Kies-

 

 

 

 

 

 

-Tonneke

 

 

 

Redactioneeltje

 

 

Verkiezingen, weggeven, bier weggeven, bier drinken, zat zijn, nog meer drinken, nog zatter zijn.

 

Verkiezingen, ‘Ontbijt’standje, gisteren zat, houten hoofd, toch proberen profiteren.

 

Verkiezingen, na de paasvakantie, bijna het einde van het jaar, gisteren zat, houten hoofd, toch proberen wat te thesissen.

 

Dat is hoe ik me de volgende weken voorstel. En als klap op de vuurpijl is de campagneweek van de burgies een week uitgesteld! Dat betekent een week langer kiesplezier.

Want zo kan je het wel noemen. Al die ploegen die zo hard hun best doen om jouw pietluttige stem te werven. Het lijkt wel alsof mijn kleine stemmetje de hele verkiezingsuitslag kan doen omslaan. Blijkbaar heeft geen van de ploegen door dat mijn stem al weken op voorhand vastligt. Nu ja, laat ze toch maar proberen om me te overtuigen. Ik kan er maar van genieten.

 

Want tussendoor moet ik werken, als een werkmens zo hard. Schandalig is het toch dat wij niet betaald worden. Wij worden gewoon als goedkope werkkrachten aan de KULeuven beschouwd. Ik stel voor dat we gezamenlijk staken. Voor een maandloon. Voor meer verlofdagen. Voor betere werkuren. Voor een beter leven.

Zo kan het toch niet verder, iedereen heeft toch mensenrechten? Wij moeten ons vrijvechten, vrij van de tirannie van de universiteit. Wij eisen meer inspraak. Wij eisen meer rechten. Wij eisen redelijkheid.

Want zo kan het toch niet meer. Student ben je toch om te profiteren? Hoe kan dat nu als we geen geld verdienen en terwijl nog moeten studeren? Terwijl we  een thesis moeten schrijven? Terwijl we les hebben op donderdagvoormiddag. Laat ons protesteren. Tegen de lessen op donderdagvoormiddag. Tegen studeren. Tegen thesissen!

 

Uw verbolgen redactie

 

 

 

 

 

 

 

 

Woordje van de preses

 

Het laatste woordje van de preses..., althans toch dat van mij zal komen. Het academiejaar is weer veel te snel voorbijgegaan, eigenlijk al die tijd in Leuven. Het lijkt toch nog maar een paar weekjes geleden, dat we daar met zijn allen onze eerste cantus op eerstekanweekend meemaakten (en iedereen daarna op een rijtje naast elkaar staat te kotsen). Wat waren we toen toch dom :-)

Maar er staat weer een ploeg klaar om volgend jaar de lege momenten op de te vullen met fuiven, cantussen, ... en die ons de nodige leerstof zal bezorgen met dikke cursussen. Deze weken zullen ze moeten bewijzen wat ze eigenlijk waard zijn. Volgende week woensdag kunnen jullie dan allemaal massaal komen stemmen, en iets later in de winabar zullen we dan zien of ze volgend jaar het presidium van Wina mogen zijn. Kom ook zeker naar het kiesdebat, daar wordt de kandidaat presidiumploeg op het rooster gelegd, en kom je pas echt te weten wat ze volgend jaar van plan zouden zijn.

Het is, zoals ik al gezegd heb, mijn laatste woordje. Zonder melig te worden, zou ik nog even mijn kotgenootjes en het presidium willen bedanken om er weer een tof jaar van te hebben gemaakt. Alles is natuurlijk niet even fantastisch gelopen, maar we hebben toch goed ons best gedaan. En ook natuurlijk ook jullie allemaal, voor jullie aanwezigheid op activiteiten en dergelijke. Want zonder jullie zou er natuurlijk ook geen Wina bestaan. Ik zal met heimwee terugkijken naar dit jaar, maar toch ben ik nu wel wat opgelucht: eindelijk eens terug wat tijd om aan die thesis te werken enzo. En blokken voor die stomme exaampjes. Hmmm..., eigenlijk toch niet zo een tof vooruitzicht..

Maar nu genoeg van dat. Nu komen er twee weken waar iedereen nog eens goed kan luieren, gratis eten en drank krijgen, kortom, ons nog eens echt goed uitleven. Dus mensen, profiteer er nog eens goed van !!!

 

 Evi

 

 

 

 

 

 

 

             De magische boon van boer Boon             

bavo van ginderen

 

 

 

Vlaanderen is slechts klein, maar toch gebeuren er soms vreemde zaken. Dit merkte ook boer Boon toen hij de ochtend van 33 oktober plots een vreemd voorwerp vond temidden van zijn graancirkels. Boer Boon, reeds jaren een gerenommeerd graancirkelkweker wist niet wat hem overkwam en rende vlug naar de dichtstbijzijnde belastingsinspecteur om zijn ontdekking te melden. Na een jarenlang onderzoek door de geheime dienst van het bisdom bleek het te gaan om een boon. Let wel, beste luisteraars, niet zomaar een boon, maar een magische boon. De boon had namelijk enkele bijzondere eigenlschappen: allereerst zag ze eruit als een erwt en alsof dat nog niet genoeg was, bleek ze ook nog te smaken als een erwt. Ja, na nader onderzoek bleek ze zelfs het DNA te hebben van een erwt. De wetenschappelijke wereld stond voor een raadsel en besloot ten einde raad dan toch maar deze ontdekking bekend te maken en een oproep te richten tot de bevolking. Daarom willen we u, luisteraar, dringend verzoeken een roze briefkaart te sturen naar boer Boon, Postbus 99, 9999 Erambode-Maldegem met vermelding BOON indien u ook in het bezit bent van een boon die wel eens een erwt zou kunnen zijn (of andersom) en die u eventueel in uw persoonlijke graancirkel heeft gevonden, of indien u niets anders te doen heeft en daar gewoon zin in hebt. Het bisdom dankt u alvast bij voorbaat met 7 weesgegroetjes en 13 onzevaders.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

De heer W.C.

 

In de eerste editie van het literair tijdschrift “Kcho Het Zchreiven Walter” kon een interview met hun grote boegbeeld en tevens hun bezieler uiteraard niet achterwege blijven. Omdat de man in kwestie, die voornamelijk bekendheid verwierf als presentator van zowel openbare als commerciële televisieprogramma’s, anoniem wenste te blijven, zullen we enkel de initialen van ’s mans naam, W.C., in de openbaarheid brengen. De goede verstaander weet zijn identiteit misschien wel te onthullen (ik ga het zeggen, Walter)? Op de bebloede oprijlaan van de bescheiden, Monegaskische villa van deze innemende en steeds eenvoudig gebleven persoonlijkheid werd onze reporterende zwever alvast hartelijk begroet door diens huisgenoten: vijf poeslieve rottweilertjes. WC zelf trof hij aan in de tuin, met het EHBO-kistje reeds in de aanslag.

 

R.Z.: Goedemorgen, mevrouw de tuinman.

W.C.: Ook een goede avond. Ik ben blij dat mijn bloemenjurkje met bijhorende strohoed u bevalt.

R.Z.: Dank u wel. W.C., u gaat inderdaad zeer smaakvol gekleed, mar bent u niet jaloers op de Himalaya, want daar kan u toch duidelijk niet aan tippen?

W.C.: Jaloezie is niet een van mijn slechtste eigenschappen

R.Z.: Maar van Afrika tot in Amerika, van op de Himalaya tot in de woestijn bent u bekend om uw gruweldaden.

W.C.: Laat me even uitspreken a.u.b.: het behoort niet tot mijn slechte eigenschappen, maar tot mijn goede, samen met mijn nymfomanie, een zeldzame eigenschap bij mensen van mijn slag.

R.Z.: Over nymfomanie gesproken, hoe vaak bent u al beklommen?

W.C.: Ik klim liever zelf.

R.Z.: En hoe voelt het om het magisch zwaard uit de schede te trekken?

W.C.: Bij ons in het seminarie hadden we enigszins andere methoden aangeleerd, maar het vormde toch een grote inspiratiebron voor een van mijn latere succesprogramma’s.

R.Z.: Over u seminarieperionde gesproken, als pedofiel moet u al eens in aanraking zijn gekomen met K3.

W.C.: Geen commentaar.

R.Z.: Maar u kan de geruchten over uw buitenechtelijk kind toch niet blijven ontkennen? Ik moet het u vragen: bent u familie van?

W.C.: Nu goed dan: ja.

R.Z.: En hoe voelt het om de vader van de zoon van God te zijn?

W.C.: Godverdomme! Ik weiger nogmaals alle commentaar op deze vraag. Ik vraag u toch ook niet hoe het voelt om de zoon van de vader van de zoon van God te zijn?

R.Z.: Oke, ander onderwerp: Heeft u al eens een klinker gekocht bij M. Dutroux?

W.C.: Als voormalig handelaar in kinderkoppen denk ik dat ik hierop zelfs niet moet antwoorden.

R.Z.: Werkelijk? En hoeveel kinderkoppen verkoopt u per jaar?

W.C.: Daar zou ik het liever niet over hebben nu de fiscus meeluistert.

R.Z.: Heeft men al eens ‘iets’ opgegraven in uw tuin sinds u in die business zit?

W.C.: Geen commentaar.

R.Z.: Bent u daarom gestopt met het Rad van Fortuin?

W.C.: Geen commentaar.

R.Z.: We gaan het hierbij laten meneer W.C., dank voor uw openhartigheid.

W.C.: Geen commentaar.

 

met dank aan Gust Gysen

en Bavo van Ginderen

van “Kcho Het Zchreiven Walter”

 

 

 

 

 

Interview

 

Mevrouw de tuinman is voor de zeer trouwe en reeds wat oudere Knalselderlezers geen onbekende. Nog op de academie voor Boeren en Tuinders vulde hij/zij de poëzierubriek van ons lijfblad met gedichten gepleegd door Ivan Grasvlakte en diens broertjes (met steeds een andere familienaam). Hij studeerde Kunstgeschiedenis en zij kwam uiteindelijk terecht in het park voor het museum voor Hedendaagse Kunst (nu het SMAK). In 1991 werd hij voor Knalselder geïnterviewd. Het werd een boeiend gesprek van bijna vier uur met een onstuitbare enthousiaste pleitbezorger van het planten van groenten en fruit in het park voor het museum voor Hedendaagse Kunst. Het interview in Knalselder telde uiteindelijk 20 bladzijden over drie nummers gespreid... De jongste twee jaar was ze adviseuse op het kabinet van Minister Anciaux. Nog steeds even gedreven stelde hij zich kandidaat voor de opvolging van Flor Beckx als directeur van het MUHKA. Tussen vijfendertig kandidaten werd hij de uitverkorene. Schrijver dezes hoort het hem als oud-Antwerpenaar gaarne zeggen. We kunnen hem dan ook alleen maar veel geluk toewensen en hopen volgend jaar nog eens een interview te versieren. We zullen proberen het korter weer te geven dan het vorige, want “In der Beschränkung zeigt sich erst der Meister”, zei de grote olympiër van Weimar.

 

GuG: Goedemorgen, mevrouw de tuinman.

MDT: Ook ne goeienacht.

GyG: U bent weer druk bezig in uw tuin. Heeft u al eens iets opgegraven?

MDT: Ja, veel zelfs. O.a. twee kapotte schoenen, twee nieuwe schoenen, een tennisraket, een racket, een tulp, een abrikoos, een den, mijn man, de nieuwste CD van K3 en tenslotte ook nog enkele vissen, maar wees gerust, ik steek ze terug hoor.

GuG: Van Afrika tot in Amerika, van op de Himalaya tot in de woestijn bent u bekend om uw gruweldaden.

MDT: Dat is uw probleem.

BvG: Waarom bent u eidenlijk gestopt met het Rad van Fortuin?

MDT: Omdat ik er nooit mee begonnen ben.

BvG: Maar u kan toch niet ontkennen dat u al eens een klinker gekocht heeft bij M. Dutroux?

MDT: Oh, ik kan veel, hoor. U onderschat mij.

GyG: Hoe voelde het dan om het magisch zwaard uit de schede te trekken?

MDT: ...

BvG: Ik vroeg: Hoe voelde het dan om het magisch zwaard uit de schede te trekken?

MDT: ...

GuG: Awel, hoe voelde het nu?

MDT: ...

BvG: Allez, om ter langste zwijgen?

MDT: ...

GuG: ...

MDT: ...

BvG: ...

...

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

BvG: Allez, ik geef me gewonnen. Laat ons verder gaan. Hoe voelt het om de vader van de zoon van God te zijn?

MDT: Dat is een hele eer. Alleen spijtig.

GyG: Bent u dan zo jaloers op de Himalaya?

MDT: Geen flauw idee.

GyG: Hoe vaak bent u eigenlijk al beklommen?

MDT: Al bijna één keer.

BvG: En hebt u toen zelf die cirkel getekend op de ronde tafel, met al die hoeken?

MDT: Nee, dat heeft die ronde tafel zelf gedaan. De cirkel heeft wel geholpen.

GuG: Is het familie van?

MDT: Inderdaad. Het is de kozijn van de zoon van de schoonbroer van de vader van de zoon van de vader van de achtergrootvader van mijn moeders zuster haar moeder. Zij had namelijk een dochter, die de man was van mijn achterneef, en die had, toen hij nog in de kleuterschool zat, een juffrouw die de dochter was van de moeder van God...

BvG: ’t Is nu wel goed geweest. Bent u daardoor in aanraking gekomen met K3 als pedofiel?

MDT: Ja, dat was nog in mijn goede jaren.

GuG: En hoeveel kinderkoppen verkocht u toen per jaar?

MDT: Uw tijd zit erop.

BaGuvo vastn Gginydesrenen

 

 

 

 

 

 

 
 
 
Anton Returns

12 Anton helpt

 

Anton was verbijsterd. Waarom kreeg hij dit te zien? Wat was zijn rol in dit alles? En wat had Robert ermee te maken? Toen verhief Robert zijn stem en wist in een welluidend betoog het volgende te vertellen:

 

``Wat er nu gedaan moet worden is duidelijk. In afzienbare tijd is de mensheid afgegleden in een afschuwelijke afgrond, met op langere termijn de verschrikkelijkste gevolgen. Ons kapitalisme is door de andere groeperingen die nu wel nog bestaan overgenomen en op wereldschaal aangewend. Op die manier zijn enorme multinationals ontstaan die alle concurrentie weggevaagd hebben. Dit met als gevolg dat ze enorme macht kregen en de politiek buiten spel konden zetten.

 

Omdat in de loop der tijd het sociaal contact tussen mensen afgenomen is en ook het engagement van veel mensen een nog diepere deuk gekregen heeft dan nu al het geval is, is er geen voldoende grote groep mensen in opstand gekomen en zijn de politici, of moet ik zeggen bedrijfsleiders, erin geslaagd hun wil door te drijven maar hebben ze naast weerzinwekkende daden van megalomanie ook dingen gedaan die als goed beschouwd zouden kunnen worden. Ze hebben namelijk iedereen die niet in het bedrijfskader zit gelijk gemaakt en al die mensen zijn min of meer gelukkig. Allemaal leiden ze hetzelfde leven, wonen in

dezelfde woningen, eten hetzelfde voedsel, doen dezelfde studies, weliswaar op hun intellectuele capaciteiten afgestemd, maar allemaal met dezelfde onderliggende principes en opvoeding. Ja, zelfs hun opvoeding, die nog slechts door één ouder gegeven wordt is identiek. Maar gelukkig zijn ze, want dat is zo bepaald. Gelukkige mensen zijn veel gemakkelijker te handhaven.

 

De vraag is nu natuurlijk of we daar iets aan moeten doen, en zo ja wat. Welnu, ik zeg u, dit kan zo niet verder. Ja, de mensen zijn gelukkig, maar moet dat het ultieme doel zijn? Willen we een wereld van zombies die gelukkig hun leven uitleven zoals een ander het bepaald heeft? Een wereld die uiteindelijk evolueert naar totale vernietiging van alle leven? Wat maakt een mens uiteindelijk mens? Is het zijn DNA of is het zijn creativiteit, zijn eigenheid die hem verschillend maakt van elk ander levend wezen?

 

Wel, daarom moeten we iets doen, en wel het volgende: toen ik hier pas arriveerde veranderde je iets aan mijn hersenen. Ik denk niet dat het toeval was dat juist ik hier arriveerde, met die opvallende afwijking in mijn geest. Misschien worden we wel door iemand of iets anders bestuurd. Misschien heeft die entiteit wel een plan en wilde hij je eerst voor een klein ethisch probleem stellen voor je met deze gigantische, wereldomvattende ramp te confronteren. Volgens mij wou hij je stimuleren om zelf tot de conclusie te komen dat je iets moet veranderen aan de mensen die nu aan het hoofd van de grote bedrijven staan, zodat hun geest iets gezonder wordt en de mensheid niet meer zo'n gruwelijke toekomst in het vooruitzicht heeft.''

 

Anton wist dat hij gelijk had. Hij moest iets doen. Het zou niet gemakkelijk worden, maar hij moest het proberen. Daarom vroeg hij Robert zich een tijdje afzijdig te houden en zette zich in meditatiehouding op zijn vertrouwde steen. Toen probeerde hij zich te verplaatsen in de geest van de mensen aan het hoofd van grote multinationals als Coca Cola en Microsoft. In hun geest trof hij net zoals bij Robert verwrongen gebieden aan. Die veranderde hij weer, deeltje voor deeltje. Later zou er in het nieuws komen dat deze mensen om onduidelijke redenen tijdlang in coma waren geweest en opgenomen in een ziekenhuis.

 

Daarna pakte hij de grote politieke machthebbers aan, in de hoop dat dit op termijn de vernietiging van diversiteit van economische culturen zou tegengaan. Diversiteit, daar draaide het allemaal om. Als je alles op dezelfde manier doet, alles concentreert op één plaats sta je enorm zwak. Dat gaat tegen alle gezond verstand in. Het is als een wolkenkrabber bouwen als je genoeg oppervlakte op de grond ter beschikking hebt. Er moet maar één vliegtuig inslaan op je wolkenkrabber, en duizenden mensen moeten het bekopen. Zo is het met alles, en de natuur heeft hier duidelijk rekening mee gehouden. Waarom zou anders iedere mens, ieder dier en iedere plant een andere genetische structuur hebben?

 

Toen Anton alle nodige veranderingen verwezenlijkt had, viel hij uitgeput in slaap. Vierentwintig uur later ontwaakte hij, en ontdekte dat Robert hem in zijn hut te rusten gelegd had. Daarna gingen ze samen naar het meer en aarzelden. Wat als het titanenwerk van Anton geen invloed had gehad. Dan waren ze machteloos en moesten voortleven in de wetenschap dat de mensheid de verkeerde weg op ging. Toch slaagden ze er niet in tegen hun nieuwsgierige menselijke natuur in te gaan en staken voorzichtig hun vinger in het water.

 

Geen beeld van de nabije toekomst dit keer. Het moest -- hopelijk -- een beeld zijn dat zich veel verder in de toekomst bevond, duizenden jaren. De wereld was terug groen. Insecten zoemden, beekjes kabbelden, dieren renden vrij rond. Geen spoor van de mens.

 

Misschien is het wel beter zo.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Colofon

Medeauteurs van dit Kies-Rock The Vote-tonneke: onze preses, Bavo van Ginderen, Gust Gysen, Impact, Miss, Serious

 

Redactie is (voor de laatste maal in een newtonneke):

Liesje Demuynck

Wouter Van Humbeeck

Tom Van Doorsselaere

Wij zijn steeds te contacteren:

Op de winagang (Studentenwijk Arenberg 4/0, 3001 Heverlee)

Of e-mail: redactie@wina.be

 

Gedrukt en verspreid bij de studenten wis- en natuurkunde, informatica en bijhorende proffen en assistenten.

Korstprijs: 0,00 €

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

   stelt voor :

 

 

 

 

Een enthousiaste ploeg, die met jullie steun en stem volgend jaar Wina draaiend wil houden. Hieronder vind je een kort overzicht van de leden van onze ploeg, en natuurlijk de programmapunten : items die we beloven volgend jaar te verwezenlijken.

Ook zullen er in de aanloop naar de verkiezingen uiteraard allerlei leuke activiteiten georganiseerd worden voor jullie, Winezen. Deze zijn hieronder ook aangegeven, samen met de uren waarop onze ploeg zich in je jaar komt voorstellen.

 

Impact

 

 

 

 

 

Wie zijn wij?

 

Preses

Wouter Van Humbeeck

Vice-Preses

Jan Rosseel

Beheer

Jan Bosmans

GAK

Stijn Bormans

Pieter Deroo

Filip Schoovaerts

Cursusdienst

Christophe Devriese

Wendy Goemans

Els Van Roie

Pieter Laeremans

Tom Wouters

Peter Van Tilborgh

Sport

Filip Cools

Michiel De Bruyne

Sam Dom

Tom Claeys

EJW

Maarten Huijsmans

Tim Wouters

Mathias Janssens

Jochen Driesen

Tina De Greef

Cultuur

Liesje Demuynck

Diederik Vandamme

Bart Popleu

PR

Brecht Wyseur

Caroline Vandenplas

IDW

Joeri Vanderveken

Johan Fastenakels

Liesbet Volders

Barteam

Wim Van Ryswyck

Fabian Rubini

Tom Wouters

Jan Bosmans

Redactie

Liesje Demuynck

Tina Degreef

Jochen Driesen

Hendrik Hubrechts

Fotoboek

Tim Wouters

Maarten Huijsmans

Fotoman

Diederik Vandamme

Dominic Putzeys

Webteam

Jon Sneyers

Christophe Devriese

Kristof Verslype

Fabian Rubini

Jeff Verhulst

Skireis

Jan Rosseel

Stijn Bormans

Sosjo

Pieter Laeremans

Senior

Wouter Van Humbeeck

Zedenmeester

Jon Sneyers

Schachtenmeester

Sam Dom

Secretaris

Sam Dom


 


Wat beloven we te doen volgend jaar?

 

Cursusdienst

We zullen de examenvragen reeds in oktober verkopen, en het bijbestellen van cursussen zal makkelijker worden.

 

 

Fuiven

Er zullen 4 fuiven georganiseerd worden : twee grote, een kleinere, en de vierde in samenwerking met een andere kring.

 

 


Fotoboek

Er zal een contract met de drukker afgesloten worden zodat deze extra veel moeite zal doen om deze boeken voor de kerstvakantie af te hebben. Lukt dit niet, dan krijg je korting.

 

 

Bar

Jaarbars zullen aangemoedigd worden, en themabars worden ruim op tijd aangekondigd.

 

 

Contact met andere kringen

Zowel binnen onze Alma Mater als buiten de stadsgrenzen zullen de contacten met andere kringen verstevigd worden.

 

 

Uitstapjes

Een uitstap naar een sterrenwacht zal er zeker weer bij zijn, maar we gaan ook proberen een weekend naar het buitenland te organiseren.

 

 

Skireis

Indien je pas later kan vertrekken dan de rest, zal je slechts betalen voor je effectieve reisduur.

 

 

Jaar-T-shirts

Je moet en zal met Kerstmis kunnen pronken met je jaarshirt.

 

 

Vertegenwoor-diging in de raden

Impact zal in alle nodige raden voldoende talrijk vertegenwoordigd zijn om jullie belangen te verdedigen.

 

 

Winagenda

De ‘look’ van de Winagenda zal veranderen, de geest ervan niet. Reeds op zaterdag zal je deze bron van informatie online kunnen raadplegen.

 

 

Website

Er zal terug een forum met anonieme post-mogelijkheid voorzien worden.

 

 

Vegetariërs

Deze mensen zullen op geen enkele eetactiviteit vergeten worden.

 

 

Semex

Ook de kalender die Wina volgend jaar hanteert zal aangepast worden aan deze veranderingen.

 

 

Eerstekandag

Deze dag zal meer in de verf gezet worden.

 

 

Sport

De succesvolle sportfiche blijft behouden en de klassieke sportbezigheden zullen aangenamer en uitgebreid worden.

 


Wanneer komen we langs?

 

Bij wie?

Wanneer?

Uur en plaats?

1KW & 1KN

Woensdag 17/4

9u30, begin van analyse

1KI

Maandag 15/4

10u00, pauze van fundamenten voor de informatica

2KW & 2KN

Woensdag 17/4

11u30, pauze van wiskundige natuurkunde

2KI

Dinsdag 16/4

12u00, einde van gegevensbanken

1LW & 1LN

Woensdag 17/4

10u30, einde van wiskundige natuurkunde

1LI

Vrijdag 19/4

11u35, pauze van declaratieve talen

Iedereen

Dinsdag 16/4

13u30 in C200N

Iedereen

Woensdag 17/4

13u30 in C200N

 

 

Waarvan ga je de komende weken kunnen genieten?

 

Woensdag 17/4

Bar met gratis drank en versnaperingen

RC-bar

Vanaf 24u

Donderdag 18/4

Ontbijtstandje

Op de campus

8u - 12u

Gratis eetactiviteit

Pavo

18u30

Kwis

Pavo

Rond 22u

Vrijdag 19/4

Ontbijtstandje

Op de campus

8u - 12u

Zondag 21/4

Wijncantus

RC-bar

21u

Maandag 22/4

Ontbijt- en eetstandje

Op de campus

8u – 17u30

Schijt je rijk

Grasveld voor C200B

15u

Foorbar

RC-bar

Vanaf 22u

Dinsdag 23/4

Ontbijtstandje

Op de campus

8u30 – 12u

Deltavliegen

Voor Alma 3

12u30 –16u30

Kiesdebat

 

20u

Woensdag 24/4

Verkiezingen. Geef ons je stem !!

RC-bar

9u – 19u

 

 

MISS BAARD

MISS KENT

MISS LUKT

MISS POES

MISS SCHAPEN

MISS TAP

&

MISS VERSTAND

 

Have the honor of introducing to you:

 

Een NIET-Verkiesbare (geen kadidaat presidium) ploeg

 

MISS

 

Om nog maar te zwijgen over het begip lolploeg. Dat geen luidop-lachende ploeg is, maar een ‘lol’ trappende ploeg; en of u daar plezier aan beleefd of niet, doet niets ter zake; maar we doen een zo goei mogelijke poging (das althans de bedoeling)

 

En draai nu snel dit blad om (of kijk hiernaast)


Het Hoe en Wat van een niet-verkiesbare ploeg

 

Een niet-verkiesbare ploeg? Wat is dat nu weer voor iets raar, waarom “niet-verkiesbaar”, en wat is daar dan het nut van? Dat is een heel interessante vraag, en daar gaan we nu proberen een poging tot antwoord op te geven aan de hand van het huishoudelijk reglement van wina.

 

We stuiten onder het titelke (5.2 presidiumploeg) op art. 53, dat het bestaan van niet-verkiesbare ploegen meldt: Art. 53: [...] Er wordt onderscheid gemaakt tussen verkiesbare en niet-verkiesbare ploegen. De niet-verkiesbare ploegen worden ook lolploegen genoemd.”. Dit artikel meldt ons ook dat een lolploeg en een niet-verkiesbare ploeg synoniemen zijn. Dit is tevend de enige plaats waar we het woord lolploeg tegenkomen.

 

Het bestaat dus, maar hoe ziet zo een ploeg er dan eigenlijk uit? Wel, volgens artikel 56 zijn het studenten van de WINA-richtingen (NIET beperkt tot wat in art. 2 omschreven staat als WINA-richtingen) Art. 56: Niet-verkiesbare ploegen bestaan uit minstens 5 Wina-leden of studenten wiskunde, informatica of natuurkunde of studenten uit de aanvullende opleidingen informatica of toegepaste informatica aan de Katholieke Universiteit Leuven, campus Heverlee.[...]”

 

De naam niet-verkiesbaar is niet altijd letterlijk te nemen. Dit blijkt uit art.86 waar de stempocedure omschreven staat (dan toch verkiesbaar?):

Art. 86: Er zijn twee categorieën en dus ook twee stemlijsten [verkiesbaar en niet-verkiesbaar]. Voor beide lijsten geldt de volgende kiesprocedure:

86.1 : Indien er maar één ploeg in de beschouwde categorie deelneemt, dan kan men geldig stemmen door voor, tegen of onthouding te stemmen.

86.2 : Indien er meerdere ploegen in de beschouwde categorie deelnemen, dan kan men geldig stemmen door juist één bolletje te kleuren:
ofwel achter de ploegnaam,
ofwel achter de vermelding: ‘geen van de ploegen’.

 

Ok, een niet-verkiesbare ploeg zal dus geen praesidium vormen (de letterlijke betekenis van niet-verkiesbaar), maar er valt voor hen volgens art.96 wel iets te winnen: Art. 96: De winnaar in de categorie niet- verkiesbare ploegen wordt beloond met één vat bier in de Winabar. [...]”. Aangezien een lolploeg meestal niet zo egoïstisch is ingesteld, delen zij hun gewonne vat met alle aanwezigen vlak na het bekendmaken van de uitslag.

 

Aangezien we nog een beetje plaats hebben willen wij toch even reclame maken voor Art.78: “Het kiescomité verbindt zich ertoe een verkiezingsdebat te organiseren op de tweede dinsdagavond na de paasvakantie, om 20u. [...]”

 

Als afsluiter nog een stille hint aan een welbepald persoon die goed weet dat dit voor hem bedoeld was ... helaas.

Art. 51: [...] Het [kiescomité] verbindt zich ertoe in alle omstandigheden neutraal te blijven wat betreft de verkiezingen.[...]


Enkele zaken die we de serieuze ploegen aanbevelen in hun zoektocht naar een “perfect” jaar.

 

CUDI:

  • iets langere openinguren (een half uur is soms heel kort)
  • examenvragen in september, ge kunt ni vroeg genoeg beginnen
  • online bestellingen

 

Fotoboek:

  • werk samen met webteam & cudi-project om het ook online te krijgen
  • ga ook eens op verplaatsing plakken (altijd tof)

 

Bar:

  • Niet elke bar moet een thema hebben, een “geweune bar” kan soms ook heel tof zijn (en soms zelfs toffer)
  • Klaag steen en been bij het cite-praesidium om iets meer in’t RC te investeren (zoals terug ne kickerbak, of ne zetel, of ne werkende mannen-wc, of allemaal J).
  • Betaal mensen om vroeg te komen, zodat de vroegkomers er niet alleen staan. (wij zullen komen solliciteren)
  • Beloon goed verklede mensen op thema-bars met drinken.

 

Uitstapjes:

  • Met de bus naar Jungle Love ?
  • Met de bus in gent gaan cantussen
  • Met de bus naar ons eigen cantussen
  • Als de bus wa ver stopt, met de bus naar de bus

 

Jaar-T-shirts:

  • Allemaal een roos olifantje, en de T-shirts zullen zeker op tijd af zijn

 

Website:

  • uitbreiding allerhande
    • integreer cudi-web-project in winaweb
    • evt. Fotoboek online.
    • Mogelijkeid om commentaar bij de fotos te zetten
  • Kalender anders gebruiken (meer info dan enkel plaats en uur)

 

Semex??

  • 4 weken blok is meer als voldoende -> feesten tot eind december
  • 7 weken zonder activiteiten -> eerste week = feestweek !!

 

Cantus:

  • doe eens zo’n mega-coole cantus volgens de codex-regels.
  • Nen big-band op wina-cantussen ... mmm.. zaaaaalig

nen “FAQ” over miss

 

Voor de niet-nerds onder jullie: nen “Vraag en Anwoord” over miss.

 

Wie zijn miss baard, miss kent, miss lukt, miss poes, miss schapen, miss tap en miss verstand eigenlijk?

Goei vraag :-)

Hebben jullie ook een praesen en al die belangrijke posten ?

Officiëel wel

En officieus?

Toffe posten

Doen jullie iets?

Ja

Geven jullie iets weg?

Deuheu!

Hoe jong zijn jullie?

13 mei 81

6 mei 80

23 juni 80

5 mei 79

17 september 79

4 november 77

26 juni 76

Zijn jullie slim?

De meest wel

Hebben jullie ervaring met lolploegen ?

Sommigen onder ons wel

Hebben jullie ervaring met serieuze ploegen ?

Allemaal (of toch bijna)

Wat is jullie grootste wens?

Een vat bier winne !!

Wat gaan jullie dan met dat vat doen?

Uitdelen

Zijn jullie feestvarkens?

Wat een vraag, denk eens 2 keer na

Waarvoor staat miss eigenlijk?

Voor alles wat juist moet zijn

 

Kunnen jullie soms ook lange antwoorden geven?

Tuurlijk

Waarom doen jullie dat dan niet?

Als wij lange antwoorden geven, is er geen plaats meer om nog reklame te maken voor het kiesdebat (den 2de dinsdag na de paasvakentie) de stembusgang (waar ge normaliter een bonneke van kiescomité krijgt om er eentje te drinken of te eten) en voor onze website http://miss.wina.be.

Om nog maar te zwijgen over al de ambiance die wij altijd bijhebben (tenzij op de vroege uurtjes, want ne mens moet nu eenmaal ook nog een beke slapen) en de vele typfouten in deze 4 blz (danku art.72)

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 



Activiteiten Serious

 

(meer info op serious.wina.be)

 

Woensdag 17 april

0h00 Openingsbar, wij delen vanalles uit

1h00 Verrassingsact in de bar

 

Donderdag 18 april

18h30 Gratis concert van het Leuvense Kamerkoor

Koordinaat in zaal Pavo (kerk Heverlee)

 

Zondag 21 april

Wij steunen de activiteit van Impact volledig

en organiseren bijgevolg zelf niets

 

Maandag 22 april

21h30 Grootse verrassingswedstrijd met schitterende prijzen

 en gratis drank in de Waag

 

Dinsdag 23 april

20h00 Kiesdebat

 

Woensdag 24 april

Verkiezingen


Wie zijn wij?  Leer ons kennen door onze favorieten!

 

Ons favoriet grondwetsartikel (hoop doet leven):

Art. 86

Bij gebreke van nakomelingschap van Z.M. Leopold, Joris, Christiaan, Frederik van Saksen-Coburg, kan de Koning zijn opvolger benoemen, mits de Kamers daarmee instemmen op de wijze als in artikel 87 is voorgeschreven.


Indien geen opvolger op deze wijze is benoemd, is de troon onbezet.

 

Ons favoriet telefoonnummer: 0486/97.44.45

 

Onze favoriete bijbelpassage: Johannes, Hoofdstuk 18, Statenvertaling

Ons favoriete citaat daaruit:

10.  Simon Petrus dan, hebbende een zwaard, trok hetzelve uit, en sloeg des hogepriesters dienstknecht, en hieuw zijn rechteroor af. En de naam van den dienstknecht was Malchus.
11. Jezus dan zeide tot Petrus: Steek uw zwaard in de schede. Den drinkbeker, dien Mij de Vader gegeven heeft, zal Ik dien niet drinken?

 

Ons favoriete K3-liedje: Tele-Romeo

 

Ons favoriet palindroom:

15139 woorden, 63647 letters, te vinden op serious.wina.be
 

 

Onze favoriete verkiesbare ploeg: Impact

 

Ons favoriet artikel uit het Huishoudelijk Reglement van Wina:

Art. 56: Niet-verkiesbare ploegen bestaan uit minstens 5 Wina-leden of studenten wiskunde, informatica of natuurkunde of studenten uit de aanvullende opleidingen informatica of toegepaste informatica aan de Katholieke Universiteit Leuven, campus Heverlee. Verkiesbare ploegen bestaan uit minstens 15 studenten wiskunde, informatica of natuurkunde of studenten uit de aanvullende opleidingen informatica of toegepaste informatica aan de Katholieke Universiteit Leuven, campus Heverlee.
Serious bedankt van harte:

1 Brusselse, Wilselsesteenweg

Goedhuys, Mechelsestraat

Perieus-Freys, Bellonstraat

A.D. CLothing bvba, Weggevoerdenstraat

Gollem, Naamsevest

Pimkie, Parijsstraat

Alex Coenen, Halfmaartstraat

Haarstudio Passion, Tiensestraat

Piot M, Naamsestraat

Alexandre, Mechelsestraat

Hair Coiffure nv, Tiensestraat

Pistorius C, Zwarte Zustersstraat

Andof T, Bondgenotenlaan

Hair Desing, Bondgenotenlaan

Plenty, Gebroeders Tassestraat

Anna, Albert Stainierstraat

Haiti Hair Garden, Holsbeeksesteenweg

Poels E, Brusselsesteenweg

Apers A, Diestsesteenweg

Haute Coiffure Dewit bvba, Mechelsesteenweg

Portobello, Gemeentestraat

Archie Pell by Bruphils, Tessenstraat

Hermans, Mechelsestraat

Profiel, Wilselsesteenweg

Atelier 151 bvba, Koning Albertlaan

Huis Diana, Diestsestraat

Queens, Bondgenotenlaan

Avance, Mechelsestraat

Ifli, Nieuwstraat

Raf, Bondegnotenlaan

Bacage, Frederik Lintstraat

Immagine, Bondgenotenlaan

Renmans, Diestsesteenweg

Bakkerij Milissen&zn nv, Bondgenotenlaan

Invito, Tiensestraat

Rikiki, Martelarenplein

Baldini, Bondgenotenlaan

InWear Reatil Leuven, C. Meunierstraat

Romain, Bondgenotenlaan

Beenhouwerij Rondou F, M. Theresiastraat

Janssens bvba, Vaartstraat

Rue Blanche, Celestijnenlaan

Bellisimo, Leopols Vanderkelenstraat

Jaubin bakkerij bvba, Parkstraat

Saint-Honore, Mechelsestraat

Bij Elke, Diestsesteenweg

Jaubin Y, Tervuursestraat

Santa Fe nv-sa, Heilige-Geeststraat

Boetiek Charme, Bondgenotenlaat

Jaubin-Goossens, Pensstraat

Scapa, Diestsesteenweg

Boon J, Mechelsestraat

Jens, Pakenstraat

Scheys H, Diestsesteenweg

Brantano nv-sa, Holsbeeksesteenweg

Joachim, Tiensesteenweg

Schollen S, Diestsestraat

Cacharel, Bondgenotenlaan

Kadeeke, Tiensesteenweg

Sente F, Holsbeeksesteenweg

Capelli, Naamsesteenweg

Kapsalon De Vos, Diestsesteenweg

Serneels T, Diestsestraat

Claudia, Celestijnenlaan

Karia Vom Berge, Diestsestraat

Shoe Discount, Mechelsestraat

Clochard, Diestsestraat

Karoo, Naamsesteenweg

St.-Lambertus, Diestsesteenweg

Cocoon, Leopold Vanderkelenstraat

Ken, J.P.Mincklersstraat

Steven, Diestsestraat

Coifix Art Rafael, Nieuwstraat

Kid, Tiensestraat

Sumo, Mechelsestraat

de Bontridder, Mechelsestraat

Kipling, Hertogstraat

Suske Sloep, Mezenlaan

De Bruyne, Maarschalk Fochplein

Kris, Aarschotsesteenweg

't Bakkertje, Diestsestraat

De Gauw M, Wilselsesteenweg

La Gaviotta, Aarschotsesteenweg

't Broodje bvba, Brusselsestraat

De Leeuw nv, Tiensestraat

Laermans D, Bondgenotenlaan

't Delicateske, Naamsevest

De Vos, Parijsstraat

Lautrec Schoenen, Naamsesteenweg

't Korkantje, Tiensestraat

Debruyn I, Naamsesteenweg

Le Pain Quotidien, Albert Stainierstraat

't Kruimeltje, Naamsestraat

Degol A, Waversebaan

Lembrechts Bakkerij, Brusselsesteenweg

't Kruimeltje, Zwarte Zustersstraat

Demia, Naamsesteenweg

Libra, Leopold Vanderkelenstraat

't Slachschaep, Wandelinstraat

Depre H, Pakenstraat

Lisa Lotta, Parijsstraat

Terriere K, Bondgenotenlaan

Devico, Parkstraat

Mach 3, Diestsestraat

The Buffalo Shoe, Vital Decosterstraat

Dewit Willy, Naamsesteenweg

Madame, Tiensestraat

Thomas Bakkerij bvba, Diestsestraat

Di Vinci, Diestsesteenweg

Maglia, Diestsesteenweg

Timmermans, Dirk Boutslaan

Dierickx, Mechelsestraat

Marcia Parys, Diestsesteenweg

Trends's bvba, Naamsesteenweg

Dirk Patisserie, Brusselsesteenweg

Marlboro/Classics, Geldenaaksevest

Twits, Diestsestraat

Eddy Coiffure, Platte Lostraat

Melis J, Jozef Pierrestraat

Unica Vera, Geldenaaksebaan

Elegance, Aarschotsesteenweg

Mertens Schoenen, Brusselsestraat

Uyttebroeck L, Diestsestraat

Elge, Margarethaplein

Mexx Lifestyle, Diestsestraat

Van Calster J, Diestsestraat

Eli Celen, Vaartstraat

Moureau A & P, Brusselsesteenweg

Van Cleynenbruegel J, Eenmeilaan

Eram, Bogaardenstraat

Moureau A & P, Brusselsestraat

Van Dalen Schoenen, Parijsstraat

Ermgodts M, Parkstraat

Moureau A & P, Diestsestraat

Van Geel H, Brusselsestraat

Erwin, Schrijnmakersstraat

Moureau A & P, Pensstraat

Van Huyck, Leopold Vanderkelenstraat

Esprit, Brusselsestraat

Moureau A & P, Savoyestraat

Van Schoonlandt L, Gebr. Tassestraat

Esquina, Kapucijnenvoer

New Versailles, Bondgenotenlaan

Vander Elst L, Vital Decosterstraat

Estilo, Naamsestraat

New Way, Diestsestraat

Vandergeeten L, Bondegenotenlaan

Evers B, Lei

Nicole Cadine, Bondgenotenlaan

Vandergeeten L, Tiensestraat

Falouche bvba, L. Vanderkelenstraat

Nikita, Willem Coosemansstraat

Vanderstappen, Holsbeeksesteenweg

Falouche bvba, Mechelsestraat

Noppen H, Tiensestraat

Vanderstraeten A, Bondgenotenlaan

Fascino, Geldenaaksebaan

Obelisk bvba, Bondgenotenlaan

Vandijck W, Brusselsesteenweg

Flawinne A, Tiensesteenweg

Olivier Strelli, Nieuwstraat

Vangrootloon nv, Brusselsestraat

France Arno, Platte Lostraat

Panos, Mechelsestraat

Vangrootloon nv, Diestsestraat

Galluccio, Mechelsestraat

Panos, Naamsesteenweg

Vanhemelrijck P, Diestsestraat