U bent hier

Schachtenmeester

Schachtenmeester

Activiteit Wanneer Waar
Eerste Cantus: Eurekantus 1 oktober 2018 - 19u45 Pavo Heverlee
Schachtenverkoop 10 oktober 2018 - 19u Campus Arenberg - Celestijnenlaan 200K 00.06
Verkoopsles 16 oktober 2018 - 15u Campus Arenberg - Celestijnenlaan 200C
Schachtendoop 17 oktober 2018 - 13u Winagang - Studentenwijk Arenberg 4/0

De schachtenmeesterIk ben Benjamin De Roeck, 3de jaar informatica en mag dit jaar jullie schachtenmeester zijn.
Maar wat betekent dat nu eigenlijk?

Als schachtenmeester is het mijn voorrecht jullie te begeleiden doorheen de rijke facetten van het studentenleven en alles wat daar bij komt kijken.
Dat zijn dure woorden die je in het begin nog niet veel zullen weggen, maar het komt eigenlijk gewoon neer op het volgende: we gaan een jaar lang enorm veel plezier maken!

CantusHet is nogal moeilijk om uit te leggen wat een cantus bij Wina is aan iemand die er nog geen heeft meegedaan.
Ik zie het graag als een heel groot spel dat de rode draad is in een avond van gezellig samenzijn.

Je zal snel merken dat een cantus meer is dan gewoon liedjes zingen, het is een avond om te lachen samen met vrienden die je al had of die je terplekke maakt.
Je zal samen moet werken met de andere eerstejaars waardoor vriendschappen ontstaan die je de rest van je studententijd meedraagt.

Er wordt vaak gezegd dat een cantus enkel een zuipfestijn is, dit is bij Wina zeker niet het geval.
Cantussen kan je bij ons perfect zonder een druppel alcohol te drinken, plezier maak je zoals jij dat wil.

De inschrijvingen van de eerste cantus openen deze woensdag om 13u, wees er snel bij!

SchachtenverkoopDe schachtenverkoop is een week waar je als nieuwe eerstejaar onder de vleugel genomen wordt van een/enkele ouderejaars. Zij zullen een week met je doorbrengen en er hun missie van maken deze week zo memorabel mogelijk te maken. Dit gebeurt in de vorm van allerlei ludieke opdrachten, je zal versteld staan door de creativiteit die hier te pas aan gaat, plezier verzekerd dus.
Eveneens kan je ook van tijd tot tijd gevraagd worden om een klein klusje te doen zoals de afwas of eens een keer naar de winkel gaan, een kleine prijs voor het plezier en de ervaring dat je uit die week haalt.

De week wordt afgesloten met de verkoopsles waar je kopers bij jou mee in de les komen zitten.Een leukere les dan dat vind je nergens.

Het lijkt misschien een raar gegeven allemaal maar je haalt er super veel voordelen uit: er wordt een super plezierige week voor je in elkaar gestoken, je doet ervaring op als student, je leert nieuwe mensen kennen, je mag je gratis laten dopen, je kan je kandidaat stellen om schachtenkoning of -koningin te worden en volgend jaar mag jij zelf een eerstejaar kopen!

SchachtendoopNa de verkoop is het tijd voor de doop. De doop is een studentenactiviteit met een lange geschiedenis en krijgt vaak kritiek door horrorverhalen van hoe het er vroeger aantoe ging. Gelukkig zijn deze verhalen zeker niet meer van toepassing bij Wina. We houden ons aan het doopcharter en houden de politie van Leuven gedetailleerd op de hoogte van alles wat we doen. Je hoeft je dus echt geen zorgen te maken, gedoopt worden is echt een leuke ervaring.

Waarom zou je je laten dopen? Wat de doop leuk maakt is dat je het samen doet. Je mag verwachten dat je er niet proper van zal terugkomen en wel eens iets vies zal moeten eten maar als je je daar over kan zetten is het eigenlijk een hele grappige ervaring die je met je jaargenoten mag delen. De reden dat zo veel eerstejaars zich ieder jaar opnieuw laten dopen is voor die ervaring, ik heb nog nooit van iemand gehoord dat hij negatief terugkijkt op zijn/haar doop.

Als je je ook laat verkopen mag je je gratis laten dopen en mag je je eveneens kandidaat stellen voor schachtenkoning of -koningin. Dit zijn belangrijke functies op de cantussen van Wina waarin je de schachtenmeester helpt. Je stelt je hier enkel voor kandidaat als je aanwezig kan zijn op alle cantussen van Wina in dit academiejaar.

Slot


Ik hoop dat ik in deze tekst al veel heb kunnen duidelijkmaken over deze activiteiten. Als je nog met vragen zit (eender welke, ik antwoord graag) mag je een mailtje sturen naar schachtenmeester@wina.be of me aanspreken op een activiteit.

Ik wens jullie een geweldig leuk memorabel eerste jaar unif toe en kan niet wachten tot ik jullie allemaal ontmoet. Mijn advies: maak vrienden, plezier en geniet van elke dag. Je bent immers maar één maal student.

Jullie Schachtenmeester, Benjamin

Inschrijvingen tapcursus

Kijk jij soms ook met bewondering naar jouw perfect getapte pint als je op de Winabar bent? Wil jij ook zo kunnen tappen? Tijdens de tapcursus leer je alles wat er te leren valt over onze geliefde Stella tijdens een rondleiding in de brouwerij van AB Inbev. Vervolgens leer je ter plekke hoe je de perfecte pint tapt naar de standaarden van de brouwerij zelf die je zeker zullen smaken! Grijp je kans en schrijf je dus zeker snel in op https://www.wina.be/node/1275, er zijn namelijk maar een beperkt aantal plaatsen!

Onbepaald