-skietje gehouden.

Be there,

Barteam

 

CULTUUR

 

Lenteconcert

 

Wil je op 28 maart optreden op het lenteconcert, stuur dan een mailtje naar cultuur@wina.be.

Meer uitleg volgt.

De Drie Diva's

 

SPORT

 

InterJarenCompetitie

 

Heb je altijd al willen bewijzen dat informatici beter kunnen voetballen dan natuurkundigen? Of dat niemand de wiskundigen kan overtreffen op het gebied van schaken? Daarom naar goeie jaarlijkse gewoonte onze interjarencompetitie. Wij schotelen jullie de volgende sporten voor: (mini-)voetbal (5), volleybal (6), basketbal (5), schaken (4) en touwtrekken (4). Het getal achter elke sport geeft aan uit hoeveel personen een ploeg bestaat. Inschrijven kan tot vrijdag 22 februari 's middags. In die inschrijving staat minstens de naam en het emailadres van de ploegverantwoordelijke en een naam van de ploeg. De wedstrijdschema's mailen wij in de loop van de volgende week naar de ploegverantwoordelijken.

TST Sport

 

IFB VOLLEY kwart-finale

 

we zijn door de voorrondes geraakt en nu gaan we ons weer eens moeten bewijzen. woensdag 18/02 (NU WOENSDAG) kwart finale WINA-Loko om 18u in de kbc sporthal. Laat van jullie horen en kom ons toejuichen. als we winnen is het woensdag 27/02 halve en woe 6/03 finale

hopelijk tot dan

het volley team

 

Cursusdienst

 

       Cursusdienst heeft deze week volgende openingsuren:

 

Dinsdag van 18u00 tot 19u00

Woensdag van 13u00 tot 13u45

 

      

 

Deze week hebben we volgende nieuwe cursussen:

 

1KI

Natuurkunde: Oefeningenbundel

0.70 / 0.80

1KWN

Wiskundige Analyse: Integratietheorie

1.20 / 1.40

1LWN

Relativiteitstheorie: Cursus

5.80 / 6.80

 

Sterstructuur en -evolutie: Cursus

5.50 / 6.40

2L

Theorie van stertrillingen: Cursus

2.40 / 2.70

Ook alle examenvragen zijn nog verkrijgbaar.

Alle bijbestellingen zullen er ook zijn.

Het CuDi Webproject is nog steeds te vinden op http://cudi.wina.be.  Als jullie die massaal invullen, kunnen we betere schattingen maken bij de bestellingen en dus heeft iedereen sneller zijn cursus.

We vragen om zo mogelijk gepast te betalen, dit verkort de wachttijd aanzienlijk.

The Cudi-Crew...

 

DEZE WEEK

 

Maandag

22u30

Mini-mystery-kroegentocht

Winagang

Dinsdag

18u00-19u00

20u

Cursusdienst

Massacantus

Winakelder

Tent voor alma 3

Woensdag

13u00-13u45

19u00

22u00

Cursusdienst

Scheve-toren-van-pizza-avond en film

Jezus hangt weer scheef aan zijn kruis-bar

Winakelder

Pavo

RC

Donderdag

19u15

schaatsen

Winagang

Vrijdag

 

 

 

Zaterdag

Heel de dag

Ouderdag

Campus en zo

 

 

Wist U dat ...

uit ons statistisch onderzoek is gebleken dat 66,7% van de vrouwen die de Winab@r bezoeken, van mening zijn dat Bavo Claes meer sex-appeal heeft dan Bart Popleu. 22,2% van die vrouwen verkiezen echter Barts carrosserie boven die van Bavo. Schandalig genoeg kende 11,1% van onze doelgroep Bart Popleu niet!

De Mosterdpotten

 

reply

Gij zijt ook een toffe

vice

 

 

       op zoek naar een ander (kot)leven in leuven? op zoek naar iets meer?

 

Oikonde Leuven biedt verschillende mogelijkheden aan...

 

... als bewoner van het doorstromingshuis

In dit huis woon je als werkende of student samen met 2 andere studenten/werkenden en met 3 (jong)volwassenen met een handicap. Wonen in een gemeenschapshuis, alleen en toch in groep, helpt deze jonge mensen op weg naar meer zelfstandigheid.

 

... als bezoeker

breng je één keer per week of per veertien dagen een bezoekje aan het doorstromingshuis of aan een (jong)volwassene met een handicap die zelfstandig woont. Aanvankelijk als nieuw gezicht, word je stilaan een vertrouwd figuur, een ‘vriend-aan-huis’ die langskomt om mee te eten, een maaltijd te bereiden, tv te kijken of een boek te lezen, een babbel te slaan. Je woont op je eigen kot of... misschien wel in het themahuis van Oikonde.

 

... als bewoner van het themahuis

Hier wonen 5 studenten samen rond het thema ‘zorgzame samenleving’. Zoeken hoe met het huis een brug kan gebouwd worden tussen de studentenwereld en het welzijnswerk is hun opdracht. Dat kan via het organiseren van een film, debat, toneel, ... . Bezoeker zijn van één van de gasten van Oikonde behoort ook tot de mogelijkheden.

 

Wil je hierover graag meer informatie?

Kom dan naar de infoavond op donderdag 18/04/02, 20u, Jan Stasstraat 2 te Leuven (tussen het Ladeuzeplein en de Bondgenotenlaan)

Je kan ook langskomen op het secretariaat van Oikonde Leuven: Tiensevest 17, 3010 Kessel-Lo (tussen de Tiensepoort en het station), 016/22 96 13, oikondeleuven@moso.be