Ontgroeningscantus

Commilitones schachtique, vergeet zeker de ontgroeningscantus van maandag 21 februari niet. We gaan samen aan de dis zitten in de Bierstübe om 20u. Dan vullen we de glazen, zingen de longen uit ons lijf en doen we ons te goed aan het gerstenat. De prijs is het zeer democratische bedrag van 250/300.

Tot dan, Stefan en Fré

 

Foster Parents

Het is weer eens tijd om aan onze Foster Parents kindjes te denken. De JV’s van 1KI, 2KW, 2KN, 1LW1, 1LW2, 1LN en 2LW2 mogen de nieuwe lijst komen halen in hun bakje.

Sosjo

 

Dus toch een presidiumploeg

Het is niet omdat er vorige week geen berichtje in de winagenda stond dat we ermee opgehouden zijn hoor. Omdat we nog steeds op zoek zijn naar heel veel mensen, herhalen we onze oproep. Ben je gemotiveerd, wil je volgend jaar iets doen voor de andere Winezen en je tegelijk goed amuseren, aarzel dat niet langer en stuur een mailtje naar ploeg_2000@yahoo.commailto:ploeg_2000@yahoo.com

. We zullen je met open armen ontvangen.

Zij die geen hoofdpijn meer hebben

 

Schaaktoernooi

Het heeft veel gepeins, veel tijd en veel partijen gekost, maar uiteindelijk zijn er toch twee met de prijzen gaan lopen. De winnaars van Wina’s schaaktoernooi zijn geworden: Karl Ceulemans bij de gevorderden en Tom Claeys bij de niet-zo-gevorderden. Zij hebben een fles jenever ontvangen en -als ze echte studenten zijn- ondertussen al soldaat gemaakt.

Stefan

Koor

De stress stijgt voor het lenteconcert. Dus allemaal komen zingen woensdag om 21u in het MSI.

Johan

Massacantus

Commilitones, ik heb uitstekend nieuws voor jullie allen. De vijf kringen der wetenschappen, VTK en LBK hebben de handen in elkaar geslagen om jullie de Heverleese Massacantus te brengen. Op 1 maart zal er een grote tent opgesteld worden op het grasplein voor Alma 3. We verwachten zo’n duizend cantusgangers. Als de avond gevallen is, kunnen jullie stijlvol alle lusten botvieren onder leiding van het senior-comité. Dit evenement is een must voor alle cantusliefhebbers. Kaarten zijn nu reeds te koop in de kring-hoofdkwartieren. Voor Wina is dit natuurlijk de Winagang. Klop bij Bart, Stefaan of Stefan voor je toegangskaart tot dit grootse festijn. De prijs is 350,-.
Prosit!

Stefan

"ongeweune bar"

Ook deze week is er winabar (da zegt genoeg!) Onze vorige bar was voortbrengend voor volgende eervolle vermeldingen : Trui Verhasselt (idee), Maarten Vanhaverbeke (cd’s), Nöel Smets (Duvelkoning), de mensen die hielpen de cantus te leiden en iedereen die afgekomen is. (‘t was bèregoe).

 

WINA & SPORT

LISST

Volgende week is het zover : Leuven wordt overspoeld met buitenlandse studenten die hier een ganse week komen sporten en uitgaan. Wil je eens kennismaken met een Spanjaard of een Poolse, kom dan maar een kijkje nemen in de sporthallen de Nayer en de KB of doe mee aan de avondactiviteiten. (kroegentocht, LISSTbar,LISSTfuif in de Waaiberg,....)

 

IJC Minivoetbal

poule 1:

2LI-Skiteam dinsdag 22/2 21u-22u polyvalent veldje

Blok B-2LW dinsdag 22/2 22u-23u polyvalent veldje

poule 2:

2LN-2KW woensdag 23/2 21u-22u polyvalent veldje

1LN- Blok D woensdag 23/2 22u-23u polyvalent veld

Kunnen jullie de uitslagen zo snel mogelijk doorgeven zodat we dat op het net kunnen zetten.

IJC Volley

2KN-2KW dinsdag 22/2 21u-22u KB

gevonden

De eigenaar van een verloren zwarte O’Neil jas (Winabar van 16/2) mag die komen halen op de Winagang (eerste kot).

Bart


 

Cursusdienst

Openingsuren, natuurlijk:

dinsdag van 18u tot 18u30

woensdag van 13u tot 13u30

 

Nieuw deze week:

1KN

Practicum Natuurkunde

30/35

1KI

SOCS: Slides deel 4

45/50

2KI

Artificiële Intelligentie: Oefenzitting 1

20/25

 

Gegevensbanken: Oefenzitting 6

35/40

1LW

Differentiaalmeetkunde: kopies boek

?/?

 

 DEZE WEEK

Maandag

20u

Ontgroeningscantus

Bierstübe

Dinsdag

18-18.30

CUDI open

Winakelder

Woensdag

13u-13u30

CUDI Open

Winakelder

Donderdag

 

 

 

Vrijdag

 

 

 

Volgende weken: [Een selectie]

01/03/00: MEGA-HEVERLEE-CANTUS

 

MEDEDELINGEN

mega-super-de-luxe-coctail-en-andere-alcoholische-dranken-bar

Wie nog durft beweren dat in het winakoor alleen maar saaie mensen zitten, moet maar eens op maandag 28 februari naar de rc-bar komen kijken. De talentvolle (schrapend keelgeluid) heren, en dito dames (...) zullen u van alle lekkers presenteren in een gezellige omgeving (rc???).

cu monday,

David

PS : niet bang zijn, we gaan niet zingen

Aan alle tweede licers

Deze donderdag (24 februari) om 19u 15 precies wordt jullie de avant première aangeboden van de film "The Talented Mr.Ripley". Een film van Anthony Minghella met in de hoofdrollen Matt Damon, Jude Law en Gwyneth Paltrow. Deze wordt aangeboden door het bedrijf LMS International vermits ze de boot hadden gemist voor onze succesvolle industriedag. Voor de film zullen zij zich eerst kort voorstellen en ook wat zij ons, laatstejaars, zoal te bieden hebben en achteraf is er dan ook nog een drankje voorzien. Vermits dit echt wel een bedrijf is dat dus werkkrachten zoekt is dit dus enkel voorzien voor de tweedelicers en aoi-aotiers. Om er zeker van te zijn dat enkel zij aanwezig zijn moeten jullie het uitnodigingsbriefje dat je zal vinden bij de Winagenda (enkel voor de tweedelicers dus moest het nog niet duidelijk zijn) op donderdag meebrengen. Dit telt immers als inkomticket!

En om er echt zeker van te zijn moeten jullie eerst bij mij laten weten dat jullie gaan komen (liefst voor donderdagmiddag 12 uuur). Dan kan ik in het fotoboek aanduiden wie er zal zijn (er zijn 120 plaatsen voor Wina voorzien en evenveel voor VTK).

Je kan me ofwel persoonlijk iets laten weten ofwel per mail naar: Anke.Barzin@student.kuleuven.ac.be

Namens IDW, Anke

 

E&Y (Knowledge)

Met het volgende artikel willen we jullie een korte overzicht geven van de mogelijkheden die er zijn om verdere opleidingen te volgen, binnen E&Y Consulting.

E&Y Consulting levert geen goederen, wij leveren mensen met kennis. Daarom zijn er voldoende mogelijkheden om verdere trainingen te volgen, zowel intern (door E&Y Consulting georganiseerd) als extern (door een externe firma georganiseerd). Als je bij E&Y Consulting begint, doorloop je een inductietraining van drie dagen waarbij men je vertrouwt maakt met de firma en de manier van werken. Daarna wordt er een vijf dagen durende residentiele training georganiseerd in basic consultancy skills, die doorgaat in Hengelhoef. Deze training omvat onder andere: hoe interviewen, hoe vergaderen, hoe in team werken, welke methodologieeen worden er gebruikt etc. Voor de informatici, volgt daarna een SD&T (System Development & Technology) training waarbij de belangrijkste topics uit de IT worden aangehaald aangevuld met een cursus Visual Basic of Java. Tot slotte, krijgt iedereen de mogelijkheid om naar Hartsfield (bij Londen) te gaan voor de Global Consultancy Orientation. Deze training is een uitbreiding van de training in Hengelhoef waarbij er consultants van over heel Europa samenkomen in een pittoreske omgeving.

Daarnaast krijg je steeds de mogelijkheden om aanvullende opleidingen of training gaan te volgen die aansluiten bij je project of je interesses.

We vinden het erg belangrijk dat onze mensen hun kennis die ze hebben delen met hun collega’s. Daarvoor worden regelmatig KSS (Knowledge Sharing Sessions) georganiseerd. Bij een KSS delen consultants hun kennis over en ervaring in een bepaald domein, een bepaalde technologie of een bepaalde klant. De vorm is volledig vrij zoals bijvoorbeeld een seminarie. Onlangs werd een weekend georganiseerd volledig gewijd aan data warehousing, waarbij zowel de technische aspecten als de teamworking skills vooropgesteld werden.

Iedere consultant heeft via zijn portable en Lotus Notes toegang tot onze interne databanken, waarin een grote hoeveelheid aan informatie is opgeslagen. Zowel over projecten, klanten, interne documenten, artikels, evenementen,... Daarnaast hebben we het knowledge web waarlangs wereldwijd informatie wordt gedeeld, gesteund op de internettechnologie.

Tot slot wordt om het half jaar een communication update georganiseerd. Hierop worden alle consultants uitgenodigd en worden de resultaten van het afgelopen half jaar belicht en de strategie naar de toekomst voorgesteld.

We dagen je uit om iedere week ons artikel te lezen. Met vragen of opmerkingen kan je altijd terecht bij Herman.Walscharts(Herman.Walscharts@eyc.be; (075) 786815) of Tom Ghelen (Tom.Ghelen@eyc.be; (0477) 788691)