Lidkaarten

Als je nog geen Wina-lid bent en het toch nog wil worden, haast je dan deze week naar de cursusdienst en koop een lidkaart. Volgende week is het immers te laat (lees er artikel 3 van ons huishoudelijk reglement maar eens op na).

PR

Industriedag der Wetenschappen

Het is weer zover. Ook dit jaar organiseren de wetenschapskringen samen hun Industriedag. Hiervoor zijn jullie (tweede licers maar ook eerste licers, assistenten en al wie geïnteresserd is) van harte uitgenodigd op 2 februari 2000 in het gebouw 200D.S op onze campus. Vanaf 10 uur zijn jullie daar van harte welkom. Er zullen wel 26 bedrijven aanwezig zijn en een groot aantal onder hen zullen ook een speciale infosessie geven, de uren hiervan vindt je in het bedrijvenboekje dat je hopelijk al ontvangen hebt,samen met alvast informatie van de aanwezige bedrijven.

Hopend op een massale opkomst
IDW

Jungle Love

Deze week is het Jungle Love. Voor wie niet weet wat dat is, Jungle Love is een jaarlijkse mega-mega-studentenfuif van onze zusterkring Filii Lamberti uit Diepenbeek, en in Diepenbeek. De fuif is argumenteerbaar de allerbeste studentenfuif, stukken beter dan in Leuven. Vorig jaar trokken we er met een 15-tal Winezen heen, maar dat kan gezien de geweldige verhalen van vorig jaar alleen maar toenemen dit jaar. Jungle Love valt dit jaar op 1 en 2 februari, wij gaan op 1 februari omdat het op 2 februari bar is en omdat het op 2 februari geen les is (voor de licentiestudenten: gauw effe slapen en dan naar IDW). We verzamelen aan het station van Leuven omstreeks 23u, om 23u11 nemen we dan de trein naar Hasselt die daar toekomt om 0u02. Om 0u20 nemen we de Jungle-Love-bus naar de fuif zelf. De bussen terug zijn om 2u, 2u40, 3u20 en 4u. Don't panic, iets later rijdt het openbaar vervoer weer. Treinen terug om 4u04, 4u31, 4u59, 5u34, 5u58, 5u59, 6u15, 6u20 enzovoort. We spreken ginder wel verder af... Niet twijfelen, meegaan !! Meer info: jeroen@wina.student.kuleuven.ac.be.

Het Jungle-Love-Comittee

 

SkikotFuif

Ja mensen, we zijn allemaal heelhuids teruggekeerd van de fantastische skireis in Tignes. Achterblijvers hebben heel wat gemist, oa een tijdens een sneeuwstorm in boxershort van een zwarte piste naar beneden skiënde wouter (c'est du jamais vu!), waarvan de foto's trouwens nog volgen.

Maar treur niet, hier is uw kans om toch een beetje van de megafun die we daar hebben moeten doorstaan te ervaren:

Op donderdag 10 februari organiseert wina immers ism skikot de jaarlijkse skikot fuif, en zoals je al op de skireispagina's hebt kunnen lezen is het dit jaar een megagroots gebeuren. Het zal immers plaatsvinden op de schaatsbaan van haasrode, alwaar de helft van de schaatsbaan overdekt zal zijn als dansvloer, maar op de andere helft kan je gewoon schaatsen. Er zullen ook een aantal ski-simulatoren staan, rodeo-bull, jeneverbar,... staan.

Er is niet minder dan 2000 man verwacht, dus je kan gerust van een megagebeuren spreken.

De inkomprijs valt al bij al nog mee, zijnde 250fr, en hierbij is de gratis busverbinding tussen leuven en de schaatsbaan inbegrepen, alsook de huur van je schaatsen.

Maar tof als we zijn (en de vele uren die we naar amazing discoveries hebben zitten kijken zullen er ook wel voor iets tussenzitten), spreekt het bijna voor zich dat we nog iets van die prijs afdoen, jawel u hoort het goed: wina draagt gewoon 50fr /man van die kosten, dus als je een kaart bij ons komt kopen moet je maar 200fr betalen. Kom dus als de bliksem naar de winagang, mocht het nog voor de middag zijn, sluip dan heel stil voorbij de deur van stefaan en bart, en ga dan maar heel veel lawaai maken bij stefan. Op alle andere momenten mag je ook bij stefaan of bart een kaart kopen (is zelfs aan te raden, want wij zijn veel sympathieker).

Dit gebeuren missen zou echt een vergissing zijn, al was het maar omdat wouter heeft aangekondigd in boxershort over de schaatsbaan de skiën...

WISKI

 

Koor

Ik weet niet of jullie het gewaar geworden zijn, maar ik had alleszins de indruk dat er nog heel wat werk is aan ons lenteconcertprogramma. Ik weet dat het een druk jaar is voor het winakoor, maar het lenteconcert is min of meer onze bestaansreden, dus probeer toch allemaal te komen deze woensdag om 21u in het MSI, zodat wel met een volledig koor kunnen repeteren en dus ook optreden.

Johan

 

 

WINA & SPORT

IFB

Basket Dames:

Halve finale! WINA-Apolloon

Dinsdag 1/2/2000 om 22u in de Nayer

IJC

Vanaf volgende week beginnen we er aan. Op het net vinden jullie de 2 poules voor de minivoetbal en de poule voor de volleybal. Hier zijn al de eerste matchkes.

minivoetbal:

2LI-Blok B: maandag 7/2: 20u-21u Polyvalent veldje (= groen veldje)

1LW-skiteam: maandag 7/2: 21u-22u Polyvalent veldje (= groen veldje)

2LN-Blok D: dinsdag 8/2: 21u-22u Polyvalent veldje (= groen veldje)

1LN-2KW: dinsdag 8/2: 22u-23u Polyvalent veldje (= groen veldje)

Catherine

E&Y banksector

E&Y Consulting speelt een belangrijke rol in de banksector. De belangrijkste Belgische banken (Fortis, BBL, KBC, BACOP) behoren tot onze klanten. Tegen de verwachting van vele studenten in, lopen er in deze sector heel wat boeiende projecten, onder andere in beveiliging, eCommerce en vernieuwing.

Bij de BBL hebben we de volledige interne informatica afdeling geherorganiseerd. In dit kader werd onder andere de huidige omgeving (hardware en software) beschreven, alsook de beveiligingsprincipes en het disaster recovery plan. In een tweede project werd er een audit uitgevoerd over de toegang tot de strategische informatie van de bank. Het doel hiervan was de nood aantonen aan een uitgebreide beveiligingsstrategie adhv concrete voorbeelden.

Bij BACOP heeft E&Y Consulting ingestaan voor de implementatie en integratie van een Alarm Management Systeem (AMS). Dit is een centraal systeem voor het beheren van het netwerk van alarmen bij agentschappen. De configuratie is gebaseerd op enkele minicomputers die transacties waarnemen die door de alarmdetectoren over een privaat X.25 netwerk en het publieke (PSTN) netwerk worden verstuurd. Een expertsysteem analyseert de transacties en stelt acties voor aan de operatoren. Het systeem is fouttolerant.

Voor een andere bank onderzochten we de haalbaarheid van de implementatie van een beveiligingssysteem binnen de informatica omgeving. Het resultaat van de studie omvatte: de financiële en humane gevolgen en de impact op de hardware van een dergelijke implementatie, het te volgen implementatiepad en het rendement dat verwacht kon worden van de implementatie.

We dagen je uit om iedere week ons artikel te lezen. Tijdens de IDW op 2 februari, kan je met al je vragen terecht op onze infostand of onze bedrijfspresentatie. Je kan ons ook contacteren:

Herman Walscharts

(Herman.Walscharts@eyc.be; (075) 786815)

of Tom Ghelen

(Tom.Ghelen@eyc.be; (0477) 788691)

 

 

Cursusdienst

We zijn blij u te kunnen melden dat we dit semester dezelfde openingsuren als het vorige semester aanhouden, dat is voor iedereen het gemakkelijkst. We zijn dus zoals immer open op:

dinsdag van 18u tot 18u30

woensdag van 13u tot 13u30

 

Nieuw deze week:

1K

Beginselen van programmeren: slides hfdstk 11

15/15

2KW+N

Sterrenkunde: Cursus deel 1

75/85

2KW+I

Practicum Statistiek

10/10

2KI

Besturingssystemen: Extra slides

15/15

1LW

Discrete Wiskunde: Cursus deel 1

35/40

 

Het zonnestelsel: Cursus deel 1

60/70

2LW

Stochastische processen: Cursus

80/90

2LW+N

Het zonnestelsel: Cursus deel 1

60/70

het cursusdienstteam,

DEZE WEEK

Maandag

 

 

 

Dinsdag

18u-18u30

23u- ??

Cursusdienst open

Vertrekken naar Jungle Love

Winakelder

Leuven Staion

Woensdag

Heel den dag

13u-13u30

IDW

Cursusdienst Open

Winakelder

Donderdag

 

 

 

Vrijdag

 

 

 

Volgende weken: [Een selectie]

7-11 /02/00: Zwart-Witte-Week

met oa: schaken, feesten, dansen, …maar geen cantus L [maar niet gertreurd, kijk lager]

21/02/00: WINA-CANTUS

01/03/00: MEGA-HEVERLEE-CANTUS

en nog nen ontgroeningscantus enzo, want wina is een cantusgangende-homo-kring J

 

MEDEDELINGEN

VeryImportantMessage

K., ge krijgt pas uw ijscrèmke als ge in het ijsberenbad springt.

De drie ijsberen

 

Bent U sociaal aangelegd?

Op woensdag 2 februari organiseert Amnesty International Leuven een schrijfcafé (briefschrijf-avond) in café den Amedee, Muntstraat 4, Leuven (vanaf 20u).

Amnesty International

 

Tijd te veel?

Deze donderdag is er weer minivoetbal voor de geïnteresseerden op het rood pleintje tussen 19 en 20

tot dan
Boeboe

 

Aan 2e lic wiskunde W2

Na een weekje uitstel door een bepaald practicum, gaan we dan deze week goed maken wat we vorige week gemist hebben. We gaan donderdag 3 februari eerst eten in Leuven. We spreken af om 19.15 aan de kotmadam of om 19.30 aan de notre dam op de grote markt. Wat we daarna gaan doen, is op dit moment nog een verrassing. Dus niet vergeten, donderdag om 19.15 aan de kotmadam!! Laat Bettie wel weten of je komt of niet.

Bettie en Liesbet

 

Verloren Voorwerpen

Ik ben afgelope wina-bar mijn grijze wolle tui kwijtgeraakt. Als iemand die per ongeluk heeft meegenomen, of gevonden, of … gelieve die dan naar de winagang te brengen.

merçi
Wannes

 

Wat is Student AID?

Student Aid is een studentenvereniging die de aandacht wil vestigen op de ontwikkelingsproblematiek. We willen meedenken over internationale samenwerking en bijdragen tot correcte beeldvorming rond het zuiden. Via lezingen, workshops, fuiven ,... zetten we ons engagement in de praktijk om. Het hoogtepunt van het jaar is de actieweek die traditioneel in februari plaatsvindt. Na de campagnes van de vorige jaren rond voedselzekerheid, geweld, toerisme, … is er een moment van bezinning over oplossingen of beter het zoeken naar oplossingen in de ontwikkelingssamenwerking van vandaag. Verschillende thema’s zullen ter discussie gesteld worden, proffen wordt hun menig gevraagd en dit alles wordt in een boek gebundeld.

Student-AID-actieweek:

*do 10 feb Gepreksavond rond de publieke belangstelling voor ontwikkelingssamenwerking en de invloed van mediacampagnes.
MTC 01.03 om 20h00.
Toegang gratis.

*ma 14 feb Filmvertoning '' Pièce d'identités''
PSI (tegenover Alma I) om 20h00.
Toegang 50 fr.

*woe 16 feb Exotisch eten
Pangaea (Vesaliusstraat)
Toegang 130 fr.

*do 17 feb Optreden van WIM MERTENS
PDS aula (Beriotstraat) Deuren 20h00, begin 20h30
Toegang: vvk: 500 studenten en 600 niet studenten
add: 600 studenten en 750 niet studenten
Voorverkoop: Campus (Bondgenotenlaan)
JJ Records (Parijsstraat)
en tijdens onze activiteiten

StudentAID

E&Y openbare sector

Deze week hebben we het over enkele projecten die we gedaan hebben in de openbare sector in België.

Onder de naam INFOBUD is enkele jaren geleden de ontwikkeling gestart van software voor budgettering bij het Ministerie van Binnenlandse Zaken. Het ontwikkelde pakket bestaat uit drie hoofdmodules: de evaluatie van het voorbije budget, de opstelling van een nieuwe budget en tot slot de invoering van het budget. Op dit moment is INFOBUD ook operationeel bij het Ministerie van Middenstand en Landbouw en bij de Commissie van de Franse Gemeenschap. Meer recentelijk heeft E&Y Consulting een technische studie uitgevoerd betreffende de conversie van het bestaande INFOBUD systeem naar een client/server toepassing ontwikkeld met SQL*Forms, waarbij eveneens rekening werd gehouden met de problematiek van de Euro en het jaar 2000.

Een ander project omvatte de ontwikkeling van een nationaal systeem met als doelen: het administratief beheer van de sanitaire opvolging van meer dan 70.000 bedrijven en het beheren van een permanente inventaris met ongeveer 3 miljoen runderen. Het systeem registreert meer dan 2.500.000 transacties per jaar. Op basis van het client/server model worden de gegevens beheerd door 11 server machines op provinciaal niveau en 1 server bij de centrale administratie. Een additionele server is toegewezen aan het Nationaal Instituut voor Diergeneeskundig Onderzoek.

Het business process re-engineering (BPR) project bij de VRT had tot doel het samenstellen van een 'improvement portfolio' d.w.z. een lijst van projecten ter verbetering van de bedrijfsprocessen. Een aansluitende opdracht van E&Y Consulting betrof het opstellen van een actieplan om de hertekende bedrijfsprocessen succesvol binnen de organisatie te implementeren.

We dagen je uit om iedere week ons artikeltje te lezen.

Met vragen of opmerkingen kan je altijd terecht bij

Herman.Walscharts (Herman.Walscharts@eyc.be; (075) 786815)

of Tom Ghelen (Tom.Ghelen@eyc.be; (0477) 788691)