maandag 24 september

Beste 1ste licers

U bent nieuw aan de KULeuven. U weet niet goed waar naar toe. U weet niet waar te gaan en staan.

Kortom, U wil een rondleiding.

Perfect ! Die is er dan ook. Speciaal zijn wij er voor jullie ! Op Maandag 24 september ! Met een wegwijs door de campus en omstreken ! Om 14u00 op het graspleintje op de campus ! Uitsluitend voor jullie !

Toto & Didi

Undercover ELW’ers

 

Beste 1ste kanners
Een nieuw academiejaar betekent natuurlijk ook een hele bende nieuwe, soms eenzame eerste kanners die niet goed weten wat te doen. Speciaal voor jullie is er EJW. Om te vermijden dat jullie wegkwijnen op jullie kot, om jullie een beetje wegwijs te maken in Leuven, en om nog zo veel andere stuk voor stuk fantastische redenen, organiseren wij deze week tal van activiteiten speciaal voor jullie
Wat dat deze week zoal wordt vind je in het newtonneke, voor de komende weken zal dat in de winagenda staan.
EJW

 

OPENINGSFUIF

Zoals jullie in het newtonneke al kunnen gelezen hebben, staat gak oa in voor fuiven.  We zouden dan ook de aandacht willen vestigen op de openingsfuif die zal doorgaan op dinsdag 9 oktober in zaal lido.  Volgens de preses zal het absoluut noodzakelijk zijn om aerobic-oefeningen op voorhand te doen, en zodoende zal ze de taak van lesgeven hierin graag op haar nemen tijdens de eerste winabar.  U kan dan bij haar terecht, voor een lessenpakket van een 10 tal lessen (bars)

 

Jan, Kevin, Noel (de gakkers)

 

Vertegenwoordigers gezocht

We hebben nog wat mensen van wiskunde, informatica en natuurkunde tekort die studentenvertegenwoordigers willen zijn in de POC of in Faculteitsraad. Meer informatie kan je vinden in het newtonneke.

Evi

 

OPENINGSCANTUS

Commilitones,

wat is een academiejaar zonder cantussen ?  Een gemis !  En om het belang van een cantus extra in de verf te zetten vliegen we er direct vanaf de eerste week in met een heus schouwspel.  Nieuwe liedjes, nieuwe schachten en een overvloed aan ambiance.  Dit alles zal plaatsvinden in zaal toewip op donderdag 27 september om 20 u.  Omdat de capaciteit van deze zaal beperkt is, zal de toegang geregeld worden middels inkomkaarten die te verkrijgen zijn aan het campusstandje en op de winagang (bij noel). Indien u wil weten hoeveel u dat gaat kosten, kijk dan op de volgende regel :

Leden 250 fr en niet-leden : 300 fr.

Nu weet u voldoende om alvast de start van dit nieuwe academiejaar niet te missen. 

Schol

Senior Noel

1ste kanners,

vanzelfsprekend zijn ook jullie volledig welkom op de openingscantus.

Ik zou zeggen: allen daarheen natuurlijk, koop zo’n spotgoedkope inkomkaart en wees er bij. We garanderen dat jullie je het niet zullen beklagen en dat enige schrik volledig uit den boze is.

Daar jullie de toewip waarschijnlijk niet weten zijn en daar (met uitzondering van diegene onder u die mee waren op eerstejaarsweekend) jullie ongetwijfeld een korte inleiding kunnen gebruiken op dit studenticoos gebeuren, spreken we af aan de winagang (een plannetje hiervan vindt u in het infotonneke) om 19u15.

Be There !

Wouter

Schachtenmeester

 

BAR

Wij, (Dimitri, Filip, Jan, Sven, Wim en Wouter), het tapverse barteam van wina, zullen dit jaar zorgen dat er elke woensdagavond/nacht  een spetterende avond te beleven valt in de wina-bar ! De winabar zal ook dit jaar niet moeten onderdoen qua marginaliteit tegenover de vorige jaren, maar een zeker niveau zal (althans bij momenten) toch niet uit het oog verloren worden, zodat echt iedereen wat aan zijn trekken komt. Zorg dus dat je er zeker bij bent dit jaar, en dat je de wina-bar zo  weinig mogelijk mist ! Wij verwachten je elke woensdagavond, vanaf 22u in ‘t RC (onder Alma III) voor een niet te missen sfeer en ambiance ! Wij zullen het hele jaar door ons best doen om creatief en origineel uit de hoek te komen met onder andere speciale themabars: onder andere een beestenbar, een travestietenbar, een marginalenbar, en nog vele andere, er zal voor iedereen wel iets tussen zitten dat je op het lijf geschreven is. Wij zullen je rijkelijk voorzien van een brede keuze aan drank en muziek, van alle geuren en kleuren. Wij zullen ervoor zorgen dat elke winabar alles te bieden heeft wat een winees nodig heeft om zich een avond geweldig te amuseren en de minder leuke kanten van het studentenleven compleet uit de gedachtengang te bannen… tot donderdagmorgen natuurlijk…

 

Tot onze grote spijt moeten wij jullie echter meedelen dat de eerste woensdag van dit nieuwe academiejaar de bar nog niet geopend zal zijn, jullie zullen dus nog tot woensdag 3 october geduld moeten hebben om de eerste spetterende winabar van dit academiejaar onveilig te komen maken !! Maar vanaf dan vliegen we er met volle kracht in !!

Tot dan !

Barteam

Cursusdienst

 

       Deze week zijn we open op :

 

dinsdag 25 september van 15u00 tot 17u00 (enkel voor 1ste kan)

woensdag 26 september van 11u00 tot 17u00 (voor iedereen)

donderdag 27 september van 10u00 tot 17u00 (voor iedereen)

 

      

 

Cursusdienst is de ploeg die ervoor zal zorgen dat jullie op tijd je cursusjes zullen hebben.  Normaal gezien verkopen wij die in de Winakelder (zie Infotonneke), maar tijdens de eerste week slaan we onze tenten op in lokaal 200B.02.08 op de campus

 

Dit jaar zal er met zakjes gewerkt worden voor alle kandidaturen en 1ste lic wis- en natuurkunde. Voor de andere jaren zullen losse cursussen aangeboden worden.  Wat er in de zakjes te vinden is en welke losse cursussen er zijn, vind je terug in het Infotonneke, op het web en in het lokaal zelf.

 

PS: Als je nog examenvragen hebt, mag je die altijd binnenbrengen bij ons voor donderdag 27 september.

Cudi Crew

 

 

DEZE WEEK

 

Maandag

12u30 - ...

15u00

Campusstandje (inschrijvingen wina)

Welkomst eerste kanners

Campus

200K 00.07

Dinsdag

9u00 - ...

15u00 - 17u00

Campusstandje (inschrijvingen wina)

Cursusdienst (voor 1ste kan)

Campus

200B 02.08

Woensdag

11u00 - 17u00

Cursusdienst

200B 02.08

Donderdag

10u00 - 17u00

19u15

20u00 - ...

Cursusdienst

Inleiding op de cantus voor 1ste kan

Openingscantus

200B 02.08

Winagang

Toewip

Volgende weken:

 

Woensdag 3 oktober: sporthappening in leuven

Woensdag 3 oktober: openingsbar in RC

Maandag 8 oktober: peter en meter avond in Pavo

Dinsdag 9 oktober: openingsfuif in de Lido

 

R and D productions zoekt acteurs en actrices

Wij (dat zijn Ruben en Diederik), zijn op zoek naar mensen die bereid zijn om te acteren in een reeks sketches die (waarschijnlijk) zullen gefilmd worden in ‘t bos van Arenberg.  De opnames zouden gehouden worden eind oktober, begin november.  Waarover ze zullen gaan verklappen we nog niet, maar dat ze niet voor gevoelige kijkers zullen zijn is nu al duidelijk.  Het is de bedoeling dat deze sketches verspreid worden in Leuven.  Wie dus wil soliciteren voor een baan als filmster (ge krijgt er natuurlijk gene roste knoop voor), kan ons contacteren via e-mail (diederik@wina.be of ruben.silkens@student.kuleuven.ac.be) of kan ook naar de winagang komen en vragen naar Diederik.  Als je twijfelt, kom dan toch maar langs, dan zien we wel hoe we ‘t kunnen oplossen.

Groeten,

Ruben en Diederik

 

Tweedehands cursussen

Voor de geďntereseerden:
Op dinsdag 2 oktober (van 11u30 tot 14u30) stelt Alma 2 haar inkomhal ter beschikking voor een verkoop van tweedehandscursussen.
 
Jaarverantwoordelijken

In de loop van deze week of volgende week zal ik rondkomen in de alle jaren om de jaarverantwoordelijken te verkiezen. be prepared :-)

Evi

 

Yellow Fever

Op 31 oktober organiseert VTK (de Vlaamse Technische Kring, de burgies dus) Yellow Fever in de Brabnthalle (een grootse Techno, Club & D’n’B-party). Dit jaar geven ze de studenten van Leuven de kans om zelf een keer DJ te spelen. VTK organiseert midden oktober een DJ-contest. Indien je dus geinteresseerd bent, moet je een demo (in eenderwelke vorm: cassette, MD, CD, MP3,...) van minstens een kwartier en maximaal een half uur voor 11 oktober 20u afgeven op het secretariaat van VTK (Studentenwijk Arenberg 6/0, de blok tegenover de Winagang) tav Gert, samen met enkele persoonlijke gegevens: naam, telefoonnummer, waarop je het frequentst te bereiken valt (ook in het weekend). Je moet ook vermelden in welke zaal je de set wilt spelen (Techno, Club of D’n’B). De enige voorwaarde is dat er met vinyl wordt gespeeld, en dat zeker geen live-sets gebracht worden. In het totaal krijgen 3 mensen de kans om op Yellow Fever op te treden. Meer informatie over hoe, wat, wie, wanneer, ... kan je krijgen bij Gert Kloeck (tel: 0497/43.49.37, mail: gert@vtk.be)

Evi