Gezocht : peters en meters!

Deze week donderdag 5/10 organiseert EJW weer de Peter en Meteravond. We zitten ook dit jaar weer met een massa onschuldige en nog niet zo met het studentenleven vertrouwde eerstejaars.

Ouderejaars, vorm dus massaal groepjes van een man of drie, vier om het peter- en meterschap op te nemen.

The place to be : Zaal PAVO om 19u30 op 5/10/2000

EJW

Openingscantus

Commilitones, commilitonesque,

Een nieuw cantusjaar is weer aangebroken. Wij hopen ook dit jaar weer een massa volk te krijgen voor onze spetterende winacantussen. En we willen zeker speciaal de schachten aanmoedigen om eens een cantus te komen meemaken. We garanderen dat jullie zullen terugkomen!

We beginnen eraan dinsdag 3 oktober om 20 uur in de Bierstube. Voor de mensen die dit niet weten liggen en nog nooit naar een cantus zijn geweest spreken we af om 19 uur aan de winagang, vanwaaruit we naar de Bierstube zullen rijden.Daar zullen we jullie een kleine inleiding tot de cantustraditie brengen.

Hopend u allen daar te mogen ontmoeten...

Joeri, senior

Noel, schachtentemmer

Fre, zedenmeester

 

 

 

 

 

SPORT

Voetbal

Deze woensdag (4/10) is het tussen 20 uur en 22 uur voetbal op het rood pleintje aan de atletiekpiste voor alle Winezen, zelfs voor de schachten!

Cya,

Boeboe

IFB

Zoals ieder jaar gaan wij weer de schitterende kleuren van Wina verdedigen in de IFB. In de hoop goed genoeg te presteren om mee te kunnen doen aan het LISST ( een volle week competitie tussen de KUL en buitenlandse ploegen )

Om te weten wat voor vlees wij in de kuip hebben vragen wij aan jou ons te laten weten in welke sportdiscipline (grote of mini voetbal, basketbal of volleybal, dan enkel nog beslissen of je in de vrouwen- of mannenploeg speelt).

Je wil meedoen, of in clubverband spelen en wil weten welke avond in de week je eventueel met de winaploeg kunt oefenen. Iedereen is welkom, we willen wel presteren maar vooral ons amuseren!

Wij zijn steeds te bereiken op sport@wina.student.kuleuven.ac.be .

Of spring eens binnen op de winagang (cité blok 3 gelijkvloers)

Zet er wel een beetje vaart achter, want de kompetitie begint al in november.

Voor wij jou met rust laten, maken we nog even reclame voor de 24-urenloop op 24 en 25 oktober. Rondjes lopen, gluhwein drinken en een ongelooflijke ambiance

NIET TE MISSEN !!

Tot staps,

Tom en Faber

 

 

 

 

 

 

 

Cursusdienst

De openingsuren voor week 40 :

Dinsdag 19u-20u

Woensdag 13u-14u

Donderdag 18u-19u

Vanaf volgende week vindt u in de Winagenda een lijst van de nieuw binnengekomen cursussen. Tot gauw,

Het cursusdienst-team

 

DEZE WEEK

Maandag

18 u 45

Pool (voor 1ekan)

Winagang

Dinsdag

19u – 20u

20u - ?

Cursudienst open

Cantus

Winakelder

Bierstube

Woensdag

13u – 14u

22u - ?

Cursusdienst open

Openingsbar

Winakelder

Rc

Donderdag

18u - 19u

19u30 - ?

Cursusdienst open

Peter – en Meteravond

Winakelder

Zaal PAVO

Vrijdag

     

Volgende weken

Dinsdag 10/10 : fuif in de Lido

Woensdag 11/10 : Schachtenverkoop in ’t RC met aansluitend bar

Woendag 18/10 : Doop

 

 

 

 

 

 

 

 

MEDEDELINGEN

EJW

Beste eerstekanners,

Zoals beloofd gaan we ook deze week vanalles samen doen. Wie vorige week nog niets heeft meegedaan (en natuurlijk ook de anderen), moet deze week zeker eens afkomen naar 1 of meerdere activiteiten :

Maandag 2/10 : We gaan poolen in de Chaos ( straatje tussen Naamsestraat en Oude Markt). We spreken om 18u45 af aan de Winagang. Dit is geheel GRATIS, enkel hetgeen ge drinkt, moet je betalen.

Dinsdag 3/10 : Openingscantus. Zie voor meer info elders in deze Winagenda.

Woensdag 4/10 : Een spetterende openingsbar, die men zeker niet mag missen. Ambiance verzekerd.

Donderdag 5/10 : Peter&meter-avond. Op deze avond krijgt elk groepje eerste kanners (groepje mag zelf gekozen worden) een groepje peters en/of meters (ouderejaars). Deze peters en meters staan dan het heel jaar klaar om jullie te helpen met allerhande problemen en om fantastische activiteiten te doen met jullie. (Natuurlijk zijn wij –het EJW-team – er ook nog steeds om jullie jaar succesvol te maken.) Belangrijk : deze peter&meter-avond is geen verplichting om zich ook te laten dopen : het heeft er nikske mee te maken, dus verwachten we iedereen. We spreken af om 19u30 aan de Winagang en rijden dan samen naar zaal Pavo (aan de kerk in Heverlee).

We verwachten jullie allemaal deze week ! !

Het EJW-team,

Katrien, Kristel, Mieke en Noël.

 

Te Koop

Spiksplinternieuwe ethernetkaart te koop.

Ik verkoop een spiksplinternieuwe ethernetkaart met PCI-aansluiting voor 700 BEF. Reden verkoop : ik had een ethernetkaart met ISA-aansluiting nodig in plaats van één met PCI-aansluiting. Merk : Trust. Geschikt voor aansluiting op kotnet. Voor alle informatie moet u op de winagang zijn (Steengroevenlaan 5/3/0) bij Grimme Bogaerts of mail naar Grimme.Bogaerts@student.kuleuven.ac.be .

Dreampie

 

Oproep aan alle gedoopten van vorig jaar.

Ook dit jaar worden de schachtjes weer gedoopt. Maar dat kan natuurlijk niet zonder jullie hulp. Om alles in goede banen te leiden, stel ik voor dat we deze week maandag een kort vergaderingsken houden om 16u in de Wina-kelder.

Ik hoop echt op jullie te kunnen rekenen, want een goede, toffe doop kan uiteraard niet zonder jullie hulp.

Schachtenmeester Noël

 

Over GRIEP en zinvolle INENTINGEN ertegen

Echte griep – niet één of andere verkoudheid – kan iedereen vellen voor één of twee weken. Meestal verloopt deze ziekte zonder verwikkelingen, tenzij de ziekte opduikt tijdens "belangrijke" weken zoals de weken van de partiële examens of de examens tijdens de Paasvakantie.

Met een inenting kan men zich relatief beveiligen tegen griep. De vaccinatie geeft een bescherming bij 80% van de ingeente personen. Neveneffecten van de inenting zijn te verwaarlozen.

In een studiegemeenschap kan griep zich heel vlug verspreiden. Daarom vindt het Medisch Centrum (Naamsestraat 80, 3000 Leuven) het belangrijk elk jaar opnieuw de mogelijkheid tot vaccinatie tegen griep aan te bieden.

Dit jaar worden de vaccinaties georganiseerd op dinsdag 24, woensdag 25 en donderdag 26 oktober, telkens van 12 tot 13u en van 18 tot 19u.

De inschrijvingsformulieren worden verspreid langs de jaarverantwoordelijken.

Ook op het centrum zelf kunnen formulieren ingevuld worden.

Voor een goede organisatie van deze vaccinatie moeten de inschrijvingsformulieren ten laatste op vrijdag 20 oktober op het centrum binnengebracht worden.

Verdere informatie kan telefonisch bekomen worden op het nummer: 32 44 20 van het Medisch
Centrum.

A.DEGROOTE, Studentenarts

Het Universitair Symfonisch Orkest

zoekt MUZIKANTEN! Het KULeuven symfonisch orkest biedt musicerende studenten een gegeerde combinatie van boeiende 19e en 20e eeuwse symfonische muziek in een ontspannen studentensfeer. Ben je geïntereseerd in een jaar vol muziek, verschillende concerten in het binnenland en een concertreis naar Zuid-Engeland? Kom dan naar onze audities: 2 oktober, 19u, in de Pieter De Someraula (strijkers) en 3 oktober, 19 u, in het Maria Theresiacollege (blazers, harp & slagwerk) – of naar onze repetities op woensdag in de cafetaria van St.-Rafaël, Minderbroederstraat 12. Info: http://uso.sw.ulyssis.org of Adriaan Spruyt, 016/29.33.36.

 

Onderwijswerkgroep

Iedereen die zich opgegeven heeft voor de POC of faculteitsraad is van harte uitgenodigd op de eerste OWG-vergadering van dit jaar. De bedoeling is om eens kennis te maken met mekaar en met de onderwerpen die waarschijnlijk op de volgende vergaderingen aan bod gaan komen. Afspraak nu maandag (2 oktober dus) om 20h00 in de Winakelder. Iedereen die nog twijfelt is natuurlijk ook welkom.

Bert

 

OpeningsTD!!!!!!!!

Zoals de meesten van jullie al wel zullen weten, nadert onze eerste fuif met rasse schreden. We hebben kosten noch moeite gespaard om er een knalfuif van te maken. We hebben namelijk de Lido afgehuurd!!!

Alle Winezen en niet-Winezen (maar die lezen dit gazetteke niet) zijn op dinsdag 10 oktober vanaf 22.00h welkom in de Lido. De prijs is 80 fr. Voor leden en 20 fr. meer voor niet-leden. En om het allemaal nog een beetje aantrekkelijker te maken, krijgen de eerste 100 mensen een party-pack, maar wat daar allemaal inzit weet ik zelf niet.

Vanaf maandag of dinsdag kunt ge op de Winagang affiches komen halen om voor het raam van uw kot te hangen (kwestie van een beetje reclame te maken).

PS: Als ge deze week goesting hebt om affiches te gaan plakken…

Het GAK-team