Ontgroeningscantus

Commilitones,

Wegens een gebrek aan vrije zalen is het alweer lang geleden dat Wina nog eens goed uit de bol is gegaan op een cantus. Het wordt dan ook weer hoog tijd. Onze schachtjes verblijven ondertussen ook al bijna 5 maanden in de stad der steden. Nadat zij enkele maanden geleden gedoopt zijn wordt het tijd dat we hen van een aantal andere dingen gaan verlossen. Zij hebben hun zware taak op cantussen, het rondbrengen van bier, goed volbracht. Ze verdienen dan ook vanaf nu een plaats bij de echte commilito.

Donderdag 8 maart aanstaande gaan we het groen eens van hun afwassen op de ontgroeningscantus die zal plaatsvinden in cafe de Toewip (waar ook de eigen drank cantus was, diestsestraat) vanaf 20 uur.

Let wel op: dit is geen tweede doop. Je wordt er dus niet vuil van en je moet er ook geen noemenswaardige proeven afleggen.

Schachten en andere commilitones, wees allen op post !

Uw senior,

Joeri

Galabal der Wetenschappen

Normaal gezien heb je de uitnodiging vorige week al gekregen en weet je het dus al: nu vrijdag (2 maart) gaat het Galabal der Wetenschappen door. Locatie is dit jaar zaal Metropol in het shoppingcenter in de Diestsestraat (nummer 133). Trek dus je beste pak aan en vlieg er eens goed in. Kaarten zijn verkrijgbaar bij je JV of op de Winagang.

Tot vrijdag!

Bert

Gouden Krijtje

Het lenteconcert komt er bijna aan, dus ook de Gouden Krijtjes.We gaan in de loop van de week rondkomen, of anders zijn we al rondgekomen, in jullie jaar. Dit is de moment om je favoriete prof of assistent eens in de bloemetjes te zetten. Je kan de papieren voor het Gouden Krijtje binnendoen op de Winagang bij Bert of Evi tot en met 5 maart.

Kalk 2001,

Noël, Gert, Bert, Evi

SPORT

IJC

Dit zijn de volgende matchen.

als je wilt weten wie de eerste en tweede is in elke poule moet je maar op www.wina.be gaan kijken.

di

27/feb

20 - 21 rv 1e poule 3 tegen 2e poule 2

A

21 - 22 rv 1e poule 2 tegen 2e poule 4

B

do

1/mrt

20 - 21 rv 1e poule 1 tegen 2e poule 3

C

21 - 22 rv 1e poule 4 tegen 2e poule 1

D

tot IJCs,

Tober

Cursusdienst

 :En ook deze week trouw op post op :

Dinsdag van 18u30 tot 19u

Woensdag van 13u15 tot 13u40

Nieuwe cursussen deze week:

1KI

Natuurkunde : bijlagen

10/10

1LW

Discrete Wiskunde : Algebraic Coding Theory

35/40

Het Cudi-team

 

DEZE WEEK

Maandag

     

Dinsdag

18u30-19u

Cudi

Geen Danscursus!!

Winakelder

Woensdag

13u15-13u40

22u-?

Cudi

Beestige Bar

Winakelder

RC

Donderdag

 

 

Vrijdag

 

Galabal der Wetenschappen

Zaal Metropol

 

Volgende weken :

05/03 : Stemmen voor de Gouden Krijtjes binnen

08/03 : Ontgroeningscantus

22/03 : Lenteconcert

03/05 : Overdrachtscantus

 

 

 

 

 

 

MEDEDELINGEN

P&G

Procter & Gamble Interviewtraining en Fabrieksbezoek

Beste 2de-licer of doctorandus,

Ben je op zoek naar een uitdagende omgeving waar werken in teamverband en het verhogen van je bekwaamheid centraal staat? Dan ben jij de persoon die Procter & Gamble zoekt. Wij kunnen je een opwindende carriere aanbieden in R&D, Marketing, Customer Business Development, Product

Supply, Logistics, HR, IT en Finance.

1) Wil je graag eens een echt interviewgesprek meemaken waarbij je ook LEERT wat

je goed/slecht doet? Dat kan! P&G biedt je de mogelijkheid!

Wanneer: donderdag 8 maart 2001

Waar: Dekenstraat Leuven, gebouwen van Ekonomika:

Hoe?

Gelieve je in te schrijven door te mailen naar helaers.j@pg.com, ten laatste 7 maart.

2) Ben jij iemand die graag in en om een fabriek werkt? Dan is dit je kans om alles van dichtbij te gaan bekijken tijdens ons fabrieksbezoek.

Wanneer? Woensdag 14 maart 2001

Waar? Mechelen. Een gratis bus haalt je op aan het Stadium in Heverlee om 13.00h (terug rond 19.00h)

Hoe? Gelieve je in te schrijven door te mailen naar helaers.j@pg.com, ten laatste 13 maart.

Tot dan!

Joelle Helaers

Ontwikkeling en culturen

Volgend jaren wordt voor de eerste keer het Interfacultair college "Ontwikkeling en culturen" (30u) 3 of 4 studiepunten georganiseerd. Het gaat om een lessenreeks vergelijkbaar met de lessen van de 21ste eeuw. Telkens zal er één specifieke "topic" belicht worden door 2 sprekers. Het is de bedoeling dat de sprekers vanuit hun erg verschillende achtergrond gedurende drie kwartier een uiteenzetting houden. Om vervolgens in debat te treden met het publiek. Een mogelijk onderwerp zou kunnen zijn: Globalisering van de voedselgewassen: moet iedereen enkel tarwe en rijst eten? Waarom leeft 90 % van de wereldbevolking van de opbrengst van slechts 9 gewassen. Is dat niet gevaarlijk? Bij de inrichting van de lessen tracht men zo goed mogelijk rekening te houden met de interesses van de student. Daarom deze oproep!! Wie van jullie heeft nog een interessant onderwerp? Welke sprekers wil je uitnodigen? Mail het ons op het speciaal geopende e-mail adres van het Interfacultair College Ontwikkelingssamenwerking (ICO) ico_kuleuven@lycos.com . Nu men eens vraagt naar de mening van de student moeten we die mogelijkheid volop benutten. Wij wachten op uw reacties!!

ICO

 

Foster Parents februari

Graag de 100 fr. voor de maand februari ten laatste deze week bezorgen aan de jaarverantwoordelijke. Er is dan nog één keer 100 fr. te gaan, maart is de vijfde maand en dus is er dan de laatste betaling.

Bedankt !

Katrien

Foster Parents : nieuws ?

Jullie vragen jullie waarschijnlijk af waarom er nooit iets te lezen valt over de Foster-kindjes Erika en Yonatan in de winagenda. Wel, daar kan ik ook niets aan doen : wie ze zijn en waar ze wonen konden jullie lezen in het eerste newtonneke. Het zijn de gegevens die je opgestuurd krijgt bij het begin van de adoptie.

Jullie kerstkaartjes werden opgestuurd, maar ik kreeg geen antwoord, geen briefje terug, geen kaartje. Dus het spijt me zeer dat jullie geen nieuws krijgen uit Colombia, maar ik kan daar dus ook niet aan doen.

Heel hartelijk bedankt voor jullie steun dit jaar en laat me hopen jullie naam volgend jaar weer op de lijst van de mama's en papa’s te zien !

Katrien

Discussie-avond WINA

"De studenten van vandaag zijn uiterst passief, zijn te lui om nog voor hun mening uit te komen, laat staan dat ze al een mening over iets kunnen vormen."

Dit is het beeld dat een aantal werkende mensen over ons, studenten, hebben. De laatste troubles in Sociale Raad, met de zeer bedroevende belangstelling vanwege studenten zelfs voor zaken die hen rechtstreeks aanbelangen (alma, standpunten, ...) lijkt deze stelling enkel te bewijzen. Aan u allen om het tegendeel te bewijzen. De hedendaagse student heeft nog steeds een mening en kan deze ook nog overtuigend bewijzen!

Daarom organiseert WINA-Cultuur een discusssie-rollenspel op dinsdag 6 maart 2001 om 20u in zaal Pavo. De bedoeling is discussies te voeren over allerlei thema's (gaande van het Joods-Palestijns conflict, over het ideaalbeeld van de nieuwe WINA-preses, tot de doodstraf voor Bill Gates). We vatten de avond op als een ludieke gelegenheid om naar elkaars standpunten te luisteren, waarbij we elke deelnemer een bepaalde rol zullen toekennen om de discussie lekker controversieel en levendig te houden. Deelname = stempeltje op cul-kaart.

Redenaars onder u, verenigt u! Toon de wereld de eloquentie der Winezen!

Schrijf gratis in door te mailen naar cultuur@wina.be.

Lenteconcert 22 maart 2001

Vergeet niet ons zo snel mogelijk te laten weten wie en wat jullie willen laten horen op ons jaarlijkse lenteconcert in de Pieter De Somer Aula. Mail naar cultuur@wina.be.

Wedstrijd "De Cnapste Cortschrijver"

Na de CCC (de Clijne Cultuur Cwiz), gaat cultuur dit maal op zoek naar literair talent bij de winezen. We nodigen iedereen uit een kortverhaal te schrijven en dit in te sturen. De winnaar wordt uitgeroepen tot de "Cnapste Cortschrijver 2001" (de "CC 2001"). Prijs voor het beste kortverhaal: een boekenbon van 1000 bef + publicatie van het verhaal in het volgende

Newtonneke.

Reglement: Elke deelnemer schrijft een verhaal van minimum 1 en maximum 3 getype bladzijden. Lettertype = 12 ppt, normaal lettertype, interlinie = 1. Bij voorkeur getypt in WORD. Dit verhaal mail je in attachment naar cultuur@wina.be ten laatste op woensdag 21 maart 2001. In het attachment zet je niet je eigen naam, maar wel een pseudoniem (schuilnaam). Je schuilnaam vermeld je eveneens in je mailtje. De jury bestaat uit drie externe lezers.

Onderwerp van het kortverhaal is totaal vrij te kiezen, zowel fictie als non-fictie zijn welkom. Beoordeling gebeurt zowel op inhoud verhaal, taalgebruik, creativiteit en spitsvondigheid. Deelname = stempeltje op cul-kaart.

Uw cultuur-dienaars,

Wannes en Jan

Sofistenavond

Geachte,

na het succes van vorig jaar organiseert Klio in samenwerking met de Nieuwe Filosofische Kring wederom een heuse Sofistenavond. Dit is een debat tussen twee proffen van Klassieke Studies en twee proffen van Filosofie over een klassiek thema. Dit jaar wordt er gepraat over 'De vrouw, waarheid of leugen' en over 'De schuldvraag van Helena'. Proffen van dienst zijn de ster van vorig jaar prof. Van der Stockt (Klio), prof. Van Houdt (Klio), prof. Van Riel (NFK) en prof. Van de Putte (NFK). De moderator die alles in goede banen zal leiden is de befaamde Leuvense filosoof Samuel Ijseling. We willen iedereen dan ook van harte uitnodigen op dit retorisch evenement op donderdag 1 maart om 20u30 in de Grote Aula van het MTC.

Misschien tot dan,

Klio

D-DAY TD

Zeven maten dansen en dan voelen dat het elastiekje van je onderbroek begint te knellen, zeven maten dansen en dan schudden met je heupen om daarmee de stand van zaken te herstellen. Als je staat te dansen word je altijd wel wat losser En dat is zoals u weet een natuurwet

Dolle pret in het vooruitzicht: de assistenten natuurkunde spelen ten dans en nodigen u uit ! Dit alles op Vrijdag 9 maart in DE BLAUWE KATER. Kaarten (80 F) te verkrijgen bij Joris en Pascal (Theorie 200D.06.09), Annelies (IKS) en Johan en Dieter (VSM).

De assistenten natuurkunde

 

Danscursus

Deze week zal de danscursus van dinsdag NIET doorgaan. Deze les zal verplaatst worden naar dinsdag 8 maart. Volgende week is het wel terug danscursus om 21.00u in de WAAG.

GAK

Bar

Zoals aangekondigd veranderen we het RC volgende week in een dierentuin en vragen we met aandrang het beest in u los te laten en er liefst nog een beetje als een of ander dier uit te zien ook. Uw verzorgers zullen u goed te drinken geven.

De week daarna mag iedereen eens proberen te leven als een model. We organiseren een catwalk waarop u uw ding kan doen. Show uw nieuwste kleren of schoenen (of eventueel kleerloosheid of zo) aan het kritische RC-volk en win de prijs van model van Wina.

Bar