Maandag

27

September

Campusstandje

De eerste dagen (nl. maandag [vanaf 13u30] en dinsdag [vanaf 14u00]) staat er op het grasveld op de campus (tussen de gebouwen K,L-M,A en B) een standje van onze kring. Daar kan je jezelf de zeer nuttige lidkaart aanschaffen die je tal van voordelen biedt, o.a. vermindering op de prijzen van cursussen, cantussen en fuiven. Tevens kan je daar een jaar-T-shirt en fotoboek bestellen. Ook voor lessenroosters en verdere nuttige informatie kan je daar terecht. Alle 1e kanners krijgen een bonnetje voor in de B*r op woensdagavond!

Editoriaal

 

 Dit stukje winagenda is voorzien om onze wekelijkse dosis zever te verkopen die we echt nergens anders kwijtgeraken. Met ‘we’ bedoelen we dan het redactie-team. Voor de rest valt er hier niet veel over te zeggen…

Behalve het feit dat wij er geen punt van maken om onverstaanbare kletskoek uit onze computer te persen om zodoende dit vakje ook maar vol te krijgen.

tot volgende week

_________________

v.u. Liesbeth Lievens, Michael De Groote en Wannes Geysen.

Gedrukt en hopelijk verspreid en geconsumeerd op 601 exemplaren.

Cursusdienst in blok B.02.14/16

Dinsdag is er een extra cursusdienst in blok B in lokaal B.02.14 voor eerste kan en woensdag en donderdag voor iedereen in lokaal B.02.16. Een uitgelezen kans om kennis te maken met de fantastische mensen die voor u een heel jaar lang voor cursussen zorgen en de cursusdienst in de kelder onder de winagang* openhouden.

 

Jaarverantwoordelijken

Voor het kiezen van de jaarverantwoordelijken zal de preses wel eens langskomen in de les. Wat die jaarverantwoordelijke juist doet of moet doen zal dan wel uitgelegd worden. Maar een boodschap: BE THERE! (Zo weet je tenminste bij wie je terecht kan voor al die dingen waarvoor de jv dient.)

 

Berichtjes

Wil je ook eens een berichtje zetten in de winagenda, over een jaaractiviteit, het voederen van zieke cavia’s, een reeds lang geplande orgie in een aula, of gewoon een ander nuttig of leuk berichtje, laat het ons dan weten. Dat kan je doen door te mailen naar redactie@wina.student.kuleuven.ac.be of door het te dumpen in het bakje van redactie op de winagang*. Belangrijk daarbij is dat het ons bereikt voor donderdag van de week voor de week waarin het moet verschijnen.

 

 

 

* ligging van de winagang: zie uitleg bij cursusdienst

De openingsb*r

 

Eindelijk is het zover, het nieuwe jaar is weer daar (pff, cliché). Dus ook tijd voor de nieuwe WINA-b*r (ook cliché, maar het rijmt wel). Een uitstekende gelegenheid om uw BoNnekE te consumeren, nieuwe beestige vriendjes te maken, uw goeie kant te laten zien aan de b*r-o-meter, of om gewoon een keer laat te gaan slapen zonder de toestemming van pa of ma te vragen.

Pl4c3 2 b: RC-bar (onder alma 3).

Tijdstip: woensdagavond vanaf 22.00 uur.

Voor de oud-presidiumleden (en de nieuwe) is er vanaf 21u een receptie. Het ideale moment om eens wat herinneringen op te halen en tips te geven.

Het B*r-team

 

De avond valt en Wina gaat op stap

 

Commilitones,

 

we vliegen er onmiddelijk in wat de cantussen betreft. Donderdag 30 september zal de eerste van deze reeks fijne activiteiten doorgaan in de Bierstübe om 20 u. (Vaartstraat 137; tegenover Interbrew) Iedereen is van harte welkom. De prijs zal 200/250 zijn.

Voor de schachten: kom om 18u30 naar het RC (onder Alma 3). Daar zal jullie meester jullie inleiden in de kunst van de cantus. Daarna vertrekken we in groep naar de Bierstübe. Dat is een eindje, dus zorg dat je een fiets hebt.

 

Stefan de Senior en Frederik de Schachenmeester

 

Het EJW-Team

 

Wij, de EersteJaarsWerkers, heten u van harte welkom.

Om elkaar beter te leren kennen doen wij deze (en ook volgende weken) verschillende activiteiten om jullie te entertainen (opdat jullie toch niet alleen en eenzaam op jullie kotje hoeven te zitten).

Maandag:  Na de uitleg van de proffen hebben jullie een rondleiding op de campus en daarna gaan we gezamelijk naar de Alma om te eten (om toch maar niet te moeten verhongeren ).

Dan spreken we af om 19.15 om samen naar de film te gaan (we spreken af aan Alma 3) en daarna misschien nog iets te gaan drinken.

Dinsdag:  Zullen we jullie eerste stapje in de studentenwereld van Leuven begeleiden? Om 21.30 aan de Kotmadam (op de oude markt) om dan samen een fuifje te doen of/en iets te gaan drinken.

Woensdag: Zoals elke week is er de bar, dus nodigen we jullie uit om toch naar dit leuke gebeuren te komen (ze beginnen ermee om 22.00, dus be there!)

Donderdag: Eerste cantus, dit is toch iets wat je zeker niet mag missen als je van zingen houdt of als je graag een pintje drinkt (of beide), dus kom om 18.30 naar de RC Bar.

 

Volgende week: Peter en Meter avond, Poolen, Sneak, …

Frederik, Evi, Wannes, Liesbeth

 

Peter en Meter avond

 

Zoals elk jaar hebben de Schachtjes begeleiding nodig, daarom vragen we aan jullie, tweedejaars om zo snel mogelijk een peter en meter groepje samen te stellen, en dat aan een van ons mede te delen, want de peter en meter avond valt al in de tweede week!

Wij rekenen op jullie, en de eerstejaars ook!

(als oudere jaars zich ook geroepen voelen mogen die natuurlijk ook nog een  groepje samenstellen, gewoon verwittigen!!!)

Verwittigen kan via email (ejw@wina.student.kuleuven.ac.be) of een briefje in het bakje op de winagang te leggen of door ons gewoon persoonlijk aan te spreken!

Frederik, Evi, Wannes, Liesbeth

Doop

 

De doop komt er weer aan, want de verse schachtjes zijn weer gearriveerd.  Maar om deze schachtjes te  kunnen dopen, heb ik wel jullie (gedoopte tweede jaars) hulp nodig.  Daarom doe ik nu een oproep aan jullie, en om alles beetje vlotjes te laten verlopen, doe ik al een klein vergaderingetje met jullie: namelijk op de woensdag om 20.30 in de winakelder.  En voor diegene die willen kunnen we dus daarna direct naar de bar vertrekken.  Dus als je wilt dopen, kom dan naar de vergadering, en neem jullie medegedoopten mee!

De Doop van de schachtjes ligt in jullie handen!

Schachtenmeester, Frederik en EJW

 


Mededelingen

World Wide Wina

Deze winagenda, alsook vele andere nuttige informatie over de werking van WINA en wie wie is, kan je vinden op de winapaginas: www.wina.student.kuleuven.ac.be.

 

Fotookes

Wil iedereen, wiens foto wij nog niet ter onzer beschikking hebben (dus zeker 1e kan en de mensen van Kortrijk en Diepenbeek) zo snel mogelijk een foto droppen ( liefst van zichzelf) op de winagang.

Het fotoboekteam.

 

Verloren Voorwerpen

De “voorwerpen” die op het eerste-lic- en eerste-kan-weekend zijn gevonden (= achtergebleven), kunnen door de rechtmatige eigenaar worden opgehaald op de WINA-gang.

 

Het EJW-team en de 2 vice’s

 


 

Cursusdienst

Een kort woordje over de CursusDienst. Deze mensen zorgen voor het drukken en goedkoop (toch goedkoper dan dat je het zelf zou gaan kopieren) verkopen van jullie cursussen. Waar zijn die mensen (en hopelijk de cursussen) nu te vinden? Nu dinsdag, woensdag en donderdag staan die in blok B op de campus (vorige pagina). Pas wel op: dinsdagmiddag is gereserveerd voor de 1e kanners. Woensdag en Donderdag mag iedereen komen. De rest van het jaar is de cursusdienst te vinden in de winakelder: deze is gelegen onder de Winagang. Waar ligt de winagang? De Alma zullen jullie allemaal wel weten liggen na de eerste dagen, en de blokken daarrond noemt men Cité. De winagang is gelegen in blok 3 van Cité, op het gelijkvloers. Voor een gedetailleerde wegbeschrijving, consulteer een ouderejaars, of kijk eens in het Newtonneke…

Kan je alle cursussen vinden bij onze cursusdienst? NEE! Bijna allemaal? JA… Sommige cursussen worden nl verdeeld door proffen zelf in de les, andere door boekenwinkels in Leuven. Voor sommige boeken zal je dus naar Leuven moeten. (meestal maar 1 of 2 cursussen).

Openingsuren zullen tegen volgende week wel bekend gemaakt worden.

 

 

DEZE WEEK

 

Maandag

13u30 –18u

15u

Campusstandje

Infosessie (KUL) + rondleiding

Campus

200 K 07

Dinsdag

14u

aansluitend

Infosessie (WINA)

Cursusdienst

200M.01.06

B.02.14

Woensdag

14u-18u

21u

22u - ??

Cursusdienst

Receptie oud-(en nieuw)-presidium

WINAB*R

B.02.16

RC

RC

Donderdag
14u-18u
18u30

20u - ??

Cursusdienst
Schachtenconvent

Cantus

B.02.16
RC

Bierstube

Vrijdag

 

Volgende weken

4/10:    pool+snooker in de Chaos.

5/10:    Peter&meter avond

6/10:    B*R…

7/10:    sneak voor de 1e kanners.

13/10: schachtenverkoop in RC

14/10:  openingsfuif in de Albatros