Precaire Verzinsels (PV)

Beste mensen altegader, zondag 12 december is het nog eens een fris en vlot presidiumvergaderingske. Op het programma staan: de evaluatie van de voorbije activiteiten, de voorbereiding van de komende activiteiten (de winaweek in het bijzonder) en de stemming over het kiescomité. Iedereen welkom

Stefan

Ticket naar tweede kan quiz

BELANGRIJK BERICHT VOOR EERSTE KAN

Het is al december, dwz dat de proefexamens dichterbij komen. Om eens te laten zien wat jullie tot hiertoe al kunnen, is er de ticket naar tweede kan quiz. Deze gaat door op donderdag 9 december om 19h00 in aula 200L 00.06. We gaan er een tof quizje van maken. Waarom meedoen? Wel 't is plezant en je leert ermee (er worden vraagjes gesteld, opgesteld door de assistenten, zoals je die wel eens op de partieels zou kunnen krijgen). Massaal inschrijven dus in groepjes van 4 à 5 man. Willen jullie ook per groepje zorgen voor een cursus analyse, algebra en logica?

Inschrijven kan door te mailen naar Bert@wina.student.kuleuven.ac.be of Ellen.VandenAcker@student.kuleuven.ac.be

Griet, Hilde, Bettie, Ellen, Bert

Kerstfeestje

Nog steeds kaarten te koop voor het kerstfeestje van Wina op donderdag 23 december in zaal Ons Huis bij uw jaarverantwoordelijke. Kunnen de JV's die nog steeds niet om hun kaarten geweest zijn deze zo snel mogelijk afhalen op de Winagang ?

GAK

De goede man is weer in 't land.

En zal in de loop van deze week 1ste kan (alle richtingen) en 2de wiskunde en informatica met een bezoekje vereren. Wie braaf is krijgt lekkers, wie stout is de roe.

Gak ism de West-Vlaamse Sint-Nikloi

Herinnering:

Breng uw fotootje voor het fotoboek deze week naar ons bakje!

Fotoboekteam

Bierproefavond

Deze donderdag kunnen de bierliefhebbers zich eens uitleven. Dan is het immers Bierproefavond in de kelder van 't Plectrum (naamsestraat naast boekhandel Wouters). Wina werkt hiervoor samen met de Leuvense Overkoepelende Studentenbeweging. De inkom is vanzelfspreken gratis. Er zullen enkele populaire en iets onbekendere bieren zijn.

We beginnen dit festijn om 21 uur. (nvdr: donderdag dus)

Tot dan,
Stefan

"Ricard"-bar

Ik heb in 1932 de pastis Ricard gecreërd te Marseille. Om ten volle te genieten van de aroma's van de anijs, het zoethout en de aromatische kruiden uit de Provence, hoort men vijf volumes zéér fris water te schenken voor één volume Ricard. ('t is maar dat ge 't weet.)

Om deze Franse bar compleet te maken is er naast Ricard ook brie en stokbrood verkrijgbaar. (De sfeer wordt niet verpest met rijpere kazen.)

U kan zich optimaal voorbereiden op deze onvergetelijke avond door de "bar-site" te consulteren en enkele Franse woorden uit het barjargon op te frissen.

à bientöt,
Paul Ricard

PS : Vanaf nu moogt ge bij uw godcenties slechts één naam meer opschrijven!

 

Koor

Om het nog maar eens te herhalen: ik ben zeer blij met onze prestatie in Praag: heel hard gefeliciteerd allemaal, een bronzen medaille is een ongelofelijk resultaat.

Ik zou zeggen: doe zo verder, om te beginnen nu woensdag in het MSI 91.40, van 21u tot 23u.

(nvdr: Kwestie van niet op uw lauweren te rusten, want het jaar is nog niet om)

Lang leve het Wainah Kohr,

Johan

 

 

Cursusdienst

Openingsuren:

Dinsdag van 18u tot 18u30

Woensdag van 13u tot 13u30

Isabel, Ellen, Annelies, Michael, Johan

Nieuw deze week:

1KI

SOCS: Slides deel 2

60/65

 

SOCS: Cursus hoofdstuk 2

60/70

2K

Kansrekenen en statistiek: oplossingen oef. + oef. deel 5

30/35

DEZE WEEK

Maandag

 

 

 

Dinsdag

19u40

Schaatsen

Winagang

Woensdag

19u00

22u00

Sport zonder grenzen

Richard-Bar

US

RC

Donderdag

19u00

21u00

Ticket naar 2de Kan quiz

Bierproefavond

200L.00.06

Kelder Plectrum

Vrijdag

 

 

 

Zaterdag

 

 

 

Zondag

22u00

PV

Winakelder

Volgende weken

Komende Wetentjes:

15/12: FakbarRally

20/12: Begin Kleurenweek (zie vorige winagenda voor meer details)

24/12: Kerstvakantie

25/12: Q: Wie gaat er dan geboren worden?

25/12: A: Een kerstkindje.

 

 SPORT @ WINA

Schaatsen poging 2

We gaan nog eens proberen om met z'n allen te gaan schaatsen en ditmaal op dinsdag 7 december. Vertrek om 19.45u aan de wingang(binnen!)(of om 20u aan de schaatsbaan) We schaatsen tot ongeveer 21.30u. Plaats van het gebeuren : de schaatsbaan in Haasrode

Prijs : 30 fr inkom en 85 fr voor de huur van schaatsen.

Interjarencompetitie

Na de lesvrije week ( partieels voor de eerste kanners) beginnen we met de interjarencompetitie. We hadden gedacht aan minivoetbal en volleybal. Opgepast het is gemengd!

Trommel dus een paar mensen van je jaar op, en schrijf je voor 1 of voor de 2 sporten in VOOR de kerstvakantie. Liefst via mail ( sport@wina.student.kuleuven.ac.be ).

De winnaars worden rijkelijk beloond.

Basket Heren

Proficiat! Dankzij jullie massale opkomst en jullie fantastische vrije worpen zitten we in de tweede ronde, de pouleronde. De eerste match hiervan zit er al op (eervolle afgang tegen Apolloon), maar er volgen er nog.

Woensdag 8/12 om 14u in de KB tegen Klio.

De andere wedstrijden staan op het net.

Basket meisjes (Evie dat is voor jou)

Woensdag om 14u in de KB (naast de jongens) tegen Economica. Be there want ik voel me vrij nutteloos op het veld (klein zijn heeft dan toch zijn nadelen).

Minivoetbal Meisjes

Drukke agenda deze week. Boek alvast woensdag woensdag 8/12 om 18uur. We hebben het veldje ook een uur vroeger zodat we wat kunnen opwarmen.

Dus vanaf 17u en ten laatste om 18u om LBK af te maken.

Ook donderdag zijn we weer paraat; om 18u spelen we tegen Germania.

Sport zonder grenzen

Vorm een ploegje van ten minste 8 mensen, waarvan minstens 3 meisjes en neem deel aan de meest ludieke sportraadklassieker van het jaar. Deze staat in het teken van films en gaat door op woensdag 8/12 om 19u op het universitair sportcentrum in Heverlee.

Inschrijven op het sportsecretariaat (gebouw de Nayer)

Waarborg 1000 BF en krijg je terug bij deelname.

 

 

  Mededelingen

Newtonneke

Het volgende newtonneke komt eraan op 20 december!

Laat dus allemaal uw creativiteit uit uw pen vloeien (een (kerst-)tekening?, strip, verhaal, verslag, een impressie, ...) en bezorg het aan ons (het redactie-team) ten laatste ma 12/12/99 om 23u59’59" dmv mail (redactie@wina.student.kuleuven.ac.be) of de bakjes die daarvoor voorzien zijn.

(Rood)actie

Voor de laatstejaars:

De firma Gradient komt op 14 december een informatiesessie geven over hoe te solliciteren, cv opstellen enzovoort. Meer concrete informatie komt nog in de Winagenda van volgende week.

Stefan

Minivoetbal

Deze donderdag is er nog eens minivoetbal tussen 18 en 19 uur op het polyvalent pleintje (dat is da pleintje met diene tennismuur)

(en volgende week maandag zelfde uur zelfde plaats)

See ya Boeboe de koe

aan 1KN

vergeet niet onze afspraak deze dinsdag om 22.30 bij de kotmadam op de oude markt. Wie niet komt kan niet meebeslissen over onze jaaractiviteit.

saskia

ochtendstond heeft goud in de mond

In de vroege morgen van donderdag 9 december organiseert vzw Kleuters Bij Morgendauw een dauwtrip doorheen de bossen van Heverlee. Er wordt afgeproken om 5.30 u aan Alma III. Verrekijker meenemen! Als het gesneeuwd heeft, wordt er aan alternatief langlaufen gedaan .De afwezigen hebben ongelijk !

De Kleuters

Voor alle duidelijkheid:

ik kom niet op voor preses !

een lief meisje

Gevonden

In de Winabar van vorige week is een blauwe jeansvest gevonden van het merk: Rocky. Wie die terug wil, kan die komen halen bij Dominic op de winagang.

Dominic

 

E&Y Consulting

Uit ervaring weten we dat E&Y Consulting weinig bekendheid heeft bij de studenten. Daarom willen we je inlichten over het reilen en zeilen binnen onze onderneming door middel van enkele korte artikels. Hierin kan je lezen in welke sectoren we actief zijn en welke projecten we uitvoeren.

Zelfs als je E&Y Consulting niet kent, Ernst & Young ken je waarschijnlijk wel. Ernst & Young is actief op het vlak van: audit, accounting, tax en consulting. Wereldwijd tellen we 85.000 werknemers in 130 landen, in België tellen we 1250 werknemers. In artikels zoals dit, zullen we wat dieper ingaan op de dochteronderneming die -onder de naam E&Y Consulting- gericht is op consultancy. E&Y Consulting telt ongeveer 400 mensen in België en is actief in management consultings en IT consultings. Management consulting omvat supply chain management, business change management, performance management, ...

IT consulting omvat: data-warehousing, eCommerce, het schrijven van administratieve toepassingen, analyseren, implementeren en upgraden van systemen, ...

Vanaf volgende week zullen er iedere week één of meerdere projecten kort worden geschetst in de Winagenda.

 

E&Y Consulting onderscheidt zich van andere firma’s op verschillende vlakken. Allereerst is kennis voor ons heel belangrijk. Daarom wordt er ruim geïnvesteerd in opleidingen en wordt informatie over lopende en afgehandelde projecten verzameld in gegevensbanken die toegankelijk zijn voor alle consultants binnen de onderneming. Langs deze weg wordt kennis gedeeld en hoeft niemand het wiel opnieuw uit te vinden.

 

Onze organisatiestructuur is horizontaal waardoor er een informele sfeer heerst onder collega’s. Deze sfeer wordt bevorderd door de talrijke events die regelmatig worden georganiseerd.

Volgende week zullen we enkele projecten binnen eCommerce kort schetsen. We dagen je uit om iedere week ons artikel te lezen. Met vragen of opmerkingen kan je altijd terecht bij:

 

Herman Walscharts

Herman.Walscharts@eyc.be

(075) 786815

of Tom Ghelen

Tom.Ghelen@eyc.be

(0477) 788691