Wedstrijd "De Cnapste Cortschrijver"

Na de CCC (de Clijne Cultuur Cwiz), gaat cultuur dit maal op zoek naar literair talent bij de winezen. We nodigen iedereen uit een kortverhaal te schrijven en dit in te sturen. De winnaar wordt uitgeroepen tot de "Cnapste Cortschrijver 2001" (de "CC 2001"). Prijs voor het beste kortverhaal: een boekenbon van 1000 bef + publicatie van het verhaal in het volgende Newtonneke.

Reglement: Elke deelnemer schrijft een verhaal van minimum 1 en maximum 3 getype bladzijden. Lettertype = 12 ppt, normaal lettertype, interlinie = 1, bij voorkeur getypt in WORD. Dit verhaal mail je in attachment naar cultuur@wina.be ten laatste op woensdag 21 maart 2001. In het attachment zet je niet je eigen naam, maar wel een pseudoniem (schuilnaam). Je schuilnaam vermeld je eveneens in je mailtje. De jury bestaat uit drie externe lezers.

Onderwerp van het kortverhaal is totaal vrij te kiezen, zowel fictie als non-fictie zijn welkom. Beoordeling gebeurt zowel op inhoud verhaal, taalgebruik, creativiteit en spitsvondigheid. Deelname = stempeltje op cul-kaart.

Beste Schachtjes

Deze week donderdag is het dan zover : het immer groene schacht zijn zal voor eeuwig tot het verleden horen. Niet meer met bier rondzeulen, niet meer die vervelende bladzijden afroepen, enz. We geven jullie namelijk de kans om je te laten ontgroenen. Deze plechtigheid zal gebeuren op de ontgroeningscantus die zal doorgaan op donderdag 8 maart om 20u in zaal Toewip. Het zou echt tof zijn dat er zoveel mogelijk gedoopten (de niet gedoopten mogen natuurlijk ook afkomen) komen, want het is iets dat eigenlijk nog een stukje is van de doop hoewel dit niks is in vergelijking met de doop ( je wordt niet vuil of zoiets ). Het is gewoon een formele plechtigheid eigen aan het studentenleven waarvan we jullie niet willen weerhouden. Vergeet uw dooplintjes niet ! !

Aftredend Schachtenmeester,

Noël.

 

 

SPORT

IJC

Volgende week zijn er geen wedstrijden voor het IJC voorzien. Wij konden geen veldjes reserveren omdat de mensen onbereikbaar waren door het LISST. Nog een weekje geduld dus. Volgende week zijn we er weer!

Tot volgende week

LISST

Het onwaarschijnlijke moment was aangebroken. Wina zat in de finale van het LISST (hiervoor zijn we zelfs gewonnen van Apolloon, derde keer, goeie keer). We moesten spelen tegen Lissabon (waartegen we al in de poules waren verloren met 2-1).

Met een bang hartje begonnen de supporters te roepen, hun hart uit hun longen te schreeuwen. Maar dan werd het duidelijk. De eerste set was voor Wina.

Met een goed gemoed konden we aan de tweede set, en dat had gevolgen! Ook deze wonnen we. Nu kwam het grote probleem, we moesten ze nog in een derde set afmaken. Een makkie dachten we, en onze supporterprestaties gingen zienderogen achteruit. Alsmede de prestaties van de ploeg. We verloren deze set met 22-25.

Da's niks, we moeten de schijn hoog houden. Maar na ons verlies in de vierde set, hadden we wel door dat het niet meer voor te lachen was.

Tussenstand 2-2. De laatste set begonnen we weer met goeie moed. Alles kon, alles was nog mogelijk. Eerst nemen we een voorsprong. En dan gaat het helemaal mis. We missen drie opslagen en dan wordt een opslag van Lissabon goedgekeurd die eigenlijk out was. We proberen de achterstand goed te maken, maar tevergeefs: Wina-Lissabon:2-3.

Errare humanum est.

Tober

 

Cursusdienst

 :En ook deze week weer trouw op post op :

Dinsdag van 18u30 tot 19u

Woensdag van 13u15 tot 13u40

 

Pas op !!! Vergeet niet dat we de laatste keer open zijn op 27 en 28 maart 2001, als je dus nog cursussen moet hebben, kan je maar beter nu langskomen zodat we eventuele voorraadtekorten nog kunnen oplossen :)

Nieuwe cursussen deze week:

1KN

Thermofysica I :oef 2

20/20

Licenties

Multimedia : handouts 27/02/2001

Multimedia : kopies Low en Hall

Multimedia : kopies Fluckiger

Machine Learning : Slides 3

15/20

70/80

110/125

70/80

Volgende boeken zijn nog 1 week aanwezig in cursusdienst en verdwijnen

daarna naar Acco :

Machine Learning van Mitchell

Physics

Algemene Economie

Het Cudi-team

DEZE WEEK

Maandag

     

Dinsdag

18u30-19u

20u

Cudi

Wina’s grote Discussiespel

Winakelder

Zaal Pavo

Woensdag

13u15-13u40

19u30-21u

22u-?

Cudi

Keitoffe Winakoor-repetitie

Modellenbar

Winakelder

MSI

RC

Donderdag

20u

Ontgroeningscantus

Toewip

Vrijdag

     

Volgende weken :

22/03 : Lenteconcert

03/05 : Overdrachtscantus

MEDEDELINGEN

DEZE WEEK: WINA's Grote Discussie-Spel

"De studenten van vandaag zijn uiterst passief, zijn te lui om nog voor hun mening uit te komen, laat staan dat ze al een mening over iets kunnen vormen."

Dit is het beeld dat een aantal werkende mensen over ons, studenten, hebben.

De laatste troubles in Sociale Raad, met de zeer bedroevende belangstelling vanwege studenten zelfs voor zaken die hen rechtstreeks aanbelangen (alma, standpunten, ...) lijkt deze stelling enkel te bewijzen. Aan u allen om het tegendeel te bewijzen. De hedendaagse student heeft nog steeds een mening en kan deze ook nog overtuigend bewijzen!

Daarom organiseert WINA-Cultuur een discusssie-rollenspel op dinsdag 6 maart 2001 om 20u in zaal Pavo. De bedoeling is discussies te voeren over allerlei thema's (gaande van het Joods-Palestijns conflict, over het ideaalbeeld van de nieuwe WINA-preses, tot de doodstraf voor Bill Gates). We vatten de avond op als een ludieke gelegenheid om naar elkaars standpunten te luisteren, waarbij we elke deelnemer een bepaalde rol zullen toekennen om de discussie

lekker controversieel en levendig te houden. Deelname = stempeltje op cul-kaart.

Redenaars onder u, verenigt u! Toon de wereld de eloquentie der Winezen!

Schrijf gratis in door te mailen naar cultuur@wina.be.

Speciale oproep aan alle kandidaat-presidiumleden voor volgend jaar: Kom al eens proeven van de typische WINA-discussiestijl! Een voorproevertje van wat na de paasvakantie volgt??

Lenteconcert 22 maart 2001

Bedankt aan alle muzikanten die ons zullen verwennen met hemelse muziek op het Lenteconcert. We mogen ons verwachten aan een mooi en afwisselend Lenteconcert. Het publiek zal ervan kunnen genieten in de Pieter De Somer Aula om 20u.

Muzikanten, mail deze week naar cultuur@wina.be volgende gegevens door: titel stuk(ken), componist en voorziene duurtijd van jullie programma.

Zodoende kunnen we het programmaboekje in elkaar steken.

Nogmaals herhalen: Alle Winezen zijn van harte welkom op het Lenteconcert.

Toegang en Receptie zijn gratis. Inschrijven hoeft niet, kom gewoon naar Pieter De Somer Aula in de de Beriotstraat. Uiteraard komen jullie dan ook te weten wie dit jaar de beste assistent en prof zijn.

Cultuur

1LI

Je kan nog tot woensdag bij mij of Stijn een papier voor de gouden krijtjes komen invullen of afgeven, daarna is het te laat, als je dus je stem wilt laten gelden bij de verkiezing van meest aai-bare prof, aarzel niet om een papier te komen halen

Annelies

B@R

Kleed u zo uitdagend, extravagant, wonderbaarlijk, onwaarschijnlijk, vrouwelijk, mannelijk mogelijk: alles is toegelaten op onze modellenbar. Show u op de catwalk en loop met de lekkere prijs weg.

De week daarna zou er iets zijn met eerste lic wiskunde of zo... Iets met mannen op de rand temaken of zo... Mmm, wat gaan we daar van denken? Of meer nog, wat gaan we die bar doen?

Bar

Redactie

Tja, we gaan van de tijd en ruimte dan maar even gebruik maken om nog een oproepje te lanceren, want geef nu eenmaal toe, een tweede cartoon importen zou nogal stom zijn, dan begint de Winagenda meer op de fabeltjeskrant te lijken.

Stuur dus allemaal artikeltjes in voor een volgend Newtonneke, we zijn deze keer goed op tijd, dus ge kunt al beginnen nadenken

Redactie