Ticket naar 2e kan kwis

Hoi eerstekanner,

Het is al eind november, en zoals jullie wellicht wel weten naderen de proefexamens.

Geen paniek : Wij van OWG (=onderwijswerkgroep) organiseren voor jullie een ticket naar tweede kan kwis. De bedoeling van deze kwis is dat jullie in groep samenwerken aan enkele vraagjes van allerhande vakken (vraagjes die vooral op inzicht in de cursus gebaseerd zijn ; het zou wel eens kunnen dat je ze in de toekomst nog eens voor je neus geduwd krijgt (hint hint)). Deze vragen worden uiteraard ook afgewisseld met ludieke vragen (om te weten wat dat wil zeggen moet je maar komen). Voor een drankje en hapje wordt eveneens gezorgd.

Ook al snap je de ballen van een cursus, toch is het nuttig om te komen : er zullen assistenten ter plekke aanwezig zijn, en daaraan kan je dan de nodige vragen stellen.

Het antwoord op de vraag 'Pfff, waarom zou ik meedoen ? ?' is dus hierbij gegeven : Tis plezant, leerrijk en je kan er iets mee winnen !

De kwis zelf gaat door op dinsdag 12 december om 19u ; de preciese aula zullen we nog wel in één van volgende winagenda's zetten. Je kan je inschrijven per groepjes van maximum 4 personen bij mij (en dat is noel.smets@student.kuleuven.ac.be ). Nog even opmerken dat dit alles volledig gratis is.

Enkele OWG'ers

Bart, Bert, Evi,Gert,Noël

Night of the Proms

Het is zover. WINA gaat deze week donderdag naar de proms. Afspraak op de Bodartparking. De bus vertrekt om 18u30 stipt en wacht geen minuut! We moeten namelijk de avondspits trotseren. Wees dus op tijd! Vergeet je toegangskaart en je cul-kaart niet! Na de proms, allen naar de WINA-fuif!

OWG-vergadering

Aan alle studentenvertegenwoordigers(POC, faculteitsraad e.d., gij ook dominic): maandag om 18.00 uur vergadering in de winakelder. Ik verwacht jullie allemaal!!!

Evi

SKIREIS

De inschrijvingen zijn definitief afgelopen, dus zullen we met 28 man gaan skien dit jaar. Normaal gezien heeft ieder van jullie ondertussen zijn voorschot betaald , maar dat is natuurlijk niet alles: ten laatste 1 maand voor vertrek moet de rest van het saldo gestort worden , dus dat is bij ons 12 december 2000. Normaal wordt er daarvoor nog wel een papier naar jullie thuis gestuurd, met een overschrijvingsformulier bij. Zo, als jullie nog iets moeten weten contacteer ons dan maar.

Rob & Annemie

BAR

Deze woensdag is het rockbar. Hierbij hoort natuurlijk geen andere commentaar.

De week erop (onze Europese Winaweek) doen we mee met een Europese bar. Er zal wat extra drank en/of eten aanwezig zijn en u moogt afkomen als eskimo, Grieks gekleed, met een Schotse kilt, met alpenhoorn of met Italiaanse passie.

Ook nog effie vermelden dat mijn kot langzaam maar zeker een klerenwinkel dreigt te worden, dus als u iets verloren bent, kom dan langs de Winagang.

Barteam

Sinterklaas

Dag kindjes,

het is bijna zover, sinterklaas komt bijna afgezakt naar België. Maar het is nog niet zeker dat hij langs de wineesjes gaat passeren. De goede sint heeft geen tijd om op de hoogte te blijven van alle winezen, en hij heeft dan gevraagd of wij hem niet kunnen helpen. Dus mensen: WIJ HEBBEN RODDELS NODIG!!! De sint komt niet langs in de jaren waarvan wij geen roddels hebben, dus mail allemaal naar gak@wina.student.kuleuven.ac.be en vertel ons de beste roddels.

de vriendjes van de sint

Vetzakskes-Fuif

Vetzakskes!!!

Stop met die vetzakkerij, want het is weeral een megacoole winafuif deze week. The place to be is donderdag-avond in den Albatros. Degenen die de vorige fuif gemist hebben kunnen dit nu goedmaken en degenen die er wel waren weten dat de vetzakskes-TD niet te missen is!

Tot donderdag!!!

GAK

Moordspel

Jaja u leest het goed. Vanaf deze week is het terug tijd uw moordneigingen hun gang te laten gaan zonder gearresteerd te worden. Inschrijven kan nog altijd tot dinsdagmiddag 12.00 uur, voor slechts 50 frankskes.

Woensdag worden in de bar de nodige zaken uitgedeeld en het moordspel zal starten vanaf 2.00 uur donderdagnacht (in de bar dus).

GAK

Lidkaarten

Inmiddels zijn alle lidkaarten af en te krijgen op de cursusdienst. Ben jij een van de enkelingen die dus een lidkaart bestelde, doch ze nog niet heeft, kom ze dan zo snel mogelijk halen.

Cursusdienst

Deze week zijn we open op :

dinsdag van 18u15 tot 19u10

woensdag van 13u15 tot 13u45

Nieuwe cursussen:
LI
OGA Slides deel 1 30/35
Machine Learning 15/15
Multimedia slides 175/195
examenvragen 1LN

2de kan
kansrekenen en statistiek oef deel 4 25/30
examenvragen 2KN

1ste kan
algebra slides deel 2 50/55
Hogere wiskunde blad 1/1

ps : Wij aanvaarden niet langer transparanten om te kopieren omdat dit ons teveel werk bezorgt. Gelieve van transparanten eerst zelf een kopie te nemen. Dank u.

The Cudi 2000-2001 Crew

 DEZE WEEK

Maandag

20u00

minivoetbal dames

Rood veldje

Dinsdag

18u15 - 19u10

19u00

19u20

Cursusdienst open

minivoetbal heren

Toneel "Brandbakkes"

Winakelder

Rood veldje

Winagang

Woensdag

Heel den dag

13u15 - 13u45

15u00

20u00

20u00

20u00

Cultuurdag (De Volle Tent)

Cursusdienst open

volley dames

volley heren

Wina-groepke

Poëzie en Wiskunde

 

Winakelder

DN3

DN3

RC

Winakelder

Donderdag

18u30

Night of the Proms

Bodartparking

 Volgende weken

Volgende week (4 december tot 8-december): Europese Week

Volgende week is het eindelijk zover: de eerste Winaweek komt eraan! Dit jaar gaan we de Europese toer op. Over de details doen we nog een beetje geheimzinnig, maar het volgende kan je alvast in je agenda noteren.

Maandag 4 december
Verover niet alleen Europa maar word wereldheerser! Omdat we nog een beetje menslievend willen lijken (en het budget van Wina geen echte kanonnen toelaat) houden we het bij een spel. Verslaafd aan Risk maar nooit iemand om tegen te spelen? Dit is je kans. Riskavond in zaal Pavo

Dinsdag 5 december
Een geslaagde dag begint met een goed ontbijt. Of brunch voor diegenen die wat langer slapen. Wij zorgen voor een Europese brunch op de campus.
Ook sport is belangrijk. En welke sport is er nu Europeser dan voetbal? Combineer dat met jenever (weerom Europees) en wat krijg je? Onvergetelijke jenevervoetbal natuurlijk.
Om de dag af te sluiten kan je je keel eens openzetten op onze karaoke. Ben je eigenlijk een miskend zangtalent en wil je dat aan iedereen bewijzen? Doe je ding in't RC.

Woensdag 6 december
Hmm... Ik dacht dat er iets was op 6 december, maar wat? 't Was iets met een oude heilige. En met roddels die naar GAK gestuurd moesten worden. Enfin, je zal wel zien.
's Avonds bar natuurlijk. In een Europees kleedje.

Donderdag 7 december
Om de week af te sluiten een cantusje, maar iets speciaals deze keer. Geen gezeur meer over de temperatuur van het bier of de smaak van het water, breng gewoon je eigen drank mee. Kaarten zijn vanaf volgende week te krijgen op de Winagang.

Meer details krijg je in de Winagenda van volgende week en op het Winaweb.

Dinsdag 12 december: ticket-naar-2de-kan-kwis

 

SPORT

beste sporters

Wij zijn trots u twee heel goede resultaten te mogen meedelen:

minivoetbal meisjes : WINA - apolloon 2 - 2

volley heren : WINA - Alfa 3 - 0

Sommige sporten zijn dus goed bezig. Laat dit inspiratie zijn voor de anderen.

Deze week gaan we natuurlijk door :

minivoetbal meisjes : Farma- Wina (Politika) ma 27/11, 20u (rood veldje)

volley heren : Don Bosco- Wina (LBK) wo 29/11 om 20u (DN3)

minivoetbal heren : Bios- Wina (C. Torres)di. 28-11 om 19.00u (rood veldje)

volley dames : Wina- Romania (VRG) -> wo 28-11 om 15.00 (DN3)

We weten het wel, dit is een slecht uur maar dat is voor de tegenstander ook dus kom massaal dan maken we ze in.

tot inmaakst

sport

Minivoetbal dames

Na ons schitterende gelijkspel ( 2-2 ) tegen Apolloon , gaan we deze avond ( 27/11 ) winnen tegen Farma . Spelers : afspraak 17.50u op het rode veldje. Supporters , omdat jullie zo geweldig waren mogen jullie nog eens komen roepen ! ( we zoeken wel nog een masseur .... )

Annemie

CULTUUR

Cultuurweek

Deze laatste week van november loopt over van cultuuractiviteiten. Hoogdag is uiteraad woensdag 29 november, wanneer de KU Leuven haar jaarlijkse Cultuurdag, alias de Volle Tent houdt. Een kleine selectie uit het volledige programma:
Ontbijtfilm "The Breakfast Club"
Workshops Mexicaans koken, Streetdance, deejayen, hiphop, boetseren
Dans met Andy Deneys en P.A.R.T.S.
Tom Pintens solo
Logos duo (experimentele muziek)
Concert Anton Walgrave
Strip-signeeractie in Het Besloten Land
Voor meer info: surf naar:
http://www.kuleuven.ac.be/admin/rd/niv3p/cc-i05.htm

 

Toneel "Brandbakkes"

Absurd Familiedrama door "Het Toneelhuis" in een regie van Tom Van Dyck, met o.a.Lucas Van den Eynde en Els Dottermans. Een aanrader en dicht bij huis in de Stadsschouwburg Leuven, dinsdag 28 november. Kaarten: 300 bef/350 bef. Vertrek aan Winagang om 19u20. Wie graag meegaat, kan nu kaarten bestellen: mail naar cultuur@wina.student.kuleuven.ac.be. Mis deze kans niet! WINA sponsort niet alleen de toegangskaarten, maar bovendien doen wij een speciale actie om mensen naar toneel te lokken: u krijgt niet 1, maar zelfs 2 stempeltjes op de cul-kaart!

 

WWW- Woensdag Warrinnier Winakelder

Prof. Warrinnier loopt nog steeds over van enthousiasme om ons allen de geheimen van poëzie en wiskunde te ontsluieren. Doe met WINA aan cultuur op de cultuurdag: kom woensdag 29 november, 20u, naar de Winakelder. Het literaire gebeuren zal worden opgevrolijkt door een klinkende receptie. Toegang gratis, inschrijven verplicht. Mail naar cultuur@wina.student.kuleuven.ac.be. Vergeet uiteraard uw cul-kaart niet!

 

Night of the Proms

Het is zover. WINA gaat deze week donderdag naar de proms. Afspraak op de Bodartparking. De bus vertrekt om 18u30 stipt en wacht geen minuut! We moeten namelijk de avondspits trotseren. Wees dus op tijd! Vergeet je toegangskaart en je cul-kaart niet! Na de proms, allen naar de WINA-fuif!

 

Wina-koor en Wina-groepke

Naar aanleiding van de Cultuurdag, deze week geen koorrepetitie. Het Wina-groepke, in volle voorbereiding voor het interfacultair songfestival, zal wel repeteren vanaf 20u in de winabar.

 

Koordinaat in Concert

Koordinaat, het vroegere wina-koor, zet zijn muzikale opmars verder. Koordinaat nodigt u allen uit op een Winterconcert op woensdag 13 december om 20u en op zondag 17 december om 11u. Het concert vindt op beide dagen plaats bij de Paters Jezuïeten, Waversebaan in Heverlee. Studenten mogen binnen voor een bescheiden 150 frankskes, de werkende sukkelaars moeten er 200 afdokken. Kaarten zijn verkrijgbaar bij ons aller beheerder Grimme op de winagang. Uiteraard kan ook via cultuur@wina.student.kuleuven.ac.be kaarten bestellen. Meer info over Koordinaat vind je op http://listen.to/koordinaat.