Eerstekandag !!!!!!!!!!!!

 

Beste eerstekannertjes,

om dit semester goed te beginnen hebben wij voor jullie nu donderdag een speciale eerstekandag gepland. Wat er gaat gebeuren is nog een grote verassing, maar we verwachten jullie ALLEMAAL nu donderdag 14 februari dus om 13.00 in aula 200C. 01D (ingang langs de voorkant, dus niet langs de pc-klassen). Daar zullen jullie te horen krijgen wat de ongelooflijke verassing is, we kunnen wel al aanraden om wat geld, wanten (het is er een beetje koud) en ne fiets (het is maar een klein beetje ver) mee te brengen. Ook geen nood voor de eventuele gemiste lessen die namiddag, want die zijn verplaatst :

Wiskunde & Natuurkunde hebben die namiddag nog geen oefenzittingen

Informatica : Natuurkunde zal doorgaan op woensdag 13 februari van 16.00 tot 18.00 in auditorium B van gebouw C (en dus niet op donderdagnamiddag)

Tot donderdag,

EJW

 

Newtonneke

 

Volgende week is het weer zover. Een nieuw Newtonneke. De ultieme kans voor literaire geesten om eens gezellig in hun pen te kruipen en pareltjes van tekstjes te produceren als eieren zo groot. (zotte tekstjes mogen natuurlijk ook altijd). Wij zullen deze met plezier en zonder censuur in het nieuwe newtonneke zetten. Vreugdedansjes alom dus, één adresje: redactie@wina.be

redactie

 

 

 

Ouderdag

Zouden de mensen (van eerste en tweede lic, AOI of AOTI) die hun inschrijvingsformuliertje voor de ouderdag nog niet binnengebracht hebben, dit zo snel mogelijk naar de Winagang brengen?

Evi

 

 

 

Een nieuw semester...

 

dus ook weer een nieuw begin. Ik hoop dat de examens een beetje zijn meegevallen, en dat je wat hebt kunnen uitrusten in de lesvrije week. Hoe dan ook, we beginnen terug vanaf 0, en dus zou je nu nog wel wat tijd moeten over hebben om nog eens goed de bloemetjes te kunnen buitenzetten. Daarom heeft Wina weer wat activiteiten in petto: deze week staat er onder andere nog eens een winabar op het programma (lang geleden he), en donderdag kunnen we onze kelen een beetje verwennen met een cantusje (in de bierstube). De week daarna is er de 2de Winaweek, en na de Schotse week van vorige semester, zal het nu een scheve week zijn. We zullen onder andere een keertje gaan schaatsen (donderdag), een pizza-avond in de Pavo (woensdag), een kroegentochtachtig ding (maandag), en last but not least organiseert Wina samen met alle kringen van Heverlee (Apolloon, Bios, Chemika, Geos, LBK, Merkator en VTK) voor de derde maal een Hoegaarden-massacantus die dinsdag (19 februari). Nog wat data die te onthouden zijn: op zaterdag 23 februari is het naar jaarlijkse traditie Wina's ouderdag (mensen uit de licenties en AOI of AOTI zouden normaal al wel een brief moeten ontvangen hebben, anders mag je ons dat laten weten), op woensdag 27 februari de Industriedag der Wetenschappen in blok C, en op vrijdag 15 maart het Galabal der Wetenschappen in de Salon Georges. Je zal hierover later nog wel wat meer horen, maar noteer dit toch al maar in je agenda!!! Hopelijk tot ergens deze week!!!

Evi

 

Massacantus

 

Zoals ik al vermeld heb, zal op dinsdag 19 februari voor de derde maal de Heverlee-massacantus georganiseerd worden door de 8 kringen van Heverlee (Apolloon, Bios, Chemika, Geos, Merkator, LBK, VTK en Wina natuurlijk). Dit gebeuren mag je zeker niet missen!!! De muziek wordt verzorgd door een orkestje, er zal een speciale maar zeer toffe sfeer heersen, je komt in contact met eens andere mensen, je ziet eens wat van de cantusgewoonten van andere kringen, Hoegaarden kan ook wel eens lekker zijn, je kan zien hoe onze senior Noël zijn mannetje staat tussen al die andere seniori,  je kan die burgies eens laten zien hoe je moet drinken, je kan eens een mooi sportkot-meisje versieren (of eigenlijk beter, een sportkotjongen), ... , kortom, er zijn gewoon duizenden redenen waarom je deze cantus niet zou mogen missen. Kaarten zijn te koop op de Winagang (8 euro voorverkoop, 9 euro aan de kassa). De conclusie is dus: nodig al je vriendjes en vriendinnetjes uit, en laat eens zien dat Heverlee ook goed kan feesten!!!!

Evi

 

 

Sterrenwacht

Hallo,

We hebben eraan gedacht om als Wina-activiteit eens een sterrenwacht te gaan bezoeken. Maar we weten niet zeker of daar genoeg interesse voor zou zijn. Dus willen de mensen die hier wel geïnteresseerd voor zijn, een mailtje sturen naar mij ( evi@wina.be ). Deze activiteit zou dan doorgaan ergens half maart.

Evi

 

 

Scheve toren van pizza-avond

 

Volgende week woensdag houden we in zaal Pavo een pizza-avond, en kan je dus pizza’s komen eten.  Om alles vlot te laten verlopen vragen we vooraf in te schrijven. Je zal volgende pizza’s kunnen verkrijgen:

·        Veggie: Kaas en tomatensaus aan 2 €,

·        Hawaï: Kaas, tomatensaus, ham, ananas en champignons aan 2.50 €,

·        Wina: Kaas, tomatensaus, ham, salami, champignons en maïs ook aan 2.50 €.

 

Achteraf zal je terplekke van een filmpje kunnen genieten.  Gelieve dus ten laatste volgende week maandag je keuze bekend te maken op pizza@wina.be.

 

The Pizza-Crew…

 

 

 

 

 

Bar is back :

 

Na een lange, enigszins noodgedwongen afwezigheid mogen we weer wekelijks een plekje maagdelijk wit papier in deze winagenda vollullen. Dat betekent ook dat er des woensdags vanaf 22.00 uur in ’t RC weer een winabarfeestje zal worden gebouwd. Onze hersenen zoemen nog altijd na van de zoektocht naar een geschikt thema. Uiteindelijk werd gekozen voor : (pauken en tromgeroffel) de weergaloze “Bedrieg uw lief … op Valentijn – bar”. In al onze opmerkzaamheid hebben onze opmerkzame geesten namelijk opgemerkt dat Valentijn zich deze week weer zal laten opmerken. Als u geen lief hebt, no problemo : versier u eerst een lief om haar dan na enkele minuten al te bedriegen. U merkt het, voor elk wat wils : woensdagavond, vanaf 22.00 uur, RC. Wij van onze kant zullen onze hersenen grondig afkoelen met geestrijke dranken zodat u bij uw amoureuze avonturen niet gestoord wordt door dat ergerlijke gezoem.

Weest allen in groten getale aanwezig,

Barteam.

 

 

 

 

Cursusdienst

 

Ook in het tweede semester zal cursusdienst wekelijks van de partij zijn. Tijdens de eerste week  kan je ons weer vinden in onze vertrouwde kelder en wel op volgende tijdstippen:

·        Dinsdag: 17u tot 20u

·        Woensdag: 18u tot 20u

·        Donderdag: 17u tot 19u

 

 

Voor de kandidaturen zullen er weer zakjes zijn met volgende inhoud:

 

1KW/N

Algemene natuurkunde I: Transparanten

7.30 €

8.50 €

Meetkunde: Cursus

1.60 €

1.90 €

Thermofysica I: Transparanten

6.10 €

7.10 €

Wiskundige logica en structuren: Bijkomende informatie

0.90 €

1.00 €

Wiskundige logica en structuren: Oefeningen

0.80 €

0.90 €

Totaalprijs: 16.7 € /  19.4 €

 

1KI

Fundamenten voor de informatica: Cursus

6.60 €

7.60 €

Natuurkunde: Inleiding

1.70 €

2.00 €

Natuurkunde: Formularium

0.20 €

0.20 €

Wiskundige logica en structuren: Bijkomende informatie

0.90 €

1.00 €

Wiskundige logica en structuren: Oefeningen

0.80 €

0.90 €

Totaalprijs: 10.20 € / 11.70 €

 

2KW

Fundamenten voor de informatica: Cursus

6.60 €

7.60 €

Kwantumfysica: Cursus

4.20 €

4.80 €

Sterrenkunde: Cursus

3.60 €

4.20 €

Wiskundige natuurkunde: Cursus 2e kan

3.70 €

6.60 €

Totaalprijs:  18.10 € /  23.20 €

 

2KN

Thermofysica II: Cursus

5.60 €

6.60 €

Kwantumfysica: Cursus

4.20 €

4.80 €

Sterrenkunde: Cursus

3.60 €

4.20 €

Totaalprijs: 13.4 € / 15.6 €

 

 

 

 

 

 

2KI

Artificiële intelligentie: Cursus Deel 1

4.90 €

5.70 €

Artificiële intelligentie: Cursus Deel 2

1.90 €

2.20 €

Artificiële intelligentie: Cursus Deel 3

1.20 €

1.30 €

Toepassingen van de meetkunde in de informatica

5.90 €

6.90 €

Totaalprijs: 13.90 € / 16.10 €

 

Voor de licenties hebben we dan de volgende cursussen:

 

1LN

Fysica van fluïda: Cursus

9.60 €

11.10 € 

1LW

Getaltheorie: Cursus

5.00 €

5.80 €

 

Algebraïsche meetkunde: Cursus

5.30 €

6.20 €

 

Numerieke methodes voor het oplossen van gewone differentiaalvergelijkingen: Cursus

4.00 €

4.70 €

 

Maattheorie: Cursus

4.70 €

5.50 €

1LW/LI

Complexiteit van algoritmen: Cursus

5.00 €

5.80 €

1LWN

Wiskundige natuurkunde: Cursus 1e lic

5.60 €

6.60 €

 

Het Zonnestelsel: Cursus

3.20 €

3.70 €

2LW

Geschiedenis van de wiskunde: Cursus

1.20 €

1.40 €

 

Wiskundige logica: Cursus

2.40 €

2.70 €

LI

Artificial Neural Networks: Cursus

12.80 €

14.90 €

 

Systeemgeïntegreerde programmatuur: Cursus

7.30 €

8.60 €

 

Ook examenvragen, cursussen OGA en The Unix Shell zijn nog verkrijgbaar. Alle andere cursussen uit het eerste semester zijn op aanvraag verkrijgbaar.

 

Het is zo dat er vanaf nu enkel in Euro betaald kan worden! We nemen helemaal geen Belgisch geld meer aan.  Om de wachttijden te verkorten vragen we gepast te betalen.

 

Het is zeer belangrijk dat je zelf weet wat je moet hebben, want wij weten het niet!!

Het CuDi team

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

DEZE WEEK

 

Maandag

 

 

 

Dinsdag

17u-20u

CuDi

Winakelder

Woensdag

18u-20u

21.30u

22u-?

CuDi

Danscursus

Bedrieg uw lief … op Valentijn - bar

Winakelder

De Waag

RC

Donderdag

13.00u

17u-19u

20.00u

EersteKanDag

CuDi

Cantus

200C.01D

Winakelder

Bierstübe

Vrijdag

 

 

 

 

Volgende weken:

         18/2-23/2: winaweek!!! Scheve week!!!!

         19/2: Massacantus

         23/2: Ouderdag

         27/2: Industriedag der Wetenschappen

         7/3: Winafuif (ism Geos)

         15/3: galabal der wetenschappen

 

 

 

FUIF

Hallo,

effe ter informatie : de volgende winafuif (ism geos) is op donderdag 7 maart 2002.  tis maar da ge't weet en ge het kunt noteren in uwen agenda.

GAK,

Noel, Jammy en Kef.

 

CANTUS

 

Commilitones,

rarara : tis weer ne cantus van wina !!  en dit deze donderdag 14 februari om  20u in de bierstübe.  Be allemaal there !!  Speciaal voor de gelegenheid moogt  ge in elk deel 1 kus aan uw lief geven ZONDER gestraft te worden.  Ik zal voor de gelegenheid ook een paar andere liedjes laten zingen dan de traditionele cantus nummertjes (denk bvb aan vlaamse schlagers, etc.)

Inkomprijs voor dit ding : 6 euro 25 cent (leden) of 7.5 euro (niet leden).

In de hoop jullie allen daar te begroeten,

Senior Noel.

 

 

 

DANSCURSUS

 

Hallo dansfanaten,

deze week begint dus de danscursus rock 'n roll, meerbepaald deze woensdag 13  febr om 21u30 in het zaaltje van de waag.  De cursus bevatten 5 lessen aan de prijs van 15 euro, te betalen bij het begin van de eerste les.  Je kan je nog  altijd inschrijven door zo snel mogelijk een mailtje te sturen naar  gak@wina.be.  Inschrijven kan enkel per koppel. 

GAK, zijnde :

Jammy, kef en Noel.

 

 

 

 

INDUSTRIEDAG DER WETENSCHAPPEN !!!!!

 

    Is het einde van je universitaire opleiding in zicht en wil je stilaan eens uitkijken naar een mogelijke job? Of wil je gewoon je toekomstmogelijkheden al eens bekijken. Dan moet je zeker naar de jaarlijkse industiedag der wetenschappen komen! Die dag krijg je de gelegenheid om kennis te maken met een aantal bedrijven en de perspectieven die ze bieden.

    Hoe zal dit concreet gebeuren? Ieder bedrijf heeft een infostandje en een aantal bedrijven geven ook nog een algemene infosessie voor een grotere groep. Je kan bij ieder bedrijf terecht voor een informele babbel en met vragen zoals hoe moet ik solliciteren, krijg ik binnen het bedrijf nog een opleiding, welke functies en welke doorgroeimogelijkheden zijn er, welke zijn de taalvereisten, kan ik naar het buitenland, wat is mijn loon, ... .

 

Dit jaar zal deze industriedag doorgaan op  woensdag 27 februari 2002, doorlopend van 10 tot 17u, op de campus Heverlee, Celestijnenlaan 200 in gebouw C op de eerste verdieping (in de hallen zowel aan de voorkant als aan de achterkant, en in enkele lokalen die hierop uitgeven) + infosessies in een auditorium van de K.

 

    Volgende bedrijven zullen aanwezig zijn: Sidmar, KBC, Philips, OM Partners, Philips, Janssen Pharmaceutica, Ardatis, NV Infoco, Cronos groep, Luciad NV (Imec), Abis NV, Tessenderlo Chemie, AXA, Tele Atlas.

    Bovendien zullen de bedrijven Philips (2 keer), Sidmar en Cronos gedurende een half uur een bijkomende infosessie geven in een auditorium. De uren hiervan kan je in de volgende winagenda vinden.

 

    Laat deze kans niet liggen, al is het maar om wat nuttige achtergrondinformatie op te doen, of wie weet ben je na deze dag al dicht bij een vaste job!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Interjarencompetitie

 

Binnenkort zijn de langverwachte interjarencompetities er weer. Verzamel dus in jullie jaren alle minivoetballende, baskettende, volleyballende en (nieuw sinds dit jaar) schakende exemplaren en schrijf je als de bliksem in (en dit door een lijst met namen aan ons (= sport@wina.be) door te geven evenals een naam van een verantwoordelijke voor elke sport).Meerdere ploegen per jaar voor 1 sport zijn toegelaten, en zelfs jaaroverschrijdende ploegen, voor de luiere jaren die niet aan genoeg volk komen, kunnen wij tolereren. Als dat niet vriendelijk is en als weder-sympathieke-dienst kunt ge u dan nu maar beter allemaal inschrijven.

Sport

 

 

 

 

 

UITNODIGING  Workshop ‘Hoe succesvol solliciteren?’

 

 

Beste laatstejaarsstudent,

 

Heb jij vragen omtrent je eerste stappen op de arbeidsmarkt? Zou je graag tips krijgen omtrent het opstellen van je Curriculum Vitae en/of vind je het interessant om inzicht te krijgen in vaak gestelde vragen tijdens het interview?

 

Participeer dan aan de workshop ‘Hoe succesvol solliciteren’ die Wina en Gradient organiseren op 19 februari om 20.00u (duur ongeveer 2 uur) in de aula K00.06 (Celestijnenlaan 200, 3001 Heverlee). Je kan je gratis inschrijven via pr@wina.be!

Gradient is een adviesbureau, gespecialiseerd in rekrutering en selectie van laatstejaarsstudenten en pas afgestudeerden. Wij bieden contracten van onbepaalde duur.

 

Wij kijken ernaar uit u daar te ontmoeten!

 

Bieke Teerlinck

Consultant

02/709 72 70

www.gradient.be