JAARFOTO’s

Willen alle jaarverantwoordelijken hun naam en jaar zo snel mogelijk doormailen naar fotovrouw@wina.student.kuleuven.ac.be dan kunnen we afspreken waar en wanneer we een mooie en leuke 'klas'foto kunnen nemen !

fotovrouw

DOOP

Hallo dopers,

Voor een optimale gang van zaken op de doop zelf stel ik voor om nog een klein vergaderingske in te lassen op dinsdag 17/10 om 20u in de kelder. Probeer te komen aub (vooral mensen die nog nooit geweest zijn op de vergadering kunnen best eens langskomen).

Woensdag spreken we af om 11u35 aan de Winagang, waarna we naar de dooplocatie kunnen rijden, en alles al een bikke gereedzetten. Als ge echt niet kunt komen, dan kunt ge uw kat sturen en meerijden met de schachten om 13u45 aan de Winagang. Ik verwacht wel dat er van elk doopgroepje minstens één persoon is !

Ook na de doop blijft iedereen meehelpen opkuisen !

Tot woensdag

Noël

Studentenvertegenwoordigers

We zoeken nog altijd mensen voor de POC's en faculteitsraad van alle richtingen. Zeker nu er gewerkt moet worden aan het nieuwe jaarsysteem en alle cursussen (zouden) moeten herbekeken worden, is een goeie studentenvertegenwoordiging absoluut nodig. Geïnteresseerd: stuur een mailtje naar bert@wina.student.kuleuven.ac.be. Dit is onze enige manier om mee te werken aan beter onderwijs. We mogen die kans niet laten liggen.

Bert

BAR

Deze week gewoon doopbar: meer hoeft hier niet over gezegd te worden:

be there...

geen al te geïnspireerd barteam

 

 

DOOP’

Hallo Schachtjes,

Deze week is het dan eindelijk zo ver : de doop is weer in het land. Voor een goede gang van zaken zet ik nog effe alles op een rijtje :

Wo 18/10 : vertrek winagang om 13u45. Kom met de fiets of brommer ! Te voet is te ver ! Begin binnendoop om 14u15. Einde binnendoop om 17u15. Dit was de vuilen doop. Doe best kei slechte kleren aan (die ge best achteraf wegsmijt ; anders gaat uw moeke er veel werk mee hebben, denk ik)(neem ook nen extra slechten trui mee, die ge kunt aandoen na de binnendoop, want het kan wel redelijk koud zijn). Dan kunt ge u gaan wassen op kot, waarna we afspreken om 19u15 aan alma 2 (diejen int stad) (ge moet maar eens kijken op uw kaartje van leuven). Daar gaan we gezamenlijk eten, en dan begint de buitendoop (het stuk waar ge niet meer vuil wordt). Mocht ge uwen brief kwijt zijn, dan kunt ge nog altijd informatie gaan halen op de site van Wina, onder den topic ‘doop’

Inschrijven kan nog altijd (doe dit best dan wel zo snel mogelijk) ! Vergeet de 200 fr niet mee te brengen op den doop zelf.

Nog iets over de lessen zelf van die dag : algebra zal worden verplaatst, maar ik spring dees week nog wel eens binnen om hier meer over te zeggen. Wijsbegeerte daarentegen ligt iets moeilijker voor de hand. Waarschijnlijk zal de les gewoon doorgaan. Welnu, ge moet geen schrik hebben, professor Horsten neemt geen absenties. Ik zal ook zorgen voor de mensen die zich laten dopen dat ze een kopietje krijgen (getypt) met hetgeen er in de les gezegd is (veel beter dan uw eigen nota’s ! ! !).

Dan hoop ik jullie massaal te ontmoeten de woensdag, waar jullie een fantastische doop zullen beleven ; diegenen die niet meedoen, gaan er achteraf spijt van hebben, wanneer ze al die toffe verhalen horen…

Tot woensdag !

Schachtenmeester Noël en de dopers

Schachtentemmer@wina.student.kuleuven.ac.be

GFT

Voor de doop hebben we natuurlijk GFT-afval nodig. En wie is er beter geschikt om daarvoor te zorgen dan de verkochte schachten ?

Niemand natuurlijk, daarom dus deze oproep aan alle verkochten:

BRENG WOENSDAG ZOVEEL MOGELIJK GFT MEE NAAR DE DOOP

Alvast bedankt voor jullie medewerking

de dopers

KATRIEN EN DOMINIK GAAN TROUWEN

Ja, u leest het goed de twee schachten van Bart Popleu gaan zich maandag in het echt laten verbinden door niemand minder dan de heer Warrinnier himself.

Deze plechtige gebeurtenis zal plaatshebben maandag rond 15u00 in aula 200M 00.06.

En u bent vanzelfsprekend allen van harte uitgenodigd.

 

 

Geen huis en tuin tips

Voor de mensen die genteresseerd zijn in groene gedachten (dit zijn geen huis- en tuintips!), zijn volgende teksten beschikbaar: The Deep Ecology Platform by Arne Naess and George Sessions, The Left Biocentrism Primer (uitbreiding van Deep Ecology), Revolutionary Ecology by Judi Bari.

Mail naar Johan.VanFrausum@student.kuleuven.ac.be

 

"The most wanted II + Katrien" op kotentocht

Aan Sara, Katrien, Kris, Maarten, Koen, Fabian en Djoy

We gaan op donderdag 19/10 en maandag 23/10 op kotentocht. De donderdag brengen we een bezoekje aan de koten van de volgende mensen: Katrien Beullens, Koen, Fabian, Tom, Djoy en Wim; de maandag zijn de andere koten aan de beurt. Het is maar dat ge het weet, dan kunt ge wat opruimen en iets koud zetten.Gelieve één van de meters of peters te verwittigen als ge niet meekunt.We spreken dus de donderdag af om 20.30 uur aan de winagang.

Groetjes

The most wanted II + Katrien

 

MERCI !!!

Wij zouden iedereen willen bedanken die naar onze openingsTD gekomen is, geplakt, geflyerd heeft, ... in het algemeen: er mee een goede fuif hebben gemaakt.

GAK

 

GEVONDEN

In de bar van afgelopen woensdag is er een horloge gevonden, de rechtmatige eigenaar mag die komen afhalen bij Evi (winagang)

een vindertje

 

GEZOCHT

Wil de toevallige vinder of dief van mijn WINA-lidkaart (die ik waarschijnlijk dinsdag op de fuif kwijt ben geraakt) mij zo snel mogelijk mailen astublieft

Tom.Claes@student.kuleuven.ac.be

Bedankt

 

STUDENT AID

Ben jij iemand die geinteresseerd is in ontwikkelingssamenwerking, duurzame ontwikkeling e.d. en wil je meehelpen de ongelijkheid te bestrijden of wil je gewoon Student Aid beter leren kennen? Kom dan naar onze startvergadering dinsdag 17/10 om 20.00u in het Maria Theresiacollege Sint Michielsstraat 6.

tel 016/324581

fax 016/324580

mail : Jan.vandevyver@student.kuleuven.ac.be

http://hal.ulyssis.student.kuleuven.ac.be/org/student-aid

SEMESTEREXAMENS

Je hebt het waarschijnlijk al gehoord of gelezen: vanaf volgend academiejaar worden aan heel de KULeuven semesterexamens ingevoerd. Jullie kwamen waarschijnlijk compleet uit de lucht gevallen toen je dit hoorde en dat is niet zo verwonderlijk.

De laatste jaren rommelde er al wel iets. Sommige richtingen hadden al semesterexamens in eerste kan, bij andere waren er allerhande voorstellen in omloop. Ook in onze groep exacte wetenschappen (burgies, landbouw en wetenschappen) is er vorig jaar serieus over gediscussieerd, maar uiteindelijk namen de faculteitsraden een beslissing: geen semesterexamens. De discussie leek dus afgerond en vele studenten haalden opgelucht adem. Tot een maand geleden....

Plots werd vanuit de hoogste organen van de KULeuven een advies gevraagd over semesterexamens. Op een maand tijd moest er een voorstel uitgewerkt worden, besproken en goedgekeurd. De academische overheid wilde absoluut semesterexamens en zou die krijgen! Naar de mening van de studenten (toch wel de grootste groep aan deze universiteit) werd nauwelijks geluisterd en ook vele proffen en assistenten voelen zich aan de kant gezet. De beslissing werd dus helemaal van bovenuit opgelegd, zonder overleg met de basis. Bovendien is niet duidelijk waarom semesterexamens nu zo goed zouden zijn. Uit de proefprojecten in eerste kan blijkt dat slaagpercentages niet stijgen en dat de totale studiedruk niet afneemt. De academische overheid ziet semesterexamens als 'hefboom voor onderwijsvernieuwing' maar wil ze absoluut al volgend jaar invoeren. Het lijkt toch wel sterk om alle richtingen aan de KULeuven te gaan herbekijken in minder dan een jaar tijd.

Het is dus duidelijk dat vele mensen het niet eens zijn met de huidige gang van zaken. Om dit duidelijk te maken is er maar één oplossing:

BETOGEN!!!!

Om te laten zien dat we het niet eens zijn met de overhaaste invoering van dit semesterexamensysteem, om meer inspraak te eisen en om duidelijk te maken dat we niet te spreken zijn over het huidige beleid van onze universiteit, komen we op straat. Afspraak nu donderdag, 19 oktober, om 19h00 op het Ladeuzeplein. We vertrekken samen aan de Winagang om 18h45. Een massale opkomst is de enige manier om te laten zien dat we dit niet pikken!

Bert

 

JAARACTIVITEIT 2e LIC W1

Wanhopig op zoek naar een beetje inspiratie en starend naar ons witte blad, liet een van ons plots het zinnetje "Weet je nog ..." vallen. Dit was het startschot voor een hele reeks herinneringen uit een vervlogen W1-academiejaar. Ja inderdaad, "een vervlogen jaar", want enkele assistenten zullen wij nu voorgoed moeten missen ... (Denken wij aan ...) Hoe erg we dit ook vinden (!?) en hoezeer we hen ook zullen missen (!?) ... we moeten door en worden daarin gesterkt door het feit dat we met ons allen (!!) een ticket naar 2e lic. behaalden !

We hebben dit nog niet gevierd, en starten daarom met een spetterende jaaractiviteit: een DO-IT-YOURSELF-DINER.

Dit gaat door nu donderdag; Be there,

jullie lieve jeeveetjes

Elke en Nele

Onderwijskundige vorming

Aan de KULeuven bestaat reeds jaren een traditie van onderwijskundige vorming voor docenten om hen te ondersteunen in hun onderwijstaak. In het gehele aanbod staan o.a. voordrachten geprogrammeerd, alsook demonstraties van aan de KULeuven en KULAK gerealiseerde ICT-toepassingen. Vanaf dit academiejaar zullen deze twee initiatieven niet enkel open staan voor docenten, maar ook assistenten en studenten zijn welkom.

De bedoeling van de voordrachten is voornamelijk informatie te verspreiden over het onderwijs-(beleid) aan de KULeuven. Met het organiseren van demonstraties, wordt beoogd docenten, assistenten, medewerkers en studenten kennis te laten maken met reeds bestaande ICT-toepassingen in het hoger onderwijs en hen de kans te bieden om kennis en ervaringen omtrent ICT en onderwijs uit te wisselen.

Een lijst met een overzicht van het aanbod hangt aan de Wina-valven (op de Winagang natuurlijk). Daar vind je ook de nodige coördinaten om je in te schrijven of voor meer informatie.

Bert

Cursusdienst

Zoals jullie waarschijnlijk wel gemerkt hebben was er vorige week vrij traag verkeer van, naar en in de cursusdienst. Hier volgen een paar tips om in het vervolg de vervelende opstoppingen wat te verminderen!

-> Weet welke cursussen je moet hebben, schrijf het desnoods op een papiertje, of duidt het aan in je winagenda. Uitspraken zoals: "Geef me alles van 1e kan natuurkunde!" of "Wat heb je voor 1e lic zuivere wiskunde?", dit laatste: zie winagenda, web of lijsten in de cursusdienst, komen jammer genoeg vrij vaak voor!

-> Houdt je lidkaart en zo mogelijk gepast geld klaar. In de winagenda staan de prijzen en het is toch niet zo moeilijk om alles even voor jezelf op te tellen. Het scheelt immers heel wat tijd als we niet steeds moeten vragen of je een lidkaart hebt, om dan te moeten vragen of we ze even mogen inscannen, en om even later je je portefeuille weer te zien zoeken om te betalen...

-> Het is ook handig om je cursussen haaks op elkaar te leggen, met je kaart erop, dat scant lekker vlug in aan de kassa.

We zullen steeds proberen om de cursussen te groeperen per jaar in de winagenda, en steeds proberen voldoende exemplaren te laten kopiëren.

Bedankt

Cursusdienst

Deze week zijn we open op :

dinsdag van 18u05 tot 19u05

donderdag van 19u00 tot 20u00

nieuwe aanwinsten :
* cursussen :

* boeken :

ps : Als je cursussen voor vrienden moet meenemen, vraag dan aub hun lidnummer.

The Cudi 2000-2001 Crew

 

 

DEZE WEEK

Maandag

 

 

 

Dinsdag

18u05 – 19u05

21u00

Cursusdienst open

Voetbal

Winakelder

Winagang

Woensdag

13u45

Doop

Winagang

Donderdag

19u00 - 20u00

20u30

Cursusdienst open

volleybal

Winakelder

Winagang

Volgende weken

di 24 & 25 oktober: 24-uren loop

wo 08 november: studentenmarathon

SPORT

IFB

beste sportertjes,

we hebben al heel wat geïnteresseerde van 1e kan voor IFB maar nog bijna niemand van de hogere jaren, hoe kan dat ?

We komen nu dinsdag samen met de voetballers (en sters,mini en groot) om 21.00 u aan de winagang en vandaar gaan we dan samen naar het sportterein. Donderdag is het dan de beurt aan volley(st)ers om 20.30 u weerom aan de winagang.

Kom zeker op tijd, dan kunnen we nog wat dingetjes afspreken.

Als je nog niets van je hebt laten horen is het zeker nog niet te laat, kom gewoon meedoen! BASKETTERS : we hebben nog niets van jullie gehoord maar het is nog niet te laat, motiveer je medestudent en laat iets weten. Vrijdag moeten de inschrijvingen binnen dus zoveel tijd hebben jullie niet meer!

hopelijk tot baskets

24 uren

jaja, het komt steeds dichter bij, het sportevenement waar elke (goede) student verzot op is. dinsdag 24 en woensdag 25 oktober is het zover. Wij zorgen ervoor dat er een hapje en een drankje te verkrijgen is aan het WINA-standje maar dat kunnen wij niet alleen. Als je niet komt (kunt ( da geloven wij nie) ) lopen, kom dan een handje toesteken (je wordt daarvoor zeker beloond, hint hint). Voor wie wilt zal de werklijst deze week rondgaan in de les en anders kom je het gewoon maar eens zeggen op de winagang.

tot hinks

halve marathon

twee weken na de 24-uren is er de minder bekende maar daarom niet minder vermoeiende halve marathon.

Je kan 21 of 10 km lopen of 21 km stappen. Dit zweetfestijn vindt plaats op 8 november en je kan je nu al inschrijven op de Winagang.

tot strompels

SPORT

Wina gaat Skiën!!!

Zoals vorige week ook al gezegd: Wina gaat skiën tijdens de lesvrije week naar Val Thorens. Val Thorens ligt in Frankrijk op een hoogte van 2300 meter en is deel van Les Trois Vallées. In dit gebied zijn maar liefst 600 km piste. Hiermee is Val Thorens het grootste skigebied van Europa, dus aan skiën zal het u niet ontbreken. De lesvrije week is dit academiejaar van 12 januari tot 21 januari.

Natuurlijk niet onbelangrijk is de prijs. Deze bedraagt 14 290 Bef. Maar wat je ervoor krijgt is natuurlijk ook niet onbelangrijk:

Niet inbegrepen:

Inschrijven kan bij Rob Heylen, Groenveld II 410 (celestijnenlaan 80) of

Annemie Happaerts, Tervuursestraat 19 Leuven

Daar kan je tevens terecht voor meer informatie

Ook kun je mailen naar reisweek@wina.student.kuleuven.ac.be

Hopende op massale respons,

Rob en Annemie, het skiteam