Commilitones,

al weken zijn jullie aan het uitkijken naar de jenevercantus van volgende week. Dat besef ik maar al te goed. Het wordt inderdaad een festijn. De cantus zal plaatsgrijpen in zaal Toewip (dat is naast Supercity in de Diestsestraat) op maandag 20 december vanaf 20u. Jeneverflessen zullen ter plaatse te koop zijn. Zodoende kun je de eventuele overschot terug mee naar huis nemen, een fles delen met twee enzovoort. Omdat de Toewip heel wat kleiner is dan de Bierstübe, moeten we het aantal deelnemers beperken tot 100. Als je erbij wil zijn, kom je deze week een toegangskaart kopen van 50 fr. bij Stefan, Stefaan of Bart op de Winagang (liefst na de middag).

Stefan

FOTOBOEK

In het begin van het jaar kon je bij de inschrijving in wina een fotoboek bestellen. Als je dat toen niet gedaan hebt, maar je wilt een fotoboek bestellen, zet je naam dan op de lijst bij je jaarverantwoordelijke, en betaal 300 (winalid) / 350 fr ten laatste vrijdag (17 dec.)

Voor de jv's : neem gewoon een blad en schrijf er de namen op. Vraag aan iedereen 300/350fr, en breng de lijst en het geld ten laatste vrijdag 17 december naar de winagang bij Tine.(niet voor 12 uur 's middags a.u.b.)

Bedankt,
Annemie & Isabel

Laatstejaars,

Ondertussen weet iedereen waarschijnlijk al wel een beetje wat hij volgend jaar wil doen en kunt ge met een gerust geweten uw cv invullen op de idw-pagina:

http://www.wina.student.kuleuven.ac.be/webpaginas.php3? ref=InformatieIDW

Ge hebt nog maar 2 weken, want na de Kerstvakantie worden de cv-boekjes gedrukt! Zorg dat ge er ook in staat!

IDW

JAARFOTOS

Aan de jv's die hun jaarfotos nog niet gekregen hebben:

ze zijn klaar en liggen in uw bakje te wachten.

Annemie

Kaarten Kerstfeestje

Koop dringend uw kaarten voor het kerstfeestje. Beste JV's: kunnen jullie op het einde van de week eens een schatting van het aantal verkochte kaarten doormailen naar

gak@wina.student.kuleuven.ac.be ?

 

Dauwtrip #2

Na het overweldigend succes van de Dauwtocht van de Kleuters van vorige week, hebben we maar ineens een Dauwcomittee opgericht (Fluffy, Giles en ik) en beslist om er een wekelijkse traditie van te maken. Dauwtrip 2 wordt de eerste echte grote dauwtrip (lang parkoer, alleszins langer dan rond den alma). Dauwtrip 3 wordt er een in Raggae-stijl (Reggae-bar). Nummer 4 (in 2000 al) wordt een op blote voeten, en nummer 5 zal georganiseerd worden ism ons Vices. Oh ja, het uur is verschoven naar 4u30 volgende bar, in de hoop de opkomst nog iets te verhogen. Be there.

Jeroen

OWG

Dinsdag 14 december houden we nog ne keer een vergaderingetje om 20u in de winakelder. Ik hoop dat alle vertegenwoordigers uit de verschillende raden er zullen zijn.

Griet

Phantom of the opera

Op 26 januari trekken we met cultuur en hopelijk met veel enthousiastelingen richting Antwerpen, om Phantom of the opera te gaan zien. Met Kura zijn we naar de avant-première geweest, en naar het is echt meer dan de moeite waard.

We hebben 20 kaarten besteld voor Wina, de rest van de bus delen we met de mensen van Medica. Heb je interesse, mail dan liefst zo snel mogelijk ( we hebben tot 25 december om het definitieve aantal kaarten vast te leggen ) naar cultuur.

Het prijsticket bedraagt 1500 fr, let wel : dit voor heel goeie plaatsen anders leek het ons de moeite niet om te gaan ) en de bus is inbegrepen. Het preciese uur deel ik jullie later nog mee.

Cultuur

"zuipbar/FakbarRally"

Wij zijn ongelooflijk benieuwd : welke richting kan het meest pintjes consumeren...

de Wi, In, Na of Andere ?

Voor de aardigheid houden we ook bij welke provintie 't meest "zuipt" ('t zal toch niet West-Vlaanderen zijn ?)Misschien 'n stimulerende tip steunend op het behoud van impulsmoment:

ga na bij uw teamgenoten of de bier-draaikolk links- of rechtsdraaiend is tijdens 't naar binnen gieten. (voer meerdere experimenten uit!)

Schol!,
Winder

 

Cursusdienst

Openingsuren:

dinsdag van 18u tot 18u30

woensdag van 13u tot 13u30

Het cursusdienstteam

Ellen, Annelies, Michael, Isabel en Johan

 

Nieuwe cursussen:

1K

Lineaire algebra: Examenvragen

15/15

 

Beginselen van Programmeren: Hfdstk 8

50/60

 

Beginselen van Programmeren: Rijen en tabellen

45/50

2KI

Gegevensbanken: oefenzitting 1

?/?

 

Gegevensbanken: oefenzitting 2

10/10

1LI

Machine Learning: Slides (Hfdstk 2 – 13)

325/370

2LN/2LW3

Gevorderde Stellaire Astrofysica: cursus

170/195

 

DEZE WEEK

Maandag

 

 

 

Dinsdag

20u

OWG-vergadering

Winakelder

Woensdag

21u – 23u

22u

Winakoor

Gemiddeld 76-milimeter-B+R

MSI

RC

Donderdag

4u30

Dauwtrip II

Alma III

Vrijdag

 

 

 

Volgende weken:

Natuurlijk wina’s KLEUREN-week met oa:

Jenevercantus, klimmen, midwintervuur, reggae-bar en kerstfeestje

24/12 - .. : Kerstvakantie met oa:

Kertstmis, Onozel kinderen, Oudjaar, Nieuwjaar, 3 koningen

 

 

SPORT

Basket Heren

Proficiat allemaal voor jullie spetterende overwinning tegen Klio. Hopelijk komt er volgende week woensdag 15/12 (14u) in De Nayer even veel volk opdagen voor de wedstrijd tegen VTK!

Basket Dames

Als we woensdag 15/12 om 17u in De Nayer winnen maken we kans op de eerste plaats in onze poule. Alle meisjes die graag basketten (ge moet het helemaal niet goed kunnen) worden verwacht!

Minivoetbal Dames

Donderdag 16/12 gaan we er om 18u nog eens goed invliegen! (op’t rood veldje) We moeten tegen pedagogie spelen en die zijn heel goed! Alleen als iedereen komt kunnen we winnen!

Volley Dames

Nadat we zonder kleerscheuren door de schiftingswedstrijd zijn geraakt, moeten we nu met het echte werk beginnen. We zoeken nog HEEL VEEL meisjes die kunnen volleyballen of het gewoon graag doen. Op woensdag 15/12 moeten we om 18u onze eerste wedstrijd spelen in de KB-sporthal tegen Groep T.

Informatie

Alle data van onze volgende wedstrijden kan je ook vinden op de sportpagina op de winapagina's. Je kan ons ook altijd per mail bereiken via sport@wina.student.kuleuven.ac.be.

Ook voor de interjarencompetities van voetbal en volleybal kan je je nog steeds inschrijven met jouw jaar!

SPORT

 

 

MEDEDELINGEN

Cocktailbar

cocktail, bitterballen, curryworsten en dergelijke kan u nu dinsdag vinden in de rc-bar. Als u centjes bijheeft kan u ze ook consumeren. Als u geen centjes bijheeft kan u nog altijd op u bakkes kloppen.

(-- stijlbreuk --)

Mogen wij u deshalve van harte uitnodigen op onze cocktailbar, nu dinsdag vanaf 22u in het rc.

de streverkes (Joris, Erik, Pascal, Nick, David)

Teddyfamily

Nu woensdag 15/12/99 gaan we bowlen. We spreken af om acht uur(geen minuut later want vanaf acht uur is de baan gereserveerd) aan het bowlingcenter in de Naamsestraat. Hopelijk een grotere opkomst dan vorige keer.

Gonzo

E&Y Consulting

Door het toenemende aantal klanten, heeft E&Y Consulting een afdeling die volledig toegespitst is op eCommerce. In de volgende paragrafen worden enkele projecten kort geschetst.

De NMBS/SNCB werd geassisteerd bij de bouw en implementatie van hun eerste eCommerce applicatie. De webservice maakt het mogelijk om on-line boekingen te doen voor de EUROSTAR-THALYS-TGV, in real-time. Onze inbreng bestond uit: het volledig systeemontwerp, de ontwikkeling en het project management. Team management en Java expertise waren onze grootste troeven voor de klant.

Voor BASF, actief in de chemische sector met vestigingen over de hele wereld, heeft E&Y Consulting een prototype ontwikkeld met als doel: on-line informatieverstrekking, eServices (het aanbieden van diensten) en ePurchasing (het plaatsen van orders). Iedere klant logt individueel in, terwijl een maximale beveiliging en privacy gegarandeerd blijft. Het prototype, ontwikkeld in Java, werd onthaald op een groot enthousiasme bij het management van BASF Belgium en BASF AG (de overkoepelende internationale groep).

d’Ieteren zorgt voor de import van automerken zoals Volkswagen, Seat, Skoda, etc. E&Y Consulting heeft zijn medewerking verleend bij het bouwen van de webservices van deze merken. Voor Seat kan je de website bezoeken op het adres: http://www.seat.be. De andere webservices, geïmplementeerd in Visual Basic, zijn op dit moment nog in ontwikkeling.

Voor Yamaha wordt momenteel een website ontworpen waarbij de verdelers, aangesloten op het intranet, informatie kunnen opvragen over producten en on-line orders kunnen plaatsen.

Volgende keer zullen we het hebben over enkele projecten die we gedaan hebben in de openbare sector. We dagen je uit om iedere week ons artikel te lezen. Met vragen of opmerkingen kan je altijd terecht bij:

Herman.Walscharts (Herman.Walscharts@eyc.be; (075) 786815)

of Tom Ghelen (Tom.Ghelen@eyc.be; (0477) 788691)

Cultuur WINA presents

December 15th 1999

FakBarRally

 

Performing for you

 

A one night band

 

 

 

 

Acoustic tunes live in RC Bar, under Alma III

No entrance fee , starts around 23u30

Free afterparty with Jesus and his crew