FOTOBOEK

Zou iedereen die thuis of op zijn kot grote of eventueel kleinere hoeveelheden oude of recentere tijdschriften heeft liggen zo vriendelijk willen zijn om die naar de winagang te brengen.

En zou iedereen die niet met zijn foto die op zijn studentenkaart staat in het fotoboek wil verschijnen, een andere kunnen mailen naar fotoboek@wina.student.kuleuven.ac.be of eventueel zijn foto gewoon in het bakske van fotoboek komen leggen (we zullen ze je dan indien nodig zo snel mogelijk terugbezorgen).

Dank u

Katrien en Wouter

CANTUS

Commilitones,

Na de geweldige openingscantus hoop ik dat niemand nog zal aarzelen om deze week een nieuwe cantus aan te vatten. We gaan weer zingen en rijkelijk onze kelen smeren met het schuimend blond studentennat op dinsdag 7 november. We beginnen er zoals altijd aan om 20 uur in de Bierstube. Voor schachten die vorige keer niet gekomen zijn en hun zonde nu willen goedmaken: kom om 19.30 naar de winagang, van daaruit zal Noel, de schachtenmeester, u begeleiden naar de Bierstube. Nog een kleine opmerking. Wil zo vriendelijk zijn uw fietsen onmiddellijk te parkeren VOOR het grijze hek, dit wordt namelijk om 20 uur stipt gesloten.

In de hoop u dinsdag te mogen begroeten...

Prosit !

Joeri, uw senior.

BAR

Dit gewoon om te zeggen dat als er een groep mensen is (rond de 3 à 4) die goesting hebben om ooit eens een woensdagavond de winabar open te houden, ze dit mogen doormailen aan bar@wina.student.kuleuven.ac.be. Ik denk hierbij bijvoorbeeld aan de jaarbars, die tot enkele jaren terug nog traditie waren. Als er volk genoeg is uit uw jaar om de bar open te houden, weet het dan te melden. Ook specifiekere thema's mogen aan bod komen (zoals bijvoorbeeld de reggaebar van vorig jaar).

Barteam

BAR’

Deze week gaan niet de vertrouwde gezichten achter den toog staan, maar wel 'het grote kabouterbos'. Natuurlijk zal het deze week weer sfeer en ambiance zijn tot een kot in de nacht (of dag). Er zijn dus godcenties te verkrijgen. En misschien maken de kaboutertjes tegen woensdag wel cocktails...

Het grote kabouterbos

OWG-vergadering

Hallo,

We gaan nog eens een OWG-vergadering houden. We spreken af woensdag om 21.00 uur in de winakelder. Alle studentenvertegenwoordigers worden verwacht. Tot dan.

Evi

Mr. Lam Lie and orchestra op KOTENTOCHT

Wat: KOTENTOCHttttttttttt...

Wanneer: maandag om 20.30 + donderdag om 21.00

Waarmee: drank klaarstaan op uw kot!!

Waar: Paul Lebrunstraat 7 (Femke haar kot)

Daar zullen we dan verder bespreken welke koten er nog zullen worden gedaan.

Mr Lam Lie himself

Cursusdienst

Deze week zijn we open op :

dinsdag van 18u10 tot 19u10

donderdag van 19u00 tot 20u00

nieuwe aanwinsten :
* cursussen :
1KWN Wiskundige Analyse : lemma van Zorn
1KWN Wiskundige Analyse : Metrische ruimten en continuiteit
1 LN Kernfysica bijlage deel 4
1L complexiteit van algoritmen : opgave oefenzitting 2
2 KN grondslagen van de moderne chemie : cursus deel 2
1LN natuurkunde en kansrekenen bundel
1LI elektronika en regeltechniek : oefeningen

ps : we werken aan een eventueel middagopeningsuur, er valt dan wel een andere cudi tegen weg

The Cudi 2000-2001 Crew

 

 

 

DEZE WEEK

Maandag

 

 

 

Dinsdag

18u05 - 19u05

20u00

Cursusdienst open

CANTUS

Winakelder

Bierstube

Woensdag

19u30

20u00

Wina-koor

Wina-groepke

Winagang

RC

Donderdag

19u00 - 20u00

Cursusdienst open

Winakelder

Volgende weken

vr 17 november: Oudpresidiumcantus

 

SPORT

Minivoetbal dames

Willen de geïnteresseerden mij een mailtje sturen ? secretaris@wina.student.kuleuven.ac.be. Iedereen is welkom ! Je hoeft niet goed te zijn, als je maar goesting hebt om mee te doen..

Ik laat dan wel iets horen wanneer we moeten spelen.

Annemie

 

CULTUUR

Wina-groepke

Repetitie woensdag om 20u in't RC.

Kleine oproep: Geïnteresseerde luisteraars zijn altijd welkom om de vruchten van de eerste repetities te komen beluisteren. Een unieke gelegenheid: komen dus!

Wina-koor

Woensdag repetitie: afspraak om 19u30 aan de Winagang of om 19u45 aan het MSI.

Night of the Proms

Nog enkele kaartjes: haast je naar de cursusdienst! Prijs 850 bef/ 900 bef.

 

Koorconcert "Eternity" - donderdag 9 november - Begijnhofkerk - 20u00

De Capella Academica, het personeelskoor van de K.U.Leuven, nodigt U van harte uit op haar concert, in samenwerking met Capella di Voce, op 9 november om 20u00 in de Leuvense Begijnhofkerk.

In een eerste deel brengt de Capella Academica een programma rond Engelse poëzie met stukken van onder meer Elgar, Bridge, Bikkembergs en Slootmaekers. Deze laatste houdt trouwens zelf het dirigeerstokje vast. In een tweede deel brengt het koor Capella di Voce o.l.v. Kurt Bikkembergs een repertoire rond beeldende kunst met stukken van Coryn, Slootmaekers, Goeyvaerts en Bikkembergs.

Voor inlichtingen en kaarten kan U terecht bij Karin Vandenbroeck (016/34.61.72 of Karin.Vandenbroeck@med.kuleuven.ac.be) aan 250 bef in voorverkoop (200 bef voor studenten en houders 3+kaart), bij onze koorleden of aan de kassa (300 bef).

Gezocht: muzikale personeelsleden (m./v.)

Op 14 maart 2001 zal de Capella Academica (onder leiding van K. Bikkembergs) samen met het LUK een stuk van Poulenc brengen in het kader van het feestjaar van de K.U.Leuven. Muzikale personeelsleden of hun familieleden die zich bij ons willen aansluiten voor dat volgende project zijn van harte welkom op de kennismakingsrepetitie op dinsdag 21 november van 20u00 tot 22u00 in het koorlokaal van het Maria Theresiacollege (Sint Michielsstraat 6, lokaal 02.20). Wie graag meer te weten wil komen over het koor kan alvast een kijkje nemen op onze website: http://www.kuleuven.ac.be/capellac/

 

 

Sponsers

KATAPULTS

Nu woensdag komen enkele mensen van katapults naar de winabar (van 21.00u tot 23.00u). Zij zijn daar om de gegevens van studenten te verzamelen die wel een jobke willen in het jaar of tijdens de vakantie.

En om de mensen nog iets extra te motiveren geven zij, aan 1 van de mensen die zich hebben ingeschreven, op het eind van de avond een gratis jaar abonnement weg van een krant.

Wat is nu juist het bedrijf katapults?

je kan gaan zien op onze winapagina en daar staat er een banner van katapults, op hun pagina vind je alles wat je moet weten.

Maar ik zal hier ook eventjes kort zeggen wat ze juist doen:

dit is wat er zelf op hun pagina staat:

"Geen zin om dit academiejaar flyertjes uit te delen, op te dienen of hamburgers te bakken maar daarentegen je economisch, IT of ander talent al volop te gebruiken in een quality studentenjob? Dan is dit je ding.

Samen met Job@ en de Witte en Morel maakte Katapults een selectie van young-minded companies die hun deuren openzetten voor talentvolle studenten.

Vanaf je tweede jaar aan de Hogeschool of universiteit krijg je de kans om je kennis en creativiteit in de praktijk om te zetten. De Katapults-companies creëren een heus student department waar je dat talent van jou kan laten rijpen en waar je een aardig centje kan bijverdienen."

Dus iedereen die Geïnteresseerd is moet zich woensdag tussen 21.00u en 23.00 u maar komen inschrijven in de winabar, daar kan je dan ook nog meer uitleg vragen aan de mensen van katapults zelf.

 

Speel mee met Treasure Hunt, en win!

Wat? Tijdens dit internetgebaseerde spel worden de eerste weken van de start-up van je eigen distributie ‘.com’-bedrijf gesimuleerd. In 8 spelronden neem je allerlei strategische en tactische beslissingen om zo de marktwaarde te maximaliseren.

Hoe? Alle informatie en mogelijkheid tot inschrijving vind je op www.ac.com/treasure-hunt.

Prijzen? Meer dan 1 miljoen BEF aan prijzengeld waaronder vliegtuigtickets naar USA, digitale fotocamera’s, filmtickets, … Belangrijk: Overtuig je vrienden om mee te spelen en in te schrijven met jouw registratienummer als referentie. Per 3 personen die zich zo inschrijven, krijg jij een FNAC voucher van 1000BEF (max. 5000BEF/ persoon) én 5 miljoen extra fondsen voor je bedrijfje.

Schrijf in… ook nu nog: ook al loopt het spel al een tijdje, maak je net zoveel kans om te winnen als de spelers die er als eerste bij waren. Ondertussen gingen immers al ettelijke bedrijfjes "bankrupt"!

Info, vragen, …? Voor alle vragen, aarzel niet ons te contacteren via ans.pattyn@ac.com

 

Semesterexamens, part II

De betoging was mooi, maar we mogen het hier niet bij laten. Wanneer we echt meer inspraak willen, moeten we blijven protesteren. Als volgende actie gaan alle Leuvense kringen de rector heel veel leesplezier bezorgen. De bedoeling is dat je het onderstaande briefje uitknipt, dateert en ondertekent. Daarna steek je het in een omslag, gericht aan het volgende adres:

Rector A. Oosterlinck

Universiteitshallen

Naamsestraat 22

3000 Leuven

De omslag kan je afgeven aan je JV of op de Winagang, ten laatste op donderdag 9 november. Alle briefjes samen worden daarna afgegeven aan de rector. Mensen die op hun kot geen omslag hebben liggen, mogen er altijd eentje komen halen op de Winagang. Het is maar twee minuutjes werk, maar een paar duizend briefjes zou een heel duidelijk signaal zijn.

Alvast heel hard bedankt!

Bert

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -

Leuven, d.d. ……………

Geachte rector,

met dit schrijven wens ik te reageren tegen de manier waarop het semesterexamensysteem aan onze universiteit wordt geïmplementeerd. Ik heb de indruk dat dit te overhaast gebeurt, waardoor de onderwijskundige meerwaarde die elk nieuw systeem voorop moet stellen op de helling komt te staan. Bovendien kan ik mij niet van de indruk ontdoen dat de discussie ten gronde op beleidsniveau niet voldoende gevoerd is. Daarnaast lijkt deze beslissing niet voldoende gedragen door de brede academische gemeenschap. Ik zou graag hebben dat, zeker wat betreft dit soort ingrijpende beslissingen, de faculteiten alsook de studentengemeenschap op degelijke manier worden geconsulteerd.

In de hoop dat me in de toekomst dit soort ongenoegen bespaard blijft, groet ik u,

Naam: …………………………….. handtekening:………………

Jaar en richting :…………………..

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -