Partytime

Jaja, 't is weeral de laatste winafuif van het academiejaar en daarom gaan we er nog eens goed invliegen. We gaan een heuse messageparty houden met televisieschermen en al. Dit alles gaat doorgaan op donderdag 8 februari in de Lido vanaf 22.00h.

Dus ik zou zeggen: vier jullie literaire talenten bot, versier eens een schachtje via pen en papier en schrijf de ziel uit je lijf. Dit allemaal met op de achtergrond de beste boenkmuziek, de beste sfeermuziek en de beste melige muziek. Kom dus allemaal af en laat je nog eens goed gaan!!!

GAK

Massacantus

Eindelijk is het weer zover. DE cantus waar je al het hele jaar op zit te wachten komt er weer aan. Degenen die er vorig jaar bijwaren kunnen het beamen: de Massacantus is iets speciaals. Toffe sfeer, een hoop nieuwe mensen, een gezellig orkestje,... Niet te missen gewoon.

Kom nu woensdag om 20h00 dus massaal naar de tent voor Alma 3. Als je een kaart op voorhand koopt betaal je 300 frank in plaats van 400.

Kaarten zijn te verkrijgen bij alle kringen van Heverlee en dus ook bij ons.

Prosit!

Joeri en Bert

 

Danscursus

Voor degenen die het nog niet wisten: de danscursus begint pas terug op dinsdag 20 februari. Zie dat tegen dan de spieren terug losgewerkt zijn, en oefen nog een keertje de line dans en de discoswing.

GAK

 

 

 

SPORT

IJC

Wij hebben al een deel inschrijvingen gekregen voor de InterJarenCompetitie. Zit jij daar nog niet bij? Dan heb je nog tijd tot woensdag 31/1 24 uur. Daar ligt de deadline. Haast je! Laatkomers hebben ongelijk.

Inschrijven doe je via mail: sport@wina.be of kom je melden op de Winagang.

Mogelijke sporttakken: volleybal, voetbal, basketbal.

Tot melds,

Sport

BASEBALL

In onze fantastische (maar tevens laatste Winaweek) kon sport het niet laten om ook iets te organiseren. Omdat het een Amerikaanse week wordt, gaan we op maandag 5/2 (volgende week dus) baseballen. En dit om 20 uur op het kunstgras (=is in het midden van de piste).

Heb je eens zin om al je examenfrustraties op een balletje af te reageren? Wil je wel eens weten hoe baseball echt gaat? Kom dan af!! Vergeet wel je sportkaart niet.

Tot bats,

Tober

Cursusdienst

Deze week zijn we opnieuw open op :

Dinsdag van 18u tot 18u30

Woensdag van 13u15 tot 13u40

Nieuwe cursussen deze week:

1K

Wiskundige Analyse : cursus deel 2

Algemene Natuurkunde : slides

30/35

270/310

2K

Sterrekunde Hoofdstuk 1

Numerieke Wiskunde slides (2KI)

25/25

55/60

Licenties

Geschiedenis van de Wiskunde

Kernfysica Bijlage 8

ANN

Wiskundige Logica

Sterstructuur- en evolutie

Kernsystemen

45/50

20/20

355/405

90/105

200/230

155/175

 

Willen alle mensen die ons ooit een cursus bezorgd hebben en die terugwilden, die aub even komen afhalen anders gaan ze gewoon weg, we kunnen ze niet eeuwig bijhouden he :)

Het Cudi-team

DEZE WEEK

Maandag

     

Dinsdag

18u-18u30

Cudi

Winakelder

Woensdag

13u15-13u40

19u30-21u

20u

22u-?

Cudi

Winakoor

Massacantus in de tent voor Alma 3

Beursbar

Winakelder

MSI

Voor Alma 3 dus

RC

Donderdag

 

 

Vrijdag

 

IDW

200S en 200B

Volgende weken :

ma 5/2 baseball, 20h00 kunstgras

di 6/2 Wina's Las Vegas Hamburger Night, 20h00 Pavo

wo 7/2 cowboy-indianenbar, 22h00 RC

do 8/2 messageparty 22h00 lido

di 13/2 Salomé, 20h00 De Vlaamse Opera te Antwerpen

 

MEDEDELINGEN

Winaweek II

De Europese Winaweek hebben we al een tijdje achter de rug, dus het wordt nu stilaan tijd voor Winaweek II. We zullen je niet langer in spanning houden: volgende week is het zover. Dan presenteren wij Wina's Amerikaanse week. We hebben weer ons best gedaan om voor een gevarieerd aanbod te zorgen. Maak dus van de gelegenheid gebruik om je nog eens compleet te laten gaan.

Het programma:

Maandag 5 februari: Baseball

Veel uitleg hoeft daar niet bij. Afspraak om 20h00 op het kunstgras.

Dinsdag 6 februari: Wina's Las Vegas Hamburger Night

Duik samen met ons de gokwereld van Las Vegas binnen en verorber enkele lekkere hamburgers. Zaal Pavo wordt op dinsdag 6 februari vanaf 20h00 omgetoverd tot een heus Casino waarin elke gokker zijn gading vindt. Keuze uit diverse op-en-top Amerikaanse gokspelen. Uiteraard zal er Amerikaans bier worden geschonken. Gratis toegang voor iedereen!

Bestel nu al jullie onovertrefbare "Wina-burgermenu", bestaande uit twee vers-gebakken hamburgers (tussen pistolets), met de nodige groenten en vettige sauskes. En dit voor een schamele 100 bef. VOORAF BESTELLEN VERPLICHT. Mail naar het gloednieuwe e-mailadres "gastronomie@wina.be" en laat ons weten hoeveel Wina-burgermenu's je wenst te verorberen op dinsdag 6 februari.

Woensdag 7 februari: Cowboy- en indianenbar

Haal je tomahawk en verentooi uit de kast, grijp je squaw bij de haren en kom samen naar de cowboy- en indianenbar. Speel je liever slechterik en kom je als cowboy, dan ben je natuurlijk ook altijd welkom. Of was het omgekeerd en waren de cowboys de goei en de indianen de slechten? Wat maakt het uit. Voor één keer begraven we de strijdbijl en drinken we broederlijk samen pintjes.

Donderdag 8 februari: Messageparty

Omdat onze eerste fuif in de Lido stukken beter was dan de tweede, trekken we opnieuw daarheen. Deze keer niet voor een gewone fuif, maar voor een onvervalste Messageparty. Dé ideale gelegenheid dus om het hele kot mee te nemen. En om anoniem aan onze preses te laten weten wat voor knappe gast hij wel is. Iedereen welkom vanaf 22h00.

Uw presidium

Vacature monitoraat

De faculteit wetenschappen zoekt iemand met een universitair diploma en brede interesse in informatica voor het beheer van het ICT-netwerk, infrastructuur en software van het monitoraat en van de faculteit. Als dit je de droomjob lijkt voor volgend jaar, kom dan eens langs op de Winagang om de vacature eens te bekijken. Je kan ook altijd mailen naar mij (bert@wina.be)

Bert

Presentatie actuariaat (studenten licenties)

Op vrijdag 2 februari komt een woordvoerster van de koninklijke vereniging van Belgische actuarissen (ism Watson Wyatt) een voorstelling geven over de beroepsuitwegen voor actuarissen (wat houden het beroep en de studies in...).

De aanvullende opleiding om deze graad te behalen staat aan de KUL (oa) open voor lic wiskunde, informatica en natuurkunde. Alle geïnteresseerden zijn van harte welkom om 10u in auditorium de oude molen (Celestijnenlaan 131).

Karen 2LI

Lenteconcert WINA

De muzikale en andere artistieke talenten van alle Winezen, proffen en assistenten worden één keer per jaar gebundeld tijdens het Lenteconcert van WINA. Optreden in een goedgevulde Pieter de Somer Aula levert elke muzikant een grote voldoening op. De editie 2001 vindt plaats op donderdag 22 maart. Uiteraard is het nog veel te vroeg om u allen al vriendelijk uit te nodigen op dit concert. We willen wel al een oproep doen aan alle muzikaal-begaafden om zich voor te bereiden. Speelt u een instrument, zingt u, kan u gedichten voordragen, of wat dan ook.... kies een stukje(s) uit je repertoire en laat het ons horen op 22 maart. We doen deze oproep heel tijdig zodat niemand nog het excuus kan hebben te weinig voorbereidingstijd te hebben.

Traditioneel krijgen we op het Lenteconcert ook een aantal duetjes, triotjes, kwartetjes enz. te horen. Dit is keitof!! Als je liever niet alleen op de planken staat, of je hebt schitterende ideeën om bepaalde instrumenten te combineren, ... wel zoek jullie muziekvriendjes en -vriendinnetjes...! Je mag steeds mailen naar cultuur@wina.be als je graag zou te weten komen welke winezen bepaalde instrumenten kunnen spelen. Ook voor alle logisitieke problemen (bv. repetitielokaal) steken wij graag een handje toe.

Muzikanten, doe jullie best, zodat het Lenteconcert 2001 onvergetelijk wordt!!!

Als je weet wat je ons wil laten horen op het Lenteconcert, mail dan eveneens naar cultuur@wina.be.

Jan en Wannes

Wina-Koor

Elke woensdag repetitie van 19u30-21u. Vanaf deze week spreken we niet meer af aan de winagang, maar dadelijk in ons repetitielokaal in het MSI. Kom op tijd!

Opera Dinsdag 13 Februari 2001

Bestel uw kaarten voor de Operavoorstelling Salomé van Richard Strauss (Antwerpen) via cultuur@wina.be. Kies uit volgende drie categorieën (eerste prijs = prijs voor winezen, met korting en inclusief vervoer). Profiteer van deze unieke gelegenheid!

cat.A: 1250/1500 BEF

cat.B: 900/1100 BEF

cat.C: 650/ 850 BEF

Cultuur

Infodag wiskunde en natuurkunde

Op zaterdag 10 maart gaat dit jaar de infodag wetenschappen door. Da's die dag waar een hele hoop zesdejaars eens komen kijken of wetenschappen studeren iets voor hen is. Elk departement organiseert zijn infodag een beetje anders, en sommige vragen ook studenten om mee te werken. Bij wiskunde zoeken ze iemand die bereid is om een 7-tal minuutjes te vertellen over 'wiskunde studeren'. Waarom heb je voor wiskunde gekozen, was het eerste jaar zwaar,... zo van die dingen. Ook bij natuurkunde hadden ze graag wat hulp van ons. De bedoeling is hier dat een 3-tal studenten aanwezig zijn om met de zesdejaars wat te praten en wat uitleg te geven over vanalles en nog wat.

De departementen zouden liefst studenten hebben uit tweede kan of hoger, omdat die al eens examens afgelegd hebben. Als je er nog vragen hebt, mail dan gerust naar mij (bert@wina.be).

Bert

Kotentocht

Uw nooduitgang organiseert opnieuw een kotentocht met hopelijk dit keer meer volk op maandag 29 januari. Daarvoor spreken we om 6.00 uur af in de Alma in Heverlee. Kom met zoveel mogelijk volk af en zorg dat uw kot voorzien is van de nodige spullen (liefst ook iets om te drinken). Allé see you then.

Uw peters (en meter): Jan, Katerien, Filip en Pieter

Fotoboek

Voor al wie om welke reden dan ook niet elke week de winagenda leest, herhalen we bij deze, dat iedereen die een fotoboek besteld heeft het mag komen halen op de winagang. Gelieve ook, als ge het nog moet betalen gepast geld mee te hebben (300 fr). (dank u)

Katrien & Wouter

 

 

Beursbar

Dees week ies iets anders: beursbar, en hoewel we het eigenlijk geen winabar mogen noemen (in het kader van de RC feestweek nemen de grote bazen van 't RC ne woensdag over van ons) vragen we toch iedereen gewoon als anders af te komen. Kwestie van eens iets goeikoper aan een minder populair drankje als warme chocomelk te geraken :-)

Als iedereen afkomt als vorige week (merci voor de talrijke opkomst aan alle aanwezigheden, we hebben genoten) dan zal niemand het verschil met een andere woensdagse RC-avond merken, al staan deze week Hendrik, Roeland, Jezus en ik aan de andere kant

van de toog... Laat dit u niet afschrikken.

Bar

POC

Voor de geïnteresseerden : op het winaweb staan er nu onder " POC " de links naar de pagina's van de poc's van wiskunde , natuurkunde en informatica. Je kan daar de leden vinden van de POC's en de verslagen van de voorbije vergaderingen. Zo kan je bijvoorbeeld zien hoe jouw programma er volgend jaar in het semestersysteem waarschijnlijk zal uitzien.Have a look ....

Het OWG-team

Jaar T-shirts

Al wie al de trotse bezitter is van zijn jaar t-shirt moet zich hier niets meer van aantrekken. Aan de anderen: ze zijn er. En ze liggen op de winagang te wachten op hun eigenaar.

PR

Newtonneke

Jaja, uw redactie gaat er zich weer eens aan wagen. Stuur dus massaal artikelkes binnen op redactie@wina.be, of leg het gewoon in het baksken op de gang.

En snel zijn, want ’t is voor volgende week

Redactie