Maandag

26

Maart

 


Gouden Krijtjes 2001

 

Voor diegenen die er donderdag niet waren (en uiteraard ongelijk hadden) geven we jullie hier de uitslag van de Gouden Krijtjes:

 

Beste assistent Wiskunde: Eric Boeckx

Beste assistent Informatica: Kurt Driessens

Beste assistent Natuurkunde: Stefaan Cottenier

 

Beste cursus: prof. Janssen (Mechanica 1 en 2)

Meest Winese prof: prof. Van Daele

Meest aantrekkelijke prof: prof. Van Duppen

Beste lesgever: prof. De Schreye

 

Proficiat aan de winnaars.  De rest zal volgend jaar nog net iets harder zijn best moeten doen.

 

Kalk 2001: Evi, Gert, Noël en Bert

 

 

Lolploegen

 

Na de paasvakantie is het zover: dan barst de verkiezingsstrijd bij Wina weer in alle hevigheid los. Dat er twee verkiesbare ploegen zijn, dat wist je waarschijnlijk al, maar van lolploegen is er nog altijd geen spoor. Vandaar deze oproep: heb je zin om een vat te winnen in de Winabar, kom dan op met een lolploeg. Lees vlug het huishoudelijk reglement op het Winaweb eens na om te zien wat je juist moet doen, en breng voor vrijdag, 12h00 je kandidatuurstelling binnen.  Anders moeten wij zelf dat vat leegdrinken.

 

Het kiescomité

 

 

 

Studentenvertegenwoordigers

 

Bij het begin van dit academiejaar hebben we er nog massaal voor betoogd: studenteninspraak.  Grijp je kans en zorg ervoor dat we volgend jaar gehoord worden.  Je kan je kandidatuur stellen voor drie raden: departementsraad, faculteitsraad en de permanente onderwijscommissies (POC's).  Voor diegenen die niet weten wat deze raden inhouden: een kort woordje uitleg.

Op de POC-vergaderingen zijn studenten echt onmisbaar.   Hier wordt er stevig gediscussieerd over het veranderen van vakken en de invoering van nieuwe systemen.  Je krijgt echt de kans om je zeg te doen als student. Op de faculteitsraad vergaderen alle wetenschappen samen.  Je hebt hier niet zoveel kans om je eigen mening te zeggen.  Toch is studentenvertegenwoordiging ook hier belangrijk, omdat op de faculteitsraad alle belangrijke beslissingen van de POC's goedgekeurd moeten worden.  Soms telt dan elke stem.  De departementsraad vergadert over de meer 'technische' dingen van elk departement (bijvoorbeeld de begroting).  De voorwaarde om je hier kandidaat te stellen is dat je volgend jaar in tweede lic zit. 

Elk jaar zijn er meer vacatures dan er kandidaten zijn, maar toch moeten er officiële verkiezingen gehouden worden.  Je moet immers aangeduid worden door de studenten die je vertegenwoordigt.  Breng daarom voor vrijdag 12h00 je kandidatuur binnen bij Bert op de Winagang.  Een blaadje papier met daarop je naam, richting, de raden waarvoor je kandidaat bent, motivatie (dat mag kort zijn) en handtekening volstaat.

 

Het kiescomité

 

LOLPLOEGEN MAAKT U KLAAR !

 

Drie jaar geleden waren bij een verkiezingen buiten de serieuze ploegen een aantal lolploegen aan het werk, o.a. een lolploeg van de wiskunde-assistenten genaamd B-wijs. Deze ploeg met preses Adriaan Herremans (en officiële preses ikzelf) won de lolploegverkiezing en zodus werden Adriaan en ik lolpreses. Spijtig genoeg was er het jaar nadien geen lolploeg te bekennen. Zo ging er dus een vat verloren, wat de winnende lolploeg normaal gezien krijgt. Vorig jaar was er tot mijn groot plezier terug een lolploeg te bespeuren. Ik weet niet hoe het komt, maar om een of andere reden hebben deze mensen niet genoeg stemmen gekregen (je moet 50 % van de stemmen halen als er maar 1 ploeg is) en zijn ze dus niet verkozen. Weer geen vat en weer geen vervangende lolpreses. Mensen, laat het voor eens en altijd duidelijk zijn : je hebt de keuze om na de "paasvakantie" te stemmen op een verkiesbare ploeg EN op een lolploeg. Dat zijn twee aparte stemmingen die met elkaar niets te maken hebben. Die lolploeg krijgt enkel een vat en wordt niet het volgende jaar het winapresidium ! Dus geef hen toch je stem !

Dus… stel met een paar vrienden een lolploeg samen (voor de voorwaarden lees het reglement op het winaweb), organiseer tijdens de verkiezingen een paar leuke of domme activiteiten en zorg dat er véél lol wordt gemaakt, niet enkel tijdens de verkiezingen maar gedurende het ganse jaar ! 

                                                                                                                                

Annemie

 

 

 

 

 

Cursusdienst

 

Deze week zijn we weeral eens open op :

 

dinsdag van 18u30 tot 19u

woensdag van 13u15 tot 13u40

 

      

 

 

LAATSTE WEEK !!!!

Er worden geen bijbestellingen meer gedaan, sorry maar ook wij willen eens goed beginnen  studeren. We nemen afscheid en hopen dat we het niet te slecht gedaan hebben. Een laatste  oproepje nog : denk aan de mensen die volgend jaar in jouw huidig jaar zullen zitten, en speel aub de examenvragen door, ze zullen jullie eeuwig dankbaar zijn. Je kan de vragen doorspelen via de formulieren op winaweb of rechtstreeks naar mij (annelies@wina.be) mailen of naar cursusdienst, het komt wel terecht.

 

Nieuw deze week:

2de kan:
gegevensbanken oefenzitting 9            15/15

Artificiële intelligentie constraint processing        120/135
Licenties:
Ontwerp van veilige software deel 2           10/15

 

Het cursusdienst-team

 

 

DEZE WEEK

 

Woensdag

19.30 - ?

22.00 - ?

Wina-koor etentje

Winabar: Cultuurbar

Pronto

RC

 

De Cul-kaart...


Alle trouwe cultuurbeoefenaars hebben dit academiejaar vlijtig stempeltjes gespaard op hun cul-kaart. Het moment nadert dat deze stempeltjes geld, alias bier, waard zijn! Ziehier de exacte regels voor de inwisseling van je cul-kaart.
1.Je kan je kaart inwisselen tussen maandag 26 maart en woensdag 28 maart.
Vanaf 29 maart wordt de cul-kaart waardeloos (tenzij als souvenir voor boven je bedje).
2.Elk stempeltje geeft recht op een drankbonnetje ter waarde van 30 fr. Wie een volle cul-kaart heeft bijeengespaard, krijgt niet 10, maar wel 20 drankbonnetjes!
3.Op woensdag 28 maart zal de WINA-bar een cultureel tintje krijgen (zie elders in deze winagenda). Je kan je cul-kaart tijdens deze bar inwisselen. Dit is de handigste manier om je drankbonnetjes te bekomen.
4.Als je niet naar de WINA-bar komt/kan komen op 28 maart (shame on you!!), dan kan je je culkaart inwisselen bij Wannes op de Winagang tussen maandag 26 en woensdag 28 maart (best na 13u).
5.Drankbonnetjes zijn natuurlijk geldig tijdens de cultuur-bar van 28 november, maar blijven ook geldig tot en met de tweede bar na de paasvakantie. Daarna zijn de bonnetjes waardeloos!

Bedankt nogmaals voor de massale belangstelling voor onze cul-kaart en voor
jullie aanwezigheid op onze cultuuractiviteiten!

 

Lenteconcert

Hartelijk dank aan alle muzikanten voor hun mooie prestaties, de helpers voor hun onuitputtelijke inzet en iedereen die komen luisteren is. Nogmaals proficiat aan de winnaars van de gouden krijtjes!

Wedstrijd De Cnapste Cortschrijver

Bedankt voor de ingezonden teksten. De jury leest momenteel volop. Uitslag volgt...

 

WINA-bar = Cultuur-bar


Deze week lost cultuur ons barteam een keertje af voor een bar die wat culturele tintjes meekrijgt. Het blijft natuurlijk een echte, goeie WINA-bar, zoals dat hoort te zijn. Voor wie zich niet kan inhouden: "Ge moogt u altijd "Cultureel Verkleden"".

 

Wina-koor


Onze laatste repetitie en eerste optreden zitten erop. Bedankt beste zangers: het is een tof koorjaar geweest. Als afsluitertje gaan we woensdag samen eten (+ bezoekje aan de cultuurbar?). Afspraak om 19u30 in De Pronto, Muntstraat. Be there!  

Cultuur