5 november

 


Cursusdienst

Voor hen waarvoor het nog niet duidelijk genoeg is of zal worden herhalen we hier nogmaals dat de openingsuren van cudi veranderd zijn, namelijk:

·        Dinsdag van 18u30 tot 19u00

·        Woensdag van 12u45 tot 13u15

En dat deze de laatste week is dat er boeken te verkrijgen zijn.

Cudi

 

OWG

Hallo iedereen,

(en in het bijzonder de studentenvertegenwoordigers van de POC's, departementsraden, faculteitsraad, kringraad en bama-stuurgroep). Maandag 5 november (deze maandag dus !) is er nog eens een bijeenkomstje dat men owg-vergadering noemt.  Allen welkom om 22u in de winakelder !

Noel, voorzitter owg

 

Newtonneke

Volgende week (de WinaWeek) brengen wij een Newtonneke uit. Omdat een leeg newtonneke niet zo interessant is, zou ik iedereen willen oproepen om tekstjes te maken. Gedichtjes, verhaaltjes, avontuurtjes, roddeltjes, grapjes,... alles is welkom. Stuur deze brouwseltjes naar ons: redactie@wina.be (of leg ze in ons bakske) en wij zorgen dat je vereeuwigd wordt!

Redactie

 

Knibbel, knabbel, knuisje

’t is deze week sprookjesbar in ons RC-huisje! Laat de boze heks of de wrede tovenaar in u los en betover iedereen met uw zwarte magie. Verkleed u als Hansje of Grietje, de grote boze wolf of Roodkapje en geef u over aan een nacht lang ambiance, vol van sprookjesachtige muziek en mystieke sfeertjes. Trek dus woensdagavond uw zevenmijlslaarzen aan en begeef u in looppas naar het RC, uw peperkoeken huisje voor de avond.

De week erop is ’t Schotse week, dus : Schotse bar.

P.S. : Er waren na de 14 uren bar nog wat jassen achtergebleven. Af te halen op de winagang.

Barteam

 

VAT

Omdat wij jullie dankbaar zijn voor de stemmen en omdat het onze plicht is ons volk (=de dorstigen) te laven, geven wij een VAT in de Winabar deze woensdag (7 november) omstreeks middernacht!  Allen daarheen zouden we zo zeggen!

uw schachtenkoning Maarten en schachtenkoningin Tina

 

2LI-jaaractiviteit

wel, de vorige jaaractiviteit was een gezellige avond, dus organiseren we maar direct de volgende.

Deze keer gaan we op maandag 19 november met z'n allen eten bij de Italiaan. Ook deze keer vragen we weer inschrijvingen, maar dit maal ist van moeten mailen, andere afspraken worden veel te snel vergeten en deze keer is er dan zeker geen plaats meer over !

Dus iedereen die op die dag gezellig mee wil gaan eten, mail voor 13 november (zodat ik nog een restaurant kan vinden) naar annelies@wina.be

groetjes

A&S

 

Trui gevonden

Op de cantus van vorige week dinsdag is een trui gevonden. De rechtmatige eigenaar mag die op mijn kot (winagang, eerste kot) komen halen. Maar ik eis natuurlijk wel iets in de plaats. Dus Robin, trakteer mij maar een pintje volgende keer als je me ziet :-)

Evi

 

CULTUUR

 

Beste luisteraars: Elvis leeft!

Op woensdag 14 november komt Elvis Peeters met zijn Goed Gevolg naar het Wagehuys in Leuven. Elvis schrijft naast toneelstukken en verhalen (zijn nieuwe bundel 'Calvados' is net uit) ook muziek (voor zijn groep De Legende en vroeger voor de Nederlandstalige punk-band 'Aroma di Amore') . Tijdens zijn nieuwe show 'Beste Luisteraars' wisselt hij hilarische vertelsels af met verstilde momenten en beklemmende monologen. Hij wordt hierbij geruggesteund door twee muzikanten met een gevariëerd en apart instrumentarium (naast piano, viool en saxofoon bespelen ze ook zelfgemaakte instrumenten).

Dankzij wina's kortingformule betaal je maar de helft (200 fr.) van de normale inkomprijs. Daarbovenop krijg je een stempeltje op je Cul-kaart (op het einde van het cultuurjaar in te ruilen voor winabar-pintjes).

Met andere woorden: zo snel mogelijk je kaart reserveren (cultuur@wina.be) is de boodschap!

 

de drie diva's

 

 

Cursusdienst

 

       Cursusdienst heeft deze week nieuwe openingsuren:

 

Dinsdag van 18u30 tot 19u00

Woensdag van 12u45 tot 13u15

 

      

 

 

Deze week zijn er geen nieuwe cursussen. Voor de lijst met alle verkrijgbare cursussen verwijzen we naar onze website.  Alles wat we verkopen is daar te vinden. Onze website is te vinden op http://cudi.wina.be, samen met het webproject en andere informatie.

 

Er zijn nog steeds veel mensen die hun lidkaart nog niet zijn komen afhalen, gelieve dit zo vlug mogelijk te doen.

 

We wensen iedereen te verwittigen dat we de laatste week van het semester NIET open zullen zijn.  Kom dus tijdig om je cursussen!

 

Zoals jullie wel zullen weten wordt volgend jaar de euro ingevoerd.  Dit wil zeggen dat je in het tweede semester niet meer kunt betalen in BEF in de cursusdienst!  Houd hier rekening mee!

Voor de mensen die boeken willen is vlug zijn de boodschap.  Dit is de laatste week dat ze bij ons te verkrijgen zijn!

 

Deze week verkopen we een nieuw boek, namelijk Distrubuted Systems, aan 2500/2600 BEF.

Hier is nog het lijstje met boeken die we hebben (er zijn er bijegleverd sinds vorige week:

 

Physics For Scientists and Engineers (Serway)

2100/2200

Moderne Wiskunde

400/450

Fundamental Database Systems

2450/2550

Modern Compiler Implementations in C

1950/2000

Theorie van de Complexe Functies

700/750

Chemical principles (Chemie)

2150/2200

Book of Data (Chemie)

950/1000

Machine Learning

2150/2200

Computer Graphics

2400/2450

Computernetwerken

1500/1550

Java Software Solutions (BvP)

2300/2400

Distributed Systems

2500/2600

 

Het Cudi Team

 

 

DEZE WEEK

 

Maandag

 

 

 

Dinsdag

18u30-19u00

20u00

Cursusdienst

Start 24-uren loop

Winakelder

Sportpiste

Woensdag

12u45-13u15

20u00

22u00

Cursusdienst

Einde 24-uren loop

Bar

Winakelder

Sportpiste

RC

Donderdag

 

 

 

Vrijdag

20u00

Oudpresidiumcantus

Toewip

 

 

VOLGENDE WEEK: Winaweek

 

Het is bijna zover, de eerste winaweek komt eraan. Nog een weekje wachten, en het is zover. Alles wordt nu in een Schots kleedje gestopt. We gaan natuurlijk nog niet alles verklappen, maar hier zijn toch al enkele dingen om in je agenda te schrijven:

 

Maandag 12 november: Je hebt misschien al wel een rijbewijs, of misschien nog niet. Maar je kan natuurlijk nog altijd wel wat bijleren. Daarom geeft Wina, samen met onze vriendjes van VTK een slipcursus (of met mooiere woorden: rijvaardigheidscursus). Maandagavond is de theorieles, en dinsdag mogen enkele gelukkigen met een begeleider met een auto de omgeving onveilig maken, en hun sliptechnieken oefenen. De link met Schotland is natuurlijk overduidelijk: Schotten dragen geen slip, wat direct deze acitiviteit in de Winaweek verklaard. Ook kan er ergens een filmpje verschijnen....

 

Dinsdag 13 november: Schotten eten rare dingen. Gevulde schapenmaag enzo. Wij gaan vooral zorgen voor de 'enzo'. Lekker eten op de campus dus.

 

Woensdag 14 november: Schotten werpen graag met boomstammen. We gaan ons nog eens een keertje Schots gedragen met wat highlandgames woensdagavond. Daarna is het natuurlijk bar, met Whisky.

 

Donderdag 15 november: Jippie, het is weer tijd voor de tweede Winafuif!!!!! Deze keer is het in de Blauwe Kater te doen. En deze fuif gaat nog 100000 keer beter zijn dan de vorige...

 

Meer details zullen nog volgen

 

 

SPORT

 

24-urenloop

Zoals jullie ondertussen al zouden moeten weten, is het deze week 24-urenloop. Dit evenement houdt in dat je per kring zoveel mogelijk rondjes probeert te lopen in 24u tijd (dit voor de onwetenden). Je denkt nu misschien: "Pfff, weeral sportief zijn", maar de sfeer is echt uniek en moet je gewoon meegemaakt hebben. Kom gewoon na de les even langs, loop een rondje, eet een loempia, drink een glühweintje.

Waar en wanneer gaat dit alles nu door? Het startschot wordt gegeven op 6 november om 20u en (inderdaad, dat heeft u goed geraden) de finish is gepland op 7 november om 20u. Gedurende deze periode is de sportpiste the place to be, óns standje is het eerste dat je tegenkomt als je van de

campus of cité komt. We moeten iedereen die van het stad komt (en de anderen ook) waarschuwen

dat er vanaf dit jaar een éénrichtingsverkeer is ingevoerd. Langs het gymnasium mag je niet binnen! Neem het volgende weggetje! Ook voor jullie is ons standje weer het eerste dat je dan tegenkomt.

 

24 uren-loop

Hela, gij daar, minder sportieve winees, 't is nie omdat hier 24 uren-loop boven dit tekstje staat dat ge het niet moet lezen. Wel integendeel, want ook de luie mens kan zijn steentje bijdragen tot de meer dan waarschijnlijk zeer gezwinde en hoogstaande prestaties op dit ludiek, studentikoos en sportief mega-evenement. Ge kunt dat doen door ofwel de ongetwijfeld zeer scherpe tijden van uw medewinezen te chronometreren, ofwel door uw medewinezen te voorzien van spijs en drank.  Ga nu naar www.wina.be - of straks als ge nu in uw niet zo favoriete les uw favoriete lectuur aan het doornemen zijt - en vul uw naam in op de zich aldaar bevindende werklijsten.

 

IFB

Voor de mensen die aan 24 u lopen nog niet genoeg sport hebben, melden we hier nog even dat de kleuren van Wina in volgende sporten zullen verdedigd worden bij de IFB-competities:

- voetbal heren

- minivoetbal heren

- minivoetbal dames

- volley heren

- basket heren

De komende weken en maanden zal verdere informatie volgen.

TST

 

PingPongPalletjes

Na het PingPongToernooi vorige week is iemand zijn palletjes vergeten.

Gelieve deze te komen op mijn kot (=Winagang). Anders beschouw ik ze als

milde gift voor mijn uitzet.

ToM

 

 

GAK

 

Gegroet aan de koele killende kikkers!

GAK is er weer met een tekstje. Binnen twee weken gaat het erom stuiven want dan start Wina's moordspel. Wie mee wil doen kan zich hiervoor volgende Winabar van 23u tot 24u inschrijven aan het GAK-standje dat hiervoor speciaal ingericht zal worden. Meedoen aan dit gehuiver kost u slechts 50,- ter plekke te betalen. Instructies omtrent dit moordspel blijven voorlopig strikt geheim, maar zullen aan u openbaard worden op donderdag 15 november om 00u00.

 

Gegroet aan de dansende snorren!

GAK is er weer met een tekstje. En niet alleen met een tekstje, maar ook met een fuif. U leest het goed: een FUIF ! Deze zal doorgaan op donderdag 15 november in zaal De Blauwe Kater in de Naamstestraat. Wil u GAK zien blooperen, flauwe grappen maken en boerenwijsheden verkondigen, dan is deze fuif een must. U leest het goed: een MUST !

De inkom bedraagt slechts 80/100,- . Dus allen daarheen! (ps: zo'n fuif is echt wel een ideale gelegenheid om je tegenstanders van het moordspel uit te schakelen)

 

Danscursus

euhm

Gegroet aan de euhm iet van den danscursus!

euhm

GAK is er weer met een tekstje. U leest het goed: een TEKSTJE! Euhm! Tis gewoon om te zeggen dat we euhm (haha) da we euhm genoeg volk bijeen hebben om een danscursus te organiseren. Deze cursus begint in het begin van het tweede semester (zoals al die andere cursussen zegt de flauwe grappen man). Voor meer details hierover verwijzen we naar één van de volgende exemplaren van de winagenda. Inschrijven kan ... nog niet.

 

Jammy, Kevin en Noel