26 november

 


Fotoboek!!!!!!!!! Plakken!!!!!!!!!!!!!!

 

Hallo allemaal,

eindelijk is het zover, het moment waarop iedereen al het hele academiejaar zit te wachten : jullie kunnen deze week het fotoboek naar hartelust komen volplakken in de winakelder, en dit op volgende dagen & uren:

dinsdag van 19.30 tot 21.30

woensdag van 18.00 tot 20.00

donderdag van 18.00 tot 20.00

We zouden jullie echt wel ALLEMAAL willen aansporen om te komen plakken, want wij kunnen het fotoboek misschien wel maken, maar het zal pas echt een goed fotoboek worden als het compleet door jullie wordt volgeplakt. Spring dus zeker na de les ofzo is binnen, en je mag ook altijd enkele tijdschriften en kranten meebrengen om de krantenknipsels uit te halen die jullie vriendjes zullen vereeuwigen.

Tot plaks,

Wouter & Stijn

 

Aan alle laatstejaarsstudenten

 

Wina organiseert samen met Bios, Chemica, Mercator en Geos, op woensdag 27 februari 2002 de jaarlijkse industriedag der wetenschappen met de bedoeling van laatstejaars, pasafgestudeerden en doctorandi in contact te brengen met de bedrijfswereld. Hou deze dag dus zeker vrij!! In verband hiermee is het belangrijk dat je nu al je CV-formulier invult. Dit wordt dan aan de deelnemende bedrijven doorgegeven. Invullen kan door de link 'CV-pagina van IDW' op het winaweb (www.wina.be) te volgen, en dit voor 17 december!! Vergeet dit niet!! Het is een unieke kans om met het bedrijfsleven in contact te komen.

Het IDW-team

 

Winagang takes control !

 

Voor de afwisseling zullen wij u deze week entertainen in de winabar.  Na het optreden van didi de paris staan we volledig ter uwer beschikking met allerlei drank en chips.  Er zullen coctails te verkrijgen zijn.

Afwezigen hebben ongelijk !

De Winagang

 

Hoi eerstekanner,

 

Het is al eind november, en zoals jullie wellicht wel weten naderen de eerste echte examens.

Geen paniek : Wij van OWG (=onderwijswerkgroep van wina) organiseren voor jullie een ticket naar tweede kan kwis. De bedoeling van deze kwis is dat jullie in groep samenwerken (ongeveer 4 personen) aan enkele vraagjes van allerhande vakken (vraagjes die vooral op inzicht in de cursus gebaseerd zijn ; het zou wel eens kunnen dat je ze in de zeer nabije toekomst nog eens voor je neus geduwd krijgt (hint hint)). Deze vragen worden uiteraard ook afgewisseld met ludieke vragen (om te weten wat dat wil zeggen moet je maar komen). Voor een drankje en hapje wordt eveneens gezorgd.

Ook al snap je de ballen van een cursus, toch is het nuttig om te komen : er zullen assistenten ter plekke aanwezig zijn, en daaraan kan je dan de nodige vragen stellen.

Het antwoord op de vraag 'Pfff, waarom zou ik meedoen ? ?' is dus hierbij gegeven : Tis plezant, leerrijk en je kan er iets mee winnen !

De kwis zelf gaat door op woensdag 5 december om 19u ; de preciese aula zullen we nog wel in de volgende winagenda zetten. . Nog even opmerken dat dit alles volledig gratis is.

Enkele OWG'ers

Matthias, Geert, Jan, Evi, Noel.

en EJW om de hoop te vergroten

 

Neen tegen de discriminatie :

 

Wij, het barteam van Wina 2001-2002 zijn formeel : wij kunnen de discriminatie van de zwarte pieten tegenover de sint, hoe goedheilig deze ook mag zijn, niet langer tolereren. Waarom beginnen de populairste sinterklaasliedjes steevast met “Dag sinterklaasje” of waarom brengt de stoomboot in eerste instantie de sint en pas dan de pieten. Toch niet omdat ze zwart zijn zeker??? Vandaar pleiten wij voor een herwaardering van de zwarte pieten en hebben wij besloten om de bar van 5 december niet in het teken van de goede sint te plaatsen, maar vooral in het teken van de pieten. Komt dus allen af om op 5 december naar het RC om deze knechten een hart onder de riem te steken en hoop dat ze u niet in hun zak draaien. En er zal gezongen worden : zwarte piet, wiedewiedewiet…  Zwarte pieten aller landen, verenigt u!!!!!!!!!!!!

P.S. : Deze week tonen de winagangertjes hun kunsten eens in de bar.

Be there,

Barteam.

 

Commilitones,

 

op dinsdag 11 december is het weer een cantuske.  En deze keer een speciale : JENEVERCANTUS noemt het gevaar!  Het gaat door in zaal toewip, maar meer informatie hierover zal zo snel mogelijk volgen.

Senior Noel

 

???

 

Sommige mensen worden ook nooit volwassen, anderen worden schallul.

De schallullen

 

 

CULTUUR

 

WOENSDAG…CULTUURDAG!

 

Hey allemaal,

Ook al komen voor de meeste onder jullie de examens veel te snel dichterbij, toch willen we iedereen nog eens een dagje onderdompelen in een cultureel (en verkwikkend) badje.... op woensdag 28/11/01 in De Volle Tent! De meeste activiteiten zijn gratis; o.m. gratis ontbijt + ontbijtfim i.s.m. Leuven Kort, Tom Helsen in UUR KULtUUR, Didi de Paris in de winabar, kortfilms ingeleid door Marc Didden, aanstormend toneeltalent in 'De Vuile Kloot' of dansvoorstelling in de Brandweerkazerne met Hans Hof Ensemble. Voor de actieve cultuurbeoefenaars zijn er workshops in overvloed: hennatatoos, flamenco, capoeira, orientaalse dans en EXTRA (staat niet in de brochure!!) DIDGERIDOO en BREAKDANCE !! Workshops zijn gratis, maar reservatie is nodig bij CJP: 02/203.02.00

's Avonds kan je tegen spotprijsje (150 BEF) naar een concert van Spencer The Rover, Venus in Flames (i.p.v. Admiral Freebee) & Flip Kowlier of naar The underwolves die de Blauwe Kater vanaf 22u onveilig maken.(reserveren bij CJP 02/203.02.00 of bij Stuk: 016/20 81 33) Nadien zorgt KURA voor de nodige dj's en is het gratis KURA - fuif tot in de vroege uurtjes. Niet te missen!!

Programmakrantjes zijn te downloaden op www.kuleuven.ac.be/cultuur of op www.cjp.be

 

Didi de Paris

 

Naar jaarlijkse traditie organiseert organiseert de Kultuurraad deze week de FacCultTour, een fakbartocht rond het gesproken woord. Op woensdag 28 november zullen in verschillende fakbars schrijvers, dichters en cabaretiers het beste van zichzelf geven. Ook in de wina-bar mag u zich die avond aan een portie proza en poëzie verwachten. Vanaf 23 uur zal de eigenzinnige schrijver/dichter Didi de Paris daar zijn kunstjes vertonen. Didi de Paris neemt nooit een blad voor de mond, en doorspekt zijn betoog met scherpe verwijzingen allerhande.

Het wordt trouwens een drukke culturele week: naast de FacCultTour vindt ook het Kortfilmfestival (www.kortfilmfestival.be) en het jaarlijkse cultuurevenement 'de Volle Tent' (www.cjp.be) plaats.

De drie diva's

 

Cursusdienst

 

       Cursusdienst heeft deze week nieuwe openingsuren:

 

Dinsdag van 18u30 tot 19u00

Woensdag van 12u45 tot 13u15

 

      

 

Deze week hebben we volgende nieuwe cursussen:

 

2KW

Meetkunde: Cursus Deel 3

95/110

2KWN

Algebra: Cursus Deel 4

25/30

 

Een volledige lijst van cursussen is de vinden op onze webpagina http://cudi.wina.be.  Ook ons CuDi Webproject is daar terug te vinden.

Tijdens de laatste week van het academiejaar zal CuDi niet meer open zijn.  Kom dus tijdig om je cursussen.

Zoals jullie wel zullen weten wordt volgend jaar de euro ingevoerd.  Dit wil zeggen dat je in het tweede semester niet meer kunt betalen in BEF in de cursusdienst!  Houd hier rekening mee!

Dit is de ALLERLAATSTE week dat we boeken verkopen in het eerste semester.  Als je boeken nodig hebt moet je dus deze week komen.

Hier is nog het lijstje met boeken die we nog verkopen:

 

Physics For Scientists and Engineers (Serway)

2100/2200

Moderne Wiskunde

400/450

Fundamental Database Systems

2450/2550

Computernetwerken

1500/1550

Java Software Solutions (BvP)

2300/2400

Distributed Systems

2500/2600

 

Het CuDi-Team

 

DEZE WEEK

 

Dinsdag

18u30-19u00

Cursusdienst

Winakelder

Woensdag

12u45-13u15

22u00

23u00

Cursusdienst

Bar

Didi de Paris

Winakelder

RC

RC

 


 

SPORT

 

IFB

Dit zijn de IFB-wedstrijden die deze week gespeeld worden.

minivoetbal wina 1:         Wina  - Edustria 2     ma. 10/12     18u     rood

minivoetbal wina 2:         Politika - Wina          ma. 26/11     19u polyvalent

minivoetbal dames:         LBK - Wina             ma. 26/11 20u rood

voetbal:                          Camillo Torres - Wina     woe.28/11 19u KG

volley:                            Wina - Historia      ma.26/11 16u     SDN 3

basket:                           Medica - Wina      ma.26/11   18u KBC 2

(SDN=sporthal De Nayer, KBC= KBC-sporthal achter de gb, KG=kunstgras,rood=veldje binnen de looppiste, polyvalent= groen veldje aan tennismuur)

Wij verwachten jullie allen supporterend of meespelend op post.

TST

 

IFB volley heren

vanavond is het weer zover

deze keer tegen historia in sporthal de nayer om 16 u

allen daarheen.

Faber

 

BASKET

Helaas hebben we onze eerste wedstrijd van de interfacultaire competitie verloren (eindstand: Wina-VRG: 58-84).  Maandag spelen we om 18 uur tegen medica.  Afspraak om halfzes aan de winagang.  Ook supporters zijn altijd welkom.

Gilles

 

GAK

 

Gegroet aan alle mensen van wina en omstreken,

 

GAK is er weer met een tekstje.  Inderdaad : 1 tekstje.  We hebben weer dingen te zeggen : eerst en vooral willen we de mensen bedanken die naar de vorige fuif gekomen zijn.

Een tweede ding dat we hier willen zetten is het volgende : sinterklaas is al een paar komen zagen aan onze koten om meer roddels van brave en stoute wineesjes te weten te komen.  Maar we hebben er nog maar enkele gehad, en daarom : doorsturen die dingen naar gak@wina.be.  De sint komt immers enkel in de jaren waarvan roddels ed zijn doorgestuurd.

En dan nog iets : op donderdag 20 december is het kerstfeestje (niet vergeten).  Hierover zullen we volgende week zeker meer zetten in de winagenda en op de gak-pagina.

Verder wensen we eenieder nog veel moordgenot !

Jammy, Kef en Noel (de gakkers)